Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Nije loše. Ne znam da li ima novija verzija miui global?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Crveni i plavi su woow, ali crni je najlepsi realno ;) Sa sitnim crvenim detaljima, ne bljesti, taman po mom ukusu. Na pocetku sam hteo crveni, a sad mi je drago sto uzeh crni :p
Btw AndroidQ radi savrseno za sad. Mislio sam da ce tu i tamo imati neki bug, ali jos uvek nisam naleteo ni na jedan.

Ehh blago tebi, nema još q za mi9t/k20 ali kažu da će dobiti među prvima sad na jesen

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pa pišite i koje boje je telefon koji ste kupili, ne mogu da se odlučim [emoji2]
Crveni i plavi su woow, ali crni je najlepsi realno ;) Sa sitnim crvenim detaljima, ne bljesti, taman po mom ukusu. Na pocetku sam hteo crveni, a sad mi je drago sto uzeh crni [emoji14]
Btw AndroidQ radi savrseno za sad. Mislio sam da ce tu i tamo imati neki bug, ali jos uvek nisam naleteo ni na jedan.
Fora je i u tome na kom se modelu najbolje vidi led not, jer koliko sam uspeo da primetim kod sva 3 je crvene boje, i led not i onaj efekat pri otvaranju kamere? Ako je tako, onda bi trebalo najbolje da se vidi na crnom i plavom modelu. [emoji4]
Mada to i nije toliko bitno jer je sam polozaj los, jedino sa lakocom mozes da ga uocis u mraku ili ako je gornja ivica moba uvek okrenuta prema tebi. [emoji4]

Koliko sam video na plavom je plavo, a ostala 2 imaju crveno

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Fora je i u tome na kom se modelu najbolje vidi led not, jer koliko sam uspeo da primetim kod sva 3 je crvene boje, i led not i onaj efekat pri otvaranju kamere? Ako je tako, onda bi trebalo najbolje da se vidi na crnom i plavom modelu. [emoji4]
Mada to i nije toliko bitno jer je sam polozaj los, jedino sa lakocom mozes da ga uocis u mraku ili ako je gornja ivica moba uvek okrenuta prema tebi. [emoji4]
Nemam pojma kako je na drugim na crnom je crveni not. Polozaj je svakako uzasan, tako da je prakticno i nebitno koje je boje.
Ili instalirajte Xeu rom da imate sve aod notifikacije ili se navikavajte da cesto proveravate telefon.
Ali ljudi, bez obzira na to, STO JE OVO DOBAR TELEFON [emoji16][emoji16]
Posle Mi A2 koji me je frustrirao kao tasta, sa ovim sad bukvalno ne skidam osmeh sa lica (koliko god banalno zvucalo). Sve je fluidno, cak i sa second space-om koji radi u pozadini prakticno kao virtuelni telefon... Nema bagova, kamere meni do [emoji1639][emoji1639], cak nisam ni gcam instalirao.
Sve je fluid out of the box, po meni nema bolje za ove pare, a ni za 100-ak eur vise.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Slazem se sa @tachinni odlican telefon, mnogo bolji od mi8.

Jesu li?
Nisam još flešovao, planiram kad se vratim sa odmora.

U K20 telefonu nalazi se kineski ROM a u 9t Global. Što se hardvera tiče sve je isto osim što u K20 telefonu nemaš b 4G band 20 pa ti 4G neće raditi u nekim ruralnim područjima. Što se onog prvog (kineskog ROM-a) tiče to se može rešiti otključavanjem bootloadera i flešovanjem Global ROM-a
Po našim radnjama, bar u onim meni poznatim, prodaje se 9t telefon.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Je l' je moguce testirati/provaliti da li je telefon k20 ili 9t? Ne bih da ostanem bez b20 ako ne moram

pa na kutija od k20 pise redmi onako nesto roze/ljubicasto i ima neki zmajic
dok je kutija od mi9t crna sa slikom telefona na poklopcu i ispod pise mi9t
onda telefon na k20 nazad po sredini pise redmi, a na mi9t pise mi

Kakva je situacija sa ne-miui romovima? Piše se kako neće biti dobro podržan zato što je SD730. Ima li već sada nešto za 9T (ne pro) kao što je bio RR na RN4x? Nije mi bitno da se ažurira svako malo, samo ako je stabilan i sve radi.
Zeznuo sam se i nisam odmah otključao RN5, ostao na MIUI i sada bih radije sve podešavao od početka na novom telefonu nego se zezao sa postojećim. MIUI nikad više (ne želim raspravu, nekome odgovora i to je ok, meni ne).

Ok night sight ima smisla stvarno (surprise) u pravom mraku.. stvarno cuda cini. (obe su sa gcam)

Ovo je samo sa gcam, u ovakvim uslovima (jos se malo vidi) nema potrebe za night sight..

Btw jedna neverovatna stvar, Shazam mi je uhvatio pesmu iz kafica sa druge strane ade, koja se praktično jedva čula, Honor 8X nije mogao.. Ne znam sta to govori za telefon al eto vidi se sa slike koja je to udaljenost i stvarno se jedva nazirala pesma..

Poslednja izmena:
Da li može da iskoči Selfi kamerica ,kod notifikacije, to bi zaista bilo efektno i korisno.U zavisnosti od vrste notifikacije, selfi led bi sijao određenom bojom[emoji2] [emoji2] [emoji2]

Sent from my HUAWEI MT7-TL10 using Tapatalk

Jel moze link za poslednju verziju Gcam, da probam i to...

Ne znam ljudi, meni je i stock kamera sasvim dobra. Evo slika od sinoc, vec je debelo poceo da pada mrak, vidi se kroz drvo upaljena ulicna svetiljka.
Nisam neki fotofil, niti imam oko za detalje, ali meni je ovo bas dobro. Pritom sam bio i pripit pa mi ruke i nisu bas bile mirne [emoji16][emoji16]
306b86d6e6fb05cabc3e46dc405c0963.jpg

Poslednja izmena:
Da, verovatno je neažurna informacija na GSM Areni, proizvodjaču je u interesu da ponudi i 8gb model. Meni lično i 6gb zadovoljava sve potrebe u narednim godinama ali dosta korisnika će želeti 8gb internacionalni model i nema ekonomske računice da ga izostave iz ponude.

Zna li neko zbog čega ne dozvoljava da se ulogujem na mi account? Screenshot_2019-08-11-19-02-25-782_com.xiaomi.account.png

Ako si na WiFi probaj preko mobile data. Ili obrnuto.
Druga opcija da sačekaš sat-dva, ume tako da baguje Mi Account.
Treća opcija obriši keš pa probaj.

Probao oba, ovo traje već par dana, tj. otkad sam uzeo telefon..
Obrisah i keš, ista stvar.
Logovanje preko browsera radi, sve okej. Ne mogu zbog ovoga da podnesem zahtev za unlock... Znaci uh...

Poslednja izmena:
Zar ne može zahtev za unlock da se podnese preko aplikacije za otključavanje na kompu? Ili preko Mi sajta.

Razlika je drastična, posebno u uslovima slabijeg osvjetljenja, najbolje je držati obje.

Zar ne može zahtev za unlock da se podnese preko aplikacije za otključavanje na kompu? Ili preko Mi sajta.
Mora tako da, ali se mora biti ulogovan u mi account prilikom unlock.
Inače @kidence kao i obično rešava stvar. Problem je bio u aplikaciji blokada. :)

Da, verovatno je neažurna informacija na GSM Areni, proizvodjaču je u interesu da ponudi i 8gb model. Meni lično i 6gb zadovoljava sve potrebe u narednim godinama ali dosta korisnika će želeti 8gb internacionalni model i nema ekonomske računice da ga izostave iz ponude.
GSMarena nalupava specifikacije telefona koji nije zvanicno objavljen na bazi glasina.

Nazad
Vrh Dno