Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Nije samo do stabilizacije,non stop mi fokusira dok snimam,recimo kad prelizam sa svetlije povrsine na tamniju,i obrnuto, i onda mi bude mutan video
Moracu i ja da se vratim na stock,nema bolje,pogotovo sto sad izbacuju sve zivo za stock,jos samo radio apk da ubace i full

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Inace,kako najbolje da uradim back up celog tel?

На шта тачно мислиш? Ако хоћеш ром, онда TWRP.
Слике, налоге и подешавања на drive.
Апликације преко Titanium Backup.

Nije samo do stabilizacije,non stop mi fokusira dok snimam,recimo kad prelizam sa svetlije povrsine na tamniju,i obrnuto, i onda mi bude mutan video
Moracu i ja da se vratim na stock,nema bolje,pogotovo sto sad izbacuju sve zivo za stock,jos samo radio apk da ubace i full

A jel mozes u podesavanjima da stavis tap to focus, pa da fokus bude fiksiran na onu tacku gde si fokusirao, a kad promenis kadar, samo pritisnes opet ekran i on fokusira tamo gde hoces... :)

Kakvi su utisci nakon prelaska sa stock Androida(i generalno A1) na Max 2?

Za neki mesec cu zameniti, Mi A1 i Max 2 su usli u uzi izbor, kao i Nokia 7+ ako do tada bude izasla, to bi mi bio idealan telefon.
Utisci sta znam. Baterija na Max2 je brutalna i mogu slobodno da kazem mnogooo bolja nego na A1.
Brzina im je relativno ista i jedan i drugi po mom misljenju tu su odlicni ( Sluzbeni mi je A52017 i po mom misljenju A1 je bolji telefon).
Sto se tice izgleda i Anroida tu je A1 lepsi i bolji. Kada sam ga stavio u Nikllin i sa staklom izgleda kao neki telefon iz skupljeg cenovnog ranga, svi su ga mesali sa Iphonom 7+. Npr. A1 bolje stoji u ruci i lakse se barata sa njim pogotovo ako ga koristis u voznji sto naravno niko ne koristi[emoji16]
Prednost Maxerice su svakako serije i navigacija koju koristim pri putovanju.
Igre ne igram pa nisam kompetentan da o tome pricam.
Zvuk je mozda za nijansu jaci na Maxerici ali cini mi se da je domet isto bolji na maxerici( pogotovo 4g na VIP-u). Jasnoca onog sa druge strane mi je indenticna mozda bi tu dao prednost A1 jer me nikada nije izdao.

Zakljucak je da su oba telefona po mom misljenju odlicna i da za ove para nema bolji telefon na trzistu. Da je Max neki model od Samsunga Huaweia sigurno bi bio duplo skuplji samo zbog brenda...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ima li negde da se vidi poređenje normalnog prikaza ekrana i tog sa nabuđženim bojama?

Vratio sam se na stock da probam kernel, bio sam par dana na citrusu lepo radi i stabilno je (nekad pobrljavi proksimiti senzor ili izbaci crnu sliku na kameri) , baterija nije bas sjajna, brze ide kada se telefon koristi u slipu drzi bolje od stock roma, vise sam koristio lineage 8.1 onu prvi verziju ODLICAN stvarno lak i ultra brz, baterija kao stock...predlog za probu!

Naravno, samo moze da se priblizi amoledu, ali nisam ni ja sad budzio preterano. Samo malcice sam digao kontrast i saturaciju. Videcu da fotkam Mi A1 obican pored mog sa podesenim bojama i kontrastom.

E to bi bilo sjajno! Mada dovoljno mi je da znam da moze da se ispodesava.

Hah... Kao ne smetaju nam isprane boje,a sad bi svi da nabudzimo :)

Nazalost to samsungovo bombardovanje prejakim kontrastom je i dovelo do toga da ljudi to smatraju normalnim bojama, a realne boje ispranim.

Tako je @Sale83, slazem se u potpunosti... Od jednom boje na amoled-u postale normalne, a na IPS-u isprane... LoL

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Bas, kad vidim svoje fotke na Samsungu muka mi... A volim "jače" boje i kontrast.
Evo jedan gcam od malopre bez ikakve obrade...
a1df8294d4000be1fa5fe24828849e80.jpg

Nazalost to samsungovo bombardovanje prejakim kontrastom je i dovelo do toga da ljudi to smatraju normalnim bojama, a realne boje ispranim.

Tako je @Sale83, slazem se u potpunosti... Od jednom boje na amoled-u postale normalne, a na IPS-u isprane... LoL

Uzmite iPhone 7 ili HTC 10 ili U11. IPS je na njima videcete bolji kontrast i jace boje.

Ovde se ne govori amoled look a like, nego cisto da se digne malo saturacija i kontrast, da ne izgleda bledunjavo.

Pa to zavisi od proizvodjaca, od njihove kalibracije boja...Ne od "loseg" ili "dobrog" IPS-a... posto se ovde stalno pise kako je los ekran, a ne lose kalibrisane boje.

Cudi me da tako lose kalibrisu. Mada Xiaomi ima na MIUI-u podesavanje, a ovde to ne postoji na stock androidu, mogli su oni to malo srediti. No sreca to je custom kernel i nema brige :)

Uzmite iPhone 7 ili HTC 10 ili U11. IPS je na njima videcete bolji kontrast i jace boje.

Ovde se ne govori amoled look a like, nego cisto da se digne malo saturacija i kontrast, da ne izgleda bledunjavo.
U cilju prodaje.
Napucana boja je prijatnija za oko kupca, opste poznato da jarke boje privlace paznju.
Zbog toga imate takve pozadine na svim telefonima.Isti slucaj i sa televizorima.Demo video je uvek napucan da privuce kupca.

Problem je sto se to preliva i na druge sfere, pa onda i tamo gde se trazi tacna boja, neko ce je smatrati ispranom.

Meni je smesno kada neku sliku prebacim sa Samsunga na komp... Na telefonu sve pršti, a na monitoru gde su normalno kalibrisane boje, slika ni priblizno toj slici sa telefona...

Stvar je u navici(bar je tako kod mene), navikao/navukao sam se na Amoled.

Сад на столу имам ајфон 6с поред шаомија можда сам ја луд али слика на истом ЈТ видеу са истим подешавањима је много боља на миа1...јесте црна дубља и тамнија на ип6 али боје и ниво детаља су много бољи на миа1 усудићу се да кажем да је оштрији него на ип...
Треба по некад узети ајфон на пар дана само због осећаја да се вратиш на андроид...

OLED je tačniji od IPS, to što oni namerno loše kalibrišu i preteruju je druga stvar.

Odakle se moze naruciti a1 4+64GB po cijeni ispod 150e?
Pitam poznanika, svercera, za koliko ga moze nabaviti, kaze 150e, cekam 15-20 dana, a nisam sa njim toliko dobar da bi mi ga prodao po nabavnoj.
Vidim i u oglasima za 300KM, da se nisu gdje pojavili nekakvi felericni primjerci?

Mi u BiH ne placamo carinu do 300KM, ako se narucuje od pravnog lica.

Nigde ne može za taj novac.

Vrh Dno