Čitajući vaše komentare na razne build-ove stekao sam utisak da neki od vas prerano testiraju ono šta već testiraju pa iz tog razloga nema željene stabilnosti ili rezultata.
Postupak koji ću navesti sam izveo na više od 10 telefona (uglavnom 535 i 640) i zaista je svaki w10m je bio veoma stabilan i niko se ne žali da nešto nije ok.
Naravno ako app nije prerađena za w10m ili je beta tada ne treba optuživati w10m već app.
Najidealniji rezultate dobijem na sledeći način:
1) bez obzira da li nadograđujem wp8.1 ili w10m, posle nadogradnje obavezno uradim reset na fabrička podešavanja. Znam da je dodatan posao sve podesiti ili je vredan truda.
- ovo spreči neke konflikte koje se znaju desiti
- nestanak tastature,
- nemogućnost instalacije jezičkih alata (autocomplete, predictive text i slično),
- ili veoma usporen protok kroz wifi.
2) ništa ne vredi testirati u prvih 60 min

mnogo stvari još 'leže' u pozadini i performanse svakog builda su u tom periodu jezive.
3) idite u prodavnicu i proverite koliko ima nadogradnji na čekanju. Videćete da ih ima od 30 do 45 - kako kad.
- preporuka je da nadogradite prvo prodavnicu jer je mnogo stabilnija poslednja verzija od one inicijalne (čitao sam da nekima puca store - to je zbog ovoga)
- nadogradite sve ostale aplikacije.
4) kada primetite da wifi ikonica miruje i nema mnogo dolaznog saobraćaja, tek tada imate sistem spreman za pravi test.
Nadam se da sam pomogao bar nekome da se izbori sa nekim tekućim problemom.
Pozdrav
Sent from mTalk