LinaNBGD
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 12.05.2015
- Poena
- 95
Hvala puno obojici. Objašnjenja su maestralna.
Suvišno je da kažem da ste apsolutno u pravu - u praksi sam se uverila u to (od opcije fotkanja u režimu "50MP" sam upravo zbog nemogućnosti biranja razmere i drugih ograničenja, kao i tamnih fotografija, a dobijanja enormno velikih fajlova, odustala).
G-Cam je bila prva opcija rešenja mojih "problema", ali ih nije rešila (nekoliko varijanti sam isprobala).
Macro kameru, a ni mode za fotkanje, nažalost nemam i baš mi fali. Malopre sam fotkala pupoljak ruže u bašti, i iz 15. pokušaja, bez preterivanja, dobila koliko-toliko oštru fotografiju. Možda nekome zvuči smešno, al' mene kamere na ovom telefonu stvarno izluđuju i iscrpljuju.
Suvišno je da kažem da ste apsolutno u pravu - u praksi sam se uverila u to (od opcije fotkanja u režimu "50MP" sam upravo zbog nemogućnosti biranja razmere i drugih ograničenja, kao i tamnih fotografija, a dobijanja enormno velikih fajlova, odustala).
G-Cam je bila prva opcija rešenja mojih "problema", ali ih nije rešila (nekoliko varijanti sam isprobala).
Macro kameru, a ni mode za fotkanje, nažalost nemam i baš mi fali. Malopre sam fotkala pupoljak ruže u bašti, i iz 15. pokušaja, bez preterivanja, dobila koliko-toliko oštru fotografiju. Možda nekome zvuči smešno, al' mene kamere na ovom telefonu stvarno izluđuju i iscrpljuju.
Znači li to da je trebalo da izaberem telefon, a bio je takav u ponudi, isto Xiaomi, čak i jeftiniji od ovog mog, sa glavnom kamerom od 200MP (što više MP na glavnoj kameri, to bolje fotke)?Sve je lepo objasnio @Astmario Fotografija nije sa ultra široke kamere od 12MP,nego sa glavne 12,5MP (50/4) iz razloga koje je naveo. Možeš da slikaš i u 50MP režimu, ali pikseli su veoma mali i prikupe malo svetlosti. Trebalo bi teoretski da ima više detalja, ali sa tako malim pikselima pokušaj samo po idealnim uslovima. Opet, pitanje je koliko će detalja biti više, a veličina slike će drastično biti veća.