Šta je novo?

Xbox Series X / S

Nisam primetio da je cile ista jeftiniji od amerike bar ne za ono sto meni treba... Je l zna neko za Indiju treba li nesto posebno da uradim, stignem do dobijanja sma koda od Intese, unesem kod i djole... Nece da prodje.

Nisam primetio da je cile ista jeftiniji od amerike bar ne za ono sto meni treba... Je l zna neko za Indiju treba li nesto posebno da uradim, stignem do dobijanja sma koda od Intese, unesem kod i djole... Nece da prodje.
Има подоста игрица где су ова три региона јефтинија од Америке, само зависи шта ти треба. Притом, правио сам баш неку малу листу где је Турска скупља од ова три региона када су у питању игрице од 2024. па надаље.

Jedno početničko pitanje.
Pošto sad ne možemo da pazarimo u TR, otvorim nov nalog na npr. Chile ili tako nešto da bih kupovao igre.
Sa obzirom da mi je nalog na TR gde mi je i dalje GPU pretplata, a isti nalog je i kod sestrinog klinca da može da koristi taj isti GPU ( i druge igre koje su kupovane na TR ), ako sad kupim igru na Chile nalogu, da li će biti dostupna i na konzoli od nećaka?
Kontam da neće, al ajd da pitam.
U principu nije neka razlika između TR i npr Chile u ceni mesečnog GPU-a pa da sve prebacim, al to ću uraditi baš ako moram.

Pošto sad ne možemo da pazarimo u TR, otvorim nov nalog na npr. Chile ili tako nešto da bih kupovao igre.
Sa obzirom da mi je nalog na TR gde mi je i dalje GPU pretplata, a isti nalog je i kod sestrinog klinca da može da koristi taj isti GPU ( i druge igre koje su kupovane na TR ), ako sad kupim igru na Chile nalogu, da li će biti dostupna i na konzoli od nećaka?
U principu nije neka razlika između TR i npr Chile u ceni mesečnog GPU-a pa da sve prebacim, al to ću uraditi baš ako moram.
Ако је игрица доступна на турском региону, онда ће бити, ако није, онда неће, обзиром да се региони разликују у броју доступних игара .Ако те занима нека игра, иди на xbdeals.net, укуцај игру и кад је изабереш, видећеш листу цена у другим регионима, ако је ту Турска супер, ако не, онда је нема.

Ja sam shvatio da me igre vise ne privlace. Instaliram ih, odigram pola sata i dosadi mi. Krenem neku drugu i ta mi dosadi. Na kraju sam konzolu koristio za yt. Vreme je da se pozdravim sa njom i sa ovom temom.
Mozda je opet kupim ako gta 6 bude vredan toga. Pozdrav ljudi.

Ne treba ti nov nalog, samo prebaci region na Chile ili koji već. Ako imaš drugu karticu dodaj nju, za svaki slučaj. Pretplata će ići (dok i to ne zavrnu) nebitno na kom si regionu sa konzolom, tebi će skidati u Lirama.

Ne treba ti nov nalog, samo prebaci region na Chile ili koji već. Ako imaš drugu karticu dodaj nju, za svaki slučaj. Pretplata će ići (dok i to ne zavrnu) nebitno na kom si regionu sa konzolom, tebi će skidati u Lirama.
Probaću to, samo da prebacim postojeći nalog na novi store.
Inače u pitanju je Starship Troopers Extermination, malo sa nećakom bube da rokamo. I cene se baš razlikuju. Najjeftinije je Indija ( cca 3500din ) pa zatim Japan ( cca 4200din ).
Jel neko probao sa našim karticama na Japanskom storu?

Vidim da je Nigerija najjeftinija odmah posle Argentine i Turske. Da li mozda moze preko nje da se kupuju igre?

👆 i mene ovo interesuje, nije mi cak ni problem da probam ali da li su poceli da sankcionisu naloge koji koriste vpn i kljuceve za igre za "trećih" sajtova.. ulozio sam dosta u nalog da bi mi ga sad banovali 😅

Da li se zna kada će kod nas moći da se kupe nove verzije konzola ?

Iamam dva outlook naloga. Jedan na USA drugi na Tursku. Region konzole je na Turskoj. Kartica je na oba ista i na oba je na Turskoj. Kada kupujem sa turskim nalogom kupovina prolazi. Da li bih imao problema ako glavni USA nalog prebacim na Tursku?

Iamam dva outlook naloga. Jedan na USA drugi na Tursku. Region konzole je na Turskoj. Kartica je na oba ista i na oba je na Turskoj. Kada kupujem sa turskim nalogom kupovina prolazi. Da li bih imao problema ako glavni USA nalog prebacim na Tursku?
Ne bi trebalo da imaš problema.
Samo, koju karticu koristiš s obzirom da već neko vreme TR ne radi?

Ne bi trebalo da imaš problema.
Samo, koju karticu koristiš s obzirom da već neko vreme TR ne radi?
Iskreno i ja sam se iznenadio kad je prošlo. Visa za internet plaćanje NLB kombank. Obećao sam klincu neki Cat Quest 3 kad izađe a oni blokirali tursku. Promenim nalog na taj prijavljen na Tursku i prođe uplata. Instaliram, normalno radi. Sad ne kupuju mi se igre na taj nalog jer na njemu nema ništa, koristio sam ga za gamepass jer sam mislio da mora i Outlook i region konzole da se podudaraju.

Iskreno i ja sam se iznenadio kad je prošlo. Visa za internet plaćanje NLB kombank. Obećao sam klincu neki Cat Quest 3 kad izađe a oni blokirali tursku. Promenim nalog na taj prijavljen na Tursku i prođe uplata. Instaliram, normalno radi. Sad ne kupuju mi se igre na taj nalog jer na njemu nema ništa, koristio sam ga za gamepass jer sam mislio da mora i Outlook i region konzole da se podudaraju.
Ranije nije moralo, tj mogli smo nesmetano da uzimamo bilo gde. Probaj, a ako ne prođe kupuj sa tog, podesi konzolu za njega kao home i imaćeš pristup igrama sa ostalih naloga.

Imam pitanje jos jedno sada u vezi kljuceve sa enebe, gamivo i slično... Kada se uzme za arg ilu tursku, jel dovoljan samo vpn ili se mora pre toga promeniti region nalog outlook-a?. Po defaultu mi je US

Imam pitanje jos jedno sada u vezi kljuceve sa enebe, gamivo i slično... Kada se uzme za arg ilu tursku, jel dovoljan samo vpn ili se mora pre toga promeniti region nalog outlook-a?. Po defaultu mi je US
Мора да се мења, па се уз впн активира. До јула није морало (знам по себи јер ми је налог био на Турску а активирао сам индијски гаме пасс), али од септембра су то променили и сада мора да се подудара регион кода са регионом налога

Hit'n'miss je sa tim (barem moje neko iskustvo), neke kodove sam aktivirao bez promene regiona neke sam morao da menjam region naloga i pre septembra.

Pročitah skoro da Xbox igre mogu da se igraju preko Amazon fire stick-a.
Treba samo Fire stick, džojstik i GP.
Na Amazonu ceo paket (stick, kontroler i GPU) 75$.
Naravno streaming je u pitanju.
Šta mislite?
Da li bi to radilo kod nas?

Pročitah skoro da Xbox igre mogu da se igraju preko Amazon fire stick-a.
Treba samo Fire stick, džojstik i GP.
Na Amazonu ceo paket (stick, kontroler i GPU) 75$.
Naravno streaming je u pitanju.
Šta mislite?
Da li bi to radilo kod nas?
Mislim da ne bi, jer to koristi Cloud Gaming, a za to proveravaju geolokaciju...
Tj. ako imas neki VPN kojim bi promenio lokaciju na npr. Nemacku i samo startovao, mislim da bi to bilo dovoljno da radi. Probao sam tako par puta na mobilnom i radilo je, ali je muka svaki put to raditi...

Jel normalno da je xbx topao napred ispod ulaza za diskove iako je ugašen?

Ako je uključena ona opcija za napajanje (standby ili kako se već zove) koja omogućava remote play, onda mislim da jeste normalno, bar je kod mene tako. Kada je uključena ta opcija, XBX je stalno topljikav (zavisi od temperature u prostoriji, letos je bio solidno topao, a sada je blago), a kada isključim tu opciju i isključim konzolu, skroz se ohladi.

Nazad
Vrh Dno