Šta je novo?

Windows (phone) 10

Razliku izmedju 735 i 930 ces primetiti cim je uzmes u ruke, ako nisi do sada. 930ka ima prelep display i dizajn. Lezi u ruci odlicno. Konfiguracija je za vecinu aplikacija odlicna, i svakako ces primetiti razliku jaceg proesora i 2Gb RAM-a u samom radu telefona. Kamera je takodje OP naspram 735. Meni baterija opusteno gura od 06:30- 23:00 da mi ostane oko 20-25%, mada to varira od primerka do primerka, kao i tipa upotrebe.

Pa ne moras XL, ''obicna'' 950-ica je jos jeftinija. Bolje je i da sacekas malo i skupis kes nego da ti smeta baterija na L930 a i uopste je 950 dosta bolja a samo malo skuplja (mislim na cene iz oglasa, oko 300e je nova 950 a L930 oko 230-240e).
U pravu si,sad sam bas narucio l950 xl sa kp,300 evra je a obicne su 250-60,cene su im povoljne tako da l930 nije bas za preporuku.

Čekajte, obična 959 košta 260€ sa KP garancijom?
Nova ili polovna?
To je odlična cena.

Cena je takva da je tesko odoleti, bukvalno cu uzeti jednu iz zezanja sledece godine kada budu po 200e :)

Sumnjam da će biti 200€, jer 930 koja nema glance i ima slabu bateriju drži cenu i danas.
Stvarno truba što su propali, za ovu cenu realno nema konkurenciju.

Koristim skoro 2 godine l930.

Prednosti: Sjajan ekran, Samsungov amoled(nema memoriju)

Kamera izvan svake kategorije, ne moze niko da joj parira

Sjajan zvuk(dolby), snima 4K, 5.1 zvuk

Podrzava bezicno punjenje

32gb kapacitet

Jak procesor

2gb rama
Qualcomm quick charge 2.0

Mane: Baterija nije bas najbolja, ali opet mi pregura dan(ja sam heavy user)

Nema Led notifikaciju i Glance

Oko 80% proizvedenih ima neku falinku, moj je isao posle mesec dana na servis. Nakon toga, sve ok.

Za mene najbolji telefon koji sam imao do sada. Nastavicu da se druzim sa njim bar jos godinu dana.

Stvarno šteta.
Samo ekran i kamera vrede više.
Tako je.Drugarica pre par meseci uzela u telenoru l650.Pre nekoliko dana ostetila tac na telefonu,ne priznaju joj garanciju,otisla u servis,150 evra traze za popravku a nov telefon moze za manje para da se kupi.

Glupost XD Ja sam pazario 950 bar da ga koristim do leta, da vidim sta ce na RS2 i sa RS3 da urade :d
***, nece mi biti prvi put da sam se vratio na droid :rupa:

Nego imali li neki official info jesu li prodali eto za godinu dana bar 5 miliona 950/950xl ??

Poslednja izmena:
Vidjam po oglasima l930 za 150e

Imate podforum "šta da kupim...". Tamo možete nastaviti ovaj razgovor.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja jeste da sam se prepirao sa ovim win fanovima malo u poslednje vreme, ali ne znam cemu ovo? Pricaju lepo o razlici medju win telefonima u win delu foruma i sad je to veci off nego kad se ovde pominje android i ios? I ja sam ga pominjao, ali mislim legitimno sasvim. Uvek gledam da budem maksimalno objektivan. A sto se tice ovih novi lumija, prijatno sam iznenadjen cenom. Od kad sam prodao svoju l640ds nisam vise pratio cene lumia telefona. Ali ako kazete da ima l950 za 260e to je stvarno super. Hardver odlican...steta sto sistem nisu jos bar malo bolje sredili, mozda bi me i privuklo da se vratim ponovo. Makar kao drugi fon.
P.S. Koja su sve razlike izmedju l950 i l950xl sem velicine i da li postoje i u dual sim verzijama (i da li se mogu naci ovde kod nas negde)?

Izbrisao Facebook sa telefona da obrisem cache. Instalirao ponovo, kad ono totalno drugacije izgleda :D

Ja jeste da sam se prepirao sa ovim win fanovima malo u poslednje vreme, ali ne znam cemu ovo? Pricaju lepo o razlici medju win telefonima u win delu foruma i sad je to veci off nego kad se ovde pominje android i ios? I ja sam ga pominjao, ali mislim legitimno sasvim. Uvek gledam da budem maksimalno objektivan. A sto se tice ovih novi lumija, prijatno sam iznenadjen cenom. Od kad sam prodao svoju l640ds nisam vise pratio cene lumia telefona. Ali ako kazete da ima l950 za 260e to je stvarno super. Hardver odlican...steta sto sistem nisu jos bar malo bolje sredili, mozda bi me i privuklo da se vratim ponovo. Makar kao drugi fon.
P.S. Koja su sve razlike izmedju l950 i l950xl sem velicine i da li postoje i u dual sim verzijama (i da li se mogu naci ovde kod nas negde)?

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/5119/Microsoft/Lumia-950

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/5120/Microsoft/Lumia-950-XL

Sto se tice dual sim varijanti,koliko sam video nude ih na kp sajtu pa pogledaj.

Kolko vidim samo je razlika u soc-u. Pretpostavljam da je u 950 sd808, a u 950xl sd810 i za 300 i kusur vise mAh baterije, ali to pojede 0.5" veci ekran, pa mu valjda dodje na isto. Ostalo je sve isto? Jel imaju identicne kamere oba? Jel ima obicna 950 iris skener? Cini mi se da 950xl ima.

Ja tapatalk nisam brisao, ima u njemu clear cache. Facebook retko koristim, ovaj za sada bar ucitava. Stari mi je non stop davao iste stvari.

Kolko vidim samo je razlika u soc-u. Pretpostavljam da je u 950 sd808, a u 950xl sd810 i za 300 i kusur vise mAh baterije, ali to pojede 0.5" veci ekran, pa mu valjda dodje na isto. Ostalo je sve isto? Jel imaju identicne kamere oba? Jel ima obicna 950 iris skener? Cini mi se da 950xl ima.
Koliko sam upoznat,kamere su im iste i obe imaju iris skener.

@mihajlosd, razlike su SoC i velicina displeja, bump kamere pozadi i kapacitet baterije. Sto se funkcionalnosti tice sve je isto. Preporuka ide za 950 XL jer je duza 7mm i sira 5mm sto je neosetno u muskim rukama :D Mada je betmen koristio obicnu 950 u BvS :D Ili ces da budes betmen ili musko :D Salim se, sta god da izaberes neces pogresiti. Samo rascisti sam sa sobom da li ti treba veci ekran ili ne.

Ja tapatalk nisam brisao, ima u njemu clear cache. Facebook retko koristim, ovaj za sada bar ucitava. Stari mi je non stop davao iste stvari.

Onaj stari Tapatalk mi stoji u listi na Store-u ali neka greska se pojavljuje kada hocu da ga instaliram :(
Ja instalirao onaj sa stora - taj fb ios port, nije los svidja mi se sto je cist interfejs app ali koliko vidim ne rade notifikacije :( dal je moguce da ne mogu to da srede ??
Da probam betu? isto je sa messengerom, vrti, ucitava ali nema notifikacija, kao da se app sleepuje u pozadini.
Kakvo je stanje sa WA i Viberom, jel tu rade ove regularne verzije ili mora neka beta?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za vlasnike 950

Molim vas dajte mi neki savet sta da pogasim, sta kida bateriju??
Meni je sve upaljeno u background apps, cortana, iris tj hello...
Cini mi se da kada sam instalirao 14393.479, hm kao da ima neki drain ... koliko sam video 448 je radio nekako bolje :trust: jel vi HR radite i posle instalacije svakog build-a cak i onog koji je stable?!

Citam bas na NPU (poznat izvor nama) :D izgleda 575 se sprema za ne insajder .... http://nokiapoweruser.com/windows-10-mobile-build-14393-575-may-be-the-next-build-for-non-insiders/

Poslednja izmena:
Odjednom mi ne radi HDR mod na Lumia 830 ? ( radio do pre 3 dana, nikakav update u međuvremenu )
Još neko sličan problem....( pošto vidim da svima sve fercera kako treba ;) ) ?
Ukjljučim kameru, slikam fotku bez HDR i sve bude ok, osim rezolucije koja je 1280 x 720 ???? ( podešavanja su na 8mp ),
kada uključim HDR i slikam fotku...........saving koji traje večnost i na kraju ništa.
POMOĆ !

*** od kad je HDR toliko bitan bree XD znas li ti da je 1020 u dng modu belezila nenormalan kvalitet za jedna telefon, pa posle radis sta hoces u PS_u :)
Druze nemas ti muku ako ti je hdr samo problem :)

BTW i 950 belezi odlican kvalitet u dng - tj raw :)

Poslednja izmena:
*** od kad je HDR toliko bitan bree XD znas li ti da je 1020 u dng modu belezila nenormalan kvalitet za jedna telefon, pa posle radis sta hoces u PS_u :)
Druze nemas ti muku ako ti je hdr samo problem :)

BTW i 950 belezi odlican kvalitet u dng - tj raw :)

Povremeno gašenje i paljenje ekrana, ničim izazvano, treperenje ( odjednom ) u gornjem delu ekrana kada je telefon u vertikalnom modu. Kada je u horizontalnom ( landscape mode ) onda se ponekad javlja treperenje na levom delu ekrana......Treperenje se javlja onog momenta kada koristim EDGE browser. Jedina razlika je što sam ranije morao da resetujem telefon, a sada nestane samo od sebe ???
HDR mi je bitan ( ako nisi bio sarkastičan ) zbog toga što su bez njega sve fotke u rezoluciji 1280 x 720. DNG - kume, mnogooo memorije,a i nisam dokon da se bavim postprodukcijom.
P.S.
Rešio sam problem sa kamerom, instalirao sam LUMIA camera beta app.
M$ da izgori :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno