Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Zato i napisah u mojoj glavi a to nije bas pouzdan izvor 🤣😂🤣 , izvinjavam se zaboravio da isprobam na Mi box kad su bili kod mene a sad poklonih ue 306 radi na Sony Tv android , kolko vidim Mi box radi sa AX88179 chipsetom

Poslednja izmena:
Od ponedeljka cu uzeti dva razlicita gigabitna za probu. Oba koja sam probao su realtek, ali samo za 2.5g znam da je RTL8156B.
Na wifi dobijam 250mbps dl i, ono sto mi je cudno, oko 100mbps upload iako je internet 150mbps. Ako dl ide do 250 i ul bi morao da bude toliki. Ili nesto propustam kod nacina komunikacije wifi.

Od ponedeljka cu uzeti dva razlicita gigabitna za probu. Oba koja sam probao su realtek, ali samo za 2.5g znam da je RTL8156B.
Na wifi dobijam 250mbps dl i, ono sto mi je cudno, oko 100mbps upload iako je internet 150mbps. Ako dl ide do 250 i ul bi morao da bude toliki. Ili nesto propustam kod nacina komunikacije wifi.
Sta ce ti pored wifi, USB lan adapter?

Nisu oni ni tako jeftini da bi se opravdala njihova kupovina umesto novog rutera.

AP je xiaomi ax3000 tako da je sasvim adekvatan za mogucnosti boxa.
Radi savrseno na wifi, bez ikakvih zalbi sam, samo volim da cackam. Imao jutros malo vremena pa reko da vidim da li i kako radi.

Ne bacajte pare na te ethernet adaptere (pogotovu ne na USB 2.0 đubre) :)
WiFi na 5GHz AC (staviti kanal 36/40/44/48) izvlači 250+ mbps brzine bez problema:

Xiaomi-Box2nd-Gen.jpg

kanali 44 i 48 i isto je, 250/100. Telefon ide 150/150.
Totalno nije bitan faktor, ali sad me kopka.
Na kompu sa integrisanom wifi kartom ax201 i bez antena na njoj, ide bez problema 300/150 sto je brzina konekcije. dok download sa lokalnog servera ide oko 600mbps, upload oko 370 tako da nije do AP.

Poslednja izmena:
@Stock jedino tu analiti apk bi trebalo da promenis oce izgleda malo vise da lagi 😂🤣😂🤣😂🤣IMG_20230924_002907.jpg
Ili je lan adapter previse dobar 😂🤣😂
Mereno gde je brzina 200/80 🤣😂🤣

Kupio sam pre neki dan Xiaomi TV Box (2nd Gen) za 6.560din. Koliko sam istraživao najniža cena na tržištu je:
https://www.bcgroup-online.com/tv-dodatna-oprema/xiaomi-tv-box-s-(2nd-gen)-180520 (morate da ukucate dole vasu cenu gde se cenkate pa onda oni spušte cenu na oko 6.560din.) sa redovnom garancijom 2 god. i besplatnom dostavom. I isprobavao sam ga ovih dana sa raznim aplikacija pa sam hteo da podelim ovde koje aplikacije rade preko njega:
1. HBO MAX, NETFLIX, Disney +, Prime video ; već instalirane i super rade sa vašim nalogom.
2. IRIS(MTS), MOVE SMART(Supernova) se lako skinu iz prodavnice gde su dostupne i takodje rade dobro sa vašim nalogom.
3. SkyShowtime takodje može da se skine iz prodavnice i radi
4. Stremio takodje može da se skine iz prodavnice i za većinu filmova tj, skoro za sve filmove radi bar neki link, nisam imao vremena da isprobavam mnogo ali radi i za 4k filmove...samo se prijavite skeniranjem QR koda.
5. Miracast radi isto perfektno, mora da se skine aplikacija takodje iz prodavnice i moj Samsung S20 odma se prebacio na TV.( može i Eon ovako dase gleda)
5. EON TV (SBB) aplikacija za TV koja se aktivira kodom, koju svi obično imaju samo za jedan uradjaj, takodje se lako skida iz prodavnice i radi super i daljinskim od Boxa radi super
6. Eon mobilna aplikacija (SBB) koja je predviđena za telefon, tablet ne radi, bar najnovija verzija, ali modovana ( EON-2.0.27CloneMod.apk)radi super, malo je stariji interfejs ali radi, samo uz nju mora da se ima ili miš ili kao što ja imam bežičnu malu tastaturu (preko Alija ima za 4-5€ sa poštarinom), Samo je važno da prilikom potvrde jezika da se pritisne mišem ili itastaturom ok, a ne na daljinkom jer preko njega ne radi).
Wifi hvata super jer može i 5g mrezu da prima sa rutera, a pošto ima samo jedan usb ulaz, ako treba više npr. za miš i usb memoriju isl. više ulaza, bilo koji switch usb može i radi super. Lan adapter još nisam probao, tek treba da stigne.
Zaključak: mislim u uodnosu na kineske boksove da je Xiaomin mnogo bolji, sve radi, bar što meni treba, vidi si odma da je kvalitet izrade mnogo bolji, daljinac mali ali funkcionalan sa malo dugmića, ima i garanciju a i nije mnogo skuplji od kineza.

Za S/PDIF na ćomi boksu treba dokupiti adapter:

Kod:
https://www.amazon.com/KabelDirekt-Optical-Digital-Theater-Playstation/dp/B00RXNU3GI

@misicm
Xiaomi box podržava Chromecast (bolja opcija), Amazon uređaji Miracast...

Poslednja izmena:
Zaključak: mislim u uodnosu na kineske boksove da je Xiaomin mnogo bolji, sve radi, bar što meni treba, vidi si odma da je kvalitet izrade mnogo bolji, daljinac mali ali funkcionalan sa malo dugmića, ima i garanciju a i nije mnogo skuplji od kineza.
Имаш кинеза од 20-150 евра. И овде важи правило: "колико пара, толико музике". Узгред - и шаоми је кинез.
А тачно је - када пређеш са кинеза од 20-30 евра на ћомин бокс друге генерације - разлика је огромна (или није... ствар је перцепције, али да не дужимо причу сад). Али када пробаш бољи и скупљи бокс, видиш зашто је цена та колика јесте (уосталом као и за све у животу).
А можеш да ми верујеш на реч или не. Али сам користио и користим гомилу боксева које многи нису видели. И поновићу реченицу коју сам изговорио у једној рецензији - Док не пробам лава, за мене је свиња краљ животиња.
Најбитније је како неко од нас користи свој уређај, у овом случају андроид бокс. Тренутно ми је при руци баш много андроид боксева. Од 20 до 130 евра. Један од њих остављам за себе, а веруј ми на реч да то није ћомин бокс друге генерације. Да ли је добар? Јесте, без поговора - вреди сваку пару. Да ли је одличан? Није и неће бити. Главна ставка у твојој реченици, а и мојој, јесте "БАР ШТО МЕНИ ТРЕБА". Јер види... UGOOS Q4X extra je ХАРДВЕРСКИ много бољи бокс од ћомија, али НЕМА сертификат за нетфликс. А то јер некоме много битан детаљ. Мени конкретно није, јер мој ТВ има све потребне лиценце за стриминг сервисе, па ме брига да ли је бокс са лиценцом или не. Али то сам ЈА - другима је то веома важан детаљ. Али зато HOMATICS Box R 4K plus (дебилан назив, слажем се потпуно) је, барем по мом мишљењу, пун погодак. Има све могуђе сертификате, декодере, харверски је екстра... али је за већину овде цена проблем - 130 евра.
Елем... да не серем превише - ћомин бокс друге генерације је добар бокс и вреди сваку пару. Поготову ако се у причу убаци гаранција од 2 године. Подвлачим ДОБАР.

Мени конкретно није, јер мој ТВ има све потребне лиценце за стриминг сервисе, па ме брига да ли је бокс са лиценцом или не. Али то сам ЈА - другима је то веома важан детаљ.
Drugi koji imaju (Android) SmartTV koji nudi već sve to ne bi ni kupovali niti povezivali box na takav TV? :D

Имаш кинеза од 20-150 евра. И овде важи правило: "колико пара, толико музике". Узгред - и шаоми је кинез.
А тачно је - када пређеш са кинеза од 20-30 евра на ћомин бокс друге генерације - разлика је огромна (или није... ствар је перцепције, али да не дужимо причу сад). Али када пробаш бољи и скупљи бокс, видиш зашто је цена та колика јесте (уосталом као и за све у животу).
А можеш да ми верујеш на реч или не. Али сам користио и користим гомилу боксева које многи нису видели. И поновићу реченицу коју сам изговорио у једној рецензији - Док не пробам лава, за мене је свиња краљ животиња.
Најбитније је како неко од нас користи свој уређај, у овом случају андроид бокс. Тренутно ми је при руци баш много андроид боксева. Од 20 до 130 евра. Један од њих остављам за себе, а веруј ми на реч да то није ћомин бокс друге генерације. Да ли је добар? Јесте, без поговора - вреди сваку пару. Да ли је одличан? Није и неће бити. Главна ставка у твојој реченици, а и мојој, јесте "БАР ШТО МЕНИ ТРЕБА". Јер види... UGOOS Q4X extra je ХАРДВЕРСКИ много бољи бокс од ћомија, али НЕМА сертификат за нетфликс. А то јер некоме много битан детаљ. Мени конкретно није, јер мој ТВ има све потребне лиценце за стриминг сервисе, па ме брига да ли је бокс са лиценцом или не. Али то сам ЈА - другима је то веома важан детаљ. Али зато HOMATICS Box R 4K plus (дебилан назив, слажем се потпуно) је, барем по мом мишљењу, пун погодак. Има све могуђе сертификате, декодере, харверски је екстра... али је за већину овде цена проблем - 130 евра.
Елем... да не серем превише - ћомин бокс друге генерације је добар бокс и вреди сваку пару. Поготову ако се у причу убаци гаранција од 2 године. Подвлачим ДОБАР.
E jedva čekam recenzije oba boksa da vidim šta to oni mogu a ćomi ne može,osim da leti 😂

Drugi koji imaju (Android) SmartTV koji nudi već sve to ne bi ni kupovali niti povezivali box na takav TV? :D
Зато што ретко гледам садржај на стриминг сервисима - више волим коди + RD. А и ТВ се мучи са тивимејтом у коме су онолике листе :ROFLMAO:. Можда да је само једна или две би све функционисало нормално. Понављам можда 😁 . А о подељеном екрану у тивимејту је илузорно говорити. Мада, колико сам испратио (одавно нисам ни пробавао), није ни S905x4 довољно јак да гура 4 канала у FHD. S922x може 2 канала у 4К и 2 FHD лагано.

Nisi ni ti dovoljno jak da stvarno pratiš 4 prenosa istovremeno :D

A TiViMate liste, pa piši kod filtriraj ulaznu listu sa 99999999999999999 đubreta na malecku podlisticu :D

Probao sam juce ovaj LAN adapter i nije ni on radio

Prvo nije hteo ni da zasvetli, tek ako je uboden prilikom restarta, krene da svetli link lampica, ali nece da trepce protok lampica. Imam samo wifi podesavanja i mreze, nemam nikakvu opciju za kabl.

Probao sam juce ovaj LAN adapter i nije ni on radio

Prvo nije hteo ni da zasvetli, tek ako je uboden prilikom restarta, krene da svetli link lampica, ali nece da trepce protok lampica. Imam samo wifi podesavanja i mreze, nemam nikakvu opciju za kabl.
Ako ti je ukljucen usb debugging (developer settings) nece ti raditi lan adapter.

Ako ti je ukljucen usb debugging (developer settings) nece ti raditi lan adapter.
Jeste ukljucen i to moze biti razlog sto ne radi nijedan adapter. Sada sam iskljucio i pri ruci sam imao samo 2.5g adpater koji i dalje ne radi, ali od ponedeljka cu ponovo probati sa 1g adapterom.
Inace, u developer opcijama postoji i usb podesavanje za usb mode. Sada stoji charging, a ima i MTP jos nesto i RNIDS (usb ethernet). Podesio sam na to i nije proradilo, ali videcemo od sutra. Nakon restarta se sam vratio na charging

Nazad
Vrh Dno