Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

promenio sam usb post i proslo je sve kako treba. Flesnuo sam Havoc rom i ubacio Gcam, je l i vama kad snimate video zumiran video? to sam primetio na prvi pogled
Да, изгледа као да је видео зумиран. Чак није потребно ни почети снимање да би се видело да је објекат приближенији у односу на фотографисање.

Послато са Mi 6X уз помоћ Тапатока

Uputstvo mr.nice.ba za konverziju i rut i sve ostalo je za svaku pohvalu. Bravo majstore i od mene, bas si nam pomogao [emoji3]

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Moze li na Havoc-u da se namesti AOD da radi samo kad imam nepregledanu notifikaciju?

AOD bez oled panela meni nema smisla. Evo ti podesavanja u havocu:
2db5259fe452a2f38b9b9447693b8af7.jpg

Sent from my MI 6X using Tapatalk
fe95c121dba231ab7852c84c8edcbe20.jpg

Poslednja izmena:
kako instalirati twrp da bih mogao ubaciti bilo kakav rom drug ga je zakljucao na antirollback 4
pokusavao sam sve moguce i nikako ne polazi za rukom
sad je tel zakucao na fastboot i nemam nikakav pristup

kako instalirati twrp da bih mogao ubaciti bilo kakav rom drug ga je zakljucao na antirollback 4
pokusavao sam sve moguce i nikako ne polazi za rukom
sad je tel zakucao na fastboot i nemam nikakav pristup
Pa jel može u fastbot mode ili ne? Ako može i ako komp prepoznaje mobitel flasha recowery, a dalje sa custom rokovima standardna procedura

E ovako ko ima problema sa miui kamerom,konkretno prednja kamera je u pitanju posle slikanja aplikacija se sruši potrebno je uraditi sledeće:
Telefon mora biti rootovan
- Otvoriti root menadzer može se omogućiti i u ES file exploreru.
I uraditi sledeće

-Pronaći "System/etc/device_features"
-Preimenovati "wayne.xml" to "whyred.xml"  ili ukoliko tu ima više fajlova izbrisati ostale i ostaviti samo whyred.xml.
-Zatim otvoriti System/build.prop
-Pronaći sledeću liniju "ro.product.device=wayne"
-I promeniti u "ro.product.device=whyred" 
-Nakon toga restartovati telefon i kamera će raditi.

Proverio kod sebe i uspešno pokrenuo kameru.

Sve ovo se odnosi na nas koji koristimo neki od custom romova..pixel,havok,RR....

Poslednja izmena:
@mr.nice.ba
Stigao Mi A2, jel nije problem sa Pite odraditi konverziju? Najnovija Pita, Januarski patch.

Dok sam bio na stock pie nisam imao nikakv problem sa proxymity senzorom, a sada na Havoc imam, kakva je situacija kod vas?

Dok sam bio na stock pie nisam imao nikakv problem sa proxymity senzorom, a sada na Havoc imam, kakva je situacija kod vas?

Imao i na stock imam i sad na havok.

Помињао је неко овде неки од кодова којим има да се подешавају сензори.
Ја сам одрадио рекалибрацију и од тада немам проблема.

ИЗМЕНА: Ха! Нашао - *#*#6484#*#* . На позицији 22 је тест и рекалибрација сензора близине.

Poslednja izmena:
Ja kad ukucam ovo i kad pritisnem poslednju zvezdicu sve se obrise, nece da udje u taj skriveni meni
Помињао је неко овде неки од кодова којим има да се подешавају сензори.
Ја сам одрадио рекалибрацију и од тада немам проблема.

ИЗМЕНА: Ха! Нашао - *#*#6484#*#* . На позицији 22 је тест и рекалибрација сензора близине.

Kolega je na custom romu

Јесам, али то сам одрадио пре месец-два.
Навео сам за оне који имају проблем, а на сток рому су.

Poslednja izmena:
Meni je normalno radio senzor dobro do juce kad sam presao na 6x i Havoc.

Da ne bi gomilu postova menjao svaki posebno veliki je posao, ne bi do sutra promenio.

Ne citirajte post koji je iznad vašeg.

Kod mene je i test i calibration zasivljeno tj ne moze da se pritisne,sta li to znaci?

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

I kod mene je bio isti slučaj dok sam bio na stock romu.

Ja skinuo sa PS proximity sensor doctor app, i uradio kalibraciju i cini mi se da je bolje, doduse imao sam samo jedan poziv... Probajte

I kod mene je i calibration i test sivo, samo u donjem desnom uglu error moguce je pritisnuti ?

Od jutros na Potato custom romu,jako stabilan,malo manje podešavanja u odnosu na Havok ali tu su sva ona neophodna.
Radi mi čak i Mts tv go,inače još gomila custom romova na xda je izašlo,doduše svi su relativno slični.

То је лепота TWRP-а. Скинеш нови РОМ и погледаш да ли ти одговара, ако не - вратиш стари.
Доста РОМ- ова има, мали број је официјелан, а сви за основу имају Lineage и AOSP.

Pozdrav svima!

Nadam se da neko idalje koristi stock rom. Da li je neko naišao na ovaj problem https://www.xda-developers.com/xiaomi-mi-a2-bootloop-january-2019-update/?

Ja nisam dobio obaveštenje da imam update, nakon što sam pročitao vest isključio sam opciju "Automatic system updates".

U slučaju da se desi bootloop, ako nemam otključan bootloader, jedino rešenje je preko EDL pinova što zahteva rastavljanje telefona?

A što se otključavanja bootloadera tiče, pronašao sam 2 različita metoda, oba su preko fastboota. Jedan je "oem unlock", a drugi je "flashing unlock" i "flashing unlock_critical" (izvor). Da li neko može da mi objasni u čemu je razlika. Takođe da li ću dobijati OTA ako otključam bootloader? Prednosti su mogućnost flešovanja TWRPa i kuvanih romova, a koje su mane?

Planiram da ostanem na stock romu bar još neko vreme, samo me je ta vest o bootloopu posle update "uzdrmala", pa me zanima vaše mišljenje o bootloaderu i ovom problemu.

Jel se neko susreo se bootloop problemom sa januarskom updatom? Pisali su na xda da su neki imali problem sa istim. Ja ga već podigao na januarski :-(

Sent from my Moto Z (2) using Tapatalk

Jok, devojka na Januarskom peču, resetovao ga čak, nikakav problem.

Kod mene sve normalno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno