Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Uzima devojka Mi A2 sutra. Vi sto ste konvertovali A2 na 6X, koji aosp Pie rom preporucujete da sve radi out of the box(gcam i sl.)?
Pa po svemu vidjenom čini mi se da je pixel experience najstabilniji.
Ja sam na havok os,milion poeešavanjs ali bag sa gcam...mada vidim da je izašao novi build za havok pa planiram večeras da ga isprobam akko se bude imalo vremena.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Pa po svemu vidjenom čini mi se da je pixel experience najstabilniji.
Ja sam na havok os,milion poeešavanjs ali bag sa gcam...mada vidim da je izašao novi build za havok pa planiram večeras da ga isprobam akko se bude imalo vremena.

Ако није проблем, реци какав баг са гугл камером има на Хавоку. Чисто да упоредим са РР.
За сада што се камере тиче, приметио сам да није могуће снимање у 4К ни са гКам, ни са Снеп камером. Његова сток камера снима 4К видео са 30 кадрова у секунди.

Nema vise problema sa kamerom na havoku, samo uradite update na novi build...

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Ако није проблем, реци какав баг са гугл камером има на Хавоку. Чисто да упоредим са РР.
За сада што се камере тиче, приметио сам да није могуће снимање у 4К ни са гКам, ни са Снеп камером. Његова сток камера снима 4К видео са 30 кадрова у секунди.
Evo mr.nice je odgovorio,znači zadnji build skinuti i sve je rešeno..bio je neki problem sa google januarskim abdejtom ..moja preporuka za havok os pisao sam ranije gomila podešavanja..

Sinoć malo probavao kako slika. Evo linkova sa opisom u nazivu slike koja kamera je korištena. Da napomenem - sve je na automatskim podešavanjima.
https://ibb.co/KmJMQZk
https://ibb.co/hXTtqwM
https://ibb.co/ZT59TyK
https://ibb.co/5vHhZq7

gCam je GCam_Pixel3Mod_1.1_build.6.1.013

Razlika je ocigledna pogotovo ovo sto sam najvise poredio a to je Gcam-night-mode vs Stock-kam, ali uporedba nije postena nikako.

Smanji ISO na stock kameri na 350 a podigni suter na 1/3 pa da vidimo sta ces da dobijes. Ako slika bude tamna sa nedovoljno svetlosti onda definitivno night mode radi posao a ako bude ok, onda ce biti zanimljivo da se vidi razlika.

Poredjenje bas ne bi bilo posteno ako bi koristio manuelne postavke. U google cam je dovoljno da okines shutter i to je to. Ko se ne razumije u iso, ekspozicije i ostale postavke gcam je jednostavno bolja puno.
Pokusajte sa night sight napraviti sliku iz ruke, pa onda sa MIUI cam sa 2 ili 4 sec shutter speed.
Sa gcam ce slika iako je iz ruke biti prihvatljiva, a ova sa 4sec s.s. pitanje je. Ako se ne zuri, i imate stativ, manuelna kamera je super.

Poredjenje bas ne bi bilo posteno ako bi koristio manuelne postavke. U google cam je dovoljno da okines shutter i to je to. Ko se ne razumije u iso, ekspozicije i ostale postavke gcam je jednostavno bolja puno.
Pokusajte sa night sight napraviti sliku iz ruke, pa onda sa MIUI cam sa 2 ili 4 sec shutter speed.
Sa gcam ce slika iako je iz ruke biti prihvatljiva, a ova sa 4sec s.s. pitanje je. Ako se ne zuri, i imate stativ, manuelna kamera je super.

druže, kad već nisi odgovarao a pitao sam te, ja odradio pixel expeirence update na wynu direkt iz telefona uz reset po automatici, BEZ naprednih opcija, i pogodi? tel. ne ulazi u sistem posle, stoji na mi logou....definitivno tu nešto ne štima
šta sad da radim? opet od nule

Prefleshaj manuelno ponovo, ako ne prodje ni tako, fleshaj predhodni build koji je radio. Mozda su zeznuli nesto na zadnjem buildu. Ja evo Havoc vec 3 builda updatujem regularno bez ikakvih problema.

druže, kad već nisi odgovarao a pitao sam te, ja odradio pixel expeirence update na wynu direkt iz telefona uz reset po automatici, BEZ naprednih opcija, i pogodi? tel. ne ulazi u sistem posle, stoji na mi logou....definitivno tu nešto ne štima
šta sad da radim? opet od nule

Ne nego obrisi system,cache i dalvik i twrp pa flesuj opet. U stvari,nemoj brisati sistem,vi volite dirty flash. Znaci u TWRP pa zip fajl ponovo. Mani se automatike,to ne radi kako treba od lolipopa.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poredjenje 350 vs 3200 nije posteno nikako, to sto na automatskom modu se uvek dize iso to jest on ima prioritet je neka druga prica... ja sam samo rekao da se uradi kako bi trebalo i bilo pravilno za uporedjivanje, da bi se videlo da li night mode samo ima korigovanu manju iso vrednost a dize suter ili tu ima jos nesto..

Ma sve si u pravu, bolje slike mozes dobiti sa manuelnom kamerom svakako, sa manje shuma.
Google obori iso u nigt mode, cesto bude 100-200 promjeni shuter speed, ali opet ne toliko, max mozda na 1s, obicno 1/3 sec, ali iza toga svega opet ide hdr+ algoritam, jednostavno je google daleko otisao sa AI, sa tim nekim algoritmima. Nevjerovatno je u kavom mrklom mraku on radi "collecting light" i baci sliku na kojoj se nesto vidi, a u stvarnosti tama, ne vidis nista. Nije djaba night sight :)
Hocu da kazem da je night sight point and shoot, nekako for dummies da se ljudi ne smaraju sa shuterom, isom itd...

Па Господин Добри је у праву. Овде је, ипак, у питању сликање са аутоматским подешавањима. А то је оно што, мора се признати, ради 90% корисника. Извади телефон / апарат и окине фотографију.
Сва ручна подешавања воде на другу страну, јер као што се подеси сток камера, може се подешавати и свака друга.

Послато са Mi 6X уз помоћ Тапатока

Havok OS najnoviji i dalje nisu otklonili grešku prednje kamere..na stok kameri...kome je bitno..čisto info.
Takodje MTS TV GO i dalje ne radi jedino na Havok.

Na koji problem mislis, i koja stock kamera, mislis na MIUI kameru?
Ja mislim da sam tu "stock" odmah stavio na disable, nakacio gcam port + miui cam. Na ove dvije sve radi...

Na koji problem mislis, i koja stock kamera, mislis na MIUI kameru?
Ja mislim da sam tu "stock" odmah stavio na disable, nakacio gcam port + miui cam. Na ove dvije sve radi...

Da na miui kameru..meni je ne bitno al ima ljudi koji koriste,zbog onog ulepšavanja ili šta već

4a458e3bf638a6438a4a83f63be60bcf.jpg

Poslednja izmena:
Kod mene radi sve, i portret i normalni mod na front kameri...

Kod mene radi sve, i portret i normalni mod na front kameri...

Kod mene ne može ni da se onemogući..nisam siguran da je ovo miui kam.
885c74aec3ce1a9ed29f253df323cee4.jpg

4d6844c131f9c573f5792ece45b5d1b5.jpg

Poslednja izmena:
Ne mogu ni ja miui cam disable, ali ima jos jedna koja moze a dosla je uz rom. I na MIUI cameri i na Google sve funkcije rade i za prednju i za zadnju. I naravno ugasite na miui ono uljepsavanje, stavite na nula, i onako je smece.
Prva je miui, treca gcam port:

1d733dfc6eb44d52bc674f3f1afc6e8e.jpg

Poslednja izmena:
@mr.nice.ba molim za hitan odgovor...radim konverziju na 6x, otkljucao sam bootoader i krenuo u konverziju i zastao mi je kod otkljucavanja edl (kaze da nije otkljucano nesto)
ja sam samo otkljucao bootloader, nisam radio root (nije pisalo u uputstvu mr.nice.ba), da nije zbog toga?

@mr.nice.ba molim za hitan odgovor...radim konverziju na 6x, otkljucao sam bootoader i krenuo u konverziju i zastao mi je kod otkljucavanja edl (kaze da nije otkljucano nesto)
ja sam samo otkljucao bootloader, nisam radio root (nije pisalo u uputstvu mr.nice.ba), da nije zbog toga?
Prati detaljno upustvo njegovo,moraju biti otkljucane i critical particije ne samo bootloader.

evo krenuo je flash (nije mi ostalo ukljuceno usb otklanjanje gresaka... gde da skinem najnoviji havoc rom?

evo krenuo je flash (nije mi ostalo ukljuceno usb otklanjanje gresaka... gde da skinem najnoviji havoc rom?
Са форума XDA. Само немој да скинеш верзију за Mi A2, него за Mi 6X.
Узгред, гомила подешавања има и на Resurection Remix.

Poslednja izmena:
evo izbaci mi error na vise od pola flesa, pise write time out, maybe device disconnected :(. sta da radim sad? Nije diran kabal, niti bilo sta drugo

Poslednja izmena:
evo izbaci mi error na vise od pola flesa, pise write time out, maybe device disconnected :(. sta da radim sad? Nije diran kabal, niti bilo sta drugo
Пробај други УСБ порт. Да ли си драјвере инсталирао?

instalirao sam one drajvere sto mi je ponudio miflash... da iskopcam i prebacim u drugi usb ili moram jos nesto?

pozdrav!
Ljudi dogodilo mi se s*anje.
Znaći ovako imam mi A2, bio je konvertiran u mi 6x i sad na kraju zadnji havoc za 6x. reko imam vremena i da isprobam stock android pie, tj ajmo ga vratit na mi a2
stavio telefon u edl našao ga mi flash, stavio clean all tj flash all.bat i krenulo flashanje ali nakon cca 500 sekundi cuo sam zvuk na windowsima kao da se mobitel iskopcao iz usb-a i nakon nekie 2-3 sekunde windowsi su poceli javljati da ne prepoznaju uređaj. naravno ostavio još neko vrijeme al onda ga iskopčao pa ugasio pa upalio i samo mi stoji onaj mi logo na crnoj pozadini i ne mogu ga ponovno ugasiti, tj ugasi se i odmah upali i crni mi logo. i naravno komp ne prepoznaje mob. ideje savjeti, jel riknuo do kraja?

xiaomi.jpg

Пробај у други. Наравно врати телефон у бутлоадер.

Poslednji update pixel experience roma se "zaglavi" na MI logu. Da li se to cesto desava sa update-ima posto mi prethodna verzija savrseno dobro radi?

promenio sam usb post i proslo je sve kako treba. Flesnuo sam Havoc rom i ubacio Gcam, je l i vama kad snimate video zumiran video? to sam primetio na prvi pogled

Nazad
Vrh Dno