Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 3

Cao ljudi, uzeo sam ovaj telefon pre dvadesetak dana, i pokusavam da otkljucam bootloader od tada. Ako ste voljni da pomognete da li neko zna neki neoficijelni nacin otkljucavanja, jer sam zvanicnim putem sve probao. Dobio dozvolu, preko MiUnlock tool-a, sve fixeve sa foruma isprobao, sacekao dovoljno vremena, tako da stvarno ne znam vise sta mogu da uradim.

Inace je super telefon, samo me bas nervira sto ne mogu da ga rootujem i da instaliram custom rom.

Hvala :)

neoficijalni nacin ne postoji, koliko ja znam, bar za bootloader... za root uvek mozes da probas preko kingroota i slicnih aplikacija ako ti se upusta u to...

nisi rekao kakvu gresku ti izbacuje miunlock, kazes sacekao si 72h, dobro, sad kad pokusas da otkljucas sta ti javi miunlock?

Nema tu fixeva i takvih gluposti, nadji neko VPN programce za telefon koje ima server Shangai, konektuj se preko njega, dodaj Mi acc u Dev.options kada to odradis...zakaci telefon u fastboot modu i odradi unlock.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

neoficijalni nacin ne postoji, koliko ja znam, bar za bootloader... za root uvek mozes da probas preko kingroota i slicnih aplikacija ako ti se upusta u to...

nisi rekao kakvu gresku ti izbacuje miunlock, kazes sacekao si 72h, dobro, sad kad pokusas da otkljucas sta ti javi miunlock?

Ne bih se igrao sa tim Kingrootom i slično, odradio bih sve kako valja kad bi me pustio ovaj MiUnlock. Account je dodat uspešno u dev options, tu nisam imao problema, sačekao 72 sata, i na 50% on i dalje ne može da verifikuje - Can't verify device.

@frrenchie skini SoloVPN promeni region na China i konektuj se. Odes u Settings pa Additional setting i na Unlock status. Tu kliknes i povezes telefon sa MiAccountom. Ako je vec proslo 72 sata onda mozes odmah da poveze pratis uputstva i otkljucas. Da znas da ce SVE da to se sa telefona izbrise.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Nece, unlock ne brise nista...sve ostaje kako je i bilo.

Ide upozorenje pre unlocka da brise sve i brise. Tako je meni bilo a koliko vidim i svima koji su unlockovali MN3.

Ja sam radio unlock na MN3 na Global Stable 9.1.4.0 i sve je ostalo... prvi put cujem da unlock na Xiaomi-ju brise sve...
To mozda nesto po novom?! Ranije je uvek sve ostajalo...

Meni je obrisao sve. Radio sam unlock pre dve 10-ak dana, bez VPN-a ili čega već. Vratio sve na fabričko.

Da mi je znati sta rade ludaci sa tim MN3... sve nesto cudno u vezi njega...A jel ste imali stare Mi naloge ili ste tek prvi put aplicirali za unlock sada ?

Uspesno sam povezao MiAccount u dev opcijama sa uredjajem, barem telefon tako kaze, i sacekao 72 sata, ali i dalje na 50% dobijam "Can't verify device" gresku. Jel ima neko neku ideju ili da samo i dalje pokusavam kao manijak?

Prvi put sad ali svima je tako barem ovi sto pisali. Izbaci upozorenje i full wipe. Dobra stvar je izgleda ta sto Arnova ce poceti development GCam bas za MN3 barem sam takvu informaciju dobio od coveka koji je pricao sa njim. Videcemo.

Ima li jos neko problem da odjednom prestane da radi vibracija za pozive i notifikacije? Non-stop mi je na silent i otprilike na svakih 10-ak dana se zaglupi pa mora restart i onda normalno radi.
Global stable 9.1.4.0

Da isflesira po nekad ali meni je dovoljno da samo opet ukljucim iskljucim silent mod. Bugless rom kao sto bi neki rekli :)

Stigao moj jučer, naručen u četvrtak.

Uglavnom žena je prezadovoljna, prešla sa S7 na MN3. Baterija odlična evo sad gledam potrošnju od jutros 5 sati ekrana 46% preostalo, i gleda puno YouTube pa joj se sviđa i "stereo sound". Stvarno me iznenadio mob.
Sve u svemu preporuka tko treba dual sim, brz mobitel - imam S8 i stvarno u brzini barem meni kao laiku nema razlike iskreno radi odlično čak u nekim apk bez stuttera, tamo gdje Sammy se malo uzj.....

https://imgur.com/a/pG12n

Možda je glupo pitanje i stvar koja me nervira ali da li može nekako da se uveća slika osobe koju zovem? Jako me nervira što je tako mala sličica a ne skida mi se neki eksterni dialler programčić sa store. Generalno mi je poprilično loš ovaj xiaomiev dialler za moje potrebe, lgev je bio savršen :) moguće da je stvar navike *mjau**mjau**mjau*

Nisam siguran za global stable rom ali na MIUI. Pro imas tu opciju. Na global stable imas mogucnost samo da postavim default ili sliku sa lockscreena.

Cekamo 29ti mozda bude nesto tako se šuška.

Velika šteta što ovaj telefon nema global Dev rom. Odmah posle mi6 prebacili su poboljšanja kamere i na mi note 3..
http://en.miui.com/thread-2092927-1-1.html

Highlights & Changelog

Camera

Optimization - Image details and noise (03-22)

Optimization - The dynamic range of the photo (03-22)

Optimization - Photographing speed (03-22)

Poslednja izmena:
Sve je placebo bajo moj kao sto jedan momak ovde to propoveda :D

Inace mi tehnicki imamo global beta rom samo sto nije official vec leaked. Ja sam ga koristio i dobar je.

Sve je placebo bajo moj kao sto jedan momak ovde to propoveda :D

1. ovo je prvi patch notes koji spominje kameru i izasao je pre 5 dana... ti "analiziras" kameru vec 6 meseci unazad

2. i dalje nisam video ni jednu sliku, ni jedno poredjenje iste scene sa dve razlicite kamere... odgovorno trvdim da tvoj "metod" ne postoji tj da pricas iz zadnjice

2.1 prove

2.2 me

2.3 wrong

Ако може неко да ми образложи да ли ми ноте 3 вреди 100 евра више у односу на а1. Ради неке референце, тренутно имам нексус 5x

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

@einstein to je mnogo dobro pitanje. Zavisi. Sta ti realno vise a sta realno manje ti znaci kod telefona ? Ja nisam koristio ni A1 ni Neksus tako da ne mogu iz tog ugla da poredim ali mogu da ti odgovorim na eventualna pitanja koja imas uvezi sa ovim uredjajem.

Još jedan bug koji se ne dešava prvi put... Isključim GPS preko notifications toggles, ali ipak ostane uključen. Kad odem long press vidim da je uključen i na Googlu mi izbacuje udaljenost objekata koje sam tražio

Zanima me kod otključavanja bootloader, kako je najbolje napraviti i gdje se spojiti na koji server da što manje potraje ono vrijeme za otključavanje?

Htio bi na Mi Note 3 stavit xiaomi EU Rom

vreme cekanja je fiksno, no way around it

@einstain
kao sto dimi rece, zavisi, dosta toga je bolje na n3 s tim da a1 ima svoje prednosti tipa b20, android one tag... baterija je dosta bolja na n3, ekran je malo bolji (oko 20% svetliji), kamera osetno bolja, SoC duplo bolji, n3 je za nijansu manji sa istom velicinom ekrana, n3 ima kompas i barometar, etc... u sustini razlika je oko 90ak evra jer je i a1 sa 64gb preko 200e a n3 je 295... dal vredi, to samo ti za sebe znas ;)

Poslednja izmena:
@AG.KGB da da druze moj tako ciganski napravljeno da radi nije bug. Podesio si kod googlovih aplikacija locations i sad one vucu uvek a kad iskljucis preko precice to ti je GPS pa moras rucno onda udjes u settings i iskljucis sve. Tako je i kod mene.

@robi993 dobra ideja ali nece da prodje, vreme koje ti onibdaju (72 sata akonse secam dobro) je fiksno i moras da sacekas da prodje ne mozes da ga ubrzas ili usporis.

ako stavite gps na "device only" onda ce se ukljuciti i iskljuciti potpuno preko toggle... po meni nema ni poente ukljucivati ostale opcije jer nisu upotrebljive kao pravi gps a trose bateriju i salju vasu lokaciju ko zna gde, kad i kome, ne hvala...

Nazad
Vrh Dno