Šta je novo?

Windows (phone) 10

I sad kad si okačio ovu sliku, odmah se setim kako nam još nisu omogućili da biramo boju za drugu sim karticu... Biram šta da stavim, odaberem neku lepu boju, i onda vidim da mi je za drugu karticu dodeljena neka glupost, i onda vratim na staro...

Hteo bih da hard resetujem telefon, jel postoji neki nacin da na windowsu sve programe vratim ili mora sve od pocetka?

Kad se ulogujes na store imas svoj library, i odatle skines sve sto si nekad imao, bez da trazis svaki posebno.
Inace malopre su mi stigla azuriranja za sistemske aplikacije, 23 komaTa. :D

Sent from mTalk on Lumia 640

Razočaran AU i praznim obećanjima MSa ode Lumija danas.
Ne da mi nije krivo nego ne preporučujem je više nikome.
MS dizgori.

***, razumem te... Prosto, ako oni dovedu stvari u red kako treba, računam eto tebe nazad, ali previše sebi dopuštaju. Ne da negde greškom nešto urade, nego nešto zeznu i namerno (radio i navigacija na srpskom recimo)... Ali naravno, nećemo počinjati svi sad opet, ispucali smo se pre koji dan. :)

Uzgred, Čvoruga, live long and prosper. :)

Gari, razumemo se [emoji4] .

Jednostavno, toliko gluposti ne bi oprostio prsatoj plavuši a ne da me *****ava parče plastike.
Sve ima svoje granice.

Iznenađen sam interesovanjem i brzinom prodaje.

Ja bih samo voleo ako je ikako moguce da se aplikacije otvaraju istom brzinom kao na drugim sistemima.
Ako nije u memoriji (a to je dve tri aplikacije na giga rama) to je uvek cekanje od 5 do 10, pa i 15 sekundi, za skoro svaku ozbiljniju aplikaciju.
Jeste da nije high end telefon ali koji god sam uzeo android u skorije vreme, pa to je instant pokretanje, dve sekunde maks.
Ne znam da li je to do samog sistema, verovatno jeste, pa barem bi se neka aplikacija palila instant da iskljucivo zavisi od aplikacija..
Ne znam, 'samo' to je pocelo da me nervira opet..

Sent from mTalk

Ios portovi messenger i face se pale izuzetno sporo i nema teorije da ostanu u memoriji kad izadjes na home dugme.

Sent from mTalk

A nakoj ti je to Lumiji Borise, i jel mozes da navedes neki primer - koja ti se aplikacija toliko dugo otvara? To je l550?

A za interesovanje za l640, ipak je to u ovom trenutku najprimamljiviji Windows telefon za kupovinu uzimajuci u obzir cenu i sta pruza - barem po mom misljenju. :) I to sto Windows 10 Mobile neke stvari ne pruza, a da su pruzale ranije verzije - verovatno je to taj deo ljudi kojima ovo nije bitno. Isto kao i ja, telefon mi je na engleskom, kompjuter mi je na engleskom... tako sam naucio, i tako mi je u glavnom i lakse, pa me onda i ovo sa navigacijom ne pogadja - iako je bezveze sto su to uradili.

Slazem se sa Borisom, i mene to odavno nervira :D

Elem, da li jos nekom nakon Anniversary Update-a brljavi Photos app? Brljavi mi stalno kad ocu da zumiram sliku i da je pomeram levo-desno, zakoci se i zacrni ekran i jedino back dugme mi preostaje da se vratim na galeriju i otvorim novu sliku. I samo zumiranje pocelo da secka, nije tako bilo ranije. Pocinje poprilicno ovo da me nervira :/

Postaje iritirajuce ovo da se mob ne moze da spoji kod kuce na wifi tj. spoji se ali pise No Internet i cisti je random kada ce doci net nakon restarta, iskljucivanja i ukljucivanja wifi 10-tak puta, pa cak i brisanja wifi mreze i ponovno ukucavanje sifre....

Danas su mi na pocetnom ekranu umjesto kalendara i sofascore samo prazne kockice...
Nisam zahtjevan korisnik, ali najosnovnije stvari ne rade kako treba, i licno u ovom trenutku win telefon ne bih preporucio nikome, sem ako hocu nekoga da zeznem i da pogubi zivce :)

Sent from mTalk

@gari

550 da.
Ne verujem da je i na 950 nesto ludilo bolje.
Nisam jos nikad video da se iz cold starta neka aplikacija (ne mislim na dialer) upali za pola sekunde.
Evo za primer facebook (ne beta), pa to je nekih 15 sekundi dok ne dobijem svez feed..
Whatsapp i kad je u memoriji to je resuming od 3, 4 sekunde. (ne uvek)
Shazam jedno 12 sekundi.
Ne postoji nijedna pa cak ni dialer ili messaging da se instant pali kad nije u memoriji.
Pa alarm kad namestam i stisnem save, treba mu jedno 2, 3 sekunde da skapira sta se desilo.
Nije sad to nista strasno ali ipak ako moze raspali Galaxy Ace 2 junior, da upali fb, twitter, b92, iste sekunde, cenim da bi mogli i win telefoni..

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Jel ovaj build .82 o kome se pricalo dostupan za sve ili trenutno samo za Insidere ?

Pokušaću da snimim kako kod mene radi OS, pa uporedite.

Sent from 640

Ne znam, meni nekako vise deluje da je do tvog telefona, tj. prosto on da je nesto sporiji. Moj otvara Shazam za 3-4 sekunde. Ali to mi nekako i jeste malo teza aplikacija... No bezveze opet da tvom toliko treba, jos sto je to jedan od tih sto je dosao sa desetkom.

Evo sad je za 6 otvorio shazam, poenta je da ga nikad nece odmah otvoriti, nijednu aplikaciju..
Na iphoneu recimo kako pustis prst sa ikonice vec je otvorio.
@encarta

Ajd, ako mozes neke popularne aplikacije otvaraj zatvaraj pa da merimo. Mada i to nije merodavno, ima neko 'raspolozenje' da cak iako nije u memoriji, a skoro si je palio tipa danas, onda ce je brze otvoriti...

Sent from mTalk

Shazam i slicne aplikacije koriste splash screen na iOS-u i androidu da te zavaraju da se brze pale nego sto se stvarno pale, jer dok ti gledas u logo ona se ucitava u pozadini. E sada ne znam da li i wm10 aplikacija koristi splash screen

Da, pola ucitavanja je splash pola je 'loading'.
Ali kazem, to je sekunda max na iosu.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ne znam koji iPhone si koristio ali ipak je on hardverski miljama ispred 550 i slicnih low end telefona. Pa cak i iPhone 5

Koji iOS telefon? Apple nema low end hardware.

Ne kazem, samo sam primer dao (6s), ali takodje sam rekao i da su androidi (iz bilo koje klase u poslednjih par godina) miljama ispred po tom pitanju.

Sent from mTalk

Postaje iritirajuce ovo da se mob ne moze da spoji kod kuce na wifi tj. spoji se ali pise No Internet i cisti je random kada ce doci net nakon restarta, iskljucivanja i ukljucivanja wifi 10-tak puta, pa cak i brisanja wifi mreze i ponovno ukucavanje sifre....

Sent from mTalk

Ресетуј рутер, а не телефон. Пожељно да је у том моменту укључено што више Wi-Fi уређаја који користе тај рутер.

Ne kazem, samo sam primer dao (6s), ali takodje sam rekao i da su androidi (iz bilo koje klase u poslednjih par godina) miljama ispred po tom pitanju.

Sent from mTalk

Nisam koristio (desetku) ali po klipovima na youtubeu windows na telefonima i dalje poprilicno lose barata ramom, i prioritetima koje ce drzati u ramu. Gledao sam neki review i bukvalno mu je neka aplikacija koje je prvu pokrenuo ostala u ramu, dok je prethodna odma isla na resuming. I tada naravno da paljenje traje 5-6+ sekundi. A ako telefon ne "ume" da oslobodi ram naravno da ce pokretanje svake nove da ti ide sporije, zato ti nekada treba 5-6 sekundi a nekada 15

Poslednja izmena:
Sve zavisi... Ako pokrenem bilo koju aplikaciju i izađem iz nje... Nakon nekog vremena, po pokretanju iste, ulazak je momentalan. Istina, treba neki period, samo... Ja na 6 plus (bratov) isto imam neki period potreban za ulazak, osim, ako nije već upaljena u pozadini i tada se isto ulazi momentalno.
Da dodam, optimizovanost ios-a je druga priča... I da, tu se radi o cca 9 telefona, dok kod android ima mali milion, a windows ima oko 30 telefona, govorim o svim Lumiama, samsung, htc, lenovo... Blu.
Po meni najbolji odziv ima WA, koji po pritisku ikone, daje ulaz u aplikciju u roku 2 sec, L950.
To i nije puno, shazam je druga priča... Meni ulazi u operativnost za 4-5 sec, što nije strašno.

Ресетуј рутер, а не телефон. Пожељно да је у том моменту укључено што више Wi-Fi уређаја који користе тај рутер.
Ne znam to nisam probao, ali neko mi je pisao da probam sa resetom telefona.

Sent from mTalk

Meni se sve brzo otvara na 950xl.
Međutim od pre sat vremena ako pokrenem FB aplikaciju učita je prikaže feed ali kao da je touch screen crko. Ne reaguje na bilo kakve komande. Sve ostale aplikacije rade ok.

Sent from mTalk

Vrh Dno