Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pa necu da ponavljam stalno isto.. zasto mislis da ima novih problema ? Nema, svi su stari, od pre dve nedelje otprilike.. mada mislim da bi HR resio neke, nemam vremena da odradim, zato cutim, trpim i cekam sledeci update.

Pa necu da ponavljam stalno isto.. zasto mislis da ima novih problema ? Nema, svi su stari, od pre dve nedelje otprilike.. mada mislim da bi HR resio neke, nemam vremena da odradim, zato cutim, trpim i cekam sledeci update.

A ti si na redovnom buildu, nisi na insajderu? Valjda ce sad za nedelju dana nesto biti za nas. :)

Samo zapazam kako je sad i kako je bilo ranije.
Haha, prestao si da se ložiš što je pozitivno.
Daješ umerene odgovore na provokacije. [emoji3]

Ja sam isto bio na winu godinu dana i odustao. Vratio se na android.
Uzeo sam htc one e9 odlican hardver za 220 eura nov. Ali patka. Tel kao tel je odličan. Medjutim, tel fabrički dolazi sa virusom koji sam instalira aplikacije... verovstno preko interneta prima komande od svog programera.
Kozna koliko ljudi u srbiji ima na svom telefonu ovakav softver a da nema pojma... [emoji85]
Evo linka gde je decko detaljno objasnio o čemu se radi.

http://www.e-sigurnost.net/Blog/201...-bude-isporucen-sa-preinstaliranim-malware-om

Poslednja izmena:
ne znam. dok sam imao android, mislio sam da je windows idealno resenje i namerno sam cekao da izadje 10-ka za pc, pa da imam isti sistem i na pc-ju i na mobilnom.

sa ovom trenutnom 10-kom na mobilnom nisam bas nesto odusevljen. ima nedostatak aplikacija, neke koje postoje ne rade bas najbolje ( primer facebook i viber ), danas mi je iz cista mira riknula photos app i nikako nisam mogao da otvorim prokletu sliku ( uradio sam factory reset ), problem sa sinhronizacijom i ratom izmedju google-a i ms-a sam takodje skoro spominjao, nedostatak personalizacije i podesavanja live tiles, je po meni takodje veliki nedostatak.

lutanje microsoft-a i onog njihovog direktora mi se takodje ne svidja. najavljuju lumie pa ih onda odjednom ukinu. dizu u nebesa 950, pa se onda prebace na surface.

mislim da microsoft pokusava da odrzi trku sa svima ali mu to ne uspeva.

rade x box - bolji je sony playstation, rade telefone - bolji su neki android i apple, rade operativni sistem - ok, tu imaju primat, rade browser - bolji su neki drugi.

sta znam, sad sam dosao sa trcanja pa sam mozda malo izlupao, ali puno sam se nasikirao danas :)

Paxon nisi spomenuo office.
Win PC, win server i office paket / sve firme su njihove.

Poslednja izmena:
Hehe, uvek se ja trudim da budem realan, jedino kad krenu bas previse da pljuju, onda ja stavljam ratnicke boje. :D Ofarbam se u crveno, zeleno, plavo i zuto. ,) Ali ovo je sad dobro, ovde pricamo o samom sistemu, a neke debate su u drugoj temi. :)

I nadam se da nikoga nisam provocirao svojim komentarima.

Ja sam isto bio na winu godinu dana i odustao. Vratio se na android.
Uzeo sam htc one e9 odlican hardver za 220 eura nov. Ali patka. Tel kao tel je odličan. Medjutim, tel fabrički dolazi sa virusom koji sam instalira aplikacije... verovstno preko interneta prima komande od svog programera.
Kozna koliko ljudi u srbiji ima na svom telefonu ovakav softver a da nema pojma... [emoji85]
Evo linka gde je decko detaljno objasnio o čemu se radi.

http://www.e-sigurnost.net/Blog/201...-bude-isporucen-sa-preinstaliranim-malware-om

Au, ovo je bas opasno... Da nabrajamo sta sve moze poci po zlu za korisnika, ne znas odakle da pocnes... Nadam se da nije kod tebe bas ovako nezgodno kao tom liku sa kineskim telefonom? A bas ne bi ocekivao da bi ti HTC spakovao virus. Jel si siguran da ti je to doslo s telefonom? I sta tacno radi kod tebe - instalira ti neke HTC-ove aplikacije ili tako nesto, ili?

Au, ovo je bas opasno... Da nabrajamo sta sve moze poci po zlu za korisnika, ne znas odakle da pocnes... Nadam se da nije kod tebe bas ovako nezgodno kao tom liku sa kineskim telefonom? A bas ne bi ocekivao da bi ti HTC spakovao virus. Jel si siguran da ti je to doslo s telefonom? I sta tacno radi kod tebe - instalira ti neke HTC-ove aplikacije ili tako nesto, ili?
Jednom sam burazeru sa moje lumie poslao jedan sajt koji je bio pun reklama trebala mu je neka pesma koja se samo na tom sajtu nalazila ,cim je otvorio sajt odmah su mu se instalirale dve aplikacije i poceo je da dobija reklame na start meniju ,ni hard reset nije pomogao pa je tako prodao telefon ,samsung galaxy alpha je u pitanju .

Sent from mTalk

Mozda je reinstalacija softvera mogla da resi problem? Ima i Samsung neki alat slican nasem WDRT, ne mogu sad da se setim kako se zove.

Mad iskoči popup ili se otvori novi tab u browseru i telefon zavibrira, pa prikaže neku opasnu poruku o virusu, samo zatvorite taj tab. Takođe, preporuka je da se koristi Chrome browser, a ne Samsungov fabrički.
Htc nema preinstaliran virus. Ukoliko je telefon polovan, možda je prethodni vlasnik uradio nešto pa je posle prodao telefon.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

A možda je bio i neki root exploit. Neka egzotika. Nije da je nema.

Jednom sam burazeru sa moje lumie poslao jedan sajt koji je bio pun reklama trebala mu je neka pesma koja se samo na tom sajtu nalazila ,cim je otvorio sajt odmah su mu se instalirale dve aplikacije i poceo je da dobija reklame na start meniju ,ni hard reset nije pomogao pa je tako prodao telefon ,samsung galaxy alpha je u pitanju .

Sent from mTalk

Nemoguce, aplikacije da bi se instalirale potrebno je da klikne install, nemoguce je automatski.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Naravno, samo što to treba znati. Nažalost, neko ni to ne zna, pa je u fazonu, boli me dupe. :(

Poslednja izmena:
Nemoguce, aplikacije da bi se instalirale potrebno je da klikne install, nemoguce je automatski.

Automatski su se instalirale ,cim je kliknuo na link izasle su dve tri reklame i gore je pocelo da se skida nesto i eto ti reklama i na start meniju i plus dve nove aplikacije ,meni se na zte grand x takodje automatski na isti način instalirala jedna aplikacija ali ja sam mogao da je izbrisem bez problema.

Sent from mTalk

Automatski su se instalirale ,cim je kliknuo na link izasle su dve tri reklame i gore je pocelo da se skida nesto i eto ti reklama i na start meniju i plus dve nove aplikacije ,meni se na zte grand x takodje automatski na isti način instalirala jedna aplikacija ali ja sam mogao da je izbrisem bez problema.

Sent from mTalk
Pa da krenuo da skida i instalirati su dva razlicita pojma. On je instalirao to sto se skinulo, i zato je dobio te reklame. Drugo je kada kao ovi kinezi napakuju u fabrici u sam rom malware, a drugo je ovo sto se njemu desilo.

Ma postoji program ali nije mi dao da mu reinstaliram .

Sent from mTalk
Hteo je on da kupi novi telefon, tvoj virus mu je došao kao kec na jedanaest. :D

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Naravno, samo što to treba znati. Nažalost, neko ni to ne zna, pa je u fazonu, boli me dupe. :(
Nije toliko "boli me dupe" koliko "***, piše da mi je telefon zaražen virusom i da ovo moram da instaliram" - pa zato sav srećan instalira, a nema pojma da se za*ebao baš time. 99% ljudi sa kojima dolazim svaki dan u kontakt ne zna ama baš ništa o telefonima, a i ne želi da zna. A onda se čude i nerviraju kad im ne radi ovo ili ono, svejedno koja platforma je u pitanju. Štaviše, najveći broj njih je toliko lenj da bukvalno nikad ne prođe kroz ceo meni podešavanja, a samo nešto malo manji broj njih nikad ne aranžira početne ekrane na Androidu po svojoj volji i potrebi, već koristi onako kako im je bilo u trenutku prvog paljenja telefona - a ako nečega nema u telefonu, oni će svaki put ulaziti u glavni meni za aplikacije i odatle startovati to što im treba.
Ljudi, mi koji posećujemo forume znamo ponešto - neko i mnogo - jer se interesujemo i volimo telefone i volimo da znamo o njima; ako nikad niste malo dublje ili konkretnije popričali sa ljudima iz svoga okruženja, jednostavno ne možete verovati kako ogromna većina koristi svoje uređaje. Meni ponekad dođe da vrištim, ali bukvalno, ne metaforički.

Poslednja izmena:
Nije toliko "boli me dupe" kokiko "***, piše da mi je telefon zaražen virusom i da ovo moram da instaliram" - pa zato sav srećan instalira, a nema oojma da sr za*ebao baš time. 99% ljudi sa kojima dolazim svaki dan u kontakt ne zna ama baš ništa o telefonima, a i ne želi da zna. A onda se čude i nerviraju kad im ne radi ovo ili ono, svejedno koja platforma je u pitanju. Štaviše, najveći broj njih je toliko lenj da bukvalno nikad ne prođe kroz ceo meni podešavanja, a samo malo manji broj nikad ne aranžira početne ekrane na Androidu po svojoj volji i potrebi, već koristi onako kako im je bilo u trenutku prvog paljenja telefona - a ako nečega nema u telefonu, oni će svaki put ulaziti u glavni meni za aplikacije i odatle startovati to što im treba. Ljudi, mi koji posećujemo forume znamo ponešto jer se interesujemo i volimo telefone i volimo da znamo o njima; ako nikad niste malo dublje ili konkretnije popričali sa ljudima iz svoga okruženja, ne možete jednostavno verovati kako ogromna većina koristi svoje uređaje. Meni ponekad dođe da vrištim, ali bukvalno, ne metaforički.

Skroz se slazem sa tobom, to potvrdjuje i moje iskustvo. Bas sam vise puta tako nesto video jer cesto ljude koje malo bolje poznajem pitam da im malo procackam telefon. :) Onda im onako usput namestis neku jednostavnu stvar, a oni srecni, nisu ni znali da im telefon moze tako nesto. :D (Primer - dodati poslovni mejl kao IMAP, sve do tad ona gledala mejl preko browsera, a godinama imala taj telefon.)

Pa da krenuo da skida i instalirati su dva razlicita pojma. On je instalirao to sto se skinulo, i zato je dobio te reklame. Drugo je kada kao ovi kinezi napakuju u fabrici u sam rom malware, a drugo je ovo sto se njemu desilo.

:D sam je telefon instalirao ,kazem ti i meni se desilo al sam ja mogao da obrisem aplikaciju ,pa nisam toliki ***** da mi se neka aplikacija skine sama i da ja brze bolje kliknem instal :D

Sent from mTalk

:D sam je telefon instalirao ,kazem ti i meni se desilo al sam ja mogao da obrisem aplikaciju ,pa nisam toliki ***** da mi se neka aplikacija skine sama i da ja brze bolje kliknem instal :D

Sent from mTalk
Sumnjam, ali dobro

Hehe, baš tako, Gari. Evo još jednog meni najsvežijeg primera: pre 3 nedelje išao sa gospođicom da kupi sebi Samsung J3. Zapela za njega, i dobro: njene pare - njena odluka. Kupila ga, ja pokušao da joj podesim neke najobičnije i najbanalnije stvari na početnom ekranu - ona vrišti "Ne diraj, pokvarićeš ga! Valjda znaju oni što su ga napravili bolje od tebe kako i šta treba." Ja prestao i rekao joj da mi ni slučajno ne dođe sa nekim pitanjem u vezi sa svojim novim telefonom. Drugo, juče mi priča da se nešto pogubila u nekoj aplikaciji, a onda se mudro dosetila, pa potražila rešenje u glavnim podešavanjima, i sredila stvar. Ja je sablažnjeno gledam "Je li moguće da već prvog dana nisi prošla kroz sva podešavanja i namestila sve kako ti želiš??" Kaže: nije i nema potrebe - a i ko još gubi vreme na detaljno nameštanje svega u podešavanjima. :O
Eto, primeri iz prve ruke. Plus, ona i ja nismo nimalo mladi - iako se to iz mojih komentara ne da videti :p - i nije da nemamo neko realno životno znanje o tome kako svet (i tehnika) funkcioniše, a osim toga, ona dobro zna da se ja pristojno razumem u telefone - iako koristim Lumiju :D - i umesto da iskoristi to znanje, ponaša se kao da ima inteligenciju prosečne gomile kikirikija.
Eto, neću više pisati na ovu temu, samo dižem sam sebi pritisak. :D

Poslednja izmena:
Hehe, baš tako, Gari. Evo još jednog meni najsvežijeg primera: pre 3 nedelje išao sa gospođicom da kupi sebi Samsung J3. Zapela za njega, i dobro: njene pare - njena odluka. Kupila ga, ja pokušao da joj podesim neke najobičnije i najbanalnije stvari na početnom ekranu - ona vrišti "Ne diraj, pokvarićeš ga! Valjda znaju oni što su ga napravili bolje od tebe kako i šta treba." Ja prestao i rekao joj da mi ni slučajno ne dođe sa nekim pitanjem u vezi sa svojim novim telefonom. Drugo, juče mi priča da se nešto pogubila u nekoj aplikaciji, a onda se mudro dosetila, pa potražila rešenje u glavnim podešavanjima, i sredila stvar. Ja je sablažnjeno gledam "Je li moguće da već prvog dana nisi prošla kroz sva podešavanja i namestila sve kako ti želiš??" Kaže: nije i nema potrebe - a i ko još gubi vreme na detaljno nameštanje svega u podešavanjima. :O
Eto, primeri iz prve ruke. Plus, ona i ja nismo nimalo mladi - iako se to iz mojih komentara ne da videti :p - i nije da nemamo neko realno životno znanje o tome kako svet (i tehnika) funkcioniše, a osim toga, ona dobro zna da se ja pristojno razumem u telefone - iako koristim Lumiju :D - i umesto da iskoristi to znanje, ponaša se kao da ima inteligenciju prosečne gomile kikirikija.
Eto, neću više pisati na ovu temu, samo dižem sam sebi pritisak. :D

Ahahaha, crkoh od smeha... :D

A ti si na redovnom buildu, nisi na insajderu? Valjda ce sad za nedelju dana nesto biti za nas. :)

Redovni build.. ma samo da mi isprave bag sa instagram, facebook, mesendzer aplikacijama, o problemu sa njima sam vec pisao.. pocinju opasno da mi idu na zivce.

Samo ne znam da li ce nova verzija sistema ista moci da ucini po pitanju te tri aplikacije koje su portovane... A mozda i moze nesto da se ucini...

Nego jedna zanimljiva stvar za sve trekije. :D
http://mspoweruser.com/working-star-trek-combadge-now-available-chirps-supports-cortana/

Star-Trek-TNG-Bluetooth-ComBadge-.jpg

https://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Surface-Hub/productID.319840600

Mozda ce neko hteti da proda garsonjeru da kupi ovo cudo... :D

Salu na stranu, koje bolesne cene... Preko 20.000$ za tablet dijagonale 80"...
Evo i koliko mu kostaju neki dodaci...

Available accessories and service plans:
Floor Support Mount for 55"

$1,249
Rolling Stand for 55"

$2,350
Wall Mount for 55"

$329
Floor Support Mount for 84"

$1,599
Rolling Stand for 84"

$3,699