Šta je novo?

World of Warcraft thread

Tebi može mali popust :D Lično.. mislim da sam sa lore-om u principu završio. OD WC3 sam želeo da vidim kako je završio Arthas (ingame), i kad sam ga "oslobodio" :D, igra nema više onu draž.

Da se dodam, i ja sam uzivao u Vanilli i TBC-u, ti periodi igranja su mi najomiljeniji, ali "times change, people change" kako kazu u filmu, odnosno, red je da se nove stvari ubace i izbegne monotonost.

Pitanje za ljude koji nisu pauzirali ove godine WoW:
Ja sam negde par meseci prestao da igram pred pustanje patcha gde druid dobija neke solar i lunar sposobnosti ili moci. E sad, koja je fora s tim, resio sam da nastavim malo i sa druidom koji je 68. cisto da i njega dignem i spremim za ekspanziju, ali skroz me zbunjuju te nove Lunar i Solar magije (ako tako mogu da se nazovu) i ne znam koja je poenta toga, kakve su to izmene, zbog cega i sve ostalo.

Ja igram resto druida, i za levelovanje sam do sada koristio feral build i gear, ali za Cat sam spremio balance build. I meni je ovo novina koju nisam igrao do sada ali koliko sam razumeo mehanika je sledeca:
Bacanje odredjenih spelova te "gura" u pravcu solar/moon eclipsa za vreme kojih odgovarajuci spelovi dobijaju oko 30% veci dmg.
Konkretno za vreme solar eclipsa treba bacati Wrath spell a za vreme moon faze Starfire. Za bolji dps output sve vreme treba drzati Moonfire i Insect Swarm dotove na meti i bacati Starsurdge cim mu prodje cooldown jer ti on gura poene u pravcu nekog od eclipsa. To bi bilo neko minimalno objasnjnje, meni je ovo kao sto rekoh, grind/leveling build tako da ne ulazim u dublju mehaniku.

Kolika je populacija igrača na Cataclysm u toku dana (mislim u realm-ovima) ?

Frostmane je locked. Ne možeš više registrovati character.
Ja kada se logujem oko 20h budem od 700-900ti u redu čekanja :)
što znači čeka se od 15-25min za login :)

Edit: Mogu misliti šta će biti 7. dec :D

Potvrdjujem istu situaciju za Grim Batol srver. Minimum 15 min cekanja.

isto je i na sylvanasu al u vecernjim satima ;)

Haha, upravo sad gledam "breaking news" u log in screenu i obavestenje o dozvoljenoj besplatnoj character migraciji upravo sa gore pomenutih servera. :D

Na darkspearu, sa druge strane, opustencija. Medium populated servers FTW! :)

Ja sam na Draenor, PvE je server, i to mi je prvi takav server za ovoliko godina igranja. Mada mogu reci da je server super, ima jakih gildi, progresi su up-to-date, server je medium populacije itd.

Upravo gledam na WoWProgress-u i, navodno, Draenor ima preko 17,000 igraca - sto je vise nego na Sylvanas-u, pa mi cudno da nemas nikakav login time.

Nego, jel ima neko sa Twisting Nether servera, znam da im je PvE progress jak, pa me zanima kakav je server generalno? Vracam se igri sa Cataclysm-om, a igrao sam na Sylvanasu poslednje 4 godine - vreme za promenu :)

Twisting Nether je ranije bio dosta jak server, verujem da je i dalje ostao isti, mada definitivno je bolji izbor nego ovi trenutni "full" serveri (Frostmane, Grim Batol, Sylvanas...).

Imam ja iskustva sa druidom, jer sam ga igrao oko 3 i po godine bez prestajanja, ali tad kad sam igrao, ove sposobnosti koje sam naveo nisu postojale :) Zato pitam nekog ko sad trenutno igra, jer ja sam od skora presao da igram sa shamanom (tipa zadnja 4 meseca)

Balance ti je lak za igranje do JAJA;) evo ti raiding build ako imas problema sa manom(ovo mi je alt pa je gear shitty...a i ne igram bas ) :
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Scarshield+Legion&cn=Välcorn ( i ne obracaj paznju na moje glyhove...to sam nabacao jer smo radili neki pvp premade)

a ovo ti je isto raiding build (ortakov Druid) bez mana problema :

http://eu.wowarmory.com/character-talents.xml?r=Scarshield+Legion&cn=Noctua&group=2

Na lvl 85 ubacis fungal growth i Dreamstate;)

Lunar - Solar to je prosto ko pasulj ;p. Krenes na nuli i u zavisnosti kojim DPS cycle-om krenes suprotna energija ti se puni. Da pojasnim Moonfire>Starfire>Starfire (arcane spellovi...puni ti se solar Energy) Starsurge ti isto daje solar/lunar energy ali ga koristis samo kad je instant cast...anyway...ako si krenuo sa gore navedenim arcane spellovima cim napunis 100 Solar energy ulazis u Solar eclipse i kreces sa Solar DPS cycle-om > Insect Swarm> solarfire(Moonfire u solar eclipse) i Wrath>Wrath...jer su Nature spellovi u Solar eclipsi jaci za 30% (ili vise ako imas vise mastery ratinga).
I tako radis DPS sve dok ne dodjes do nule i nastavljas sa Swarm-om i Wrathom sve dok ne napunis 100 u Lunar eclipse ...onda opet Moonfire> starfire do nule pa do 100 u Solar :) uglavnom samo pratis skalu :p.

Edit: Imam i ja Enhacement shamana:D vec par godina i od lvl 10 je enhacement:) nikad nisam menjao spec...ali sad trenutno ubedljivo najslabiji Melee dps:S....nadam se da ce Unleash Elements poboljsati stvari na lvl 81:).

Poslednja izmena:
Ma nema potrebe da mi dajete bildove na koje da idem, ja znam klasu druida sasvim odlicno (napomenuo sam da sam igrao godinama sa tom klasom), samo me interesovala fora sa ovim solar-lunar sposobnostima, ali posle malo igranja, skontao sam :)

Enha shaman jeste jako slab dmg dealer trenutno, ja sam donekle i batalio na mesec i po dana wow, onda posle izlaska patcha 4.0 i onih silnih promena, kada sam usao u character sheet i izvalio da mi je smanjen AP za 1000, da radim duplo manji dps nego inace u raidovima, i da 3k gs magovi rade 5x veci dps od mene :/

Enha shaman jeste jako slab dmg dealer trenutno, ja sam donekle i batalio na mesec i po dana wow, onda posle izlaska patcha 4.0 i onih silnih promena, kada sam usao u character sheet i izvalio da mi je smanjen AP za 1000, da radim duplo manji dps nego inace u raidovima, i da 3k gs magovi rade 5x veci dps od mene :/

Nije bas tako, mnogo toga se optimizovalo sa patchom 4.0.3a, osim arcane mage-ova, koji i dalje imaju zastrasujuc DPS. A sto se tice enchantment shamija, Blizz je oduvek insistirao da to bude leveling spec, te da se posle dinga na finalni level, igraci odluce bilo za elemental DPS-a, ili resto healera, tako da i dalje nemaju mnogo end game potencijala. :)

Da, ali ele je i ranije pravio ****** dps, znam da su svi kukali na to, ja sam cak se prebacio na kratko kao ele, i pravio sam za nijansu veci dps nego kao enha.

Ne mogu da tvrdim sta je bilo ranije, jer tad jos nisam bio u ovoj gildi, ali par ele shamana koje imamo kidaju sto se tice DPS-a. Doduse, moguce da su sredili i enchantmenta sad sa 4+ patchevima. Ako ti ench vise odgovara, svakako da treba da ostanes na njemu, a razlika u DPS-u ne treba da ti bude primarna na ustrb zabave. Enchanment je uvek bio neuporedivo more fun, to je cinjenica. :)

Naravno, itekako je laksi i zanimljiviji, pogotovo za levelovanje, zato se radujem sad izlasku kataklizme kako bih mogao da peglam kao enha do 85. a mozda i ostanem taj spec i za raidove, mada uvek je tu dual-spec.

Ne mogu da tvrdim sta je bilo ranije, jer tad jos nisam bio u ovoj gildi, ali par ele shamana koje imamo kidaju sto se tice DPS-a. Doduse, moguce da su sredili i enchantmenta sad sa 4+ patchevima. Ako ti ench vise odgovara, svakako da treba da ostanes na njemu, a razlika u DPS-u ne treba da ti bude primarna na ustrb zabave. Enchanment je uvek bio neuporedivo more fun, to je cinjenica. :)

kaze se ..... Enhancement

Jos 23 sata i 30 minuta, Mount Hyjal, here I come \o/

"Battle.net is down for maintenance". Nadam se da ce ovo srediti do ponoci, ili cu malo sutra moci da dodam key... :wall:

I svaki put ista prica i isto ushicenje, isto je ovako bilo i januara 2007, isto i novembra 2008, isto i decembra 2010. Samo da ne bude mass zagusenje servera da ne moze ni da se udje uopste kao sto je bio slucaj pre 2 godine sa izlaskom WotLK-a.

Vecina battle.neta je i dalje down, ali je account managament na kratko proradio. Brze ukucavajte kodove! :D

Usao pre sat vremena, obisao ceo Hyjal, nakupio brdo biljaka, ako bude dobra cena, ima se userem od para, odradio par questova, cisto da se zagrejem, a od sutra no-lajfovanje.

Ja batalio wow. -_- ***, dosta vise nolajfing-a Ostalo mi jos petnaestak dana na akauntu, cata necu ni kupovati, jer znam cemu bi vodilo sve to - jos bar 6 meseci no lajfinga... tnx but no tnx

pff 81. lvl za tipa 2 sata igranja :/

pa da, u prvih sat i 45minuta, 2 realm first-a, i 12 lvl81 xd a ja jos gulim 47lvl xD

Prva dva su smesna, tek od 83 krece good ol' slow paced ritam na koji smo navikli. :p BTW, prva dva sata po otvaranju servera su bila haoticna. Otprilike po 10 ljudi je cekalo na respawn jednog moba. :p Jos je darkspear medium populated, mogu misliti kako je tek bilo na high population realmovima. :D

Kod mene trenutno 7 levela 84 :S

^ Neka ih; nek ne spavaju, nek ne jedu, nek ne odlaze do WC-a, nek poizumiru ispred kompova, ako im power leveling toliko znaci. :D

Ja nisam jos ni 82. Polakice i opusteno, citam svaki quest i uzivam u zaista fantasticnim novim lokacijama i quest chainovima. Vashj'ir je fantazija! :)

Ja bih mogao da predjem malo u Vashj, smorio vise ovaj Hyjal, sve zapaljene sume, spaljeni kamenjari i slicno. Dosta mi je, na pola sam ka 82. lvlu, odradjeno oko 70/115 questova, sad predjem malo na drugu stranu.

Vrh Dno