Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Jedno pitanje, kad mop zavrsi ciscenje, vrati se na punjac i kad se napuni do 100% kako da ga okrenem i ocistim. Jutros ga samo skinuo sa punjaca i ocistio i kad sam ga vratio malo se zezao sa dockingom. Da li se moze uopste na dugme ugasiti ili je on bukvalno uvijek upaljen.🤣
Uzeo sam mop 2 Ultra

Drzis nekoliko sekundi power dugme i iskljucice se. Isto tako i za ukljucivanje nakon toga. Ovako radi na Mop Pro, verujem da je i na drugim modelima isto.

Kao pravi domacin uzeh sinoc Mop 2 Pro+.
Zovem ga Gari. Cekam devojku da ustane pa da ga pustim da mapira ceo stan i posalje kineskoj vladi.
Uzeh ga u Mi Store-u. Mogao sam da ustedim na kp ali nisam hteo zbog garancije jer ne znam kako ce ovo cudo da radi.
Javim utiske :)

Nas se zove Oli. I radi ko crnac od subote, prekovremeno. Ujutru usisava, navece dzogira. Jase kao lud po stolicu u dnevnoj i po trpezarijskom, morao sam mu zabraniti tu prilaz, zena izludi. 😂😂😂😂😂😂

Videcu kakvu narav ovam moj ima.
Imam tanak manji tepih u dnevnoj i cupavu stazicu u hodniku. Ostalo ne verujem da ce mu biti problem. Jedino mi je zao sto nece moci da se zavuce ispod police u dnevnoj.

Burazer je uzeo 3 komada u lidlu neka silvercrest ali rekoh ja moram da budem bolji.

Koje su suštinske i bitne razlike između Mop 2 i Mop 2 Pro+ tj da li ima nešto krucijalno da opravda razliku u ceni od 10k?

@ericm

Nadam se da ga nisi platio 52k, posto ga i u radnjama sa garancijom ima za 44k. Dobri uredjaji, ali jake cene u odnosu na Mop Pro pa je pitanje da li vredi doplatiti.

Jesam na zalost. Bila je to impulsivna kupovina a mi store mi je uz doope pa nisam mogao da se cimam.

Nema veze, istina je da je dosta slatko izneti iz radnje proizvod 😁

Da li si koristio nekog robota ranije? Robot usisivac/mop je meni jedna od najbolijh stvari koje sam uzeo ikada :D

Ma nema veze, ne pamtim kad sam zadnji put kupio nesto u nasoj radnji ;)

Nisam, ovo je prvi robotic u kuci. Procitao sam sve komentare iz ove teme i videh da si zadovoljan.

Uskoro ga pustam u akciju pa javljam kako slusa posle par usisavanja.

Sto se tice vlaznog brisanja poda (mopiranja), za pocetak ce ici bez toga posto imam i karcher parocistac ali cu do kraja nedelje da nakacim i to da vidim hoce li dobro da obrise.
Moram samo da ga ogradim da se ne penje na tepih ali prvo mora lepo mapiranje da se odradi.

Mop 2 pro + koristi 3D TOF kameru u kombinaciji sa vslam (“jeftinija tehnologija”, ali se konstantnim azuriranjem algoritama moze dotjerati da bude blizu lidar-a). Nema Lidar koji je po meni must have sto se tice kucnih robota, tj ja sam htio prvenstveno takav model.

Mop 2 pro ima Lidar, ali nema prednju kameru tj ovo sto pro+ ima. A Ultra model ima oboje, zato je i skuplji cca 50-100€. Slabo recenzij ima ali mislim da sam dobro skontao ove modele.
Mop 2 Lite mislim da koristi tradicionalni gyroscope i jos neki senzor.

Prednost pro 2+ je visina. Ovaj moj Ultra ne moze ispod namjestaja u dnevnoj, fali mozda 0.5-1 mm da se zavuce. Ostalo cisti stvarno kako treba. Kod nas je sve laminat, necemo tepihe za sada ni stavljati. Do neki dan nije se moglo nacistiti koliko je bilo prasine i sitnih ostataka i mrvica. Sad je tip top. A imam u planu u buducnosti uzeti onaj djavo sto se sam prazni ma da je i ovako dobro. Ujutru usisava, navece stavimo krpu i obrise, dok smo tu u kuci. Posto je stan velik cca 90m2 dok se sve usisa, prebrise, prozori, kupatilo treba cijeli dan, a znajuci kako se danas brzo zivi i radi, koliko toliko je olaksalo zeni. Naravno nema bez tradicionalnog dzogera u ruke i obrisati kako treba, ali je stvarno korisna stvar ovaj Oli robot.🤣🤣🤣

Poslednja izmena:
Evo da javim prve utiske.
Odradio je prvo ciscenje i mapiranje celog stana vrlo dobro, cak i odlicno. Jako je precizan, uporan i temeljan, ne pravi pauze niti se zali. Ima jaku snagu u tockovima i same kamere ga cuvaju da se ne polomi :)
Problem mu je bila cupava debela staza u hodniku koju je video kao prepreku ali se zavukao u svaki coskic u koji je mogao.
Detekcija tepiha odlicno radi i sam pojacava nivo usisavanja dok je na njemu.
Stan je manji, oko 53 kvadrata sa povrsinom ciscenja od 23 kako je prijavio.
Svaku prostoriju je presao po dva puta i javio da je zavrsio. Ukupno radno vreme je bilo oko 35 min i otisao je na dok sa oko 85% baterije.

To je to za sada. Javim se opet kad se jos detaljnije poigram i isprobam krpu.

53 kvadrata nije mali stan 😁

Ja sam u pocetku pustao svaki dan, onda mi je dosadilo i sada jednom u 2-3 dana podignemo stvari sa poda, pustimo ga da usisa sve i vratimo, tako i najbolje i najbrze ocisti. Uglavnom to radimo kad izadjemo iz kuce i onda pustimo 2x da prodje sve.

Naravno, robot sve to izbegava kad radi, ali onda ucinak usisavanja nije najbolji jer ne moze svuda da se zavuce.

Pa dobro, citajuci kolike stanove ljudi ciste moj je definitivno manji a Gari je overkil.
Podigao sam i ja sve sto bi mu smetalo tako da je mogao bez problema da se kotrlja. Videcu posle sta se sakupilo u filteru.
Sve u svemu, jako gotivna stvarcica koja radi posao i zadovoljan sam kupovinom :)

Istekao edit, samo jos jedan mali apdejt. Posuda za smece je bila 2/3 puna na standard usisavanju a bio sam u fazonu da nije prljav stan. Kad pogledam kao da majmuni zive ovde a ne devojka i ja.
Nemamo nikakve kucne ljubimce, povrsina koja se cistila je 23 kvadrata kako sam vec napisao. Tako da je ovo definitivno korisna stvar. Da li opravdava svoju cenu to je vec individualno ali ja nisam ni trenutka zazalio.

Ako gledas ustedu vremena i koliko ce cistiji prostor biti zbog robota, pocetna cena nije toliko bitna. Ja sam robota platio oko 34k, za malo manje od godinu ipo dana je bar 350 puta usisao ceo prostor, odavno je isplatio sam sebe sto se mene tice. Fora sa robotom je sto on pokrije apsolutno sve do cega moze da stigne, dok kad usisavas sam desi ti se da promasis neki deo. Ono sto je interesantno, ako aplikacija ne laze, je sto mu za ovo vreme baterija uopste nije propala.

I dalje s vremena na vreme mora da se ukljuci obican usisivac, da bi se usisala mesta gde robot ne moze da se zavuce, ali za odrzavanje robot je zakon.

Za rezervne delove baci pogled na Ali, tamo sam za 20ak dolara nakupovao dosta rezervnih delova za Mop Pro.

To da, stedi vreme, cisto je a i zanimljivo :)
Obicnim usisivacem treba da predjem jedino ovu cupavu stazicu u hodniku. Ostalo povremeno predjem parocistacem i to je to. Ali je glavna poenta sto je stan nekako cist u kontinuitetu sada.

Videh i tvoj link sa alija juce :)
Jedino sto sam citao da mnogima koji su kupili sa alija ne odgovaraju rezervni delovi ili su losijeg kvaliteta ali uzecu za rezervu svakako da imam. To su sve sitnice...

Jutros u 10 schedule nastimao i ociscen stan. Sada sa krpicom mokrom i mopiranje. Opet prasine ima, ali nije kao neki dan. Ma ovo je top stvar. Nigdje ne mogu naci rezervne dijelove za Ultru, nema na zvanicnim stranicama. Na aliju shipping preskup.

Istekao edit, samo jos jedan mali apdejt. Posuda za smece je bila 2/3 puna na standard usisavanju a bio sam u fazonu da nije prljav stan. Kad pogledam kao da majmuni zive ovde a ne devojka i ja.
Nemamo nikakve kucne ljubimce, povrsina koja se cistila je 23 kvadrata kako sam vec napisao. Tako da je ovo definitivno korisna stvar. Da li opravdava svoju cenu to je vec individualno ali ja nisam ni trenutka zazalio.
Hehehe, isto tako je bilo i kod mene prva 2,3 usuisavanja. Kod mene je prijavio 34m2 za ciscenje posle mapiranja, i bukvalno 99% je laminat, jedna mala stazica u hodniku. I kada sam otvorio rezervoar za prasinu prva 2,3 puta sam isto reagovao "WTF!!!" Posle par inicijalnih ciscenja ne puni vise tako posudu.
Ako gledas ustedu vremena i koliko ce cistiji prostor biti zbog robota, pocetna cena nije toliko bitna. Ja sam robota platio oko 34k, za malo manje od godinu ipo dana je bar 350 puta usisao ceo prostor, odavno je isplatio sam sebe sto se mene tice. Fora sa robotom je sto on pokrije apsolutno sve do cega moze da stigne, dok kad usisavas sam desi ti se da promasis neki deo. Ono sto je interesantno, ako aplikacija ne laze, je sto mu za ovo vreme baterija uopste nije propala.

I dalje s vremena na vreme mora da se ukljuci obican usisivac, da bi se usisala mesta gde robot ne moze da se zavuce, ali za odrzavanje robot je zakon.

Za rezervne delove baci pogled na Ali, tamo sam za 20ak dolara nakupovao dosta rezervnih delova za Mop Pro.
Ivane, imam jedno pitanje posto vidim da ti imas MOP pro. Cini mi se da mopiranje nije kao prvih par puta(mesec dana star robot). Ne ostaje ceo mokar trag kada prodje robot, nego vise kao tracice, na sredini skoro da nije mokro. Podesavanje na High u aplikaciji, krpa mi deluje da sam dobro namestio. Jel ima neka fora za rezervaor ili je ovo normalno ponasanje. Nisam bas zagledao na pocetku da i je ravnomerno ceo trag mokar iza robota kad prodje, ali je definitivno bilo vlaznije nego sad

Kod mene svaki dan osim vikenda automatski u 10h usisava, a svaki drugi dan mopira kad smo kuci navece. Strasno, sta ima prasine…

@djamsi

Ja krpu nakvasim prskalicom i razmazem sredstvo za brisanje podova po njoj, manju kolicinu.

Da li neki od Xiaomi robotića ima vibracioni mop? Vidim da to imaju ecovacs al u temi koju sam otvorio pre neki dan niko ne piše pa pretpostavljam da niko nema njihove robote.
Po YT recenzijama kažu da je to vrlo efikasan način brisanja.

Mop 2 Pro ima 10.000 vibracija u minutu, za ostale ne znam. Pise sve na sajtu...

Šta biste preporučili kao neki best buy u srednjoj do višoj klasi?

Imas na yt brdo klipova. Ja sam sve pogledao. Izdvojio bih Roborock s6-s7, Mop 2 Pro/Ultra. E onda imas dosta kineskih modela tipa irobot, ecovacs. Sve zavisi za sta ti treba i koliko si spreman love izdvojiti i za sta ti treba. Ja sam prvo gledao namjenu, nemam tepiha u stanu, a i ako bude bice mozda jedan😂.

Ali opet, Ultra je bila skuplja 50€ od mop 2 pro i pro plus kod nas u RS, Ali kad vec uzimam, uzeo sam Ultra model i u buducnost onaj dock sto prazni kesu i milina. Da sam imao love, uzeo bih s7 v max bez razmisljanja. To ti je bas visa klasa.

Već nekoliko puta mi se ponavlja da zateknem Mi MOP Pro isključen. Naslonjen na bazu, ali se isključi. Moram da ga odvojim od baze, uključim, vratim na bazu i onda radi.

Jutros je baterija bila na 65% nakon uključivanja.

Ako ima nekog pravila, to se desi kada ga ne uključim nekoliko dana. Ali pre će biti da se potpuno random isključi.

Pretpostavljam da ga pustis da se sam vrati na bazu nakon sto odradi rekalibraciju, tj nakon sto si ga skinuo sa baze. Moj je samo jednom u ovih 14 dana udario u bazu i pomjerio ju te se parkirao nekako ukrivo😂.

Moze biti svasta, prvo od glupih stvari da je izgubio konekciju sa ruterom ili da internet zeza. Da nisu konektori prljavi, to bih ja prvo pokusao rijesiti.

Kada kažem odvojim od baze, to je nekoliko milimetara, samo da se odvoji. Uključim ga i vratim nazad na kontakte.

Jedan ruter je postavljen za njega, dve klime. Ali jeste neki stariji uređaj,koji planiram da zamenim.
Imam ovde nov AX50, stoji u kutiji već nekih 3 meseca. Nadam se da će to da reši problem.

Meni se više puta desilo da pomeri bazu, ali onda sam ja namestio bazu tako da to više nije opcija.

Nazad
Vrh Dno