Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Nije ni meni nikako stizao . Jedino kada sam instalirao gplay beta stigao,odnosno prijavio se za isti.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mali off, ali ko trci Amazfit je brutalno dobar za tu namenu :) U tom slucaju ne treba telefon, a ni IP67-68 ;)

Ne daje mi se 100+e za sat... Plus sinhronizacija koliko vidim samo sa određenim aplikacijama.

Nešto me ta ideja sata ne privlači generalno.

I meni je plus zaštita od vode. Posle A1 je teško je naći dobru zamenu, meni telefoni sa kojima bih video neku promenu su Pixel 2 XL, S8+ i iPX. Svaki model ima nešto što ga izdvaja, X jeste najbolji za zamenu i osveženje, drugačiji od ostalih iP, ali i visoka cena odlaže probu X. Samsung ima brutalan ekran i tu opet dobijam nešto što je vidiljivo u odnosu na A1 (brutalan ekran i dzajin). Pixel 2 XL, šta reći, google, nema ni jedan na KP, svi rade po nabavci, nisam hteo da čekam. Znači ostaje S8+, a i našao sam po drugarskoj ceni na forumu. Sve ostalo je na drugim modelima slabije u odnosu na A1, ili rad sistema, ili nema GCam, ili nema audio čip kao A1... Ova tri modela imaju sve odlično, ekrane, zvuk, kamere, za mene jedino ima poente za zamenu (i mate 10 Pro, koji sam nepravedno izostavio, ali sam ga čio na slušalicama pa se nisam oduševio). Odlično je skockan A1, teško je zameniti A1 da budeš na boljem, a da ne izgubiš nešto. Po meni je A1 odličan, da ima displej kao S8, gde bi mu bio kraj.
Videćemo kako će Samsungu da padne cena sada kada izađe s9 za koji dan. Trebalo bi da se javi trend ka padu.

Ko nije dobio jos february update, neka update-uje Google Play Services rucno na poslednju verziju. Ja sam tako dobio system update posle :)

Ne daje mi se 100+e za sat... Plus sinhronizacija koliko vidim samo sa određenim aplikacijama.

Nešto me ta ideja sata ne privlači generalno.

Xiaomi Mi Band 2 za 20$ (tako budu na akciji) radi posao više od godinu dana, imaš temu na benču. Nije sat, narukvica, ne izgleda bogato kao sat ***, ali ima obaveštenja za pozive i poruke. Baterija oko 30 dana jedno punjenje.

Ko nije dobio jos february update, neka update-uje Google Play Services rucno na poslednju verziju. Ja sam tako dobio system update posle :)
Evo i kod mene upalila ta fora. Skinite samo poslednju beta verziju sa apkmirrora

Hvala Ivane, pogledaću.

LOL
c52a7dcb44298e0bcd7f993e03da52cc.jpg

Zaebah se u verziji. Prepeglao sa adekvatnom betom i više ne izbacuje greške.

Ja Sam danas zamenio moj A1 sa Max2. Cist Android je cist ipak

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Kakvi su utisci nakon prelaska sa stock Androida(i generalno A1) na Max 2?

Za neki mesec cu zameniti, Mi A1 i Max 2 su usli u uzi izbor, kao i Nokia 7+ ako do tada bude izasla, to bi mi bio idealan telefon.

Uzeh juce A1 pa idem da reklamiram, par mrtvih piksela a u vakumu bio :/ . Pade mi na pamet i redmi 5 plus. Sta mislite ponovo A1 ili Redmi?

Ja moj MiA1 prodajem da bih kupio Redmi 5 plus i to isključivo zbog dijagonale ekrana.Koristio sam MiMax i sada mi je 5,5 inča premalo.

Zdravo svima, relativno sam nov ovde na forumu. Koristim Mi A1 već dva meseca i mogu samo sve najbolje da kažem za ovaj telefon. Odnos kvalitet-cena stvarno oduševljava.
Trenutno imam par pitanja.

Obzirom da nije stigao update za februar, da li vredi skidati apk ili jednostavno sačekati mart, jer trebalo bi uskoro da stigne novi update?

I jos jedna stvar, imam problema sa otvaranjem linkova, kada mi neko pošalje neki link i pokusam da ga otvorim dodje do otvaranja malog prozora gde najčešće ne bude ničeg osim bele pozadine. Da li je ovo problem sa WebView i kako ovo rešiti?

Kod nas u CG se nakon više prodavnica pojavio i kod operatera (T-mobile).
Verzija 4/64 uz 2 god garancije je 11.90€ mjesečno uz račun (2 godine se otplaćuje).

p.s. kupovinom preko instalirane aplikacije telekom.me dobije se 5% popusta pa je rata 11.31€ :d

Poslednja izmena:
Obzirom da nije stigao update za februar, da li vredi skidati apk ili jednostavno sačekati mart, jer trebalo bi uskoro da stigne novi update?

I jos jedna stvar, imam problema sa otvaranjem linkova, kada mi neko pošalje neki link i pokusam da ga otvorim dodje do otvaranja malog prozora gde najčešće ne bude ničeg osim bele pozadine. Da li je ovo problem sa WebView i kako ovo rešiti?

Kinezi su u februaru slavili novu godinu, zato su i kasnili apdejti..polako, sticice ti.

Preko cega ti salju link?i da li je potpun uopste?Meni svi linkovi rade

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Preko cega ti salju link?i da li je potpun uopste?Meni svi linkovi rade

Preko bilo koje aplikacije za dopisivanje. Viber, messenger, ovo je konkretno WhatsApp. Ne dešava se baš svakom linku da ne može da se otvori, ali dešava se dovoljno često da smeta.

U tom slučaju moram da kopiram link i otvorim u chrome.
ba0c43af015516b8aab5d730d8dc2cc4.jpg

Klikni bas na link da te odvede na aplikaciju,ne da otvori pop-up prozorce

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Jesi brisao cache i data gcam?

Otvori kameru, settings, idi u developer settings ukljuci camera:gcam_enabled
Jel znas kako da sredim video? danas sam provalio da mnogo igra slika,a u kljucena je stabilizacija,vidi se i kad mi se ruka trese,bas svaka sitnica

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

^
To sam i ja pisao za stabilizaciju videa na GCam, ako je kao meni, vidi se da stabilizacija radi ali i pri manjim potresima dosta igra slika. Verovatno ne može bolje ili isprobati više verzija.

Jeste uključili EIS?

Video stabilization je štriklirana, jedino ako ima jos nesto u devoloper podešavanjima.

Ja razmišljao Oneplus ali onda pogledam i vidim ima za taj novac sada i nov S8 da se uzme. Mada nisam neki ljubitelj touch wiza iako je sada dosta lakši nego što je bio. A sa druge strane prijala bi mi IP67-68 sertifikacija da se ne plašim više kada me uhvati kiša na trčanju.

Koji to OnePlus kosta 650€ kao S8?

OnePlus 3 A3000

S8 nov u oglasima 490e, Oneplus 5t isto tako. Ne znam kada si zadnji put proveravao cene.

Preko bilo koje aplikacije za dopisivanje. Viber, messenger, ovo je konkretno WhatsApp. Ne dešava se baš svakom linku da ne može da se otvori, ali dešava se dovoljno često da smeta.

U tom slučaju moram da kopiram link i otvorim u chrome.
ba0c43af015516b8aab5d730d8dc2cc4.jpg

Da nemaš neki bloker? Meni je on znao da pravi problem.

@Bsark

Isključi u Chrome data saver, isključi u podešavanjima baterije battery saver.

@Espada

Eis, ne ukljucivanje u aplikaciji. Da li si odradio?

Poslednja izmena:
Ja sam ubacio XiaomiMiA1FixesV6, trebalo bi da ima sve što je potrebno za kameru

Ja rucno sve to, nikakve fixeve i module ne stavljam.

Videcu da probam i ručno, okačicu video ako stignem da vidite na šta mislim, možda je svima ovako a ja gledam dlaku u jajetu

Obrisi modul, iskljuci u gcam stabilizaciju, pa probaj.

Kako ručno? Podeli... [emoji3]

Danas primetim, kad hoću da otključam telefon, zavibrira kad prepozna otisak i samo zasvetle dugmići dole. Ekran se uključi posle par sekundi, isto se desi i kad stignem power dugme. Desilo mi se par puta u toku dana. Jel ima neko ideju šta bi mogao da bude problem? Tipujem na neku aplikaciju u pozadini, al nema ništa sumnjivo.

Vrh Dno