Šta je novo?

Windows (phone) 10

Koja joj je pocetna lokacija ?

Ja sam imao slican problem..bilo mi je na uvek otkrivaj moju lokaciju. Kad sam promenio na podrazumevanu lokaciju proradilo je...

Ma odmah sam namestio na podrazumevanu lokaciju tj. Kruševac i ne radi :(

P.S. Sada sam primetio da ni Store-u ne radi Live Tile iako je u podešavanjima sve u redu!
Jedan podatak sam zaboravio a možda znači:
Displej text size sa povećao na max 225% a Text scaling (u Visual options) sam postavio na 130% kako bih dobio na sve ukupnoj krupnoći prikaza, pa možda to zeza?!

Poslednja izmena:
E ***..

Mozda onda da se sama app reinstalira i ponovo instalira..mada je i to pitanje koliko ce da pomogne..pretpostavljam da si i to pokusao.

MS sa ovim svojim kozmetickim propustima stvarno ume da dovede do ludila

Po nekim informacijama Lumia X50 serija prestaje s proizvodnjom/prodajom u decembru. Što nije mnogo iznenađujuće s obzirom da puni godinu dana. I verovatno gase Lumia brend trajno.

Kad pročitam ovo drago mi je što sam na vreme prodao Lumiju, a opet nije mi drago što mi je izbor samo jedan.

1no pitanjce za sve koji mogu pomoći savetom:

- Kod supruge na telefonu ne radi MSN Weather Live Tile refresh a ni Accu Weather Live Tile refresh.
To su jedine 2 aplikacije kojima ne radi Live Tile refresh i prikazuju samo sličicu asame aplikacije.
Ima li pomoći da proradi Live Tile?!?!?

U pitanju je Lumia 540 DS a na njoj je w10m 10.0.10586.494 v.1511 (ako to nešto znači).

tnx

Zašto nisi prešao na AU 14393.67, zadnja zvanična verzija, kad već postoji. I teraj dokle može do HR.

Kad pročitam ovo drago mi je što sam na vreme prodao Lumiju, a opet nije mi drago što mi je izbor samo jedan.
Pa sta da radim sad,da prodajem ovu moju sto pre jer ih gase u decembru ;) Sta cu posle?Valjda dotle izbace taj Surface pa da ne razmisljam.

Poslednja izmena:
Jes' oprala, al' neće sama da raširi, nanu li joj naninu. :D :D
A ako je još nekom (bilo) dosadno kao meni, potražite par tema sa naslovima 'Android do 20000' i 'Android do 22000', otvorenih (sad već) juče od istog pokretača - koji god sistem da koristite, lepo ćete se nasmejati. :D :D
Cekamo Windows masinu za pranje vesa. :D
On je na Threshold 2.

Po nekim informacijama Lumia X50 serija prestaje s proizvodnjom/prodajom u decembru. Što nije mnogo iznenađujuće s obzirom da puni godinu dana. I verovatno gase Lumia brend trajno.
I da ugase proizvodnju, sta ima veze, bice telefona za one koji budu zeleli da kupe sebi Windows telefon. Vec ste i pricali kako se vise telefoni stariji od tih x50 ne proizvode, i nista nam ne fali. :) Ako Lumie budu na putu da nestanu iz prodaje, onda ce se vec pojaviti drugi proizvodjaci, i to je to.

Zašto nisi prešao na AU 14393.67, zadnja zvanična verzija, kad već postoji. I teraj dokle može do HR.
Nisam prešao iz 1nog prostog razloga. Ovaj apdejt (koji je sada na L540) na sebi ima FM Radio koji ja aktivno slušam noću :D a poslednji apdejt nema i neće ga biti (FM Radija) :(
Notifikacije, tjl. Live Tiles su uredno radile i odjednom mulo...

Ima zamenskih aplikacija za FM Radio. Radio FM Phone je meni najbolja. Sto se Threshold 2 tice, posto su svi podrzani telefoni dobili Redstone, verujem da ce na njemu biti sve vise problema, jer zaista - zasto bi o njemu razvijaci vodili racuna. A i mnoge aplikacije u opisu sad imaju u zahtevima da se ima bar 14393.0 build.

Ok. Pobaću Radio FM Phone pa javljam ishode...

Sent from my m2 note using Tapatalk

Ja FM Radio na Threshold 2 nisam ni koristio, pa ne mogu reci kakav je radio FM Phone u odnosu na njega, a po opcijama pretpostavljam da je svakako FM Radio bogatiji. Ja sam na w10m poceo da koristim radio tek na Redstone. No, ni ovaj nije los. Nisam samo odmah ukapirao da mogu stanice da menjam kad pritisnim volume up/down, pa tapnem na onu dugmad levo desno gore sto se pojave. Ali mozda za ovo treba prvi skenirati stanice, ima negde opcija za to.

Ja sam na tom buildu, i takodje sam primetio da mi weather plocica brlja..

Nego pre par stranica je neko napisao da ima update za viber, medjutim kod mene nema. Da li se nekom azurirao?

Ja sam preneo taj info. Na AppRaisin-u je pisano za taj update. U samim komentarima pise da je neko dobio a neko ne..vecinom ne...ni ja jos uvek nisam dobio nista.

Ja sam preneo taj info. Na AppRaisin-u je pisano za taj update. U samim komentarima pise da je neko dobio a neko ne..vecinom ne...ni ja jos uvek nisam dobio nista.

Onda je dobro, mislio sam da je onda kod mene neka greska. Znaci ostaje nam da cekamo. Bas se nadam da ce ispraviti bar ono u vezi primljenih slika

Viber update je samo za registrovane beta testere. I nema novih funkcija. Samo pločica više nije transparentna. U stvari, ima opcija Languages. Ne znam da li je bila u prethodnim verzijama. Sada može da se bira interfejs na nekoliko jezika. Naši balkanski jezici nisu podržani.

ja prosto ne mogu da verujem. taman se covek ponada tehnologiji i pomisli da su neke stvari moguce i na kraju se razocara.

elem, krenem danas da apdejtujem sve aplikacije koje imam instalirane.

odem na store - pa tamo nadjem update i kliknem da se sve update-uju. posle toga, odjednom ne mogu da udjem u slike, tacnije ne radi mi photos app.
kad je nadjem u store, mogu samo da kliknem na launch, ekran postane crn na sekund ( kao da pokrene aplikaciju ) i zatim se vrati na pocetno stanje bez da je otvorio aplikaciju.
sad posto je to sistemska aplikacija ne mogu da je obrisem pa da instaliram novu a ova mi je skroz beskorisna.

ne budem lenj i predjem na insider program i dobijem novu verziju celog sistema, misleci da cu tako resiti problem ali dzaba. photos app i dalje nece da radi.
ako uradim hard reset i vracanje na fabricka podesavanja hocu morati opet da placam aplikacije koje trenutno imam kupljene?

wp_ss_20160909_0003.png

Bas nesvakidasnji problem, ne znam sta bih savetovao osim HR.
Naravno, sve kupljene app ostaju tvoje i dalje.

@paxon

Све апп које купиш остају на том налогу. Значи једном купиш и заувек су твоје, плус можеш и да их инсталираш на рачунар, за исте паре ;).
Иначе нешта необично и мени је једном пукла пошта, кад сам је нешто подешавао, а она се ажурирала у позадини. Морао је HR.

Poslednja izmena:
razumeo sam. podelio sam i na mobilnom kao i na pc-ju tzv. particije, pa na mem. telefona drzim aplikacije a muziku, slike itd. drzim na memorijskoj kartici. mislio sam da android ne valja, ali posle godinu dana sa windowsom shvatam da je i on ******. ostaje mi jos apple da probam ili da se vratim u lerdi mod, bez smartphonova :)

Bas nesvakidasnji problem, ne znam sta bih savetovao osim HR.
Naravno, sve kupljene app ostaju tvoje i dalje.
Moze da proba i soft reset. Cisto da proba, ko zna, mozda pomogne. Volume down + power button.

@paxon
Све апп које купиш остају на том налогу. Значи једном купиш и заувек су твоје, плус можеш и да их инсталираш на рачунар, за исте паре ;).
Иначе нешта необично и мени је једном пукла пошта, кад сам је нешто подешавао, а она се ажурирала у позадини. Морао је HR.
Samo da te dopunim za svaki slucaj da ne bude zabune. :) One univerzalne aplikacije koje kupimo na telefonu mozemo da instaliramo i na kompjuteru ili kojim god sve uredjajima - one su na nasem nalogu, jednom si ih platio, i to je to. ;)

razumeo sam. podelio sam i na mobilnom kao i na pc-ju tzv. particije, pa na mem. telefona drzim aplikacije a muziku, slike itd. drzim na memorijskoj kartici. mislio sam da android ne valja, ali posle godinu dana sa windowsom shvatam da je i on ******. ostaje mi jos apple da probam ili da se vratim u lerdi mod, bez smartphonova :)
Dok ti dodje vreme da kupujes novi telefon, taman ce ovaj sistem vec uveliko sljakati skroz kako treba. :) ***, sad je takav trenutak, w10m je izasao pre 9-10, i sistem se jos pegla. Ovo je sad daleko od onoga sto je bilo ranije kad je sistem izasao, mnogo je bolje, ali dese se ipak takve stvari nekad nekome.

Samo zapazam kako je sad i kako je bilo ranije.

Jeste bolje nego pre godinu dana ali da je sistem nov, nikako ne stoji. Nego su oni užasno spori, već je bilo reči, ne znam kako je sa iOS ali Android na godinu dana izbacuje nove sisteme. Ok ne dobijaju ih svi odmah, čeka se često dugo. Meni i na PC opasno zaglupljuje, sad mi je potpuno neverovatno, verovali ili ne - ovo na Lumiji mi je stabilnije?!?
Svakako nije uporedivo sa onim na početku, da je funkcionalniji uhhh....Ono što može da uradi, uradi glatko. Lepši mi je od Androida... Šteta.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zar ne misliš da je 9-10 meseci previše za peglanje, a i dalje ima bagova?
Slažem se, naravno.:) Eto i taj problem sa pločicom kalendara i slično problemi sa Outlook mail & calendar. Ne ko da imaju jednog samo programera zaduženog za tu aplikaciju, nego ko da nekoliko aplikacija radi jedan čovek. :) Neki levi razvijač bi to davno rešio. No dobro, su da kažemo da je ta aplikacija malo kompleksnija, ako dva meseca problem je prisutan...
Jeste bolje nego pre godinu dana ali da je sistem nov, nikako ne stoji. Nego su oni užasno spori, već je bilo reči, ne znam kako je sa iOS ali Android na godinu dana izbacuje nove sisteme. Ok ne dobijaju ih svi odmah, čeka se često dugo. Meni i na PC opasno zaglupljuje, sad mi je potpuno neverovatno, verovali ili ne - ovo na Lumiji mi je stabilnije?!?
Svakako nije uporedivo sa onim na početku, da je funkcionalniji uhhh....Ono što može da uradi, uradi glatko. Lepši mi je od Androida... Šteta.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Kao što rekoh čvorugi, slažem se da je to sporo. Ali Android je ipak stariji sistem, oni sad samo dodaju neke nove stvari svojim nekim tempom (naprave nešto novo, bude nekih bagova, reše ih kroz nekoliko verzija), a Windows 10 Mobile treba da ih stigne. Ali neću da im tražim opravdanja, samo ukazujem na to što bi mogao biti jedan od uzroka.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Na kontu problema sa aplikacijom za slike - i meni se dešava u poslednja dva dana da telefon neće da zumira sliku. Izađem, pa ponovo uđem u aplikaciju, i tada hoće. Očigledno imaju par bagića za hitno intervenisanje, a do tada ćemo da gubimo živce. ;)
MS dizgori! :D

Dizgori nego šta.

Advokati utihnuli da li ne smeju da prijave bagove ili neće, ali je činjenica da je WP propo.

Sta vise i da se privaljuje, ja sam probleme koje imam prijavio prijavio jos pre dva meseca. :)

Vrh Dno