Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Mi-ovci ne citate niti pratite malo forum 😂🤣😂🤣 ajmo malo vamo tamo pa neko mozda izbaci 🐁 iz nekih fosilnih stvari il mu se svidja pa zadrzi mezimca 😂🤣😂🤣

Pristupio preko komande ⌘K ali ne mogu da napravim folder niti išta da kopiram, ni na box ni na external hdd

a preko Safari/Chrome ne mogu da otvorim ftp...
Moras da dozvolis pristup externom uredjaju,nakon instalacije ce te pitati za dozvolu.
Ali kao sto rekoh ne znam za MAC posto koristim WIN,kod mene sve normlno fukncionise preko FTP-a.
Podigne FTP server i sa kompa normalno vidim interni/externi HDD-USB.

Moras da dozvolis pristup externom uredjaju,nakon instalacije ce te pitati za dozvolu.
Ali kao sto rekoh ne znam za MAC posto koristim WIN,kod mene sve normlno fukncionise preko FTP-a.
Podigne FTP server i sa kompa normalno vidim interni/externi HDD-USB.
Pitao me je uopšteno da li dozvoljavam ali nije ništa posebno za externi hdd.

Do sada nisam uspeo ništa.

Pitao me je uopšteno da li dozvoljavam ali nije ništa posebno za externi hdd.

Do sada nisam uspeo ništa.
Kada udjes u CX > Local> USB/HDD, trebalo bi da vidi,prvi put kad pokusas da udjes u njega trebalo da izadje poruka ''allow access to storage to read bla,bla ''.
Tek nakon toga podizes FTP server i pristupas ,jer bez toga nije vidljiv sa kompa(podrazumeva se da FTP gadjas iz file explorera nadam se, a ne iz browsera).

Vidim ja Elements (externi hdd) ali ne mogu ništa da kopiram na isti. Ne mogu ni na sam box.

Vidim ja Elements (externi hdd) ali ne mogu ništa da kopiram na isti. Ne mogu ni na sam box.
Onda je ocigledno nesto do MAC-a , nekoliko mojih drugara koristi preko WIN-a ovo i normalno sve funkcionise.
Ne znam da li kod njega ima opcija negde file share over local network ili tako nesto slicno...ocigledno je neki port zavrnut.

Opet neki stari problemi sa Mi Box S-om...

Naime, kada je prodavnica obrisala EON, resetovao sam uređaj na fabrička i instalirao ga opet. I pre sam imao taj problem, ali je sad dosta učestaliji. Pisao sam u nekoj temi o tome.
Posle nekog vremena kad uređaj radi, izgubi internet konekciju. Ranije samo nije hteo da pokrene ništa (čak ni TIVIMATE, niti EON) i pomagao je samo restart uređaja. Sada se gore pojavi poruka tipa internet nije dostupan ili tako nešto, iako kroz mrežu bez problema pristupam uređaju s laptopa. Pomaže samo restart uređaja i onda opet neko vreme radi i izbaci.

Takođe, ne znam ima li još neko taj problem, kad preko Scrcpy pristupim uređaju i pokrenem EON aplikaciju, izbaci me iz Scrcpy i onda moram opet da se konektujem... Greška je:

WARN: Device disconnected
[server] ERROR: Exception on thread Thread[main,5,main]
java.lang.IllegalStateException
at android.media.MediaCodec.native_dequeueOutputBuffer(Native Method)
at android.media.MediaCodec.dequeueOutputBuffer(MediaCodec.java:2698)
at com.genymobile.scrcpy.ScreenEncoder.encode(ScreenEncoder.java:114)
at com.genymobile.scrcpy.ScreenEncoder.internalStreamScreen(ScreenEncoder.java:95)
at com.genymobile.scrcpy.ScreenEncoder.streamScreen(ScreenEncoder.java:61)
at com.genymobile.scrcpy.Server.scrcpy(Server.java:80)
at com.genymobile.scrcpy.Server.main(Server.java:255)
at com.android.internal.os.RuntimeInit.nativeFinishInit(Native Method)
at com.android.internal.os.RuntimeInit.main(RuntimeInit.java:340)

Radi se o modovanom EON-u.

Misliš da taj problem sa diskonektovanjem pravi eon? Ili poslednji problematični update? Ako je prvo, eliminiši eon pa vidi šta će da bude, ionako sad možeš da ga ubaciš kroz Kodi adon.

Iskreno, nemam pojma zašto se diskonektuje.
Niti sa SCRCPY niti sa interneta.
Negde je neko pomenuo da se to dešavalo na KAON boxovima (ma šta to značilo, nisam u toj materiji) i da ima i na nekim mi box s... Dobro bi bilo da ima bilo kakvo rešenje. Meni nije problem da restartujem uređaj, ali kad ćale zapne da gleda nešto na SK, a mene nema, onda je frka :)

Jel postoji neki box(sem naravano Shield-a) da nije potreban lan adapter, i da je stabilna konekcija.
Da li se isplati Eon Box kupiti preko Sbb?

Jel postoji neki box(sem naravano Shield-a) da nije potreban lan adapter, i da je stabilna konekcija.
Da li se isplati Eon Box kupiti preko Sbb?
Stabilno je i na wifi, ne treba ti lan. Mi se samo igramo i isprobavamo igracke.
Jedino ako bas bas zelis da koristis nesto poput nvidia game stream/moonlight/steam link. Inace je wifi sjajan na ovom uredjaju.
Ako bas zelis da imas eth onda imas homatics i novi mecool. Oni su oko 100eur, mozda koji eur jace.

Stabilno je i na wifi, ne treba ti lan. Mi se samo igramo i isprobavamo igracke.
Jedino ako bas bas zelis da koristis nesto poput nvidia game stream/moonlight/steam link. Inace je wifi sjajan na ovom uredjaju.
Ako bas zelis da imas eth onda imas homatics i novi mecool. Oni su oko 100eur, mozda koji eur jace.
Hvala na preporuci. Ovaj Mecool deluje interesanto, a cena ista kao i za Mi box.
Vidim da na njihovom sajtu ima vise varijanti KM7 i KM2 Plus, KM2 android box. Koji bi mi preporucio?

P.S Imam vec oko godinu dana Mi Box (prvu generaciju) i internet nenormalno puca, a poprilicno se i zagreva dok gledam neku seriju preko Stremio-a. Ista situacija i kod mog kuma na njegovom Mi box-u. Isto se desava i na sbb-u i telekomu, a i nemam vise zivaca za ovo. Pre kad sam imao Eon box, nisam imao ovaj problem, a isto bio povezan na wi-fi.

Hvala na preporuci. Ovaj Mecool deluje interesanto, a cena ista kao i za Mi box.
Vidim da na njihovom sajtu ima vise varijanti KM7 i KM2 Plus, KM2 android box. Koji bi mi preporucio?

P.S Imam vec oko godinu dana Mi Box (prvu generaciju) i internet nenormalno puca, a poprilicno se i zagreva dok gledam neku seriju preko Stremio-a. Ista situacija i kod mog kuma na njegovom Mi box-u. Isto se desava i na sbb-u i telekomu, a i nemam vise zivaca za ovo. Pre kad sam imao Eon box, nisam imao ovaj problem, a isto bio povezan na wi-fi.
Sa gigabitnim portom samo novi Mecool KM2 Plus Deluxe. Ne nalazim ih na aliexpressu, kao da se jos nisu pojavili. Kolega je u android temi kacio link, mada je i to cudno.
Ako hoces giga lan, idi na homatics.
Sve ostalo je preko adaptera kako bi dobio oko 300mbps inace su 100mbps.
A adapter mozes da zakacis i na taj stari mi box tako da se ja ne bih zezao sa novim uredjajem samo zbog neta

Meni se to dešavalo na Androidu 9, pre ovih poslednjih update-a. Od kako je na A12 nema diskonektovanja sa wi-fi mreže.

Xiaomi uredjaji su malo specificninsto se neta tice. Menjajte malo kanale na kojima rade. Narocto na 5ghz. Mi box 3 od 2018 i minstik 4k od prosle godine ni jednom nisu imali problem sa mrezom kod mene kuci i na selu gde sam podesavao mrezu. Kad odem negde na odmor i ponesem nekinod njih znaju da prave problem dok ne promenim kanal i frekvenciju

Baš odgledao košarku i sada gledam tenis. Mibox S nije ni štucnuo.
Povezan na 5Ghz. Isto je bilo i na androidu 9 i sada na 12.
Bolje uloži pare u dobar wifi ruter.
Takođe uraditi i ovo što Gileb kaže. Kada su menjali modem potražio na netu kako podesiti za bolji Wifi signal i nema problema. Generalno je preporuka da se to uvek uradi kada ima problema sa WIFI. Nekad nas bilo dvoje u zgradi, sada niko nije na 2,4 :)

Da li je neko probao Instalaciju VPN-a plus EON aplikaciju kako bi radili svi kanali van SBB mreze?

Rade već godinama svi eon kanali uz VPN (MTS internet).
Imaš temu EON sa VPN na forumu, primenjivo na sve android TV uređaje.

@stefankica tema na koju je ukazao @nesa69

Пре пар дана био упдате за ген 2 ми бокс ѕ, око 750МБ. Исправљали криве Дрине (bug fix) и стабилност система. Нисам приметио неке измене. AFR и даље не ради.

Pozdrav,

Od skoro sam vlasnik Mi Box s, pa me zanima koje aplikacije preporučujete za gledanje TV, mislim na domaće kanale i na streaming filmova. Mogu i "narodne verzije" mislim niskobudžetne, tačnije besplatne :)

Stremio od besplatnih za filmove/serije.
Za domaće kanale ne znam, ne konzumiram :ROFLMAO:

Za domace kanale sve aplikacije od domacih provajdera. Ako imas net verovatno imas i kablovsku od nekog provajdera? Radi lepo i rts planeta za rts kanale.

On se nada besplatnom gledanju televizije bez placanja... svi misle kupe box i sve ima besplatno.
Neces se ovajditi od besplatnog gledanja.

Nazad
Vrh Dno