Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Koliko znam Pro Plus ima i gore i napred kamere.
VSLAM gore, TOF kameru napred bez osvetljenja. U svakom slucaju svako treba da uzme sta mu odgovara. Budzet varijante jedino sa lidarom do 350e, nesto izmedju budzet i premium varijante -> mop 2 plus moze da prodje ukoliko visina usisivaca igra bitnu ulogu(ali ovde je pitanje korisnosti, zaboravi zavlacenje ispod ugaone ukoliko ne planiras reflektore da mu postavis), u ostalim slucajevima mop 2 pro ili cak i ultra ukoliko dodatnih 50ak evra nije problem. 600e+ imaju vise sistema za navigaciju i svaki je dobar..

isprobao ga preksinoc, radi bez greske.

Super, ako je tako, znači nema nikakvih problema prilikom rada u prostorijama bez uključenog svetla?

A reci mi jel si primetio možda, jel kad mopira ima vibracija? Pošto ne mogu da pronađem info da li ima vibraciono mopiranje kao običan Pro 2. I kakva mu je baterija?

VSLAM gore, TOF kameru napred bez osvetljenja. U svakom slucaju svako treba da uzme sta mu odgovara. Budzet varijante jedino sa lidarom do 350e
350e nije budzet varijanta za robot usisivac.

Super, ako je tako, znači nema nikakvih problema prilikom rada u prostorijama bez uključenog svetla?

A reci mi jel si primetio možda, jel kad mopira ima vibracija? Pošto ne mogu da pronađem info da li ima vibraciono mopiranje kao običan Pro 2. I kakva mu je baterija?
Nema, radi kao da sam ukljucio svetlo. Mapiran je stan pa mozda i to pomaze...
Nisam jos probao mopiranje, hocu prvo da prodjem stan karcher parocistacem pa onda da pustam malog da samo odrzava jer cu tada najbolje da vidim kako radi i taj posao.
Koliko sam video u opisu, moj Plus nema vibracije ali ima obican 2 Pro model.

Cini mi se dobra posto sam ja svoj platio 52k u mi store-u.

Mop 2 pro plus najbolja cena ikad 29000 RSD u Temišvaru, media galaxy radnja.

Gledam roditeljima da uzmem nekog robota. dilema je izmedju mi mop 2 pro i mi mop 2 pro+
Kao sto ste vec rekli, razlika je u senzorima (lidar/kamera), velicini posude za prasinu i izgleda u vibracijama.
Da li neko sa mop 2 pro + moze da mi potvrdi da moze da se dodaju "No mop zone" na mapi? na mop 2 pro moze da se postavi no mop zona tamo gde je tepih npr a za pro+ sam video na jednom testu/sajtu da ne moze - ali mi je neverovatno da je tako, pa bih da proverim iz prve ruke :) A nema puno informacija o pro+ jos uvek

Jos me zanima, da li taj no mop zone znaci da ce tu usisavati a nece mopirati, ili ce to biti zona preko koje uopste nece prelaziti?
To je pitanje i za vlasnike pro i pro+ modela

Poslednja izmena:
Danas ti je na happy hour mop 2+ Za 35000 RSD, reaguj.

Imam stan od 70m² bez tepiha, samo parket i pločice. Da li ima potrebe uzimati mop 2 ultra ili da uzmem neku jeftiniju varijantu?

Isti slučaj i mop 2 pro plus završava posao bez problema. Danas ti je na akciji, happy hour.

Zavisi koliko cupkastiji. Moju stazu u hodniku koja je cupavija od tepiha u dnevnoj vidi kao prepreku pa i ne pokusava da se popne. Kad bi hteo, verujem da bi izasao na kraj i sa njom. Nisam pokusavao manuelno da ga vozim, mozda bi tada mogao da se natera.

Ja uzeo juče tokom happy hour-a, čekam da stigne pa da vidimo i to čudo.

Mene su počeli toliko da spamuju da sam se odjavio sa njihovih obaveštenja. Za ovu akciju bih se ozbiljno razmislio, da sam znao.

Elem, podelite iskustva kako radi.

Generalno zadovoljan sa Mop Pro 2+.

Nije se automatski pojavio u aplikaciji nego sam morao da mu odradim reset prema uputstvu iz aplikacije pa je onda dodavanje išlo bez problema.

Nisam još isprobao funkcije pametnih mapa i zonskog čišćenja jer je potrebno 3 čišćenja da bi kreirao pametnu mapu.

Zavlači se gde god može, prolazi ispod stolica i ulazi ispod stola. Bez problema prelazak na tepih.

Negde najveći "problem" kod korišćenja ovakvog uređaja jeste što moraš sve da skloniš sa poda da bi on imao čist put da očisti sve. Doduše, to moraš da radiš i kad ručno usisavaš kuću, samo ovde radiš to isto, ali bez usisavanja.

Takođe, mopiranje ostaje još da isprobam, nisam baš najsigurniji kako odrediti da ne mopira po tepihu nego samo po parketu/pločicama.

Ne moras da pomeris sve, ali onda nece sve usisati. Kao sto si rekao, isto to radis i sa obicnim usisivacem ako hoces lepo da ocistis.

Ja kad podizem sve obicno ga pustim i 2x da prodje.

Generalno zadovoljan sa Mop Pro 2+.

Nije se automatski pojavio u aplikaciji nego sam morao da mu odradim reset prema uputstvu iz aplikacije pa je onda dodavanje išlo bez problema.

Nisam još isprobao funkcije pametnih mapa i zonskog čišćenja jer je potrebno 3 čišćenja da bi kreirao pametnu mapu.

Zavlači se gde god može, prolazi ispod stolica i ulazi ispod stola. Bez problema prelazak na tepih.

Negde najveći "problem" kod korišćenja ovakvog uređaja jeste što moraš sve da skloniš sa poda da bi on imao čist put da očisti sve. Doduše, to moraš da radiš i kad ručno usisavaš kuću, samo ovde radiš to isto, ali bez usisavanja.

Takođe, mopiranje ostaje još da isprobam, nisam baš najsigurniji kako odrediti da ne mopira po tepihu nego samo po parketu/pločicama.
trebalo bi da im as no mop zone... to sam pitao u nekom postu iznad... A eto, mogao bi ti da mi to proveris :)
Da li taj no mop zone znaci samo no mop (a uissa tu zonu) ili uopste ne ide preko te no mop zone?

Ne moras da pomeris sve, ali onda nece sve usisati. Kao sto si rekao, isto to radis i sa obicnim usisivacem ako hoces lepo da ocistis.

Ja kad podizem sve obicno ga pustim i 2x da prodje.
Zato kod mene na 50+m2 slobodnog poda, osim fiksnog nameštaja, postoji 8 stolica, dve kante za smeće i četka za WC šolju 😄
Tačno 11 predmeta.

@milosd probaj mop, bez cimanja sa zonama, da vidiš kako radi, možda ga nećeš ni koristiti. Ja sam odustao posle nekoliko puta.

Potrebna mu je pažnja. Stoji napomena da se ne drži napunjen vodom, jer može da iscuri, a meni je baza na liniji parketa i pločica.
Pre nego što krene, potrebno je da mu napunim posudu, pokvasim onu krpicu i da se nadam da ce voda krenuti u dovoljnoj količini. Za tih nekoliko upotreba sam shvatio da nema veze šta sam podesio za vodu, on je dozira totalno random.
Nakon što završi mop, moram da skinem krpu, da je operem.

I najvažnije, plan je bio da mopuje pločice, a da parket ne dira. Muka je što izmedju dve zone pločica imam 8 metara parketa, a kada izmopuje pretsoblje, na krpi može da ponese i neki kamenčić otpao sa obuće ili dovoljno je zrna peska, što je promaklo prilikom usisavanja. U povratku na bazu, ostavlja vlažan trag, duž tih 8m. Ne bih voleo da mi se potpiše po ovom ugljenom parketu (težak šit, lak jeste ružniji, ali je funkcionalno bolje rešenje). Da može da podigne mop dok je u slobodnom hodu, možda bih ga i koristio.

Ovo za "no mop zone" ću tek da proverim jer još uvek nemam tu funkciju dok ne očisti tri puta ceo stan.

Da, skontao sam da ima cimanja oko krpice i vode i svega, pa jeste malo komplikacija, ali valjda me neće mrzeti da bar jednom nedeljno izmopira. Probam kako radi pa javljam.

Nazad
Vrh Dno