Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Zasad su Android 14 dobili Xiaomi 13/13 Pro i Xiaomi 12T i pokazalo se da novi operativni sistem ima dosta bagova. Dok se to ne sredi, ostali će malo da pričekaju.

"The new operating system was first received by the Xiaomi 13/13 Pro and Xiaomi 12T models. However, the first Android 14 updates had some bugs. In addition, build V14.0.5.0.UMCEUXM for the Xiaomi 13 was suspended. Now, according to the latest information we have, we are announcing the release of new updates for these smartphones. The new Android 14 update should fix bugs in previous versions!" Link.

Pa mnogo vise su uprskali sa SD888 nego D9200. Ta dva SoC-a nisu za poredjenje uopste.
Evo kupio sam i zamenio 11T pro za 13T pro, za sada je sve ok ali ima nekoliko mana koje necu navoditi ovde jer mislim da su softverske. Ono sto bih naveo je da se 13T pro mnogo vise pregreva na istom 120W punjacu nego sto mi se ikada pregrevao 11T pro. Da li to ima veze sa SoC ne znam ali eto info.

Snizena cena 13t na 60 hiljada.

Model je očajno kod nas ispraćen od strane lokalne kancelarije.
Realni recezent ga je napljuvao, na benchu se nije ni pojavio... Slabo je ko i čuo za ovaj model. Mrtvorođenče na našem tržištu.

@maxy Ko je realni recenzent, da znam za ubuduće šta da gledam?

Poslednja izmena:
Moja greška. Trebalo je da napišem "realni recezent".

To je nick? Gde mogu da pogledam?

Na yt Sarpitv. Realno nisi ništa propustio, jer ništa pametno nije ni rečeno.

Ako se gleda taj "realni" nemam reči.
Kao da sam ja uzeo tel. na test.

Slabo im ide prodaja izgleda. Verujem da ce opet snizenja i za njega i za ostale modele drugih brendova za Black Friday.
Pa možda i to a možda je i ovo neka realna cena. Tako je i redmi note 12 pro 5g malo malo pa na akciji za 36,37 hiljada a ne verujem da se loše prodavao.

Slažem se s mačkom - to mu je neka realna cena. 75999 je previše.

530e kosta u nemackoj/holandiji tj evropi
tako da je to ta cena koja treba i kod nas da bude... ne znam gde su izbunarili 75k :) Verovanto je bilo app ili marketing da bi onaj popust na 60k delovao wow a ustvari je to redovna cena

Evo par utisaka posle par sati koritenja 13t pro:
Daleko manje premium osećaj od Mi 11 ultra kojieg sam imao do sad, mada je meni to nebitno, paše mi plastika, nešto je lakši i mnogo se lakše koristi jednom rukom.
Ekran odličan, super mi je što je skroz ravan.
Brzina dobra, oseti se mali napredak u odnosu na SD888.
Čitač otiska prsta malo niže nego što je prirodno, ali radi ok.
Kamera se čini dosta brza.
Nema bežično punjenje koje nisam nikad ni koristio.

Ako se gleda taj "realni" nemam reči.
Kao da sam ja uzeo tel. na test.

Nisam ga navodio zbog gledanja, već zbog toga što lokalna kancelarija nije dostavila Benchu telefon na test, dok im je realni odradio jako loš marketing za dž :D
Neće se ovaj telefon kod nas proslaviti bez obzira na cenu.

Nisam ga navodio zbog gledanja, već zbog toga što lokalna kancelarija nije dostavila Benchu telefon na test, dok im je realni odradio jako loš marketing za dž :D
Neće se ovaj telefon kod nas proslaviti bez obzira na cenu.
Bitno je kakav je telefon u realnosti za ovu cifru (530e) ka kojoj ide i po kojoj smo ga platili svi mi u preorderu :D

A u realnosti je skroz dobar i nema nikakve specijalne mane. Iskreno, ne znam sta bih uzeo za 530e od ostalih brendova da treba sad da izaberem.

Za cenu od 75000 koliko je bio 13T, tu je negde Xiaomi 13 (sa oglasa), koji je po meni u tom slucaju mnogo bolja kupovina.

Bio sam ubeđen da uzimam A54 ali unapređenje na poslu je to promenilo a Šaomi volim pa šta biste vi - 12T Pro ili 13T?
Najbitnije stavke kamera, baterija i ekran.
Hvala svima unapred.

Prelistaj temu, nije da ima puno a baš o ta dva modela smo pričali.

Bio sam ubeđen da uzimam A54 ali unapređenje na poslu je to promenilo a Šaomi volim pa šta biste vi - 12T Pro ili 13T?
Najbitnije stavke kamera, baterija i ekran.
Hvala svima unapred.
Ima podosta pisano o ta dva, ali ajde recimo kratak fokus na kameru, ne znam da li je manje poznato ali 12tPro recimo ima isti senzor kao i Galaxy 23 Ultra..doduse glavni ako je to nekome važno, eto. 13t i 13tPro su realno naslednici ali nemaju baš toliko naprednije perfrormanse koje opravdavaju tolike cene(ukrajina, gaza znam znam, inflacija)..

Ima podosta pisano o ta dva, ali ajde recimo kratak fokus na kameru, ne znam da li je manje poznato ali 12tPro recimo ima isti senzor kao i Galaxy 23 Ultra..doduse glavni ako je to nekome važno, eto. 13t i 13tPro su realno naslednici ali nemaju baš toliko naprednije perfrormanse koje opravdavaju tolike cene(ukrajina, gaza znam znam, inflacija)..
Veruj mi da sam sve pročitao na forumu o tim modelima... Da ti kažem kao bratu, najviše me kod 12T Pro vuče Snapdragon, najiskrenije.

Nemaju S23 Ultra i 12T Pro isti senzor. S23 ima HP2 a 12 ima HP1.

Performanse, kažem ne igram igrice pa da se ogradim. U realnoj upotrebi nikakve razlike u radu, imao sam 12T pro, sad imam 13t.

Prvo SMS, pa me onda nazvao kurir. Sad nam u Postexpresu radi ok kurir.
Pre njega bio neki lik koga sam zvao raznosač papirića, jer samo dođe i u sanduče ubaci cedulju i ode (sve pokriveno video nadzorom). Lik je namerno zvonio na interfon nekom od komšija da bi ispalo kako nisam bio kod kuće. Kada sam se žalio u pošti (više puta) kaže njegov šef da na adresi nije bilo nikoga.
Ali najveći balvan je bio lik iz AKS, koji se uredno najavio i rekao da je u gužvi i da dolazi za 5 min, pa ako mogu da izađem ispred. Čekao sam ga 20 minuta, pa sam ga nazvao, pa je rekao eto ga za 5 minuta, pa ga opet nije bilo 20 minuta i naravno odustao sam. Iz AKS kažu da ga nisam sačekao, već da je on čekao mene 5 minuta :)
Inače, tema nam je totalno zamrla. Izgleda da se ova dva modela ili nisu naišli na dobar prijem kod publike ili ga ignorišu jer benchmark nije uradio recenziju i dao mu potrebnu medijsku pažnju.
Ovde sam bio napadnut sa svih strana zbog toga što sam tvrdio i još uvek tvrdim da 13T ne vredi onoliko koliko košta. Sutra snimam recenziju Xiaomi 13T pro, pa ću i tada reći mišljenje o tom modelu.

Mislio sam 13t pro da narucim ,ali sad pogledah mi store smanjio cenu 13t,16000,pa je sada 59999,pa sam bas u nedoumici jer je sada razlika u ceni ogromna a pro nije tol'ko bolji

Neko je u temi pomenuo Magic 5 pro ,ja sam ga klincu uzeo ,fantastičan telefon,i sa njegovim smanjenjem cene na 105k ,13t pro,nema sta da trazi pored njega sa istom cenom.
I Da narucih 13t

Ovom 13T bas brzo pada cena u odnosu na sve modele 12 i 13 serije do sada. (A mozda i 11).

Desava se ona situacija kao pre sa Xiaomijem kada su cene nedugo nakon izlaska drasticno padale.

12T Pro, pa i 13 lepo drze cene, to mora da nesto govori :D

Ovde sam bio napadnut sa svih strana zbog toga što sam tvrdio i još uvek tvrdim da 13T ne vredi onoliko koliko košta. Sutra snimam recenziju Xiaomi 13T pro, pa ću i tada reći mišljenje o tom modelu.

Previše lično shvataš stvari.
Kupio sam ga za 61k, a poklon prodao za 8k. Za te pare odlična kupovina sa sve normalnom garancijom.

Nazad
Vrh Dno