Imam ja original jos od Nove Godine![]()
Sry Colt didn't know.
Imam ja original jos od Nove Godine![]()
Sry Colt didn't know.
A koliko puta warior gine ako ide solo?? XD
Posebno na serveru gde su samo Nemci aj nađi party za queste... lol
Mislim da je warlock the best-staviš fear i baš te briga-leveli najbrže idu...
Ali ipak više volim da se mučim... tako da ćemo opet wariora XD
Hunteri su isto smor, ne volim taj nacin "posalji peta na ctrl+1 i rokaj naizmenicno 1,2,3", vise volim face to face borbu.
Hmm moj Retri paladin stoji na 70-om nivou vec dve godine skoro. Uzivao sam igrajuci se sa njime, polako sam istrazivao svet, sve sam unapredjivao do maksimuma, citao price, pratio lore, resavao sve questove. Bejah silom prilike i healer u grupi, i damage dealer i tank. Nekako mi se cini da je retri pala, a probao sam i druge specove paladina, nekako najbolji spec zbog fenomenalnog damage-a, mogucnosti lecenja u borbi, bublesa koje svi mrze itd itd. Jedino su me lockovi i blood elfovi paladini mucili. Iskren da budem mislim da je ovaj spec bio bas overpowered dok sam igrao jer mi nije bio problem da sam idem na elita istog nivoa kao ja, jedan na jedan. Ne znam da li se situacija promenila, ali sigurno da imam 7k trenutno kod sebe kupio bih i Wotlk i dopunu da nastavim da uzivam.
Dosta toga se promenilo u vezi retri paladina.To se prvenstveno odnosi na potpuno razlicitu primenu klase u endgame-u. Retri je sada prvenstveno PvP orijentisan, i ako znas sta radis, sa lakocom ces drzati prva mesta u BG-ovima i prakticno svako ce te hteti u arena timu. Sa druge strane, uz skoriji nerf crusader strike-a (50% manji damage), kao i judgmenta, retrijev DPS je postao jadan u raidovima. Toliko jadan, da se cesto desava da tankovi imaju veci DPS...
Hardcore raideri izbegavaju retrije kao kugu, dok se PvP-evci i dalje dice fantasticnim crowd controlom i allmighty "bubble-om" (lay on hands je sad neupotrebljiv, doduse...). Sve u svemu, retri paladin vise, nazalost, nije all-around klasa, koja je bio pre par godina...
Najblaže rečeno reći ću da nisi u pravu, ali za tu tvrdnju ću ti priložiti i par dokaza. Pre svega ne znam koju klasu igraš niti koliko ozbiljno uopšte igraš WoW. Mišljenja sam da je WoW čisto gubljenje vremena ukoliko ga ne igraš sa ozbiljnim ljudima, bilo PvP ili PvE. Onaj ko ne zna da pritiska dugmiće kako treba biće loš koju god klasu da mu daš i onda će da plače kako je klasa loša (ovde ne mislim na tebe nego generalno). Paladin je klasa čija se performansa odlično skalira sa opremom koju nosi, mislim da je u prve tri klase što se toga tiče. Istina je da su ga nerfovali ali ja bih pre rekao da su ga malo upristojili jer je bio bezobrazno overpower nakon izlaska WoTLK ekspanzije. O ovome ali i o WoW-u uopšte može da se piše cela knjiga, o problemima, njegovoj slavnoj prošlosti i crnoj budućnosti kako je ja vidim takođe može još jedna. Sve je postalo "retard-friendly" i ne namerava da se na tome zaustavi zbog čega sam ja batalio WoW pre oko 3-4 meseca nakon par godina aktivnog igranja u high-end raidingu, kao član ukupno 3 guilda gde je poslednji bio u top100 world rank, a PvP sam igrao iz zabave ali je i to izgubilo smisao nekim promenama. Dovoljan dokaz je to da su ranije ljudi svoje likove prodavali od jedne do nekoliko hiljada eura ako je imao bolestan gear, a to isto danas možeš da uradiš ali za 400-500, pri tom mora da ima jos 10 altova na nalogu.
Evo ti kao najbolji pokazatelj skaliranja gear-a boss Twin Valkyrs gde svi dobijaju bolestan buff i koje mesto pala zauzima
To što se tiče skaliranja, i kako neki plaču što im paladin ima loš dps a fura zeleno plavu opremu.
Sledeća 2 su malo "aktuelniji" raid bossevi Saurfang i Festergut, oba Heroic mod, svi ovi grafikoni su pokupljeni od bivšeg guilda gde veruj mi ljudi i te kako znaju šta rade.
Složićeš se nije loše za "hibrid" klasu koja može da bije, leči i tankuje. Inače tek na tom nivou igranja vidiš koliko su razlike u dps-u između "pure dps" i hibrid klasa neznatne i variraju od bossa do bossa, čega naravno ne bi trebalo da bude jer ko je lud da gura onda pure-dps klasu ako mu isti posao zavrsava hibrid koji moze da radi još stvari podjednako ili za nijansu lošije.
Inače još pratim malo vesti šta se menja u WoW-u iz meseca u mesec jer ako ništa drugo treba skinuti kapu ljudima kako su napravili posao od jedne igre koja je nepresušan izvor para. Vidim da hoće da vrate "epic" vrednost epic item-ima mada su malo zakasnili sa tim, već im se dosta ljudi osulo iz razloga koje sam naveo i iz kojih sam i sam napustio "sahranu". Ljudi su navikli da dobiju sve u roku od odmah i ako može da se ne trude.
Po pitanju koji je period bio zlatno doba WoW-a rekao bih The Burning Crusade period sve do kraja, Vanilla WoW ili ti Classic je bio dobar ali previše "hard-core", u TBC je bio neki balans. Ima WoW i dan danas sjajnih promena ali su nekako tu u pogrešno vreme jer na svaku dobru bude i 5 loših, a u cilju gašenja požara po forumima i deci koja plaču jer nisu prvi na dps-u ili im je neko skakao po lobanji u areni.
Predpostavljam da hoce da igra vanilla WoW na nekom privatnom serveru.
@Fizicar: Kakav ti tacno error javlja kad pokusas da ga pokrenes?
Prvo, da kazem da se 100% slazem sa drugim delom posta. Svaka ti je na mestu. E sad, sto se tice prvog dela treba da obratis paznju da je posle patcha 3.3.0 retri pala debelo izgubio na overall DPS-u, posle nerfa crusader strike na 60% sa ranijih 120%. (sada je malo poboljsano - 75%). U kom god da sam se raidu nasao u poslednjih 5-6 meseci, uvek sam bio jedini retribution paladin. Sa jedne strane tu je cinjenica da holy/prot uvek imaju mesta u raidu, zbog vecne potrebe za healerima/tankovima, ali i zbog fakata da ce ga arcane mage sahraniti kad je overall DPS ratio u pitanju.
Licno, nikad nisam preferirao HC raiding, iz cistog razloga sto nemam vremena da sedim 4-5 sati za racunarom bez pauze. Bas zbog toga sam uvek vise voleo PvP, pogotovo arenu, gde taktika dolazi do izrazaja. Opet, nikad nisam bio "konstantni" WoW igrac i retko mi se desavalo da ga igram duze od dva meseca u kontinuitetu. Imam dosta obaveza, a i realno vise volim single player igre, tako da umem da pravim pauze i po vise meseci. Logujem se svaki put kad se pojavi novi arena season, mada zadnji (wrathfull) nisam ni skupljao, jer me je igra posteno smorila.
Elem, da se vratimo na temu. Taman posla da sam pokusao da osporim sjajan survivability i crowd control retribution paladina. To su stavke koje ga i dalje cine "force to be reckon with" u PvP-u. Medjutim, kad je raid u pitanju, situacija je daleka od one iz vremena TBC-a, kad je bio mnogo vise DPS orijentisan, tezi za igranje i slabiji u PvP-u. Sa dolaskom WOTLK-a, nije toliko bilo pitanje OP-a retrija, koliko neverovatna simplifikacija igranja sa njim, sto je rezultiralo da svaki "mouse klicker" moze soldino da prodje u duelu ili areni, sto nije bio slucaj u TBC-u.
Inace, main mi je retribution paladin, koristim ga prventsveno za PvP i pored cinjenice da ne igram u kontinuitetu, veoma dobro znam sta radim i poprilicno me je tesko dobiti u duelu.Atachovao sam par screenova da vidis da nisam noob, a evo ga armory link da vidis da nisam ni greenie.
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Darkspear&cn=Pravoslavac
Nikako se ne bih slozio da nekonstantno igranje WoW-a nema poentu. Poznajem dosta likova sa mog servera (Darkspear), medju kojima je i par mojih licnih ortaka, koji non stop igraju, a pojma nemaju. To je ono sto ti kazes, dok god se pojedinac zbunjuje i ne zna sta da radi u datom trenutku, koju god klasu da mu das i koliko god dugo igrao i ko zna kakvu opremu imao, dzaba mu.Doduse, ovo za klase je diskutabilno... Sa paladinom i warlockom moze svako da igra, sa warriorom i mageom malo teze...
Doduse, jedini veliki problem koje mi "pauze" stvaraju je cinjenica da cete nedelju dana posle zadnjeg log out-a izbaciti iz arena tima, i pored toga sto si bio jedan od glavnih aktera u kreiranju dobrog score-a...![]()
pa ako igras sa takvom opremom nije ni cudo sto imas los dps... obzirom da imas dosta pvp opreme, ne racunaj na visoki dps...
nemas enchant na Cloaku
gem na beltu +4 resist all?
ne mozes od ovako necega ocekivati da se takmicis sa nekim...
evo mog PvE paladina:
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Agamaggan&cn=Peech
napomena: ovo je samo offspec, main spec mi je prot...
Vuce realno lik ti je smesana i ti mi delujes kao likovi tipa
" ma zabole me sto sam stavio pogresan gem bolje bilo koj nego ni jedan"
takvi likovi generalno su lose prolazili i uvek kukali kad im kazem da NE MOZE u guild ... i da ne moze u raid ....
Sad realno ti ces da kazes ... zabole me ... da sam hteo mogao sam ... ali realno to odvaja dobre igrace od losih ... a ti si los.
Oni smesni postovi iz battle grounda su ... LOL, prica sa duel win ratio je jos smesnija .... mislim ne znam sta da ti kazem... moji altovi su imali bolju opremu nego ta tvog tipa dok sam igrao ... i ne nisam igrao po 10 sati, samo sam znao kako da upotrebim ono sto imam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari