Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Prečišćivač mi je danas isporučen. Brzi su, Za svaku pohvalu.

i meni isto stigao danas

Stigao i meni poklon. Telefon za sada odlican. Baterija dobro drzi i uz intenzivno koriscenje (dosta razgovora, YT, video) jos uvek nisam bio u situaciji da potrosim bateriju. Nema problema sa sistemom

Stigao i meni poklon. Telefon za sada odlican. Baterija dobro drzi i uz intenzivno koriscenje (dosta razgovora, YT, video) jos uvek nisam bio u situaciji da potrosim bateriju. Nema problema sa sistemom
Na koliko ti je osvezenje? Jel to mesovita upotreba 4G/5G+wifi ili?

Vratio sam se na Xioami posle par godina posledni koji sam imai je MI 9 SE (MI 9 SE Radi i dan danas ali zbog jako lose baterije dao sam ga majci) i posle toga Realme 8i i Realme 7 koje sam dobijao besplatno(sto je razlog da ih korsitim ) koji su me lepo sluzili, do duse ja ne igram igre samo WP/KP/outlook i slicno i ako volim male telefone ali eto posle godina nosenja velikih telefona odlucio sam naprasno da idem na ovaj 13T non pro po preporuci Gulftown a i za sada nemam zamerke. Preciscivac ce da se zalivadi cim stigne i bice to ok kupovina.
https://www.aliexpress.com/item/100...der_detail.order_detail_item.3.5448f19cYDu3NK
Ovo sam narucio pa cu okaciti ovde kada stigne dal je ok ili nije.

Kad li će stizati zaštitna stakla i maskice za 13t/pro na kp?

javim ti kada meni budu stigle sada sam dve obicne narucio posle ovog alu rama videcemo :D I ja ne volim ove provodine imam neku odbojnost valjda sto sam se nagledao ljudi nose te providne kada pozute i posle 3 godine

Ljudi, jel imate opciju AI image engine na 13T/MIUI 14 za podesavanje HDR-a, MEMC-a?

Ja se ubih trazeci nema je nigde, a na 12T Pro je bila u Settings-->Display, ispod refresh rate.

Sem sitnih bagova koji prave problem u aplikaciji telefon (bar na primerku koji kupih), sam uređaj se pokazao poprilično solidno. Baterija se stabilizovala, iako sam ograničio osvežavanje i uveo još neka ograničenja. Telefon se koristi za net i uobičajenu komunikaciju, mada deca kada ga dohvate to znači i igranje igrica. Do večeri ostane nekih 35-40 %.
SOT ne mogu nigde da vidim. Telefon je fluidan, ekran vrlo dobar, kao i fotografije. Supruga nema zamerke, izuzev one prve koju navedoh.

Eto, i jasam kupio telefona zbog "plaćene" recenzije na Benčmark kanalu i nisam zažalio ni jednog momenta. Ušao sam u treću godinu upotrebe telefona koji me služi kao i prvog dana kada sam ga kupio.

SOT ni ja ne mogu da vidim, postoji li uopste ova opcija na ovom tel ?

SOT ni ja ne mogu da vidim, postoji li uopste ova opcija na ovom tel ?
Od MIUI 13 (cini mi se), pa nadalje, ove opcije nema. Imas digital wellbeing (iliti sigitalno blagostanje 🤣 ako ti je fon na srpskom) i tu mozes da vidis koliko je radio ekran ali po danima. (Nema starog dobrog grafika i izlistane potrosnje po aplikacijama i vremenu upaljenosti ekrana kao pre)

Hvala na odgovoru. Na srpskom mi je :rolleyes: . Ovo blagostanje sam koristio dok sam ogranicavao deci tel , po 3 sata da koriste dnevno :ROFLMAO:.

sto se tiče punjenja i to je relativno, ko još čeka da mu se ugasi telefon i da dođe do nule pa da ga napuni, to je baš rijetkost, a kad ga staviš na 20% na punjenje napuni se vrlo brzo do 100%

GSM Arena review:

Poslednja opomena za prepucavanja. Obrisano gomile gluposti. Sledeci put ide udaljavanje sa teme.

I Bugari mu dadoše vrlo dobru ocenu.

Ja posle nedelju dana korišćenja 13t nemam neke velike zamerke.
Najveće zamerke su mi u pogledu miui i nekih sitnih nedostataka i ograničenja na koje možda nisam navikao jer mi je ovo prvi miui telefon

Od MIUI 13 (cini mi se), pa nadalje, ove opcije nema. Imas digital wellbeing (iliti sigitalno blagostanje 🤣 ako ti je fon na srpskom) i tu mozes da vidis koliko je radio ekran ali po danima. (Nema starog dobrog grafika i izlistane potrosnje po aplikacijama i vremenu upaljenosti ekrana kao pre)
Ima ali na xiaomi eu romovima. Na globalu i eea nema više starog dobrog grafikona.

Evo posle nekom malo detaljnijeg poredjenja utisci 12T Pro vs 13T:

Baterija: Baterije su im tu negde, deluje da fotkanje manje trosi bateriju na 12T PRO u odnosu na 13T, a motanje neta, YT, UI radnje manje trose bateriju na 13T u odnosu na 12T PRO.

Ekran: Tu je cudna situacija. Pre neki dan kada sam malo cackao, delovalo je da 13T ima znatno bolji ekran, sad na drugu loptu utisak je tu i tamo. Negde ima za nijansu, negde su tu isti. Konkretno, na direktnom suncu je 13T pobednik i moze da max out-uje te njegove napucane nite i stvarno moze da se cita tekst i sve vidi lepo dok na 12T Pro i ne bas i oci se zamaraju i tesko je nesmetano gledati u ekran. U normalnim scenarijima, pa tu su negde, za nijansu lepse i realnije 13T reprodukuje pozadinsku belu boju, ostrina i prikaz boja bolja na 13T za nijansu ipo (testirano na vise nivoa osvetljenja); na YT 12T PRO u nekim scenarijima ume da prikaze nesto lepse boje (tipa HD OCEAN, tamniji scenariji, itd), dok je recimo HD Nature/Forest/Animals primetno lepse, svetlije i realnije (tj autenticnije) na 13T.

Kamere: Pobednik jeste 13T, ali ima nekih scenarija gde ga 12T PRO dere. Recimo, slika biljke neposredno pored prozora odakle bije Sunce (u pozadini biljke je zid, a odmah posle taj prozor): 12T PRO lagano izostrava i odlicno podesava osvetljenje u odnosu na okruzenje (i prozor sa dosta svetlosti). 13T izgleda da ovakav scenario zbunjuje, pa on dodatno zatamnjuje sliku i na to se gubi ostrina, te slike ispadaju nekako ispravno, tamno i bez detalja.

U drugim scenarijima gde je, da kazem "uniforman" izvor svetlosti 13T odnosi pobedu sa mnogo vise detalja, ostrine, autenticnijim prikazom i mozda za nijansu lepse reprodukovanim bojama. Slike su i zivlje, ali i prirodnije na 13T.

Snimanje jos nisam testirao, ali to je sledece. Ako uspem, okacicu i slike sa oba, pa ce biti mnogo jasnije poredjenje

Fluidnost: Koriscenje drustvenih mreza, YT, Chrome, kretanje kroz UI, okidanje slika/kamera sve je to tu negde. Za prosecnog korisnika radi posao i 13T, ko igra igre - 12T PRO je ubedljivo bolji izbor.

Zvuk: na 13T deluje da je osetno jaci nego na 12T PRO (i na njemu je naravno glasan, na 13T jos glasniji). Na oba je kvalitet super, tu nema dileme.

.

Za sada sam zadovoljan sa 13T, ali kada ga detaljnije direktno uporedim sa 12T Pro zapitam se sto sam uopste i prelazio na 13T. U ovom cenovnom rangu gde je 13T, mislim da je Xiaomi 13 (sa KP naravno) najbolji izbor. Takodje, ko ima 12T PRO nema potrebe da menja i prelazi na 13T.

Videcemo kakva ce da bude serija 14 i base 14ica i mozda ce tad imati smisla prelaziti sa 12 i 13 serije na 14.

Jel moze neko ko ima 13T da mi kaze jel ima sledce:

1. settings --> display jel ima opcija AI Image engine?

2. settings --> display jel ima opcija antiflicker mode?

Kod mene toga nigde nema i uspeo sam neke od AI image engine opcija da upalim kroz MIUI hidden settings aplikaciju.

Nazad
Vrh Dno