Šta je novo?

Windows (phone) 10

Meni se sve brzo otvara na 950xl.
Međutim od pre sat vremena ako pokrenem FB aplikaciju učita je prikaže feed ali kao da je touch screen crko. Ne reaguje na bilo kakve komande. Sve ostale aplikacije rade ok.

Sent from mTalk
To je do FB i celog portovanja iOS aplikacije umesto da izrade nativnu. Taj problem da ne reaguje se svima dešava.

Ok brze je sve na 950.

Sad sam tek stavio tu portovanu fb aplikaciju, koliko je gadnija, kao da je mobilna verzija sajta, al ajd brze se pokrece od ms varijante. I ladno nema cover photo kao tile..

Sent from mTalk

Taj cover tile me raspizdekao, a kad sam hteo vratiti MS-ovi, nema je na marketu...

Ukinuta je MS varijanta, jer postoji zvanična. Sad neko treba da ubedi FB da naprave nativnu...

Poslednja izmena:
Ali ona žuta fleka u ćošku na ekranu. :d
Kevi se isto desilo na 630ki da tako požuti... kažu da je od pregrevanja.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Sve iOS portovi. :D Nema šanse da ikad rade dobro kao nativne.

Tacno se vidi da nesto tu ne stima cim toliko treba da se ucita app, pitam se da li mogu bar malo da ih optimizuju da rade bolje ali ako budu sredjivali te aplikacije ko zna kada ce to biti? Meni nedostaju aplikacije telnor banke i banca intese ali se dovijam preko edge-a.

Ali ona žuta fleka u ćošku na ekranu. :d
Kevi se isto desilo na 630ki da tako požuti... kažu da je od pregrevanja.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Kažu izgoreo ekran, moram da ga nosim na servis, ali sačekaće malo, za sad radi.

Sent from 640

Po meni ništa, nego sam okačio čisto zbog nekih članova da uporede.

Sent from 640

To je do FB i celog portovanja iOS aplikacije umesto da izrade nativnu. Taj problem da ne reaguje se svima dešava.

Prorade nakon restartovanja telefona...Od paljenja/gašenja aplikacije nema vajde

Sent from mTalk

Ok brze je sve na 950.

Sad sam tek stavio tu portovanu fb aplikaciju, koliko je gadnija, kao da je mobilna verzija sajta, al ajd brze se pokrece od ms varijante. I ladno nema cover photo kao tile..

Sent from mTalk
Kod mene je pokrece duplo sporije od ms-ove :D

Sent from mTalk

Sacekao sam 2-3 jutra da proverim da li tripujem ili ne al izgleda da je moj telefon poceo da brljavi na jos jednom polju. Naime, kad pogledam na telefon ujutru kad se probudim, na live plocici, se uopste ne promeni datum na Outlook Calendar, kao i na MS Weather bude samo ona jednobojna plocica.

Tek kada restartujem telefon to se sredi..taj problem je poceo da mi se javlja nakon sto sam uradio HR.

Ako cu svako jutro da ga restartujem onda stvarno...

Pločica za taj FB izbacuje slike samo ako ima neko iz kontakata lajkuje ili komentariše nešto pa mi onda vrti njihove slike

Sent from 640

Sacekao sam 2-3 jutra da proverim da li tripujem ili ne al izgleda da je moj telefon poceo da brljavi na jos jednom polju. Naime, kad pogledam na telefon ujutru kad se probudim, na live plocici, se uopste ne promeni datum na Outlook Calendar, kao i na MS Weather bude samo ona jednobojna plocica.

Tek kada restartujem telefon to se sredi..taj problem je poceo da mi se javlja nakon sto sam uradio HR.

To za kalendar, ima nas više s tim problemom. Možeš samo da promeniš veličinu pločice, ne moraš da restartuješ telefon.

Problem sa kalendarom još nisam primetio ali jesam kod vremenske prognoze da ima neki bag da je jednobojna pločica.

Dal to cim predje u novi dan, cim treba da se automatski promeni datum to zabaguje..

da li postoji opcija da se "IMPRINT"-uje datum na slikama direktno kad su slikane, kao što imaju svi fotoaparati.?

da li postoji opcija da se "IMPRINT"-uje datum na slikama direktno kad su slikane, kao što imaju svi fotoaparati.?
Ne znam, možda, ali to mi je najružnija stvar koju mogu da vidim na slici... :D Dobro, doduše možda i ne bi tako mislio da se potrude da taj datum izgleda lepše, a ne onako sa onim žutim drečavim slovima kako biva. :) Ali mislim da ne postoji takva mogućnost, barem ne sa Windows Camerom...

Snimite video preko "project my screen" ko ja, sto ste noobovi :p

https://m.youtube.com/watch?v=7pgxJ7tnrF8

Evo kod mene kako radi AU.

Sent from mTalk on Lumia 640

Super ti radi isto kao i kod mene, tj meni je ovo sasvim korektno koliko sam odgledao sve lepo radi osim portovanih aplikacija koje su baš spore ... Vidim da imaš neki sadržaj na Groove music, sigurno ti je region podešen tako da nije Srbija, kod mene je region podešen da bude Srbija pa nemam ništa drugo od sadržaja osim muzike i albuma koje sam ja dodao (mislim na informacije i fotografije), a kada prebacim region na USA onda mi se pojave slike albuma.

Poslednja izmena:
Da, jedino imam problem sa fejsom i messengerom, mada mi je net bio spor, mozda je i on doprineo nekako. :D
Uglavnom, region je na USA, stavio sam ga kad je bilo vreme za AU, misleci da ce pre da dodje al ajd, mrzi me sad da ga vracam na Srbija. :D
Kad vidim kako se svi zale, ja sam jos i dobro prosao.

Sent from mTalk on Lumia 640

Ah, da, i taman me podsetio na ono sto ne moze da se stavi jedno ime da ti bude na gmailu, a drugo ime da bude na YouTube-u... Eto zasto sam ja napravio drugi nalog za kacenje stvari na YouTube. :) (Vecinu video sam kacio vezano za neke igre na kompjuteru, pa zato...) Tj. kad sam bio lud pa sam spojio YouTube sa gmailom u nekom trenutku, a imao sam odvojeno naloge iz doba kad je to tako moglo...

Inace, lepo ti radi to sve ujkozavlanje. :) Facebooku treba 15-20 sekundi da se skroz otvori, ali generalno - sve je bas super. Slicno radi i meni, samo sto mi se cini da je tvoj neznatno brzi, ali ni to nisam siguran, mozda je cak i isto.

Dakle 640 radi kako treba, to smo apsolvirali [emoji1] !
E sad nek se javi neko kako izmišljamo i branimo MS.

Ja nemam pojma kako da portujem sliku na TV. Pokušam sa uparivanjem uređaja a on nađe komšijin tv, xaxaxaxa!
Jel treba da imam miracast ili da menjam TV!

Sent from 640

Kad si pomenuo deljenje ekrana... :)
https://www.microsoft.com/en-us/mobile/accessory/hd-10/

Zanimljiva igracka. :)

Mozda ima nesto slicno sto bi moglo da se iskoristi za povezivanje televizora i telefona, koliko sam skontao, ima i raznih settop box-eva koji bi tako nesto mogli, pa bi s njima mogao i na matori EI Nis verovatno da prikopcas. :p (U cenu sad ne ulazim - da li kosta kao pola telefona ili kao telefon.) Deluje malo bezveze kupovati drugi televizor samo da bi mogao da projektujes sliku na njega. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno