Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 3

Kada sam kupovao Redmi 5 plus, devojka koja radi u prodavnici reče mi da bi uskoro trebao da se pojavi zvanični predstavnik u Srbiji za Xiaomi. Videćemo hoće li biti tako.

Pojavili su se, ali uvoze telefone koji su iskljucivo Global modeli, znaci redmi serija, A1. Najavljuju i Mi Mix 2, a mozda i Mi Mix 2s na facebook stranici ali ko zna. Ipak je to domaci uvoznik, a znamo dobro da nisu najinteligentniji trgovci u pitanju, jer se i dalje gura prica sto jeftiniji telefon zarad sto vece marze...

Nažalost porez je isuviše veliki ovde da bi mi uopšte imali jeftine telefone. Tužno je to kad pogledaš prosečnu platu u Srbiji i telefone koji možeš da kupiš za nju.

Послато са Mi Note 3 уз помоћ Тапатока

Mislim da sam instalirao pogrešan apdejt.

Skinuo sam paket sa zvaničnog sajta, ali neće da ga instalira jer ga prepoznaje kao stariju verziju.

2e9736a7e4d0059cd862925109810b70.jpg
a324b25395b35bbe792842bc7b8b2bf5.jpg

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Meni je jutros izasao update 9.5.3. jel zna neko da mi kaze sta smo posebno sada dobili sa tim updateom? Jer je tokom instalacije pisalo samo bug fixes i system stability, kao na ovom gore screenshootu

Poslednja izmena:
pa ti kao imas 9.5 stable a pokusavas da skines 9.5 nightly :D

nesto tu nije kako treba
Ovaj sa slike je zvanični apdejt sa sajta. Nightly mi se sam pojavio na Updater-u pa sam ga brze bolje skinuo i instalirao.

Ne znam sta da radim sad...
a2471d64d286ad1c16f53c03487586c7.jpg

Uradio sam i ja OTA update i pokazuje mi isto sve, prije toga sam bio na 9.1.3. Malo su zakomplikovali sa tim oznakama: pustili su Betu a nakon instalacije pise da je (Beta) Stable.
Ko ce im znati sta rade... kad sam kupio telefon fino mi je pisalo 9.1.3 Nightly, prije 10 dana provjerim ono pise 9.1.3 Stable. :D
Sto se tice prvih utisaka, primjetio sam meni ono najvaznije a to su notifikacije, konacno ima quick reply i ne treba two fingers swipe da se vidi content.

Evo i zvanicne objave. Ne vidi se nigdje changelog.

@andon94
na linku gore mozes vidjeti da se update moze preuzeti samo OTA, sve je fino napisano. Ako ti je dosao OTA, onda nisi nista mogao zeznuti.

Poslednja izmena:
Pa pise ti na screenshotu iz Settings-a da je Global.

Mi Note 3 via Tapatalk

Ovaj sa slike je zvanični apdejt sa sajta. Nightly mi se sam pojavio na Updater-u pa sam ga brze bolje skinuo i instalirao.

Ne znam sta da radim sad...
a2471d64d286ad1c16f53c03487586c7.jpg

ti si nekako skinuo china stable 9.5.8

u settingsu ti nekako stoji global stable 9.5.3

updater ti sad nudi global 9.5.3 nightly

*peep* lud zbunjenog, realno

ako si otkljucao i rootovao ja bi opalio tu jedan fresh install pa sta bude...

Poslednja izmena:
Ovako update su pustili nocas/jutros i zapravo je nightly (cak ni beta nije) ali kad ga skinete i instalirate pise Stable sto je samo dokaz da xiomi pokusava da nas otkaci. Mi Note 3 nema beta team za global mislim na testere niti su ikad trazili. Ovaj update donosi nove notifikacije,poboljsanu kameru, Srpski jezik (sto je i dokaz da je ovo pre beta tj nightly a ne stable jer koliko ja znam xiaomi jos uvek nije ubacio srpski jezik u stable romove) redizajnirani settings (na official global stable romu je bio about phone dole i jos neke minimalne izmene cisto kozmeticke). Sa leve strane dobijate stranicu sa vidzetima gde imate precice-kratke beleske-kalendar-Akcije nazalost nema pedometra. Nema otkljucavanje licem. Ako nekog interesuje okacicu slike. Ono sto ja mogu da predlozim ko bas hoce ovaj update neka flesuje preko mi flash alata official 9.1 stable ili mozda ce da upali ako samo odradite factory reset pa stavite region Srbija.

@kidence jel tebi jasno ovde nesto sa ovim na relaciji Nightly-stable ? Ovo mi prvi xioami nisam bas 100% siguran kako je kod njih ali ako koriste oznake kao i svi ostali onda je ovo bukvalno test varijanta.

Poslednja izmena:
Nightly je beta kod Stable rom-ova.
Srpski dolazi od verzije 9.2 na Global stable rom-ovima na svim Xiaomi telefonima.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

@kidence mi mix 2 ? he he :) Ovo za srpski nisam znao jer kod mog caleta na redmi 4x jos nema a ima 9.5 cinimi se. Pogledacu opet.

Da,da... vec neko vreme je miksonja :)

Pogledaj, svi su od verzije 9.2 dobili srpski cirilicu.

Ako flesujes iz twrp, mora root posle flesa ili ako neces root, onda lazy flasher da bi sredio boot.img...ako ne uradis to, zaglavice u bootloop-u.

Odakle ti flesh file ?

Послато са Mi Note 3 уз помоћ Тапатока

Ma pitam zato sto neko pustio fals link da ne s*mjau**mjau**mjau**mjau*s telefon zato. Nemoj da kacis upozorili testere da ce da banuju mada nije mi jasno kako ce da znaju ko je okacio ali ajde.

Inace prvi bug sam naso :D kad odete u ringtones i pokusate da preslusate sve ringonove neki nece da se puste. Meni se to najcesce desava na Carousel i Blues. Blues se 2/10 puta pusti Carousel ni jednom.

Ja na 9.1.4 stable, nema još ništa... Da sačekamo još malo...

Mi Note 3

Koji screen protector koristite?

Ja sam koristio plasticnu foliju i bila je super pa sam zamenio sa nekim staklom sto sam kupio i dosta je losije. Tak oda preporuka za foliju ako te interesuje okacicu pakovanje od nje.

Izaso port miui kamere za ostale romove pa ko koristi XenonHD ili RR ili neki drugi ako hoce poslacu mu da proba za sad slike su usper i portret mod je dosta dobar.

Ja sam kod devojke stavio ono staklo preko celog ekrana , sa crnim lajsnama i mogu reći da je bilo loše, jedva se vukao prst preko njega... Naručio sam i neku full foliju, za obe strane, bila je oko 14 evra... Nisam stigao da je isproban jer su makli fon, ali folija delije ozbiljno

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Makli ? Počeli i osrednje kineske telefone da kradu po Srbiji..

Poslednja izmena:
Ma da, neko uleteo u svlačionicu dok je bio trening i pokupio par telefona .... Preko lokacije ga našao, na Kosovu je

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ja sam koristio plasticnu foliju i bila je super pa sam zamenio sa nekim staklom sto sam kupio i dosta je losije. Tak oda preporuka za foliju ako te interesuje okacicu pakovanje od nje.

Izaso port miui kamere za ostale romove pa ko koristi XenonHD ili RR ili neki drugi ako hoce poslacu mu da proba za sad slike su usper i portret mod je dosta dobar.
Ne bih ja foliju jer ne štiti od udarca.

Koristio sam neko crno staklo od ivice do ivice čija je jedina mana bila ta što je ulazila prašina ispod njega. Kad je puklo, pokušao sam da ga zamenim istim takvim, ali je drugo bilo defektno pa nije htelo da se zalepi.

Sad koristim neko koje ostavlja ivice nepokrivene, pušta vazduh po krajevima i pokriva prednju kameru.

Sve mi se čini da nema neko idealno rešenje pa razmišljam da uzmem flip case na jesen.

ubi me exposed na ovom nightly, cim ga instaliram bootloop

i supersu kad instaliram skine mi root lol, samo neki supersu ugradjen u recovery funkcionise i rootuje telefon

inace ovako rom lepo radi, nista sto bi normalnim userima smeralo nisam video

EDIT: koja verzija twrp je najazurnija?

Poslednja izmena:
Pa ko jos root-uje sa SuperSu, kada je Magisk za klasu bolji...

Vrh Dno