Kupio sam pre neki dan Xiaomi TV Box (2nd Gen) za 6.560din. Koliko sam istraživao najniža cena na tržištu je:
https://www.bcgroup-online.com/tv-dodatna-oprema/xiaomi-tv-box-s-(2nd-gen)-180520 (morate da ukucate dole vasu cenu gde se cenkate pa onda oni spušte cenu na oko 6.560din.) sa redovnom garancijom 2 god. i besplatnom dostavom. I isprobavao sam ga ovih dana sa raznim aplikacija pa sam hteo da podelim ovde koje aplikacije rade preko njega:
1. HBO MAX, NETFLIX, Disney +, Prime video ; već instalirane i super rade sa vašim nalogom.
2. IRIS(MTS), MOVE SMART(Supernova) se lako skinu iz prodavnice gde su dostupne i takodje rade dobro sa vašim nalogom.
3. SkyShowtime takodje može da se skine iz prodavnice i radi
4. Stremio takodje može da se skine iz prodavnice i za većinu filmova tj, skoro za sve filmove radi bar neki link, nisam imao vremena da isprobavam mnogo ali radi i za 4k filmove...samo se prijavite skeniranjem QR koda.
5. Miracast radi isto perfektno, mora da se skine aplikacija takodje iz prodavnice i moj Samsung S20 odma se prebacio na TV.( može i Eon ovako dase gleda)
5. EON TV (SBB) aplikacija za TV koja se aktivira kodom, koju svi obično imaju samo za jedan uradjaj, takodje se lako skida iz prodavnice i radi super i daljinskim od Boxa radi super
6. Eon mobilna aplikacija (SBB) koja je predviđena za telefon, tablet ne radi, bar najnovija verzija, ali modovana ( EON-2.0.27CloneMod.apk)radi super, malo je stariji interfejs ali radi, samo uz nju mora da se ima ili miš ili kao što ja imam bežičnu malu tastaturu (preko Alija ima za 4-5€ sa poštarinom), Samo je važno da prilikom potvrde jezika da se pritisne mišem ili itastaturom ok, a ne na daljinkom jer preko njega ne radi).
Wifi hvata super jer može i 5g mrezu da prima sa rutera, a pošto ima samo jedan usb ulaz, ako treba više npr. za miš i usb memoriju isl. više ulaza, bilo koji switch usb može i radi super. Lan adapter još nisam probao, tek treba da stigne.
Zaključak: mislim u uodnosu na kineske boksove da je Xiaomin mnogo bolji, sve radi, bar što meni treba, vidi si odma da je kvalitet izrade mnogo bolji, daljinac mali ali funkcionalan sa malo dugmića, ima i garanciju a i nije mnogo skuplji od kineza.