Šta je novo?

Xbox Series X / S

Lepe vesti što se Turske tiče.
Elem, meni istekla kartica što je bila nameštena na Turski region. Da li može da se na staroj izmene podaci ili mora da se nova ubacuje ispočetka?
Msm ako je neko imao sličnu situaciju, da se ne zezam sa nečim što neće raditi.

A kako se placali na konzoli, ja imam mesto lira i resto sam hteo intesa internet karticom al cvrc. Ne mere.

Edit: pokusao i da kupim nesto i platim samo kreditom sa gift kartice ali jok i dalje.

Lepe vesti što se Turske tiče.
Elem, meni istekla kartica što je bila nameštena na Turski region. Da li može da se na staroj izmene podaci ili mora da se nova ubacuje ispočetka?
Msm ako je neko imao sličnu situaciju, da se ne zezam sa nečim što neće raditi.
Možeš da promeniš podatke na staroj kartici.

A kako se placali na konzoli, ja imam mesto lira i resto sam hteo intesa internet karticom al cvrc. Ne mere.

Edit: pokusao i da kupim nesto i platim samo kreditom sa gift kartice ali jok i dalje.
Ja placam tom istom Intesa Internet karticom ali naravno na njoj su Euri jer je to jedina moguca valuta. Banka sama radi konverziju iz Eura u Lire.
Kupujem sa konzole direktno iz prodavnice i dok radi Turski region za nas nisam imao nikakvih problema.

Hvala na informaciji Za Turkey.

Probao sam prvo Raiffeisen Visa karticu. Tu mi izbacivalo da su nekompletni podaci koje sam uneo.

Unicredit master card prolazi bez problema.

Znam da je sada Turska aktuelna tema (logično ;)), ali ako može neko da podeli da li je imao iskustva sa proširenjem memorije na Xbox X? Znam sa Seagate expansion card koja je kod nas nenormalno skupa, znam da ima opcija i za W50 black kartice koje su malo povoljnije i ponašaju se kao default proširenje memorije. E sada, ako se stavi eksterni hard disk 3.0 kao dodatno proširenje, koji hard da se uzme, čitao sam za Toshiba Gaming, neki Samsung, opet da izostavimo fabričke Seagate za Xbox jer su preskupi. Isto tako, neke optimizovane igrice za X/S navodno ne mogu da se prebace ili rade na proširivoj memoriji, a neke čak i mogu. Pa eto, ukoliko nije bila tema zanima me kakve su opcije i kakva su vaša iskustva u vezi proširenja memorije.

Znam da je sada Turska aktuelna tema (logično ;)), ali ako može neko da podeli da li je imao iskustva sa proširenjem memorije na Xbox X? Znam sa Seagate expansion card koja je kod nas nenormalno skupa, znam da ima opcija i za W50 black kartice koje su malo povoljnije i ponašaju se kao default proširenje memorije. E sada, ako se stavi eksterni hard disk 3.0 kao dodatno proširenje, koji hard da se uzme, čitao sam za Toshiba Gaming, neki Samsung, opet da izostavimo fabričke Seagate za Xbox jer su preskupi. Isto tako, neke optimizovane igrice za X/S navodno ne mogu da se prebace ili rade na proširivoj memoriji, a neke čak i mogu. Pa eto, ukoliko nije bila tema zanima me kakve su opcije i kakva su vaša iskustva u vezi proširenja memorije.
Ja sam skoro uzeo WD C50 1TB za 123 EUR na Amazonu. Što se eksternih hardova tiče može bilo koji USB 3.

Ja sam uzeo običan 3.0 hdd, neki WD.
Pokreće stare igre sa njega, X/S optimizovane ne pokreće (neke mogu, ali ja lično nisam pokusavao optimozovane da pokrećem sa externog).
Možeš bilo koji eksterni 3.0 hdd ili ssd.

I ja sam uzeo usb spoljnji hdd 3.0 od 3 t. Trenutno oko 100 igara instalirano X/S igre moraju se prebaciti na unutrasnji ssd. Kad sam uzimo 2knba i slicne uzimo verziju za xbox one
Te verzije rade direktno sa hdd.

Ja nisam duže vreme proveravao pa ću u ovih par dana. Drago mi je što Turska opet jaše. Nego, nešto se ne sećam, može li tamo i Mastercard?

Ja sam pocetkom ove godine uzeo Eksterni HDD Toshiba od 2TB i poskidao na njega sve zivo sto me je interesovalo od Xbox One do Series S/X igara.
Kao sto su ti rekli Series S/X igre koje su ti tako i obelezene na thumbnail-u ne mozes da igras preko eksternih hdd-ova (rade samo preko Seagate ili WD eksternih kartica) ali mozes da skines na eksterni hdd igre i ostavis npr 200gb slobodno na njemu. Konzola ti je puna sa igrama, nesto ne igras trenutno. Igra ti se nesto drugo? Ako nemas brz internet daleko je brze da igru sa konzole koja ti se ne igra prebacis na eksterni HDD, a sa njega na konzolu neku drugu koja ti se igra i tako ih rotiras.
Prebacivanje igre od recimo 110-120gb sa gore navedenog eskternog hdd-a na konzolu traje oko 20-25min maksimum.
Naravno igre koje su za Xbox One igras direktno sa eksternog HDD-a i performanse su sasvim ok. Oseti se znatna razlika u ocitavanju sa konzole direktno i eksternog ali to je i sasvim normalno.

Editovao podatke stare kartice pod Payment Options.
Moguce je menjati exp date i CCV, ali ne i sam broj kartice. Sa obzirom da nova kartica ima isti broj ( a naravno novi exp date i CCV ), sve je proslo ok.
Zatim sam probao da kupim igru sa stora i takodje proslo sve bez problema.
Sve uradjeno direktno na konzoli, a kartice je Mastercard debitna ( dinarski racun ) Unicredit banke.
Turski store naravno.

Ja nisam duže vreme proveravao pa ću u ovih par dana. Drago mi je što Turska opet jaše. Nego, nešto se ne sećam, može li tamo i Mastercard?
Kao što rekoh danas Raiffeisen Visa mi nije prošla ali Unicredit master card bez problema

Ja sam pocetkom ove godine uzeo Eksterni HDD Toshiba od 2TB i poskidao na njega sve zivo sto me je interesovalo od Xbox One do Series S/X igara.
Kao sto su ti rekli Series S/X igre koje su ti tako i obelezene na thumbnail-u ne mozes da igras preko eksternih hdd-ova (rade samo preko Seagate ili WD eksternih kartica) ali mozes da skines na eksterni hdd igre i ostavis npr 200gb slobodno na njemu. Konzola ti je puna sa igrama, nesto ne igras trenutno. Igra ti se nesto drugo? Ako nemas brz internet daleko je brze da igru sa konzole koja ti se ne igra prebacis na eksterni HDD, a sa njega na konzolu neku drugu koja ti se igra i tako ih rotiras.
Prebacivanje igre od recimo 110-120gb sa gore navedenog eskternog hdd-a na konzolu traje oko 20-25min maksimum.
Naravno igre koje su za Xbox One igras direktno sa eksternog HDD-a i performanse su sasvim ok. Oseti se znatna razlika u ocitavanju sa konzole direktno i eksternog ali to je i sasvim normalno.
Hvala na pojašnjenju, jako korisne informacije. (y)
Ja sam uzeo običan 3.0 hdd, neki WD.
Pokreće stare igre sa njega, X/S optimizovane ne pokreće (neke mogu, ali ja lično nisam pokusavao optimozovane da pokrećem sa externog).
Možeš bilo koji eksterni 3.0 hdd ili ssd.
Hvala, razmotriće se sve opcije, pa ćemo videti.
Ja sam skoro uzeo WD C50 1TB za 123 EUR na Amazonu. Što se eksternih hardova tiče može bilo koji USB 3.
A jel moguće iz Srbije poručiti na Amazonu, znam da ne stiže kod nas, verovatno da ganjam nekoga koga imam preko.

Super, meni iz nekog razloga nije bila prošla.

Nov nalog prosao lagano sa intesa net karticom, na starom i dalje zaglavljene lire :)

Ja sam uzela čitav komplet opreme za XBox Series S, počevši od monitora BenQ MOBIUZ, Turtle Beach Stealth 600 slušalica, Seagate Game Drive-a od 2TB (na nemačkom amazonu je 80 eur, sve je dosta jeftinije) i ono što se meni extra dopalo je ova stanica za punjenje Xbox Controller Charging Station (koja je sad 20-ak evra i uz nju dobijete i baterije ogromnog kapaciteta sa različitim poklopcima u zavisnosti od kontrolera), tako da ako imate nekoga u Nemačkoj, ne časite časa :D ... A što se tiče Seagate, defintivno neće da učita većinu igrica koje su optimizovane za Series S/X, ali da je korisna stvarčica - jeste, imate i opciju da birate gde da čuvate nove igrice ili da pustite XBox da odluči. Nadam se da nisam smorila :censored:

Ja sam uzela čitav komplet opreme za XBox Series S, počevši od monitora BenQ MOBIUZ, Turtle Beach Stealth 600 slušalica, Seagate Game Drive-a od 2TB (na nemačkom amazonu je 80 eur, sve je dosta jeftinije) i ono što se meni extra dopalo je ova stanica za punjenje Xbox Controller Charging Station (koja je sad 20-ak evra i uz nju dobijete i baterije ogromnog kapaciteta sa različitim poklopcima u zavisnosti od kontrolera), tako da ako imate nekoga u Nemačkoj, ne časite časa :D ... A što se tiče Seagate, defintivno neće da učita većinu igrica koje su optimizovane za Series S/X, ali da je korisna stvarčica - jeste, imate i opciju da birate gde da čuvate nove igrice ili da pustite XBox da odluči. Nadam se da nisam smorila :censored:
Nisi smorila, uvek je dobro čuti neka iskustva različita :). Ti si se ozbiljno opremila za gaming haha. Charging station je odlična stvar, to sam odmah uzeo i zamenio fabričke baterije sa tim, drži dosta duže i lako je dopuniti kontroler, dva u isto vreme. Definitivno ću gledati ka Nemačkoj i Amazonu u slučaju kupovine SSD-a ili expansion card, imam ko da mi uzme tamo. Hvala na deljenju iskustva.

Charging station jeste kul ali ako ima nesto da vredi kod Xboxa, to je sto dozvoljavaju i dan danas da se koriste obicne AA baterije, a punjive u Ikei su fazon 700din 4kom, i jos mogu da se koriste za svasta nesto, a najbolje je sto mi je to jedna manje glupost koja skuplja prasinu kuci (jer charging station samo za xbox bi radio..ili PS5, itd)

M$oft je stvarno dosta bolji po pitanju ekologije/otpada u odnosu na Sony, valjda ogromna firma pa mora i jos zelena (hehe) da bude 😭😭

A taj monitor nemam reci..kod nas 38k, tamo 18k, pakao sta nam rade u Srbiji

Pozdrav ,da li je neku uzimao GPU za PC preko Turkse ,Indije i slicno ? Uzimao sam preko xboxa davno,sve je radilo top...Ali mi sada treba za Pc.
Hvala

Pre dva dana smo probali kod kolege da uzmemo mesec dana GP Ultimate, preko Turskog regiona, konzole i nijedna Intezina kartica nije prosla.
Prvo sam probao dve-tri virtuelne, Visa Internet i na kraju i moju Visa Inspire debitnu i nece ni ona.
Stalno izbacuje da broj kartice nije dobar iako se isti poklapa. Njemu na konzoli npr izbacuje da CVV nije ok.

Možda moze vpn pa sa kodovina meni je indija prosla nije trazilo karticu.

TR nije radila do pre par dana, mada i sad ume da zeza. Uzmi Core za Indiju pa Ultimate za Indiju, najjeftinija varijanta. Redeem preko browsera uz VPN.

Kad se ide preko konzole ne treba vpn

Vrh Dno