Šta je novo?

Xiaomi 13/Pro

Pozz svima, juce uzet devojci xiaomi 13, prvi utisci su pozivitni, uzet najvise zbog kompaktnosti i ok kamera, to je ispunilo ocekivanja, e sad da vas pitam jel ima neka podesavanja vezana za duze trajanje baterije?

Pozz svima, juce uzet devojci xiaomi 13, prvi utisci su pozivitni, uzet najvise zbog kompaktnosti i ok kamera, to je ispunilo ocekivanja, e sad da vas pitam jel ima neka podesavanja vezana za duze trajanje baterije?
Za pocetak ostaviti par dana da se slegne, kao sto rece kolega iznad a ako bas ne bude zadovoljna a bice zadovoljna sigurno, probati sa ovim:
1.Zabrana rada aplikacija u pozadini koje nisu vazne ili ne salju vazna obavestenja
2.Osvezavanje ekrana podesiti na 60hz
3.iskljuciti auto start nevaznim aplikacijama
Mada ne vidim poentu koristiti 60hz u 2024.god na ekranu koji podrzava 120hz :)

Za pocetak ostaviti par dana da se slegne, kao sto rece kolega iznad a ako bas ne bude zadovoljna a bice zadovoljna sigurno, probati sa ovim:
1.Zabrana rada aplikacija u pozadini koje nisu vazne ili ne salju vazna obavestenja
2.Osvezavanje ekrana podesiti na 60hz
3.iskljuciti auto start nevaznim aplikacijama
Mada ne vidim poentu koristiti 60hz u 2024.god na ekranu koji podrzava 120hz :)
Ok, mislim da ce biti dobra baterija, da pitam da li neko ima bug vezano za AoD, podesen je da radi stalno i malo malo pa ugasi ekran sam od sebe i ostane tako dok se telefon ne uzme ili klikne neko dugme ili ekran.

Kako da namestim da google messages bude podrazumevana aplikacija za sms?
Telefon me od pre 10ak dana svaki put pita kad iz aplikacije za pozive zelim nekom da posaljem sms preko koje aplikacije zelim da posaljem poruku?

Iako oznacim zapamti moj izbor i kliknem na google messages ali ne dobijam nista sa tim jer posle zakljucavanje i otkljucavanja ili restarta telefona on me ponovo pita.

Prilozi

• Screenshot_2024-09-24-18-38-50-737_android-edit.jpg
    Screenshot_2024-09-24-18-38-50-737_android-edit.jpg
    105.3 KB · Pregleda: 18
Settings/Apps/Manage apps/Tri vertikalne tacke/Other settings/Default apps/Messaging/Messages

Tako mi je i podeseno.

Prilozi

• Screenshot_2024-09-25-08-11-08-138_com.android.settings-edit.jpg
    Screenshot_2024-09-25-08-11-08-138_com.android.settings-edit.jpg
    59.2 KB · Pregleda: 15
Verovatno samo rcs

Koristio sam par dana xiaomi messages aplikaciju i ni jednom me google dialer nije pitao da li zelim preko google messages ili whatsapp da posaljem sms.
Vratim danas na google messages i opet posle svakog zakljucavanja telefona me pita preko koje aplikacije zelim da posaljem sms. Neverovatno!

Kako si dosao do Xiaomi messaging aplikacije na HyperOS? Da nije u pitanju neki custom os?

Ako se dobro secam bila je od prvog dana na telefonu od kad sam kupio telefon u A1.

Posto evropska verzija HyperOS-a nema Xiaomi dialer i messaging app vec je to zamenjeno Googlovim.

Dialer nemam ali messages imam

Posle poslednjeg updatea 1.0.8.0 aplikacije za parking ne popunjavaju poruku, mora da se kuca rucno registracija. Jel to Xiaomi ili android specific? Verovatno neke sigurnosne mere da ne moze aplikacija da popunjava sadrzaj SMS-a? Ima li neki toggle za to, zna li se sta?

Posle poslednjeg updatea 1.0.8.0 aplikacije za parking ne popunjavaju poruku, mora da se kuca rucno registracija. Jel to Xiaomi ili android specific? Verovatno neke sigurnosne mere da ne moze aplikacija da popunjava sadrzaj SMS-a? Ima li neki toggle za to, zna li se sta?
Android, ja sam pre imao tu opciju na pixel 7, pre nekoliko meseci je ukinuta.
Vrlo korisna stvar ali verovatno neke bezbednosne fore.

• Like
Reagovanja: PPC
Svaki update, nesto se ukida. Postaje smesno.

Prosli update je poceo da trazi manualni confirmation za aplikacije koje rade automatizaciju, recimo WiFi automatic, off na duzi sleep timeout, on sa wake-om, sad trzi manualno da potvrdis oba... super.

Kako da namestim da google messages bude podrazumevana aplikacija za sms?
Telefon me od pre 10ak dana svaki put pita kad iz aplikacije za pozive zelim nekom da posaljem sms preko koje aplikacije zelim da posaljem poruku?

Iako oznacim zapamti moj izbor i kliknem na google messages ali ne dobijam nista sa tim jer posle zakljucavanje i otkljucavanja ili restarta telefona on me ponovo pita.
Kako ti imas Xioami poruke ?

Da li neko zna kako da sklonim ove ikonice ispod, kao da mi daje predlog sta da skinem, iritira me jer cesto pritisnem tu i igrica pocne da se skida.
Inace ovo mi je folder sa drustvenim mrezama, i kada ga otvorim pojavi se ovo ispod.
1000051103.jpg

Da li neko zna kako da sklonim ove ikonice ispod, kao da mi daje predlog sta da skinem, iritira me jer cesto pritisnem tu i igrica pocne da se skida.
Inace ovo mi je folder sa drustvenim mrezama, i kada ga otvorim pojavi se ovo ispod.
Trazi u podesavanjima preporuke pa ih iskljuci gde god nadjes.

Samo da se upisem i na Xiaomi 13 sekciji.
Juce sam otkljucao Boot Loader i uflesovao mu stable rom sa xiaomi.eu baziran na CN romu a sa oznakom 1.0.19 (HOS1). Poseduje i Mi Messages i Mi Dialer i ostale Kineske pogodnosti koje Xiaomi romovi implementiraju ali nisam nesto zadovoljan (flesovan preko FastBoota, pod windowsom i preko .bat sekvence). Koristim Automate aplikaciju i neki .flow fajl koji joj pripada ali pod ovim kuvanim romom to ne radi i videcu da ga preflesujem na Global varijantu ili cu ga vratiti na EU.
No, jedna dilema. Da li se nastavlja automatski apdejt telefona ako je otkljucan BootLoader ili se njegovim otkljucavanjem blokira automatski apdejt?

Samo jos da daodam (istekao mi je edit time, na zalost) da GPay tj. Goole Wallet na kuvanom romu radi bez problema out of the box (mozda nekome bude znacio info).

Samo da se upisem i na Xiaomi 13 sekciji.
Juce sam otkljucao Boot Loader i uflesovao mu stable rom sa xiaomi.eu baziran na CN romu a sa oznakom 1.0.19 (HOS1). Poseduje i Mi Messages i Mi Dialer i ostale Kineske pogodnosti koje Xiaomi romovi implementiraju ali nisam nesto zadovoljan (flesovan preko FastBoota, pod windowsom i preko .bat sekvence). Koristim Automate aplikaciju i neki .flow fajl koji joj pripada ali pod ovim kuvanim romom to ne radi i videcu da ga preflesujem na Global varijantu ili cu ga vratiti na EU.
No, jedna dilema. Da li se nastavlja automatski apdejt telefona ako je otkljucan BootLoader ili se njegovim otkljucavanjem blokira automatski apdejt?

Sve je to ok kod xiaomi.eu romova ali uopste nije smooth kao npr. taiwan rom koji takodje ima mi message i mi dialer :)
Automatski update se nastavlja.

Meni je i onako dosadno 🤣
Danasbće čučnuti TW rom pa ću ga isprobati i ako mi se bude svideo ostaviću njega ali posle moram da zaključam b/l da mi radio GWallet/Pay.
Svakako ću javiti šta sam uradio.

Samo da jevnem.
Uflesovan TW ROM, ima 90% stvari od Kineskog i sve radi perfektno, medjutim, jedna stvar iz CN ROMa nedostaje. Ogranicenje punjenja baterije :(
Neka. Ostace neko vreme na fonu svakako. Nervirame Google Dialer i Google Messages, obrni-okreni...

Nazad
Vrh Dno