Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 3

vreme cekanja je fiksno, no way around it

@einstain
kao sto dimi rece, zavisi, dosta toga je bolje na n3 s tim da a1 ima svoje prednosti tipa b20, android one tag... baterija je dosta bolja na n3, ekran je malo bolji (oko 20% svetliji), kamera osetno bolja, SoC duplo bolji, n3 je za nijansu manji sa istom velicinom ekrana, n3 ima kompas i barometar, etc... u sustini razlika je oko 90ak evra jer je i a1 sa 64gb preko 200e a n3 je 295... dal vredi, to samo ti za sebe znas ;)

Па ово сам отприлике хтео да чујем, битна ми је камера (на нексусу је врло добра, али колико читам боља је можда чак на н3), да не лагује (нексус је од последњег апдејта кренуо да трокира), и да је батерија ок (и ту је нексус лош). Само једно питање имам, шта је Б20? цене које сам ја видео су 23к и 36к динара

najnovije cene A1 i N3 koliko vidim su otisle dole 10ak evra oba, A1 64GB imas za 195 a N3 za 285 sto mu dodje 90e razlike... pogledaj KP ;)

B20 je LTE band koji N3 nema (jer postoji samo kineska verzija N3, bar sto se hw tice), iskreno mnogi prave frku oko ovoga jer navodno nasi operateri treba da predju na B20 band ali jos uvek se to ne desava, jos uvek su na B3... ja konkretno ne vidim problem s ovim, 4G radi za sad normalno, brzo, sta ce biti kad ce biti nemam pojma...

meni je kamera na N3 vrhunska, low light je malo na losiju stranu ali ovde pricamo o low light nekog pejzaza, sve dok blic moze da pomogne i low light je vrhunski... ako slikas panoramu grada sa terase nocu nije bas najjsjajnije mada retko koji telefon jeste, po meni takve slike su uglavnom degree of bad, koji god telefon...

Da li je neko primtio da kada se pusti navigacija da se ne vidi ekran kada se stave polarizujuce naocare za sunce?

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Zavisi koj miui.EU global ROM nema new notif shade za betu iskreno me znam. Za miui.pro ima fix.

Ivanhio nisam to primetio da nije do podesavanja ekrana ?

Bilo je ranije priče oko toga u Htc temama. Mada nije vezano za konkretan program , nikada kroz te cvike ništa nije moglo da se vidi na ekranu.
Verovatno je do proizvođača ekrana koji je na tvom mn3 ( cenim da je sharp :) )

Poslednja izmena:
Porarizacioni sloj koriste svi proizvođači da bi pojačali kontrast.

Kod većine telefona on je vertikalan i možeš u portret modu da vidiš displej kroz polarizacione naočare dok je na landscape gotovo nevidljiv.

Dosada sam samo na iPhone u jednom, video da je on horizontalan i da ne mogu da ga gledam u portret modu nego samo u landscape u. Drugi telefon na koji sam naišao je baš ovaj moj, Redmi 5 Plus. :)

Nadam se da si me razumeo. Kako je na tvom telefonu ? Nije do aplikacije nego je do kombinacije polarizacionog sloja na displeju i naočarima. :)

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Lepo si to objasnio :)
Znam da je na Htc bilo čudno okrenut taj sloj(to jest horizontalno) , mislim da je Htc 10 bio u pitanju

Da izgleda da je bas to u pitanju, posto meni u kolima stoji telefon horizontalno kada podesim navigaciju. A kada ga uzmem u ruke onda vidim normalno kroz naocare. Bas sam bio ozbiljno zbunjen :) hvala na objasnjenju

Sjajno objašnjenje ja ovo takodje nisam znao moja predpostavka da je imao podešenog kontrast na auto itd i onda se nesto s*mjau**mjau**mjau**mjau* kad ga okrene u landscape.

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2005903&highlight=noisy+video

Ovaj lik je napisao da mu ROM China Stable 9.2.2.0 radi bolje nego 9.5.3.0 prilikom noćnih videa, jer ovaj drugi ima veliki noise, ok, a kakav je to onda zvuk na prvom videu koji je po njemu dobar ? Kao da mu netko prži krompir na glavi. Nadam se da je ovaj nešto zeznuo sa svojim romom, da mu update nije legao kako treba, jer ako je ovako većini onda to nikako nije za preporuku...

Zatim taj isti ovdje postavlja pitanje za 9.5.4.0 rom, je li su popravili noise u noćnim videima i jedan mu odgovara da je kod njega i dalje noise....ovdje on kaže da su slike sa svakim updateom bolje, i noću, ali video... https://xiaomi.eu/community/threads/9-5-3-0-nchcnfa-china-stable-is-out.43558/page-2

Ja hteo baš da okačim neke slike i klipove, al devojka ostala bez telefona [emoji58][emoji58][emoji58]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

a niko nije okacio jednu sliku niti jedan video... lolz

na prvom linku, pa na dnu je stavio dva linka, jedan snimljen s jednim romom drugi s drugim, oba mi se čine loša.

Na youtube se može naći i pokoji bolji video, ali baš kad pomisliš da je xiaomi jednom zauvijek riješio audio, nije ugodno čuti uopće da opet tako nešto slično i dalje može postojati.

Da....puno ljudi stavlja slike a premalo je video primjera. Vjerovatno bi neko snimanje u gradu, predvečer, gdje je neka buka ili gužva bio idealan video test

Poslednja izmena:
Jel ima neko da malo duze koristi ovaj telefon kod nas? Kakva su iskustva sa softverom,mislim na brzinu u radu i bagove(ako ih ima uopste)? Planiram sa iphone da predjem na ovo ili eventualno mi6, po yt vidim hvale ga svi ali ovde na forumu slabo jos.

Generalno je malo zapostavljen telefon.
Pitanje za vas koji ga imate, koliki SOT uspevate da izvučete u proseku?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Za razliku od ostalih istina da je malo zapostavljen ali daleko od toga da je taj update dealbreaker, cak sta vise, kontam da vecini prosjecnih korisnika taj update nista ne znaci. Najavljen je za sredinu aprila, ali ostaje da vidimo...
Koristim telefon blizu 5 mjeseci i stvarno sa zadovoljan, nemam nikakvih zamjerki. Sto se SOT-a tice, potvrdjujem 6-8h. Evo trenutno stanje:
3e75dd7ce9d59a5530a575b863f19711.jpg

Mi Note 3 via Tapatalk

Taj SOT je prilicno glupo merilo baterije, uglavnom baterija traje dan i po prosecno, treba se bas potruditi da se potrosi za dan, ja licno nikad nisam uspeo.

Pa ovo iznad iskreno i nije neki rezultat :D

Meni znaci kao podatak jer uporedim sa ostalim telefonima pa znam otprilike na čemu sam. Da baterijom na Mi5 nisam bas zadovoljan, razmazio me redmi 4 koji ima brutalnu bateriju, pa sad razmišljam da menjam za Mi note 3 ili Redmi Note 5

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Mi6 bolja podrška,kompaktniji telefon ali i skuplji,koliko vidim MN3 sad ima za 285e i ja iskreno ne vidim sta bolje ima za te pare
Realno gledam na stvari telefon je odličan (i pored toga što ću i dalje da trolujem xiaomija na svim forumima zbog žalosne podrške za global rom). Uskoro dobijamo RR rom koji ja testiram trenutno i mogu da kažem da ko nije miui fan (nažalost ja jesam) ovo će mu biti bread and butter čak je i baterija bolja nego na miui romu. Uskoro cu da obavim video snimke sa mi kamerom i različitim GCam da uporedim kvalitet. Koliko sma ja primetio na 1080p na mi kameri nema problema sa zvukom prilikom snimanja.

A ovaj band 20 za lte koji svi pominju? Ja sam na mtsu vidim da to koriste samo telenor i vip, ali moze li biti problem u buducnosti? Jedino me jos to i kvalitet kamere kida da uzmem note3/mi6 ili ne :smash:

Zadnje kamere se iste mn3/m6 dok prednja mislim da je bolja na mn3.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Band20 služi za ruralne sredina ja u gradu nigde probleme nisam imao na telenoru sam. Prednja kamera je bolja na MN3.

E hvala ti druze konacno to neko da mi objasni, znaci 4g ce da radi bez problema. Nista onda, pada mn3 :)

Da,zavisi najviše od baznih stanica ali u gradu nigde ne bi trebao da imaš problema barem ja nemam u Nisu nigde.

Miui.pro ili miui.eu. Ako hoćeš Aosp onda za sad AOKP.

Koliko sam ispratio priču, a ima na forumu ljudi koji rade za mobilne operatere, i znaju detaljnije, Telenor je u startu imao veliki broj B20 baznih stanica, dok MTS i VIP ne toliko. U međuvremenu su dodavali i ostali operateri B20 ali na postojeće sa već prisutnim B3, dok Telenor radi obrnuto i dodaje B3 na B20. Ovo je vrlo uprošćena slika, ali mislim da je suština da će u budućnosti uređaji kojima fali B20 biti ograničeni samo"gužvom" na tom bendu, na odgovarajućoj lokaciji, ali sam signal će vremenom biti dostupan skoro svuda, naravno u granicama isplativosti postavljanja nove opreme...

Mi Note 3

Vrh Dno