Šta je novo?

Xbox Series X / S

Da. Obican ekstetni radi.

Ja ga koristim za stare igre koje nisu optimizovane. Na njega kopiram optimizovane koje ne zelim da brisem, jer mi lakse da ih prekopiram za 10 min nego da skidam 100 Gb.

Sa njega mogu cak i da se pokrenu neke optimizovane (Sea of Thieves npr) ima par strana unazad sta mora da pise u info igre ali nema ih puno.

E ček, kad si pomenuo. I ja koristim običan 2.5hdd na na usb 3.0 kablu i tu instaliram "starije" naslove ali ne vidim opciju da tu premestim neku instaliranu noviju igru kao što piše da rade ljudi, čisto da izbegnem da je brišem i ponovo instaliram kad budem hteo da je igram. Da li je to uopšte moguće?

E ček, kad si pomenuo. I ja koristim običan 2.5hdd na na usb 3.0 kablu i tu instaliram "starije" naslove ali ne vidim opciju da tu premestim neku instaliranu noviju igru kao što piše da rade ljudi, čisto da izbegnem da je brišem i ponovo instaliram kad budem hteo da je igram. Da li je to uopšte moguće?
Moguće je, ima opcija za prebacivanje, ne znam tačno sad kako a mrzi me da palim konzolu sad 😁 ako se niko do jutra ne javi, pišem kako ide prebacivanje 😁

Čisto ilustracije radi, ništa copy, ništa move.
Igre instalirane na ext storage mogu da selim, ove na internom ne mogu. HDD je na usb kablu, nije ssd, moguće da je to problem

Prilozi

• 16885070207951027893853967152436.jpg
    16885070207951027893853967152436.jpg
    162.4 KB · Pregleda: 80
Čisto ilustracije radi, ništa copy, ništa move.
Igre instalirane na ext storage mogu da selim, ove na internom ne mogu. HDD je na usb kablu, nije ssd, moguće da je to problem
Ja imam externi 2.5' hdd na kablu isto, prebacujem igre bez problema. 🤔

Neki Hisense 40" fhd, 4-5 godina star model

Može neko da mi preporuči cross platform campaign igre (xbox - pc) koje provere rade?
Kupio Far Cry 6 jer je pisalo da može da se igra campanja ali može xbox-xbox drugo ništa.

Jel probao neku zamenu internog ssd-a?

Ima detaljni tutorijali poput ovog:

Danas sam hteo klincu da uzmem GPU na 12 meseci.
Pošto nam je istekla pretplata za GPU koja je automatski obnavljana svakog meseca preko Turske, na Turgame sam sam kupio Live Gold 12M, preko VPN-a i računara redeemovao kod i dobio 12M Live Gold na konzoli.
Pokušao sam preko konzole da kupim 1M GPU na turskom store ali nije htelo (javljao neku grešku sa regionom iako ništa nije menjano) otišao sam opet na Turgame i kupio turski GPU 1M i redeemovao i njega na računaru sa uključenim VPN na Tursku.
Kad sam na konzoli hteo da proverim, vidim da je odradio konverziju Live Golda u GPU ali do 06. aprila 2024, znači 9 meseci.
Inače, kad sam redeemovao kod 1M GPU greškom nisam uključio recurring payments da bi dobio 1M free ali to ne bi trebalo da bude razlog da mi uradi konverziju 12M u 9M ?
Negde sam pogrešio ili su nešto promenili ?

Live Gold sam platio 2788 rsd a 1M GPU 703 rsd, oba na Turgame.
Posle konverzije sam dobio 9 meseci GPU, što mu dođe 388 rsd mesečno, opet je OK.
Znam da su poskupeli od danas ali nigde nisam našao da su menjali conversion ratio i mislim da je i dalje 1:1.
Jedino ako su nešto baš za Tursku promenili jer je tu najviše "zloupotreba" bilo zbog njihove inflacije.

Edit:
Sad sam našao, konverzija je sada 3:2. Za kupljenih 12 meseci Live Golda dobija se 8 meseci GPU. I onaj 1 mesec kupljenog GPU da bi mogla da se odradi konverzija, ispadne 9 meseci, što i jeste u mom slučaju.
Do juče se dobijalo 4 meseca više ali šta je tu je.
Xbox Live Gold and PC Game Pass conversion ratio: Any remaining time will convert to Xbox Game Pass Ultimate time at a ratio of 3:2 and be rounded up to the next full day. For example, 90 days remaining of Xbox Live Gold or PC Game Pass will convert to 60 days of Xbox Game Pass Ultimate time.

Poslednja izmena:
Ja nastavljam pretplatu na Tursku, s tim da moram uzeti novi MasterCard u drugoj banci tokom nedelje jer ovaj koji sad imam se ukida.
4.30€ je sadašnja cena. Digli je duplo... Nadam se da se uskoro neće menjati, bar nekih par godina, ne zato što je 4.30 skupo već zato što je manje od 15€ :geek:

Pozdrav svima.

Klincima danas uzimam XBOX Series X, imaju 5 i 6 godina. Nadam se da nisam mnogo pogrešio što sam uzeo Xbox umesto PS5. Najjeftinije što sam našao je 109.000 rsd za tri plava kontrolera, uz Halo Infinite, Dying light 2 i F1 22.

Par pitanja:
Odakle da počnem? Hteo bih da sutra ujutru konzola bude operativna sa igricom CTR Racing Nitro fueled. Vidim da je 35€ u radnjama, da li je u prodavnici jeftinije?
Pravim nalog? Koristim postojeći microsoft nalog koji imam?

Prijavljujem se na Tursku? Puno pitanja, a ne bih želeo da mi banuju konzolu, ipak je za klince.
Plaćao bih taj Gamepass, i kupovao igre po potrebi na akcijama.

Ne bih voleo da kupujem i razmenjujem naloge, pravio bih svoju biblioteku koju njih dvojica mogu da otvore u svakom trenutku.
Iskreno, ne bih imao problem da nekoga častim neke pare i da mi večeras preko telefona to sredi.

Pozdrav svima.

Klincima danas uzimam XBOX Series X, imaju 5 i 6 godina. Nadam se da nisam mnogo pogrešio što sam uzeo Xbox umesto PS5. Najjeftinije što sam našao je 109.000 rsd za tri plava kontrolera, uz Halo Infinite, Dying light 2 i F1 22.

Par pitanja:
Odakle da počnem? Hteo bih da sutra ujutru konzola bude operativna sa igricom CTR Racing Nitro fueled. Vidim da je 35€ u radnjama, da li je u prodavnici jeftinije?
Pravim nalog? Koristim postojeći microsoft nalog koji imam?

Prijavljujem se na Tursku? Puno pitanja, a ne bih želeo da mi banuju konzolu, ipak je za klince.

Ne bih voleo da kupujem i razmenjujem naloge, pravio bih svoju biblioteku koju njih dvojica mogu da otvore u svakom trenutku.
Iskreno, ne bih imao problem da nekoga častim neke pare i da mi večeras preko telefona to sredi.
Opljačkali su te za 109000, Xbox Series X se kupuje na KP za mnogo manje novca. Kupuj samo digitalne igrice ako hoćeš da platiš jeftino.
https://xbdeals.net/tr-store/game/490981/crash-team-racing-nitrofueled sačekaj mesec dana da bude akcija na Turkey store pa kupi za 300 dinara.
Možeš podesiti sam konzolu i nalog, objašnjeno je ovde: https://forum.benchmark.rs/threads/...-uključivanju-korišćenju-i-održavanju.482689/

Opljačkali su te za 109000, Xbox Series X se kupuje na KP za mnogo manje novca. Kupuj samo digitalne igrice ako hoćeš da platiš jeftino.
https://xbdeals.net/tr-store/game/490981/crash-team-racing-nitrofueled sačekaj mesec dana da bude akcija na Turkey store pa kupi za 300 dinara.
Možeš podesiti sam konzolu i nalog, objašnjeno je ovde: https://forum.benchmark.rs/threads/xbox-series-x-s-Šta-treba-znati-o-prvom-uključivanju-korišćenju-i-održavanju.482689/
E, pa šta znam, ~17.000rsd više, a ne boli me glava u slučaju garancije.
Bitni su mi plavi džojstici, kad staviš sveukupno, u odnosu na neki jeftiniji KP izađe 30.000 više.
250€, nije mi to strašno na period od 5-6 godina koliko planiram da se igram.

Hvala ti puno za linkove.
Sad samo da ovaj moj HiSense 65U7QF radi bez problema na 4k HDR 60Hz preko HDMI 2.0 i puna kapa.

1688735851387.png

Mislim da Xbox Series ima najmanje failure rateove od svih konzola ikada, i nema puno sta sto moze da podje po zlu. Kao sto rece kolega gore, KP, ili jos bolje polovan kada neko prodaje, i nema zime. Mislim da smo skoro svi odavde tako uzeli konzolu.
Nije uopste zanemarljiva razlika, bez obzira na to koliko ce se koristiti dugo konzola.
Dzojstici su OK preko zvanicnih kanala, i ja sam tako za PS5 morao, ***, DualSense i drift, nema druge opcije, ali srecom kod Xboxa svakako ima.

Inace, lenj sam bio i nisam se zezao sa GPU konverzijama, tako da cu ipak i ja da platim 150din mesecno vise 😂😂
Mada, kako je Turska krenula, bice to bogami i manje, kako pada lira, iako su u jeku turisticke sezone.

Pozdrav i tebi. Dobro došao u Xbox klub :) Mislim da se nećeš pokajati, pogotovo što uz Game Pass Ultimate ima da se igra mnogo igara. To je za klince fenomenalna opcija i obavezna za svakog Xbox korisnika.

Većina članova ovde (ili svi) imaju naloge na Tursku jer je jeftino (4€ mesečno, do juče bilo 2€). Možeš napraviti i USA nalog ali tada plaćaš punu cenu (15€ mesečno). Niko do sada u temi nije prijavio neki problem vezano za to da se nalog banuje, tako da si po tom pitanju siguran kao i mi ;)

Uz nalog Turske preporučuje se da se napravi i jedan na Argentinu gde su igre prilično jeftine, ne uvek i ne sve ali najveći deo, pogotovo one koje su izašle pre par godina, a popusta uvek ima.

Kada hoćeš da kupiš igru na Argentinu samo napraviš nalog na tu zemlju, postaviš konzolu na istu i restartuješ je. Kupovina ide direktno sa konzole. Plaća se MasterCard karticom.

Što se tiče "podešavanja" parametara za kupovinu, to se odrađuje samo jednom. Dakle, prvi put prilikom kupovine neke igre preko naloga Argentine potrebno je postaviti adresu npr nekog hotela u nekom gradu te zemlje i kupovina uvek prođe.
Isto se odradi za nalog Turske a Game Pass supskripcija se sama obnavlja na mesečnom nivou.

Kolega @holocen je vidim već uputio na vodič kolege @Markic koji je fantastičan i izuzev ovog da se igre kupuju direktno na Arg nalog sve je isto.
Može delovati da je malo komplikovano ali zapravo nije. Ja sam dokaz :giggle:

Pozdrav i tebi. Dobro došao u Xbox klub :) Mislim da se nećeš pokajati, pogotovo što uz Game Pass Ultimate ima da se igra mnogo igara. To je za klince fenomenalna opcija i obavezna za svakog Xbox korisnika.

Većina članova ovde (ili svi) imaju naloge na Tursku jer je jeftino (4€ mesečno, do juče bilo 2€). Možeš napraviti i USA nalog ali tada plaćaš punu cenu (15€ mesečno). Niko do sada u temi nije prijavio neki problem vezano za to da se nalog banuje, tako da si po tom pitanju siguran kao i mi ;)

Uz nalog Turske preporučuje se da se napravi i jedan na Argentinu gde su igre prilično jeftine, ne uvek i ne sve ali najveći deo, pogotovo one koje su izašle pre par godina, a popusta uvek ima.

Kada hoćeš da kupiš igru na Argentinu samo napraviš nalog na tu zemlju, postaviš konzolu na istu i restartuješ je. Kupovina ide direktno sa konzole. Plaća se MasterCard karticom.

Što se tiče "podešavanja" parametara za kupovinu, to se odrađuje samo jednom. Dakle, prvi put prilikom kupovine neke igre preko naloga Argentine potrebno je postaviti adresu npr nekog hotela u nekom gradu te zemlje i kupovina uvek prođe.
Isto se odradi za nalog Turske a Game Pass supskripcija se sama obnavlja na mesečnom nivou.

Kolega @holocen je vidim već uputio na vodič kolege @Markic koji je fantastičan i izuzev ovog da se igre kupuju direktno na Arg nalog sve je isto.
Može delovati da je malo komplikovano ali zapravo nije. Ja sam dokaz :giggle:
Hvala ti, bolje vas našao. Večeras ćemo probati.
Pročitao sam vodič, samo mi je nejasno da li da pravim novi microsoft nalog, jer već imam jedan koji koristim u Srbiji, a koliko sam video xbox nalog je drugo, to i konzolu registrujem na Tursku npr...?

Možeš i taj da koristiš a možeš i nov, sve jedno.
Region konzole prebaci na TR kako bi uzeo Game Pass.
Igre gledaj na TR i ARG (Crash trilogy, Crash 4ka i CTR su sad na ARG 1900 din a na TR 4100) za ARG ti treba Master.
Možeš da uzmes GP preko Turske i ostavis da skida mesečno a region prebaciš na ARG zbog kupovine igara i sve radi bez problema.

Pročitao sam vodič, samo mi je nejasno da li da pravim novi microsoft nalog, jer već imam jedan koji koristim u Srbiji, a koliko sam video xbox nalog je drugo, to i konzolu registrujem na Tursku npr...?
Ako ti je taj nalog outlook ili live onda moze ali ako je gmail ne moze (bar je meni tako receno), najbolje ti je da napravis novi nalog samo za xbox i to je to.

E, pa šta znam, ~17.000rsd više, a ne boli me glava u slučaju garancije.
Bitni su mi plavi džojstici, kad staviš sveukupno, u odnosu na neki jeftiniji KP izađe 30.000 više.
250€, nije mi to strašno na period od 5-6 godina koliko planiram da se igram.

Hvala ti puno za linkove.
Sad samo da ovaj moj HiSense 65U7QF radi bez problema na 4k HDR 60Hz preko HDMI 2.0 i puna kapa.

Pogledajte prilog 395771
Kumu sam ganjao TV i naišao na ovaj Hisense, popuste je 40.000 e sad koliko mu je realna puna cena to je pitanje.

Moj ti je savet da napraviš poseban nalog za xbox

Samo da napomenem da se region na Xbox nalogu ne može menjati više od dva puta u toku godine ili tako nekako....

Neka me neko ispravi ako grešim.

Nazad
Vrh Dno