Šta je novo?

Windows (phone) 10

Itekako je zbog toga, poznata greška, navedena je odmah kada je pušten build.
Sad jedino mogu direktno iz prodavnice na sd karticu da smestim aplikaciju jer svako prebacivanje iz memorije telefona na sd karticu,blokira rad aplikacije i mora da se deinstalira pa onda ponovo preuzme.

Video sam. :)

Sad i da ja pitam za jednu sitnicu... :) Jel i vama u Outlooku ne pise vase ime kad posaljete neki mejl, ili odgovorite nekome, nego pise samo [email protected]? Ranije mi je stajalo lepo ime i prezime, a sad mi ovako stoji - to mi je od kako sam na Redstone-u. A podesio sam u podesavanjima za svaki nalog pojedinacno ono "salji kao Sima Simic"... Ne znam da li mi je to bilo tako cim sam presao na Redstone, ili malo kasnije - nakon sto sam uradio hard reset jer me je zezala tastatura.

Video sam. :)

Sad i da ja pitam za jednu sitnicu... :) Jel i vama u Outlooku ne pise vase ime kad posaljete neki mejl, ili odgovorite nekome, nego pise samo [email protected]? Ranije mi je stajalo lepo ime i prezime, a sad mi ovako stoji - to mi je od kako sam na Redstone-u. A podesio sam u podesavanjima za svaki nalog pojedinacno ono "salji kao Sima Simic"... Ne znam da li mi je to bilo tako cim sam presao na Redstone, ili malo kasnije - nakon sto sam uradio hard reset jer me je zezala tastatura.

Isto i kod mene piše samo email kad šaljem moguće da je to došlo sa apdejtom ...

Hvala na odgovoru. :)

Update:

Posle skoro dva sata, uspeo je da instalira AU.
Sad je valjda sve ok.
Mora da je update bio kompresovan pa je ovom procesoru trebalo više vremena da sve obradi, uz verovatno sporiju sd karticu na kojoj je sistem instaliran i manje rama u poređenju sa L950xl.

Sent from mTalk

Jel može neko da mi objasni kako da isključim live tiles i da mi tile određene aplikacije zadrži svoju originalnu boju? Npr. Viber tile je transparentan, kad smanjim transparency na minimum onda preuzima accent boju i koja je u mom slučaju siva. Probao reinstalaciju, nema pomoći. Istu muku patim i sa tubecast i sa mTalk, itd. Interesantno je da mi tiles za FB i Twitter ostaju nepromenjene, tj zadržavaju originalne boje bez obzira šta čačkam.

Sent from mTalk

@miskonius
Mislim da samo u datoj aplikaciji možeš da podesiš dal hoćeš.da pločica bude transparentna ili ne. Neke app imaju a neke nemaju tu opciju!

Sent from 640

****m li ga, jasno se sećam da je Viber jedno vreme bio ljubičast a tubecast crven. Ništa čačkao nisam. U tubecast ina opcija da se isključi transparent tile ali to ne reaguje, dok Viber i nema tu opciju.

Sent from mTalk

Vajber je promenio svoju plocicu u jednom trenutku nakon objavljivanja nove aplikacije.

Mislim da to zavisi od autora programa. Praveći igricu za Windows Phone 8.1 prodavnica mi je ponudila upload ukupno 34 logo ikone u raznim dimenzijama, kao i 4 pločice (i još desetak "promo" slika). Za Windows 10 Universal, već Unity u svom okruženju nudi postavljanje 29 logo ikona, plus razne varijante za pločice. Verujem da su pokrivene sve mogućnosti, pa samo zavisi koliko će autor/izdavač da se igra sa time.

Ijooooj to sam čekao, ima da turim Android na 1520 samo tako!!!!
:D

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
To će onda biti telefon van svake konkurencije! :D

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Ovo postaje frustrirajuce, uradih HR zbog jedne deezer app koju nisam uspeo da instaliram, sada vise od pola app koje su u vlasnistvu ne mogu da instaliram cak ni ,,,,ni FB. valjda ce srediti vise tu prodavnicu

Od juče WA i Vajber poludeli, nema notifikacija, da bih video nove poruke, moram da uđem u aplikaciju, pa da sačekam minut, i tek onda se pojave. Reinstalacija nije pomogla. :(

Uradio mu soft reset i proradile notifikacije.

Šteta, a taman sam se spremao da ga dam u oglase, pa da ga uvalim nekom. MS dizgori! :D

Sad kad je ponovo sve u redu, po cenu da zvučim kao Toša, ali meni (opet) sve radi. ;)

Još jednom hvala Dark-u na podsećanju kako se radi soft reset. :)

'Ajde ljudi, pišite nešto, prođe noć, šta ste se svi zagledali u ženske odbojkašice? :D :D :D

@grada
Retko se dešava da posle HR telefon povuče sve sa prodavnice odmah. Najpametnije je posle HR ostaviti aparat još neko vreme da sve postavi na svoje mesto.

Sent from 640

Bilo bi super da je to problem i da zato nece da instalira app iz moje biblioteke, ali nije to, ovo se desava posle najnovijeg update. Samo me interesuje da li se to samo meni desava ? Uredno dobijem poruku da je problem do njih i da pokusam kasnije, okacio sam sliku kako to izgleda, pa da ne kacim opet. cak i u samoj prodavnici ne postoje app naprimer FB, Deezer verzije koje sam koristio vec neke druge koje su njesra i naravno to mi dozvoljava da instaliram :mad:

Poslednja izmena:
Grada, isto tako bilo meni juče, istu poruku izbacivao kao i tebi,
sad mi prošla instalacija problema bez.
Probaj sad.

Uzeh i ja L650. Odmah sam ga povezao na WDRT i ponudio mi je update firmware-a i sistema. Nakon update-a, ponudio mi je AU preko wifi. Odradjeno i to, pa HR. Primetio sam da imam na Lock Screen-u ikonicu za ukljucivanje kamere umesto Backspace sto je fantasticna stvar. Sistem je OK, ali tu i tamo ima musica, najvise vezano za Store. Primetio sam i da se Glance Screen ne gasi, vec ostaje stalno ukljucen bez obzira na podesavanje. Jedina opcija je da ga u potpunosti iskljucim. Nadam se da ce u neko skorije vreme dobiti funkcije kakve je imao na 8.1 sistemu. Prelazak sa L920 na L650 jeste upgrade, ali bez wow efekta.

Ja sam primetio takav problem par puta na TH2, ali na RS se nisam iskusio.

Grada, isto tako bilo meni juče, istu poruku izbacivao kao i tebi,
sad mi prošla instalacija problema bez.
Probaj sad.

probao--nece, da probam ponovo da u radim HR ? koja app prosla, ove koju ja hocu FB I deezer nece, dok neke druge app rade normalno

Poslednja izmena:
Da ta verzija radi, deezer music, app koja je standardna i koju sam koristio postoji u mojoj biblioteci ali je nema u storu vise kao i FB MS , sigurno ima jos takvih primera

Prilozi

• wp_ss_20160820_0001.png
    wp_ss_20160820_0001.png
    93.8 KB · Pregleda: 59
  • wp_ss_20160821_0001.png
    wp_ss_20160821_0001.png
    260.2 KB · Pregleda: 58
Ima li neka fora da dobijem taj AU updejt? Meni pise da je tel ap tu dejt

Sent from mTalk

Insajder, Release Preview i onda posle izađi iz Insajder programa.

Ok hvala, probacu na taj nacin danas

Kako da budem insider?

Edit: Evo snasao se nekako, skida neki updejt
14393.82

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Cini mi se da malo brze radi tel i htio da pohvalim kako sada dok kucam na tastaturi ne izlazi iz aplikacija i desi se to :(
Uradicu i HR danas sutra mozda rijesim taj problem

Sent from mTalk

Cini mi se da malo brze radi tel i htio da pohvalim kako sada dok kucam na tastaturi ne izlazi iz aplikacija i desi se to :(
Uradicu i HR danas sutra mozda rijesim taj problem

Sent from mTalk

Ako je do tastature, tako sam ja kad sam presao na Redstone - hard reset bez povlacenja backupa, i od onda tastatura radi savrseno. Na zalost, nesto se izbrljalo tokom koriscenja jos u raznim Threshold buildovima, pa sam ostavio to iza sebe, i brzo sam ponovo dodao vecinu mojih nekih reci u predikciju. Doduse, nisam imao problem sa pucanjem aplikacije, ali bas je i meni tastatura bila problematicna, i to je ono sto vidim da je sada bolje na Restone-u.

Nazad
Vrh Dno