Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Hvala na odgovoru. Znaci da je do MIUI. Ako hoces da aktiviras neke od tih opcija, skini miui hidden options sa play store
Da, već sam to odradio.
Mada mi najviše smeta što nema app pining opcije ni tu da se aktivira ali mi je koristilo da deinstaliram neke sistemske aplikacije koje ne koristim

Neko je već napisao ali da potvrdim i ja: vibracija na telefonu užasno slaba.
Desilo mi se da propustim 2-3 poziva jer mi stoji telefon na vibraciji koju u džepu i telefon do noge nisam ni osetio.

Kod p30 pro kad počne da vibrira telefon počnem i ja da se tresem, ovde ništa.

Da, rekoh odmah da je slaba. Možda i najveća mana je to. Mada, "rešio" sam to tako što imam notifikacije i na satu, pa u principu me "ne zanima" što je slaba.

Da, rekoh odmah da je slaba. Možda i najveća mana je to. Mada, "rešio" sam to tako što imam notifikacije i na satu, pa u principu me "ne zanima" što je slaba.
Da, i ja isto, plus sam uključio opciju da mi blic svetli kad stiže poziv pa pomaže da vidim da se nešto dešava

Postovani benchmarkovci,

Pitanje za one kojima je dostavljen preciscivac poklon - Kojom kurirskom sluzbom je stigao i da li su vas zvali neposredno pre dostave da provere da li ima neko da preuzme?

Postexpress.

Naravno da nije zvao. Ujutru mi je stigao SMS da očekujem pošiljku i u nekom trenutku kasnije da me ista čeka u pošti. Bez poziva, dolaska na vrata itd.

Identično sam prošao i sa prečišćivačem i sa grejalicom prošle godine.

mene su zvali, isto post express

Prvo SMS, pa me onda nazvao kurir. Sad nam u Postexpresu radi ok kurir.
Pre njega bio neki lik koga sam zvao raznosač papirića, jer samo dođe i u sanduče ubaci cedulju i ode (sve pokriveno video nadzorom). Lik je namerno zvonio na interfon nekom od komšija da bi ispalo kako nisam bio kod kuće. Kada sam se žalio u pošti (više puta) kaže njegov šef da na adresi nije bilo nikoga.
Ali najveći balvan je bio lik iz AKS, koji se uredno najavio i rekao da je u gužvi i da dolazi za 5 min, pa ako mogu da izađem ispred. Čekao sam ga 20 minuta, pa sam ga nazvao, pa je rekao eto ga za 5 minuta, pa ga opet nije bilo 20 minuta i naravno odustao sam. Iz AKS kažu da ga nisam sačekao, već da je on čekao mene 5 minuta :)
Inače, tema nam je totalno zamrla. Izgleda da se ova dva modela ili nisu naišli na dobar prijem kod publike ili ga ignorišu jer benchmark nije uradio recenziju i dao mu potrebnu medijsku pažnju.

E jeste zabole ih za bemchmark recenziju🤣

Prvo SMS, pa me onda nazvao kurir. Sad nam u Postexpresu radi ok kurir.
Pre njega bio neki lik koga sam zvao raznosač papirića, jer samo dođe i u sanduče ubaci cedulju i ode (sve pokriveno video nadzorom). Lik je namerno zvonio na interfon nekom od komšija da bi ispalo kako nisam bio kod kuće. Kada sam se žalio u pošti (više puta) kaže njegov šef da na adresi nije bilo nikoga.
Ali najveći balvan je bio lik iz AKS, koji se uredno najavio i rekao da je u gužvi i da dolazi za 5 min, pa ako mogu da izađem ispred. Čekao sam ga 20 minuta, pa sam ga nazvao, pa je rekao eto ga za 5 minuta, pa ga opet nije bilo 20 minuta i naravno odustao sam. Iz AKS kažu da ga nisam sačekao, već da je on čekao mene 5 minuta :)
Inače, tema nam je totalno zamrla. Izgleda da se ova dva modela ili nisu naišli na dobar prijem kod publike ili ga ignorišu jer benchmark nije uradio recenziju i dao mu potrebnu medijsku pažnju.
Hvala na info, a po pitanju teme, bice da se nestrpljivo ceka 14 serija i SD 8 gen3 koji dolazi sa njom. Deluje da Xiaomi nije dao lufta 13T seriji da dodje do izrazaja, nego mesec i nesto lansira 14icu. Cudno je jedino to sto deluje da je dosta ljudi uzimalo ova dva brata iz 13T serije, pogotovo u preorder-u, tako da i mene cudi da nema bar malo vise nekih recenzija, utisaka korinsnika itd (za domace prostore pricam).

Moguće da je i do toga. Kada vidimo cene Xiaomi 14 onda će se znati da li se čekanje isplatilo ili nije.

Moguće da je i do toga. Kada vidimo cene Xiaomi 14 onda će se znati da li se čekanje isplatilo ili nije.
Moja prognoza je da ce nakrkati cene bas jako. I 13 PRO je imao poprilicno jaku cenu kad je izasao, mogu da zamislim 14 PRO.
Mozda ce obicna 14ica da iznenadi sa dobrim kamerama i tim novim gen 3 za neku "razumniju cenu" - al sumnjam da ce kod nas biti ispod 1000e.

Evo ukratko, imao sam 10T i sad sam kupio 13T u pred narudzbi, uz telefon sam dobio tablet redmi pad se. Što se tiče telefona dobar je, lakši malo od prošlog, kamere su stvarno dobre govorim u odnosu na 10T. I po danu i po noći. Baterija je lošija nego na 10T, izgura ona čitav dan , ali ne više od toga, doduše kako dani prolaze postaje sve bolja. Senzor blizine radi odlično, nemam zamjerke.Ekran je predobar. Čekam da ga onaj indijac Gupta prelomi ko čačkalicu, ovaj 10T nije mogao. Uglavnom u preorderu je cijena ok, tablet, garancija dvije godine , plus dodatna od šest mjeseci na ekran. Prodao sam tablet tako da me ovaj telefon došao oko 450.eur. ne mijenjam često telefone tako da ne planiram zamjenu prije 17 T

Lepo ja kažem, čim na telefonu sve funkcioniše kako treba, onda je telefon dosadan i narod ga ne voli, jer nema o čemu da se piše 😃

Da, već sam to odradio.
Mada mi najviše smeta što nema app pining opcije ni tu da se aktivira ali mi je koristilo da deinstaliram neke sistemske aplikacije koje ne koristim
Pozdrav naleteo sam slucajno na ovaj topic pa da naglasim da to mozda nije opcija nego problem. Naime nakon poslednjeg MIUI update na svakom Xiaomi koji imam su oslabili vibraciju drasticno. Dakle sa 100% nekada na 10-20% snage sada. Mislim da je do softvera ovaj put i da ce resiti. Ne mogu da garantujem nista za novu seriju svakako nego eto cisto da imate info.

Sad i nema svrhe menjati tel koji su jednu generaciju noviji.
Mozda i 2. Uporedjivao sam 13T pro( koji kupujem sada) sa mojim 11T pro i onaj izlozbeni je vidno "seckao" na nasumicnom otvaranju razlicitih aplikacija itd. Moguce da je jer je izlozbeni i jer je pun bloatware-a. Nadam se da nisu uprskali sa 9200+ na duze staze jer 888 je zaista mocan po mom licnom iskustvu sa 11T pro i par Samsunga u kuci ( fold , flip ).

Postovani benchmarkovci,

Pitanje za one kojima je dostavljen preciscivac poklon - Kojom kurirskom sluzbom je stigao i da li su vas zvali neposredno pre dostave da provere da li ima neko da preuzme?
Post Express, ostavljeno u pošti, pošto niaam bio kući da preuzmem. Platio sam 15 dinara 😂

Izgleda da nema nista od mog preciscivaca, proslo je skoro 15 dana od prijave a nisu mi ni mail poslali da je prijava validna. Inace telefon je odlican, nemam zamerke.

Izgleda da nema nista od mog preciscivaca, proslo je skoro 15 dana od prijave a nisu mi ni mail poslali da je prijava validna. Inace telefon je odlican, nemam zamerke.
Mora da ti stigne potvrda da su primili tvoj mail. Proveri prvo to, da li su dobili mail. Postoji rok za dostavu podataka, uslov za dobijanje poklona je uspešna registracija najkasnije do 18.10.2023. (https://www.google.com/url?sa=t&rct...usg=AOvVaw2zSfpLrd-bXGnu6Ckkfjv5&opi=89978449) Meni se desilo da sam poslao mail ali da sam dva puta atachovao IMEI a nisam fiskalni. Posle toga čekam da stignem, vidim drugima stižem meni ništa. Nisam gledao mail duže vreme jer mi nije nešto bitan, kad ono obaveštenje da im dostavim fiskalni. Pošaljem i u roku od 3-4 dana zove kurir (postekspres) i dostavi mi na vrata, prosto sam se iznenadio obzirom da živim visoko u soliteru. Nisu me obaveštavali SMS-om.

i ja sam dobio svoj preciscivac vazduha postexpresom. verovatno cu ga prodati jer zivim na selu lozim na drva a to znaci da cu se nakupovati filtera. neka hvala. sto se tice garancije na uredjaj rekose mi iz mi-srbija da vazi fiskalni racun od telefona. daju 2 godine garancije.

Nazad
Vrh Dno