Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Meni se to ne desava, ali posto mi je neravan pod desi se da se odvoji par milimetara od baze dok se puni, ako se nije idealno parkirao, i onda se iskljuci. Em je neravan, em je lose postavljen laminat, pa kad prodjemo pored robota cesto nas obraduje sa "Starting to charge" 😁

Ja ne bih tako nikada vracao “rucno” na bazu. Prije gasenja sa baze mora se skinuti sa iste, onda ga upalim, sacekam da se poveze na wifi, stisnem home dugme on sam kaze da radi rekalibraciju, malo zvjernja oko baze okrene se par puta i i vrati se na bazu. Onda bih pokusao sa tim novim ruterom i spojio na 2.4 Ghz. Ako nije do ova 2 slucaja, onda zovi njih.

Meni se samo jednom desilo za ovih mesec dana, da je bio naslonjen na bazu ali da se ugasio, i ja sam ubedjen da je problem sa ruterom/netom. Bio sam par puta na produzenom vikendu, nikakvih problema nije bilo kad se ne pali vise dana, samo se to jednom random desilo, ali mislim da me taj dan zezao i tv i klima, tako da kontam da je do rutera. Ubedljivo najpametnije potrosenih 250e u mom zivotu

Jel ima neke bitne razlike između Mi Mop 2 Pro i Pro+? Vidim da je ista cena, i koliko vidim Plus ima nešto veću posudu za prašinu. Mada mi deluje da Plus nema onu izbočinu gore, pretpostavljam da su tu neki senzori?

Aha, pretpostavljam da je onda bolje uzeti Pro?

Imas na yt brdo klipova. Ja sam sve pogledao. Izdvojio bih Roborock s6-s7, Mop 2 Pro/Ultra. E onda imas dosta kineskih modela tipa irobot, ecovacs. Sve zavisi za sta ti treba i koliko si spreman love izdvojiti i za sta ti treba. Ja sam prvo gledao namjenu, nemam tepiha u stanu, a i ako bude bice mozda jedan😂.

Ali opet, Ultra je bila skuplja 50€ od mop 2 pro i pro plus kod nas u RS, Ali kad vec uzimam, uzeo sam Ultra model i u buducnost onaj dock sto prazni kesu i milina. Da sam imao love, uzeo bih s7 v max bez razmisljanja. To ti je bas visa klasa.
Sve je to, ali sad kad gledam nesto bih bio mirniji da uzmem sa fiskalnim nego ovako preko KP bez garancije. Tako da verovatno neki mop 2 je najrealnija varijanta

Ništa ne propagiram da budem jasan, samo ponavljam ono što sam već pisao i doživeo 🙂
Skratiću priču da se ne ponavljam, pokvaren usisivač kupljen u domaćoj radnji, minoran kvar, predat uvozniku radi popravke, delova nema, potvrda o zameni, prosleđen trgovcu zarad povrata novca, rešeno bez ikakvih problema jer sve je teklo regularno i bez problema, 31 dan tačno.
U međuvremenu kupljen drugi uređaj na KP, uz godinu dana "nevidljive" garancije koji se takođe pokvario nakon mesec dana, nazavao čoveka čisto da probam, predat uređaj nazad na reklamaciju i ista rešena tako što sam dobio nov uređaj nakon 20 dana.
Još jedna napomena, uređaj na kp je u tom momentu bio 35% jeftiniji u odnosu na maloprodajnu cenu

Sve je to, ali sad kad gledam nesto bih bio mirniji da uzmem sa fiskalnim nego ovako preko KP bez garancije. Tako da verovatno neki mop 2 je najrealnija varijanta
Takodje ne bih da propagiram nista, ali na kp kupljen uredjaj uz 2 godine garancije u Madjarskoj. Uredan racun iz madjarske i sve u pakovanju. Garancija funkcionise kod svih, tako sto posaljes njemu za Suboticu, pa on resava u Madjarskoj. Od 5 razlicitih uredjaja, samo na jedanam sam ostvarivao garanciju, reseno za 3 dana za Sluske od 250e. A da ne pricam sto sam na tih 5 stvari ustedeo dobroh 500e u odnosu na zvanicne prodavnice. Ja bih prvi kupovao sve kod nas, da nema toliko losih iskustava sa garancijama u Srbiji, najvise me nervira sto se svugde ceka zadnji dan da rese

Ok, olakšajte mi onda izbor sa konkretnim predlogom koji model i kog kog prodavca za KP. Stan mi je 70 kvadrata bez ikakvih tepiha.

KOd mene je 64 kvadrata stan sa 5% pod tepisima. Laminat je u pitanju, i ja sa prezadovoljan Mi MOP pro modelom. Vec mesec dana je tu. Usisava fantasticno, a i mopiranje je skroz korektno. Evo za mesec dana je samo jednom supruga uzela rucni mop i to uglavnom zbog coskova gde robot ne moze da se zavuce. Uspeva sa jednom baterijom da usisa ili da usisa/mopira ujedno. Placen 250e.

Kod mene Ultra usisa i mopira stan od 78m2, po njegovom mapiranju oko 55-60m2 bez terasa i ostane 70-75% baterije na trecoj jacini. Na najjacem modu koji je namijenjen za tepihe i nema potrebe za laminat, mozda dodje do 50% pa i ispod padne nisam upratio.

Tako da tebi za laminat i to sto kazes mogu bukvalno svi modeli. Mop Pro/ Pro 2/ Pro 2 plus. Ako imas nizi namjestaj, ganjaj pro 2 plus (nema lidar i zbog toga je nizi).

I mene to zanima, uzeo bih Pro 2 Plus, ali me zabrinjava taj nedostatak lidara.

I mene to zanima, uzeo bih Pro 2 Plus, ali me zabrinjava taj nedostatak lidara.
Uzmes onda mop 2 pro. Bukvalno jedina razlika izmedju 2 pro i 2 plus je u senzorima. Pro ima lidar, a 2 plus nema lidar vec neku novu tehnologiju sa TOF kamerom. Sa kamerom i nekim senzorom pokusava da imitira Lidar. E sad ako ti igra ulugo 2 cm nizi usisivac da se zavlaci pod namestaj onda razmisli sta bi zrtvovao.

Glavno pitanje je koliki je hendikep to sto nema lidar, tj da li je to toliko bitan deo hardvera, ili ga ta kamera i senzor uspesno menjaju? Ili su cak i bolja opcija od lidara?

Paa nisam pametan. U sustini bolji lidar malo, ali pro 2 plus ima vslam + 3d tof kameru, sto bi trebalo da ga cini prilicno pouzdanom igrackom.
Vidim ovaj kaze da je za vslam uredjaje problem da rade u mraku, je l' stvarno tako?

@ericm, daj jos neki tip, kako radi tvoj pro 2 plus? :D

^ nisam bio kuci par dana ali je do sada radio 5-6 puta i mapirao stan jer mi je ta stavka ostala slucajno iskljucena.
Ja sam iskreno bas zadovoljan spravom, nigde ne udara, lepo ocitava i pocisti svaki cosak i uvek nesto nadje od prljavstine iako se ne vidi na prvi pogled.
Nisam ga pustao do sada po mraku ali mogu da probam i to pa da javim sledeci put.

Ja mislim da neces imati problema sa modelom bez LiDAR-a. Nece ti valjda
usisavati i mopirati u mrklom mraku? Jedina mana je ta “privatnost” jer ima kameru. Ali koristimo vec dugo godina pametne telefone, laptopove i ostale zezancije tako da je sve na izvol’te. Jedino sto mi se svidja je sto se Ultra “parkira”, a kamera je okrenuta nazad ka dock-u, mislili su i na to.

Robota bez Lidar-a ne bih uzeo. Pustam svaki put kada izlazimo negde, bude to i uvece kada je sve pogaseno. Kupatilo i kuhinju redovno usisava u mraku, tamo se svetlo pali po potrebi.

• Like
Reagovanja: PJ
Pa to, kad izadjem uvece da prosetam da moze da cisti. ;)
Znaci to nije problem, odlicno.
Sto ne bi uzeo bez lidara?

Meni usisivac sa Lidar-om i u mrklom mraku usisavao dosta puta, ne znam kako bi se ovi bez Lidar-a snasli. Ako sam pre godinu ipo dana uzeo robota sa Lidar-om koji navigira bez problema u svim uslovima za 275e, ocekujem da robot kojeg danas kupim za isti ili veci novac bude u svakom smislu napredniji. Lepo je covek u klipu objasnio razliku.

Ja imam Roidmi Eve Plus i baš sam zadovoljan. Ima lidar i bazu sa samopražnjenjem. Na KP je bio 430

Kombinacija lidara i kamere je verovatno najbolje rešenje. Koliko sam shvatio ako ima samo lidar vrlo lako može da se upetlja u kablove ili neku garderobu (npr.čarapa iz videa) koja je na podu, a da ne govorim ako imate kućnog ljubimca koji nije baš naučio da obavlja nuždu na jednom mestu, lidar to ne detektuje jer mu nije u vidokrugu, a kamera bi to primetila. Sa druge strane lidar je brži u mapiranju prostora i može da radi u mrklom mraku. Tako da je moj zaključak da je kombinacija najbolja, plus što su neki proizvođači najavili da bi robot mogao da bude i video nadzor kada nema nikoga kod kuće, što jeste zgodna opcija, još da počne i da laje ako neko uđe u kuću a nije dobrodošao i milina 😂. Šala mala 😁, al bi bilo zgodno 😃. Zamislite neko upadne u kuću a usisivač ga prati u stopu kao špijun, pa još ispaljuje lasere iz lidara 😂😂.

Koliko vidim još jedna razlika između Plus i običnog Pro je u vibracionom mopiranju. Pro ima taj režim, dok Pro Plus izgleda nema. Bar ja ne mogu da pronađem informacije o tome.

Kombinacija lidara i kamere je verovatno najbolje rešenje. Koliko sam shvatio ako ima samo lidar vrlo lako može da se upetlja u kablove ili neku garderobu (npr.čarapa iz videa) koja je na podu, a da ne govorim ako imate kućnog ljubimca koji nije baš naučio da obavlja nuždu na jednom mestu, lidar to ne detektuje jer mu nije u vidokrugu, a kamera bi to primetila. Sa druge strane lidar je brži u mapiranju prostora i može da radi u mrklom mraku. Tako da je moj zaključak da je kombinacija najbolja, plus što su neki proizvođači najavili da bi robot mogao da bude i video nadzor kada nema nikoga kod kuće, što jeste zgodna opcija, još da počne i da laje ako neko uđe u kuću a nije dobrodošao i milina 😂. Šala mala 😁, al bi bilo zgodno 😃. Zamislite neko upadne u kuću a usisivač ga prati u stopu kao špijun, pa još ispaljuje lasere iz lidara 😂😂.
Nisi bas upravu. Ovaj novi sa kamerom napred moze da detektuje kablove,carape,psece nezgode. Ovi drugi(citaj vecina) imaju kameru uperenu u plafon tako da u istom su problemu kao i lidar po pitanju ovih prepreka, s tim da imaju problem sa radom u mraku.

Koliko znam Pro Plus ima i gore i napred kamere.

Nazad
Vrh Dno