Šta je novo?

Xiaomi 13/Pro

HyperOS 2 za Xiaomi 13 se pušta u toku novembra i decembra, tako da će verovatno uskoro.

To su, za sada, zvanicna naglabanja i niko od njih ne pominje regione apdejta... Za 13 ocekujem u prvom kvartalu sledece godine, realno za EEA. Mozda Global iznedre ranije, no, samo mozda.

To su, za sada, zvanicna naglabanja i niko od njih ne pominje regione apdejta... Za 13 ocekujem u prvom kvartalu sledece godine, realno za EEA. Mozda Global iznedre ranije, no, samo mozda.
A koliko možemo nadogradnji očekivati još ove i sledeće godine ili ?

Koliko sam upoznat, još sledeće i to je to, mada ne mora da znači. Videćemo.

Mene i dalje odlicno sluzi 13 pro, tako da ne planiram da ga menjam dok ne crkne!

Ja samo znam da dok sam odbijao svaku vrstu ažuriranja tel je radio bez ikakvih problema ( mislim na prethodni tel ), a onog momenta kada sam odobrio tog momenta je počeo da zeza i to posle svakog ažuriranja sve više i više dok nije postao ne upotrebljiv.
Na novom puštam sve,jer ionako mi posle 2 god dosadi,pa hoću malo promene,tako da taman kad počne da zeza ja kupim neki drugi.😎

Moze li mi neko pomoci da sagledam razlike/slicnosti izmedju Xiaomi EEA i Global verzije ROMa (osim u intenzitetu pristizanja apdejtova?!
Hvala unapred!

Moze li mi neko pomoci da sagledam razlike/slicnosti izmedju Xiaomi EEA i Global verzije ROMa (osim u intenzitetu pristizanja apdejtova?!
Hvala unapred!
Osim sto je EEA napunjen ful google sevisima i aplikacijama, bukvalno nikakve razlike.
EEA ima jos neke specijalne eu regulative, uglavnom nista bitno.

Vracen fon na EEA rom i zakljucan b/l (tako je i bilo kada je fon kupljen) pa nek' ide zivot :)

Da li je neko, možda, dobio HOS2 apdejt?

Ja se vratio na iP14 ali mi je Mi13 i dalje tu i koristim ga za kucnu upotrebu ali apdejta nemaaaa 😔

Ja se vratio na iP14 ali mi je Mi13 i dalje tu i koristim ga za kucnu upotrebu ali apdejta nemaaaa 😔
Po Vama jel lepši Xiaomi 13 ili IP 14 i naravno funkcionalniji ?
Dobio IP 14 na poklon , odmah sam ga prodao , po me interfejs iPhone je dosta težak za rad nego li kod androida .
Moguće i da je to navika .Ali ...🙂

Meni je svejedno da li je iP ili Mi ili Samsung telefon. Bitno mi je da je manji, jeftiniji i da je podjednako funkcionalan, a interfejs i funkcije su stvar navike.

U pravu si. Sada sam gledao XEU ROM i tamo se pojavio HOS2.0/A15 stable ROM koji je baziran na Kineskom zvanicnom ROMu. E, tek sada da cekamo i da se nadamo. Do sada smo se yaba nadali :)

Ako smijem pitati, zasto toliko cekate taj update? Poznato je da nista posebnog ne donosi, cak stovise, zbrlja Home ekrane radi novog layouta sa ikonama. Sve ostalo je cak i rizik.

Ima dva nacina: 1. jednostavno ne napravis update. 2. ako te kopka obavijest na mobitelu da imas update i to se lako rijesi ako zelis.

Ostaje samo ako te kopka to sto znas da postoji novi OS pa bas MORAS. Tu nema pomoci :)

Ima dva nacina: 1. jednostavno ne napravis update. 2. ako te kopka obavijest na mobitelu da imas update i to se lako rijesi ako zelis.

Ostaje samo ako te kopka to sto znas da postoji novi OS pa bas MORAS. Tu nema pomoci :)
To pod dva kako to ispraviti ?🙂

Settings > Fingerprints, face data, and screen lock > Authorization & revocation

Tu onda ugasis "Updater".
Ja obicno ugasim i system apps updater.

Ako vec imas obavijest o dostupnoj nadogradnji, kad ovo napravis i restartas telefon trebala bi nestati. A ako nemas i ovo napravis, system ti nece nikako chekirati update, a ako budes ručno isao jer te kopka morat ces tamo napraviti korak ili dva da ponistis ovo gore. To cesto moze biti dovoljno da odustanes od namjere da ides cackat update
:)

1000053044.jpg

Vrh Dno