Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Jel se neko susreo se bootloop problemom sa januarskom updatom? Pisali su na xda da su neki imali problem sa istim. Ja ga već podigao na januarski :-(

Sent from my Moto Z (2) using Tapatalk

Ako se secam, problem je bio u slucajevima da je sistem na bilo kom jeziku sem engleskom. Ne znam da li su to ispravili, ali ako nisu, pre apdejta vratis telefon na engleski i nakon apdejta nazad na srpski :)

Имам чудан проблем. Када добијем СМС поруке, не добијам звучно обавештење. Мењао сам тонове, али се ништа не дешава. Остала обавештења су нормална.

Послато са Mi 6X уз помоћ Тапатока

Да ли постоји макро мод за камеру?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Да ли постоји макро мод за камеру?

Ja nisam uspeo da pronađem macro mod, samim tim ni da napravim dobro isfokusiranu sliku sa manje udaljenosti od objekta koji fotografišem.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Za makro mod manuelna kamera, stavis najmanju udaljenost, ukljucis peak da vidis lepo kada je fokusirano, od toga bolje ne moze osim sa objektivcicima kojih imas na aliju brda.

jel neko radio update
##### Havoc-OS 2.1 Official Build #####
na 6x? procedura?
jel sve prošlo bez problema?

Nisam update radio..klasična instalacija..mada na xda se ne zali niko da je imao problema.

Sent from my MI 6X using Tapatalk

OTA za Havoc prosla bez ikakvih problema, full automatika, sve sto sam uradio je kliknuo download kad se pojavila notifikacija za update. Kad se skinuo update, ja potvrdio da hocu reboot i da obrise file nakon instalacije. Za sada sve radi super, odavno je daily driver...

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Ја одрадих ОТА за РР, исто без проблема. Одрађена инсталација кроз рекавери.

Poslednja izmena:
На жалост, гугл камера крешује, па морам тражити другу. Нека препорука?
Била је GCam_Pixel3Mod_1.1_build.6.1.013

Узгред, у РР је убачена шаоми камера.

Izgleda da i ovde malo ekran kasni kao pre na Poco-u. Pokusajte brzo da kucate: ' samo ' ili ' proja ' ili ' pre '.
Nekad ispadne ' smao ' umesto ' samo ' i ' rpoja ' umesto ' proja ' i ' rpe ' umesto ' pre '.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Istina, sad probah, uglavnom na rec "pre" u 90% slucajeva ispise "rpe", za ostalo onako, nisam bas uspreo da provalim da li ja gresim ili zakasni..

Što se gkam.tiče ja koristim MGC_6.1.021_RP1_V1.3.1-BSG...stabilna je i ne krešuje.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Isao kolega danas u Vip da uzme telefon na njihovu preporuku i ono klasicno *****ali ga.. Rekao da mu je max do prosle tarife da moze da placa do 2200 din, uvalili mu HUAWEI P Smart 2019 3/64GB, znaci telefon se raspada, koci, baguje, zastajkuje, mislim nije sada da ubija, ali ne radi ni priblizno fluidno kao mi a2 iako su po benchmarku gotovo identicni. Naime telefon koci i trza pri obicnom prelasku sa ekrana tamo ovamo, desava se, kada sam probao da izbacim iz kesa par stvari i povukao na gore zakocio se na kratko i izbacio, kada se ide levo desno sa pocetnog ekrana nekako ono do sada nisam video pozadina to jest tema se sva drma, probao sam sa promenom, isto, promena izmedju dve kamere traje pola vecnosti, znaci uzas blagi ako svaki radi onako ja ne znam sta je ono.. Verovatno da ne postoji telefon koji nema manu i mi a2 ih ima, ali do sada mi ni jednom nije ni najmanje trznuo na bilo sta, ima nekih drugih problemcica ali da se onako ponasa ja ne znam, da stvar bude jos gora po istoj tarifi je mogao da uzme mi a2 za 2299 mesecno a uzeo je ovo za 2274, mislim da se zeznuo, kamere su losije takodje..

E sada ja da pitam, posto je njemu tastatura bila mala pa sam mu skinuo neku vecu, ja sam pokusao da promenim tastaturu na mi a2 kod mene, apsolutno nije moguce, da li neko zna nacin kako da promenim tastaturu na mi a2 ?

Devojka isto gledala taj smart p 2019, jedva joj dokazah da su ovde kamere bolje, brzi i jaci telefon generalno. Neka zameni, ima pravo ja mislim nedelju dana.

Što se gkam.tiče ja koristim MGC_6.1.021_RP1_V1.3.1-BSG...stabilna je i ne krešuje.

Пробао, али не ради како треба. Ноћни режим никако, камера снима само 1080p. Предња додуше слика са 20 mp.
Пробаћу пар гугл камера, ако ништа не буде ваљало онда прелазим на хавок или пиксел икспиријенс.

Da to je ta app, ali i ona slabo vrsi posao.
Meni se ukljucuje ekran i kad zakljucam na dugme.
Jedino to iritira na Havoc, dok sam bio na stock romu nije bilo problema

Da ja sam na havok os..i gkam koju sam naveo radi normalno i noćni režim,prednja slika na 5 megapiksela.

Isao kolega danas u Vip da uzme telefon na njihovu preporuku i ono klasicno *****ali ga.. Rekao da mu je max do prosle tarife da moze da placa do 2200 din, uvalili mu HUAWEI P Smart 2019 3/64gb.......

Spolja gladac, iznutra jadac.

Spolja gladac, iznutra jadac.

Ma sto je najgore sinoc sam pogledao recenziju ovog telefona na YT sto su radili ovi sa benchmarka i oni nigde nisu ni spomenuli te probleme, nema sanse da nisu primetili ako su koristili posto sam ja spazio sve za 15 min.. tako da moze da bude da je on dobio los primerak ili ga je zakacila losa serija, mnogo mi ono lose radi..

Inace jos jedan bag sam primetio na mi a2, kada sam u sms porukama i kucam poruku ili samo stojim onako bez kucanja citam poruku odjednom mi ekran na kratko pocrni i ili izadje iz poruka ili me vrati tako gde su sve poruke, desavalo se vise puta..

На жалост, ни после 20-так верзија гугл камере, ни једна не ради. Остаје да се мења РОМ. Која верзија Хавока је најбоља? Колико разумем, задња прави некакве проблеме, или грешим?

I na poslednjoj i pretposlednjoj zeza proximity sensor. Gcam radi, samo 4k snimanje ne

Ma sto je najgore sinoc sam pogledao recenziju ovog telefona na YT sto su radili ovi sa benchmarka i oni nigde nisu ni spomenuli te probleme, nema sanse da nisu primetili ako su koristili posto sam ja spazio sve za 15 min.. tako da moze da bude da je on dobio los primerak ili ga je zakacila losa serija, mnogo mi ono lose radi..

Inace jos jedan bag sam primetio na mi a2, kada sam u sms porukama i kucam poruku ili samo stojim onako bez kucanja citam poruku odjednom mi ekran na kratko pocrni i ili izadje iz poruka ili me vrati tako gde su sve poruke, desavalo se vise puta..

Na mom A2 nema nikakvih bugova za ovih par meseci upotrebe.
Jako dobar uredjaj za 200€, verovatno best buy.

Ајооој, која сам ја дилеја!
Приликом ажурирања РР, у подешавањима Шаоми делова изгасио се cam2api. Кад сам га упалио, гугл камера ради нормално. [emoji16]

Istina, sad probah, uglavnom na rec "pre" u 90% slucajeva ispise "rpe", za ostalo onako, nisam bas uspreo da provalim da li ja gresim ili zakasni..

Prijavio sam preko feedback aplikacije i snimio.
Moze nas nekoliko da prijavi, mozda i isprave kao na Poku. Evo sta sam ja iskucao uz snimak:
There is slight delay on the left and right side of the screen, the best example is to try to type fast with keyboard. Words like: ' priority ', the output is: ' rpiority '. Some Poco F1 users experienced this also, but it's fixed in some beta builds. Here is an example in video format

Vrh Dno