Šta je novo?

Windows (phone) 10

Dam ja jednoj rodjaki skoro neki Huawei..jedan od onih prvih, ne secam se vise modela. A ona bezala od smartfona ko djavo od krsta..kaze da je ne bi pratili. I kaze aj da mi instaliras Viber...i crkveni kalendar..nista mi vise ne treba..i ja sta cu..instaliram. Podesim joj Viber..ona sva srecna..ko dete. I tom trenutku joj stize od sestre neki stiker kao pozdrav, neki medved koji mase...i ona poce da mase u ekran.

"Viber" i crkveni kalendar.. prve dve aplikacije koje skida
hqdefault.jpg

:d

Sent from my D6503

Hahaha koji bag ,random su pocele plocice da se zatamnjuju jedna se zatamni vrati u normalu, pa druga ,pa treca... :D

Sent from mTalk

Sumnjam, ali dobro

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Veoma moguće. Imam u kući dva komada LG K8 iz Vipa i na njemu se fabrički nalaze instalirane aplikacije Moj Vip, Vip Drop, Vip Parking i još neke dve Vipove gluposti.
Aplikacije možeš ununstallirati, ali čim se sledeći put povežeš na Play Store da nešto skineš ili apdejtuješ, sve navedene aplikacije se same opet instaliraju.
Naravno, rešenje postoji, ali mi ni keva ni sestra ne daju da im ih rootnem.

Kod mene na svu sreću tih gluposti nema i sav bloat koji sam poskidao je nestao u potpunosti... Vrv bi se vratio vraćanjem telefona na fabričko, ali opet nije kao ona Vipova glupost na K8.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Poslednja izmena:
Jedini bug koji sam imao je sa zumiranjem slike, pa je nekad zumirao lepo a nekad je gurao sliku u ćošak ekrana. Od pre neki dan kad je stigla neka zakrpa to se ispravilo.
Sve pločice mi rade normalno. Viber i dalje radi gore nego WA i Telegram, ali u smislu da mu treba desetak sekundi više da pokaže status kontakta online/offline.
Mada ni na androidu mi se nije proslavio.
I u zadnje vreme sam sve više počeo da koristim landskape u nekim aplikcijama, i dobra je stvar skroz, samo da je još malo veći ekran!
PedRukr.jpg

oZqGnSN.jpg

24L1tmN.jpg

Sent from 640

konacno sredio telefon posle factory reseta. sve aplikacije update-ovane cak je instaliran i novi deezer, kog do pre par dana nije bilo, ali opet imam jedan problem.

naime, na outlook mail app ne vidim da mi je stigao mail. ranije sam preko plocice mogao da vidim od koga je stigao mail, sad ne mogu.

sad jedino vidim pisamce gore kao i za poruke, i vidim u action centru mail, ali preko plocice nista. sve notifikacije su mi popaljene. ne znam koju jos mogu da upalim.

da nema mozda veze sa update-ovanom verzijom aplikacije?

Juce sam drugarici podesavao telefon i trebalo je da joj u naloge ubacim nalog koji se zavrsava sa @telekom.rs ,nisam uspeo da pronadjem nacin da ga ukucam jer telefon ne prihvata takav mail a nisam se ranije s takvim stvarima susretao,kako takvu vrstu naloga tj mail adrese uneti i gde?

Ides u ono pod razno ili napredno, tako nesto, i dodas joj @telenor.rs nalog kao IMAP. Pretpostavljam da je moguce pronaci i na telenorovim sajtu tacna podesavanja za IMAP za @telenor.rs.

EDIT: Sad sam pogledao, ima na vise mesta na netu podesavanja za telenor mail, nesto sa manje, nesto sa vise informacija. Ne vredi da kacim linkove, ko zna da li ce i sta ce od toga pomoci. Ovo je na njihovom sajtu.
https://www.telenor.rs/sr/privatni/usluge/ostale-usluge/internet/telenor-mil

Ima i ovo.
http://www.pametnitelefoni.rs/savet...-za-mobilni-internet-telenor-mreza_29345.html

Ali ovo sto je detaljnije objasnjeno je POP3, sto je ok, radilo bi posao, ali IMAP je bolji. IMAP sinhronizuje izmedju telefona i servera, dok POP3 samo preuzima sa servera sta na njemu ima novo, ali ne sinhronizuje. Ako nesto od detalja treba, mozete nazvati njihov korisnicki servis, i pitati operatera za podesavanja.

I ne znam koliko joj je pametno to da koristi... Ona cim prestane da bude telenorov korisnik gubi taj mejl, ako sam dobro skontao, jel tako? Zasto bi se iko vencavao za jednog operatera, koristis jedan mejl 10 godina ili vise, i onda treba da predjes na neki drugi, a na ovom ti sve sto si pravio do sad.

Poslednja izmena:
Ides u ono pod razno ili napredno, tako nesto, i dodas joj @telenor.rs nalog kao IMAP. Pretpostavljam da je moguce pronaci i na telenorovim sajtu tacna podesavanja za IMAP za @telenor.rs.
Hvala,pokusacu :)
A inace ,ne znam zasto ljudi uopste koriste takve mail adrese pored yahoo,gmail ili outlook pa sad moram tamo da upisujem ono sto za druge ne traze.Pitao sam i nju,ona kaze pa morala sam ,da li je to dobila kad su joj adsl dali ili sta vec,i samo tu adresu koristi.Pa mi jos rece da su sad promenili ,umesto telekom sad valjda stoji mts.I dalje ne shvatam da neko misli da mora tu adresu da koristi kad dobije adsl.

Ne mora ona da koristi taj mejl, oni su joj ga dali, a ona moze da radi sa njima sta hoce. Haha, sto bi me mts naterao da koristim onaj njihov @nadlanu... :D Neka ona odhebe taj mejl, ja bi to svakome savetovao. :D Imam tako i ja @nadlanu, stoji na njemu paucina bar 8-10 godina - od kad sam uveo ADSL...

EDIT: Mada ono sto treba upisivati neke podatke, to samo za sebe nije razlog da ljudi ne koriste takve mejlove. Sve je to super osmisljeno, i sve odlicno funkcionise, nije nikakva mudrolija, samo sto je sa gmail na primer olaksano. Nego, vezuje se za jednu tu firmu, kad predje na drugu mrezu - ode mail adresa...

Poslednja izmena:
Ne mora ona da koristi taj mejl, oni su joj ga dali, a ona moze da radi sa njima sta hoce. Haha, sto bi me mts naterao da koristim onaj njihov @nadlanu... :D Neka ona odhebe taj mejl, ja bi to svakome savetovao. :D Imam tako i ja @nadlanu, stoji na njemu paucina bar 8-10 godina - od kad sam uveo ADSL...

EDIT: Mada ono sto treba upisivati neke podatke, to samo za sebe nije razlog da ljudi ne koriste takve mejlove. Sve je to super osmisljeno, i sve odlicno funkcionise, nije nikakva mudrolija, samo sto je sa gmail na primer olaksano. Nego, vezuje se za jednu tu firmu, kad predje na drugu mrezu - ode mail adresa...
Sto je najgore ,bavi se knjigovodstvom pa svi klijenti imaju taj njen telekom mail .sad joj problem da menja kad sam joj rekao.A za fb ima gmail(valjda nije kapirala da moze i taj za posao da koristi).Nije imao ko da je uputi a nikog nista i ne pitaju kad nesto rade.Pa sad problem sto u telefonu ne moze da dobija i salje mailove klijentima jer ja nisam mogao da joj taj telekom ubacim ,nisam bas strucnjak tog kalibra ;)

Mislim da joj je najbolje resenje da predje na gmail, outlook ili yahoo, pa da preusmeri svoje mejlove sa telenora na taj novi. Onda cim bi joj se neki klijent javio, onda odgovori sa novog, i vremenom ce svi imati novi. Nece biti nikakve zabune. Mislim, razumem da joj je sad skrnavo da menja, ali bolje da menja sad kad moze to da uradi lagano, nego da se nadje u situaciji da odjednom ostane bez te adrese.

Neka ode onda kod bisera iz telenora da joj nameste, ali jos bolje moze biti ovo sto sam rekao u prvom pasusu - napravi novi mejl, sve sa telenora preusmeri na njega, na telefonu taj novi doda, sve joj onda radi, i lagano se resava tog telenorovog mejla. :)

Ajde se vas dvojica prvo dogovorite da li je telekom ili telenor. Vi se baš razumete ali vas je teško pratiti sa strane. :)
Inače ideja sa preusmeravanjem nije loša.

Mozda je off ali je vezano za windows...kakvih sve ****** ima i za sta oni tuze i traze odstetu.
EU: nema ništa pogrešno u instaliranju Windowsa unapred na računarima
Evropski sud pravde je presudio da instaliranje unapred operativnih sistema na računarima koji se prodaju potrošačima ne predstavlja "nefer komercijalnu praksu", ukoliko su potrošači unapred obavešteni o postojanju softvera.

Presuda je deo tužbe koja je još 2008. godine podignuta u Francuskoj od strane kupca Sony laptopa koji je došao sa instaliranim Windows Vista Home Premium operativnim sistemom. Kada je otvorio laptop po prvi put Vinsent Dero-Blankart se nije stigao sa uslovima o licenciranju i odbio da instalira Windows Vista operativni sistem, da bi kontaktirao Sony kako bi dobio nadoknadu troškova operativnog sistema.

Sony je odbio da to učini i ponudio da vrati punu cenu laptopa, pa je Francuz pravdu potražio na sudu. Tražio je 450 evra za unapred instalirani operativni sistem i 2500 evra za štetu koju je pretrpeo zbog nefer komercijalne prakse. Evropski sud je međutim presudio u korist kompanije Sony, objašnjavajući da kompanije mogu da ponude softver unapred instaliran pa čak i operativni sistem sve dok su korisnici o tome obavešteni.

Ajde se vas dvojica prvo dogovorite da li je telekom ili telenor. Vi se baš razumete ali vas je teško pratiti sa strane. :)
Inače ideja sa preusmeravanjem nije loša.
Hahaha, ja sve vreme mislio da pricamo o telenoru... :D

Evo onda podesavanja za telekom. :D
https://www.mts.rs/poslovni/podrska/internet/uputstva/e-mail

Ali sve sto sam rekao za telenor vazi i za telekom, i za bilo sta slicno.

Mozda je off ali je vezano za windows...kakvih sve ****** ima i za sta oni tuze i traze odstetu.
EU: nema ništa pogrešno u instaliranju Windowsa unapred na računarima
Evropski sud pravde je presudio da instaliranje unapred operativnih sistema na računarima koji se prodaju potrošačima ne predstavlja "nefer komercijalnu praksu", ukoliko su potrošači unapred obavešteni o postojanju softvera.

Presuda je deo tužbe koja je još 2008. godine podignuta u Francuskoj od strane kupca Sony laptopa koji je došao sa instaliranim Windows Vista Home Premium operativnim sistemom. Kada je otvorio laptop po prvi put Vinsent Dero-Blankart se nije stigao sa uslovima o licenciranju i odbio da instalira Windows Vista operativni sistem, da bi kontaktirao Sony kako bi dobio nadoknadu troškova operativnog sistema.

Sony je odbio da to učini i ponudio da vrati punu cenu laptopa, pa je Francuz pravdu potražio na sudu. Tražio je 450 evra za unapred instalirani operativni sistem i 2500 evra za štetu koju je pretrpeo zbog nefer komercijalne prakse. Evropski sud je međutim presudio u korist kompanije Sony, objašnjavajući da kompanije mogu da ponude softver unapred instaliran pa čak i operativni sistem sve dok su korisnici o tome obavešteni.

Ovaj francuz bas neki tvrdoglav lik... Nude mu povracaj novca, ali ne, on hoce 3.000 evra. :D

Poslednja izmena:
Gari tebi Telenor stalno u pameti :D

"ono sto vazi za telenor, vazi i za telenor"
:D

Sad ispravio. :D

Btw imam nalog na mts i email radi ok ako parametre podesiš kako treba. Nisam imao prob sa mejlovima. Meni su svi nalozi povezani tako da eto to je to :)

Eto, ako enemoon mode hteo opet da pokusa da namesti drugarici ima od koga da prepise. :)

https://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Surface-Hub/productID.319840600

Mozda ce neko hteti da proda garsonjeru da kupi ovo cudo... :D

Salu na stranu, koje bolesne cene... Preko 20.000$ za tablet dijagonale 80"...
Evo i koliko mu kostaju neki dodaci...

Available accessories and service plans:
Floor Support Mount for 55"

$1,249
Rolling Stand for 55"

$2,350
Wall Mount for 55"

$329
Floor Support Mount for 84"

$1,599
Rolling Stand for 84"

$3,699
Wall Mount for 84"

$599
Replacement Keyboard

$55
Replacement Pen

$99
Unboxing and basic installation for 55"

$1,599
Site survey, unboxing and basic installation for 84"

$3,499
Complete for Business 55" 2 year

$799
Complete for Business 55" 3 year

$1,899
Complete for Business 84" 2 year

$1,999
Complete for Business 84" 3 year

$4,799
*****i... Kupiš panel od LG ili Samsung, a od kineza touch foliju 100" koja košta 150 usd. Ok... Treba i PC za max 600 eur. Sve to sastavite i eto surfejsa. Microsoft preskupo prodaje stvari koje ne rade. Tek kada prorade, ako uopšte prorade, spuste cene i puste u prodaju, ali uvek ima neka kvaka 22.
Npr, hololens nije ni blizu onoga što pričaju i pokazuju da jeste, a cena je preko 3000usd.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa moram inace ce da pljuje po win telefonu da joj je on kriv a ne glupava telekom mail adresa ;)
Hvala Gari :)

A sto je jednako jednostavno/komplikovano da se ista stvar namesti na Androidu, to nikom nista. :)

*****i... Kupiš panel od LG ili Samsung, a od kineza touch foliju 100" koja košta 150 usd. Ok... Treba i PC za max 600 eur. Sve to sastavite i eto surfejsa. Microsoft preskupo prodaje stvari koje ne rade. Tek kada prorade, ako uopšte prorade, spuste cene i puste u prodaju, ali uvek ima neka kvaka 22.
Npr, hololens nije ni blizu onoga što pričaju i pokazuju da jeste, a cena je preko 3000usd.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ma PC za 200 evra, za ono sto oni prikazuju ni ne treba prejaka masina. :D Dobro, doduse, mozda treba bar malo skulji - da bi mogla da se stavi neka jaca rezolucija, ali taman toliko. :) I ne prodas stan za Surface. ,)

A sto je jednako jednostavno/komplikovano da se ista stvar namesti na Androidu, to nikom nista. :)
Ma tek za android nece da cuje,imala je neki huawei i samo joj se jednog dana ugasio i vise nije davao znake zivota.Ja joj preporucim l640xl i celo popodne sam proveo podesavajuci,skidajuci win10i ostalo,samo taj telekom mail nisam uspeo al sad se nadam da hocu ,kad si mi ti poslao link.I najsmesnije mi je bilo kad sam joj pokazao gde se telefon iskljucuje ako nekad bude nekih problema a ona ce meni:jel to ono kad mora da se vadi baterija da bi ponovo proradio ?Ko zna koliko li je puta morala da vadi bateriju ne bi li joj android proziveo ;)

Vadi bateriju? Nisi je naučio da se drži power dugme dok se ne restartuje.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Vrh Dno