Šta je novo?

Windows (phone) 10

Kod mene kuci nece da se konektuje i projektuje sliku na samsung tv, dok kod stare moze na stariji model samsunga bez problema. Cudno. Zasto bi smo kupili to ? Kosta ko 640 :)

Sent from mTalk

Ma ja imam smart tv (android) , i slaba vajda.
A na YT gledam kako lik poveže lumiu za par sekundi u tri klika. I ja tako pokušao i uhvatim komšijin samsung!

Ovo što je gari okačio bi sigurno radilo jer sam delio fajlove preko NFC čipa, a sad da im baš ne dam novac za NFC za TV.

Sent from 640

Poslednja izmena:
Menjaj TV.
Ja sam mojom 640xl lte zadovoljan kako radi sa ovim poslednjim apdejtom. I da ne postoji problem sa nedostatkom aplikacija bila bi mi primarni tel.

Jednostavno je random, sa nekim tv-om radi a sa nekim ne.

Sent from mTalk

Tv mora da podržava Miracast da bi uparivanje radilo.
Windows phone može da se poveže na TV na tri načina:

1. Connect to device/cast to device - za streamovanje klipova smeštenih u telefonu. Ovo više ne radi nego što radi.
2. Preko YT- otvorite YT aplikaciju na tv, settings, connect do device. Tu dobijate pairing code koji ubacujete kad otvorite youtube.com/activate
3. Tubecast - slična procedura kao pod 2. Kad otvorite neki klip imate ikonicu (dva prozorčeta u gornjem desnom uglu) kliknete na nju i ubacite pairing code sa tv. Ograničenje je 20 stream-a. Ko hoće još (beskonačan broj streamova) mora da plati 300 dinara za Premium.

Sent from mTalk

Onda je to sve prilicno bezveze... Ja sam se nadao da je moguce ceo sadrzaj telefona nekako baciti na TV, odnosno na TV-u da se vidi sve sto ja radim. Zar nije moguce prosto pretraziti uredjaje (bluetooth-om pretpostavljam), onda se povezati na TV, i pokazati na TV-u bilo sta sto gledam na telefonu? Ako mogu samo video da se pokazuju, pa to mi ni ne treba, onda mi nije ni zao sto moj TV nema te mogucnosti... :trust:

Sta je s onim Connect u Quick actions, jel ne bi to moglo da posluzi?

Poslednja izmena:
Mislim da je moj matori povezao 550 sa Android tv boxom i da je radio screen mirroring. Pitaću sutra. Ja bez problema kačim svoj OPO na Smart TV ali to je napredni Android a ne raspali MS :D

Sent from my A0001 using Tapatalk

Onda je to sve prilicno bezveze... Ja sam se nadao da je moguce ceo sadrzaj telefona nekako baciti na TV, odnosno na TV-u da se vidi sve sto ja radim. Zar nije moguce prosto pretraziti uredjaje (bluetooth-om pretpostavljam), onda se povezati na TV, i pokazati na TV-u bilo sta sto gledam na telefonu? Ako mogu samo video da se pokazuju, pa to mi ni ne treba, onda mi nije ni zao sto moj TV nema te mogucnosti... :trust:

Sta je s onim Connect u Quick actions, jel ne bi to moglo da posluzi?
Moze to mi radi na starijem samsung smart tv-u dok ovaj noviji nece da se spoji

Sent from mTalk

Moze to mi radi na starijem samsung smart tv-u dok ovaj noviji nece da se spoji

Sent from mTalk

Na L735 je radio mirroring (onda kad mu se radilo sto je bilo retko), na L950xl sad ima i continuum ali i on se retko kad poveze a i kad se poveze (wireless) lag je toliko užasan da otpadaju tapete.

Sent from mTalk

Ne znam da li je wifi direct ili nesto drugo ali nekad radi a nekad ne

Sent from mTalk

Cast to device postoji i na W10 i na W10 Mobile tako da mora da radi preko WiFi jer drugo ne postoji.

Sent from mTalk

Evo tel se azurirao na .82, sad mobile hotspot radi i tel je fluidniji.

Sent from mTalk

Bio i onda nista nisam menjao samo sam obrisao windows insider aplikaciju.
U toku noci sam pokupio update i resetovao se.
Uglavnom ovaj update je dosta dosta bolji.

Sent from mTalk
Edit.

https://support.microsoft.com/en-us/help/12387/windows-10-update-history?ocid=update_setting_client
d511fss.jpg

Skinite aplikaciju windows novosti, odlicna je.

Poslednja izmena:
Da, onda si jos na insajderu, ako hoces da se odjavis mozes toi da uradis u podesavanjima.

I jeste, super je aplikacija windows novosti. :)

Vidim da je bilo neko ažururanje juče za MSN vreme bar tako mi piše u prodavnici (nedavne aktivnosti)

Aha..vidim da su sredili azuriranje Live plocice..barem je kod mene tako. Jutros je bilo kako treba

Meni ta app ne radi. Kaze nesto tipa "vas telefon nije raspolozen. Probajte restart."

Ali bukvalno ni malo nije fluidniji ili brzi od prvog dana do sad :) E sad ili svi drugi umisljaju ili ja..

Meni je od starta radio fluidno, samo je umeo malo da brljavi nesto, a sto se sad sve redje i redje desava. Sad na Redstone je sistem mnogo stabilniji, i skoro da bi radio bez restarta. Ni ne znam koliko bi radio bez problema bez restarta, koristim ga tako, i onda restartujem posle nedelju dana iz nekog bezveze razloga - bilo da nesto pokusavam, ili sto nesto podesavam. Recimo, poslednji restart mi je bio pre neki dan kad sam instalirao srpski jezik na telefon, i posle toga opet vratio na engleski, mesto sam oprobavao. A pre toga nije hteo da sinhronizuje gmail nesto, pa sam restartovao telefon (dobro, eto, to je bio poslednji "problemcic").

Pitao develeper aplikacije phone fm radija kada planirju implementirati rds, kažu "unfortunately these function is not provided to third-party developer by Microsoft."

Ja kad god sam probao radio na telefonu to je bilo katastrofa. Jedino da se uopste ne pomeras i da nadjes dobru frekvenciju, ali u GSP-u je uzas, gde vi uopste nadjete primenu za radio?

A sta je tacno rds? I jel mislis na Radio FM Phone, FM Radio Player, ili bas FM Radio?

Gari, ispisuje ti razne informacije dok slušaš FM.

Ložač, 830 hvata stanice normalno, u prevozu ga i koristim najviše.

Ja kad god sam probao radio na telefonu to je bilo katastrofa. Jedino da se uopste ne pomeras i da nadjes dobru frekvenciju, ali u GSP-u je uzas, gde vi uopste nadjete primenu za radio?

Ako ti radio radi kako treba, mislim da nema potrebe ni da govorim gde mu nadjemo primenu. Nije to aplikacija koja se koristi stalno, nego tek u nekim momentima - recimo, ako su me smorile pesme koje imam snimljene na telefon, a to cesto bude, a hocu da slusam muziku i nemam wifi.

Vrh Dno