Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Kako rešeno?

Mislim sad nema ništa ni da se rešava,sve je ok samo je tako bilo 5 minuta

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Otključao BL i instalirao xeu poslednji weekly. Sad ću videti u odnosu na global ima li razlike u vezi sa povremenim paljenjem ekrana kod poziva. Mada u poslednjih nekoliko dana nisam imao više od jednog paljenja ekrana...

Izašao je i LOS koliko vidim ali sam ipak ostao na MIUI

@narednik

Radi Xeu weekly za Mi 10T na Mi 10T Pro? Jel ti kamera radi kako treba?

Za stable nije isti rom, postoji apollo i apollopro. Cudno.

Zapljunuh se u Mi 10 umesto u Mi 10T Pro temi.

To je neki znak izgleda. :)

@ivanbass1 Pa da. Video sam. Ali eto, radi.

Sent from Mi 10T Pro

Od Xeu beta verzije 20.12.9 vazi isti rom za 10T i 10T Pro.

Edit:

168h cekanja i idem na Xeu betu, iako sam skroz zadovoljan sa Global Stable. Boles' ne bira :D

Poslednja izmena:
Ja se načekao... 488 sati, duže nego ikad [emoji16]

Sent from Mi 10T Pro

Kako ste zadovoljni sa izradom, i da li vam je fingerprint previsoko postavljen ili je na dobrom mestu? Nesto mi se cini da je previsoko.

Ne stizem da ga dobro pregledam uzivo u Mi shop-u ili gde vec ima, samo jednom sam ga drzao na kratko.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nije previsoko, bar meni. Izrada je odlična, mada sam ja protiv stakla, ali generalno, obzirom da mahom ljudi vole staklo, super je.

Izrada fantastična ali je bez neke maskice doslovno sapun u rukama. :) Fingerprint, bar meni je taman gdje treba da bude, odlična pozicija.

Fingerprint na odličnom mestu, čak i za nekog ko nema velike šake. Brz, precizan.
Izrada na flegship nivou. Nije toliko problem klizavost, koliko to što ostaju otisci prstiju posle 10 sekundi držanja. Maska obavezna.

Jedno pitanje za sve vas koji otkljucavate bootloader: Zašto konkretno to radite? Šta zamerate global stable verziji? Da li neštoz što vama treba, ne radi na global stable? Pogotovo što ste telefon skoro kupili. Ja nemam potrebe za tim. Bar za sada.

Ja sam prezadovoljan sa global stable 12.0.7. i ne vidim potrebu za eksperimentisanjem.

Jedno pitanje za sve vas koji otkljucavate bootloader: Zašto konkretno to radite? Šta zamerate global stable verziji? Da li neštoz što vama treba, ne radi na global stable?
Napisah u prethodnoj poruci, bolest :D

Jedno pitanje za sve vas koji otkljucavate bootloader: Zašto konkretno to radite?
----------
Ja nemam potrebe za tim.
Zato što neko ima želju, znanje, potrebu, navikao je, voli da se poigra i izvan fabričkog terena. Svako ima svoje razloge.

Zato što neko ima želju, znanje, potrebu, navikao je, voli da se poigra i izvan fabričkog terena. Svako ima svoje razloge.

Pitam, bez ikakve zadnje namere. Šta se dobija konkretno sa tom drugom verzijom, a da nema na ovoj global stable?

Za sada mi sve ok radi i nemam potrebe da cackam dalje, ali za godinu, dve, nikad se ne zna. Možda i ranije ako nesto radi samo sa tim romom ili ako ova global stable verzija krene da baguje.
Za sad nemam nikakve potrebe da diram nešto što radi odlično, pa zato i pitam vas koji to radite. Pretpostavljam, iz čistog entuzijazma i ono, kad već može, što da ne

@phoboskv

https://xiaomi.eu/community/threads/miui-12-0-stable-release.56191/

Pise u prvom postu sta je sve promenjeno, u sustini Xiaomi.eu romovi su bazirani na kineskim romovima na kojima radi najbolji Xiaomi tim, s tim sto je ROM preciscen od svih kineskih aplikacija, dodati su G servisi i jos neke optimizacije.

Meni ce ovo biti prvi Xeu rom koji cu koristiti, na 9T sam koristio MiRoom pa nakon toga Pixel Experience Plus, meni licno vise prija AOSP nego MiUI.

Cim izadje LOS zvanicni eto mene :D

Poslednja izmena:
Hteo sam da uzmem Pixel 4a (jer je za ~330e ok kupovina za mene) ali s obzirom da moram da uzmem na paket, 10t Pro mu dodje kao best buy. A iskreno, kad malo razmislim, ipak je bratski Kinez dosta bolji fon od 4a.

Jos cu nauciti romove da instaliram, da mi je neko rekao ne bih mu verovao.

Steta sto u Mts ne stize ona verzija sa matiranim ledjima, on bas dobro deluje, pogotovo zbog otisaka prstiju.

Romovi su daleko od potrebnih, to je vise za entuzijazam :D

Razmatrao sam Pixel 5 kao jedan od mogucih telefona (dimenzije + kamera + Google softver), ali 10T Pro je klasa i za njega, kamo li za 4a.

U Evropi samo OP i Xiaomi, eventualno Realme, osudjeni smo na to :D

@phoboskv

https://xiaomi.eu/community/threads/miui-12-0-stable-release.56191/

Pise u prvom postu sta je sve promenjeno, u sustini Xiaomi.eu romovi su bazirani na kineskim romovima na kojima radi najbolji Xiaomi tim, s tim sto je ROM preciscen od svih kineskih aplikacija, dodati su G servisi i jos neke optimizacije.

Meni ce ovo biti prvi Xeu rom koji cu koristiti, na 9T sam koristio MiRoom pa nakon toga Pixel Experience Plus, meni licno vise prija AOSP nego MiUI.

Cim izadje LOS zvanicni eto mene :D

Eee to, ok. Meni odgovara MIUI, posebno zbog toga sto dosta podseca na iOS, s obzirom da sam dugo iPhone koristio. E, a posto sam dugo iPhone koristio, to dosta i objasnjava moje pitanje vama :):):) Jailbreak mi nikad nije trebao. Ziveli!

Romovi su daleko od potrebnih, to je vise za entuzijazam :D

Razmatrao sam Pixel 5 kao jedan od mogucih telefona (dimenzije + kamera + Google softver), ali 10T Pro je klasa i za njega, kamo li za 4a.

U Evropi samo OP i Xiaomi, eventualno Realme, osudjeni smo na to :D
Pixel 5 bih uzeo ne bih trepnuo :D Telefon savrsenih dimenzija i najlepse prednje strane (subjektivno).

I ja bih da kosta 300e koliko i vredi :)

Kada odem na google play sve sto pretrazujem dobijam poruku nema nijedan rezultat. Ali kada to ukucam u chrome uredno me odvede na google play i instalira aplikaciju. Recimo nece ZEDGE. Zna li neko o cemu je rec. Zanima me Vas predlog za podesavanja kamere ili neki tutorijal za podesavanje telefona itd?

Kako vam radi ovaj adaprivni refresh rate? U tapatalku (a i u nativnim aplikacijama) vrlo često zna da padne na znatno ispod 144hz, pa rekao bih čak i na 30 da zna da se spusti, skrolovanje bude baš mučno za oči. Riješim to tako što par puta uđem i izađem u aplikaciju ali počelo je da me smara...

Sent from my Mi 10T PRO using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kako vam radi ovaj adaprivni refresh rate? U tapatalku (a i u nativnim aplikacijama) vrlo često zna da padne na znatno ispod 144hz, pa rekao bih čak i na 30 da zna da se spusti, skrolovanje bude baš mučno za oči. Riješim to tako što par puta uđem i izađem u aplikaciju ali počelo je da me smara...

Sent from my Mi 10T PRO using Tapatalk

Desi se ponekad, ali retko. Nekad se reši samo od sebe, a nekad tako kao što si rekao. Verovatno ce to da se sredi nekim sledećim update-om.

@Diablo

Ja sam za Mi 10T Pro. Pisano je ranije o tome.
Jos jedan plus je to što sam pogledao nekoliko review-a, gde kažu da je ovo ipak najbolji Xiaomi u 2020. baš zbog MIUI, koji na ovom telefonu najbolje radi, da je najutegnutiji i da pruža najbolje iskustvo. Najbolje implementiran miui 12 u odnosu na sve ostale Xiaomi telefone. Bolje nego na Mi10 i Mi 10 ultra čak.

Sto se tice sledecih velikih Miui apdjeta, koliko njih mu jos sleduje?
I jel on vec dosao sa 12 ili sa 11?

Godinama se azurira MiUI, pogotovo za flagship uredjaje. Sa 12 je dosao.

Ovo je prvi Xiaomi gde ne vidim drastičnu razliku između gcam i stock

Nije jos spreman GCam za ovaj 108MP senzor.

Vrh Dno