Šta je novo?

Windows (phone) 10

Izvuci ga odakle god, post je kriminalan i nerealan do kraja, nema blage veze da li se nekome sviđa WP ili ne.

ne bih se složio sa tobom ali opet to je neko moje mišljenje, čovek je izneo nekoliko bitnih činjenica a po meni jedina važna činjenica je ta da mi koristimo w10 insajder verziju koja nije finalna verzija i kako se bližimo finalnoj verziji OS će da bude fluidniji i stabilniji ne kontam šta tu nije tačno? Uz napomenu da ne skačem po živcima ljudima koji imaju velkih problema sa ovim OS meni radi zadovoljavajuće.

Poslednja izmena:
Zamisli, W10m je jedini dostupan i zvanicni softver za L550, nije moguce instalirati osmicu :) A hteo sam, naravno jer WP8 radi neuporedivo bolje i stabilnije cak i na slabijem hardveru.

Dakle, svoje korisnike MS casti sa raspad beta softverom na 3-4 najnovija telefona i tako vec 6 meseci, svaka cast Majkrosoftu sto je sa manje od godinu dana uspeo da unisti i ono malo prednosti/kvalitetnih odlika WP8/8.1, budimo im zahvalni :)

Ja tvoju pricu vidim ovako TI si namerno kupio telefon od 80E a hteo bi da radi kao onaj od 500E...
E sad buduci da to u realnom svetu ne biva ti bi da mu "udaris" WP 8.1 i/ili stariji kako bi on radio k'i Zmaj...
E to sinko nece da biva...

Onako iskreno reci ti nama da li za iP6s+ ima neki stariji iOS recimo neki v4.xx?
Mogu da zamislim kako bi on klizao na ovom HW...

Da li za ShmugShmug 6Edge ima neki android v2.36?
Ovo bi bilo brze od svetlosti na novom HW...

Nesto kao W95 na novim racunarima, sistem se digne za 0.76s... :d

Uzimam sa rezervom to šta pišeš ti i ostali jurišnici WPa, tako da ono,
ne smatram vaše postove za 100% tačne jer sam i sam posedovao WP i uverio se lično da nije baš sve kako ste pisali :D.

A zahvaljivanje MSu ili bilo kojoj drugoj firmi mi je nivo zahvaljivanja našem Gospodaru, smešno, ništa drugo.

ne smatram vaše postove za 100% tačne jer sam i sam posedovao WP i uverio se lično da nije baš sve kako ste pisali :D.

A zahvaljivanje MSu ili bilo kojoj drugoj firmi mi je nivo zahvaljivanja našem Gospodaru, smešno, ništa drugo.

Ja jurišnik? Ajd pa dobro nisam to znao but thx, to zahvaljivanje sam razumeo na neku drugi način al ajde da ne budem baš hard :)

čitajući po netu vesti slučajno sam nabasao na ovu e sad koliko je tačna videćemo do kraja meseca :D
Huan Blas (poznat i kao @evleaks) u svom izveštaju u VentureBeatu sugeriše da će ažuriranje na Windows 10 Mobile stići do kraja meseca.
Ove procene su bazirane na emailu koji je Microsoft poslao partnerima, a u koji je VentureBeat imao uvid. Prema sadržaju emaila, Microsoft cilja lansiranje Windows 10 Mobile operativnog sistema na uređajima do kraja marta.
Za sada nije poznato kog datuma tačno će se ovo ažuriranje i dogoditi. Očekuje se da će uslediti nakon što Lumia 950 i 950 XL dobiju svoja redovna mesečna ažuriranja servisa.

Poslednja izmena:
Poredim bas boot uptime z2 i lumie 550 covece koliko je lumia brza, tj koliko se sam sistem brze dize :)

Nije poenta bila "hvala Microsoftu sto nam je toliko dobar i cestit, i toliko se trudi za nas" kao sto bi se neko na Blizu zahvaljivao Velikom Vodji, nego je poenta u tome da kad neko kupi Android on je u glavnom vencan s tim androidom. Kod nas to barem nije slucaj, mogu da koristim noviji sistem iako sam kupio NAJJEFTINIJU LUMIJU posle lumije 435 valjda - jedino je ona za oko hiljadu dinara jeftinija. :)

I jos bih dodao, cesto pominjemo kako aplikacije ne polecu instant, ali meni je ipak bitno da nakon sto udjem u aplikaciju ona radi glatko. Oni su umesto tog loading ekrana komotno mogli staviti neku slicicu ili animaciju, i sigurno ljudi ne bi bili toliko sad glasni oko toga, nego su ljudi alergicni na "loading" kao i na onaj pescani sat na Windowsu XP/2000/98... :) Ja sam jednostavno to prihvatio tako: kada se s nekim dopisujem onda ne treba da gasim aplikaciju, pa da je stalno ponovo pokrecem, nego je ostavim u pozadini, i to je to. :) Ne znam kako bi mi smetalo to sto se ne otvara po prvi put aplikacija instant. Naravno, nakon sto ne ocekujem neku ponovo poruku, onda poruke gasim.

L830, sto se tice sistema, sve je kako treba, deluje mi da je sa ovim buildom od sinoc i baterija popravljena, ali tek cu videti, malo manje od 3h je proslo mada sam ga bas dosta cackao, skinuo je 12% sto pre nije bio slucaj, cak i sa 8.1 je sa 100% mnogo brzo padao na 90%...tek posle se stabilizuje potrosnja.

Ne znam za ostale modele, ali meni stvarno 8.1 nije brzi ni u kom smislu, odradio sam pre nekoliko dana reset na 8.1 i nema neke razlike u brzini. Sem sto je sve krupnije i jednolicnije, sama brzina kod osnovnih stvari je skoro ista, sem sto mi na 8.1 animacije deluju sporije. Na w10m aplikacija koja je u memoriji mi se otvara brze, vecina instant, cak i posle par sati u pozadini. Kako god, nema razloga da bilo koga ubedjujem u nesto najbitnije je da su meni stvari dosle na svoje mesto :D
Inace, mojoj devojci na L930 ne radi bas najbolje, cesto kada duze razgovara (bilo gde) sam se zakljuca i teba mu vremena da se otkljuca, a par puta je morala da ga restartuje. Mozda je do proximity senzora. Sem toga i naravno odvratnog edge-a sve ostalo radi kako treba. Videcemo kada instalira ovaj build od sinoc.

Evo i ja da napišem koju reč.
Dovoljno sam mator da bi bio fun boy bilo čega, pa tako i ovog parčeta plastike.
Nisam ništa komentarisao zadnja dva apdejta, i sad kad sam instalirao ovaj poslednji, situacija je sledeća, model je 640.
Nikad nisam radio HR, sem kad sam prešao prvi put na WM10 sa osmice.
Baterija je i dalje odlična, nemam zamerki.
Testiram aparat tako što uvek pokrenem iste app u pozadini i onda krenem da prebacujem između njih, neke su zavisne od neta a neke ne.
Pokrećem Metrotube, edge, mtalk, sms, viber, postavke, one note.
U svim app sam krenuo nešto da radim.
Sa novim buildom mi se vrlo retko dešavaju tačkice za resuming, već se desi samo da ekran blinkne.
Kad se vraćam na Mtalk, momentalno se vraća na app sa učitanim sadržajem. Kad to isto pokušam sa TT onda je javlja resuming i učitavanje. Ne dešava mi se da kad zaključam fon da pri otključavanju nestane app iz pozadine. Mogu komotno da nastavim da radim u njima.
Ipak je Mtalk za wm10. Čak ni pri kucanju dužih postova nema usporavanja kucanja kao na TT.
Metrotube nastavlja gde sam stao bez resuminga, kao i edge, s tim kad ima desetak prozora, neku zahtevniju stranicu učitava ponovo, ali tamo gde sam stao.
Kretanje kroz meni i podešavanja je trenutno i sve opcije su tu.
App kao OneNote, photos itd rade perfektno, samo nekad galeriju učita momentalno pa uradi refreš, u slučaju da ima izmena.
Kucanje poruka je najfluidnije do sada i ispravke teksta na srpskom rade odlično.
Bitna stavka, testirao sam otvaranje app zavisnih od interneta, na različitim protocima, i tu dolazi do velikih razlika. Gde je net brži tu se vidi koliko app brže reaguje, neke app jednostavno čekaju da se ceo sadržaj učita i ako je net slabiji eto čekanja. Kad takvu situaciju priredim androidu, on otvori app tamo gde je bio poslednji put pa onda učitava sadržaj.
Što se tiče FF, mesendzera, 6tag, sve radi bez problema, jedino što 6tag predugo učitava pri prvom učitavanju i pri vraćanju iz pozadine.
Kamera, s obzirom kako je radila u startu, sad je sve dosta brže. Brže se pokrene i slika. Više mi ne zakucava kad opalim više slika za redom.
Juče sam imao situaciju kad smo kolega i ja trebali nesito da uslikamo. On ima iphone6, i na opšte čuđenje obojice, 640 je brže otvorila kameru i slikala.
E sad malo o aplikacijama u prodavnici.
Većinu app koje sam koristio na osmici sam probao i na desetci, i 80% je neupotrebljivo. Jednostavno rade neko vreme i kraj, ili nestanu skroz ili moraju ponovo da se reinstaliraju, jedna mi je progutala sve sačuvano u njoj.
Tako da sad koristim samo one koje malo istestiram ili je navedeno da su za desetku.
Inače, groove i puštanje muzike radi bez problema, pri svim režimima.
Meni je čudno kako se kod nekih članova na istom ovom modelu javljaju silni problemi, to je enigma za mene.
Ponovo ću poštovati ovde za par dana sa novim utiscima, pokušaću da uradim malo teže testove.

Evo SC ispravke kucanj
v8jHg1m.jpg
a
vF6yaqL.jpg

Ja tvoju pricu vidim ovako TI si namerno kupio telefon od 80E a hteo bi da radi kao onaj od 500E...
E sad buduci da to u realnom svetu ne biva ti bi da mu "udaris" WP 8.1 i/ili stariji kako bi on radio k'i Zmaj...
E to sinko nece da biva...

Onako iskreno reci ti nama da li za iP6s+ ima neki stariji iOS recimo neki v4.xx?

O cemu li pricas ti.. da li znas uopste?

Da, namerno sam kupio W10m telefon da bih se smarao ovde sa kojekakvim WP/Win fanbojima a i da bih se nervirao zbog tolikog broja bagova, sigurno je zbog toga :)

Ako vam se ne svidja ovo sto pisemo psyhound, mihajlosd, jos neki clanovi koji nemaju nameru da kriju mane ovog OS-a i ja vi lepo predlozite moderaciji da u svaku WP/WM temu u prvi post ubaci pravilo da su dozvoljeni samo hajp i hvalospevi o tom jadnom MS-u kog napadaju ''hejteri'' a mozda ne bi bilo lose i da nas banuju za iznosenje objektivinih cinjenica o bagovima i problemima, mozda vam bude lakse uz ta pravila :)

Ajmo ovako - ''namerno'' sam kupio fon koji zvanicno kosta oko 150e (L550) ocekujuci da radi stabilno i fluidno kao telefon koji je predstavljen pre 3 godine i kosta 40e po oglasima (L520) a upravo je to pozitivno iskustvo sa 520/525 a i hajp oko W10m bilo presudno da za nezahtevnog korisnika izaberem Lumiu sa dobrim hw za tu cenu i sa (navodno) stabilnim softverom, na kraju od tog stabilnog softvera nema NISTA :)

Ovo oko vracanja ip6s+ na matore verzije ios-a ne bih komentarisao, prica apsolutno nema nikakve veze za mozgom jer ti telefoni rade odlicno na softveru sa kojim su izasli na trziste dok L550 samo moze da kuka za WP osmicama koje je nemoguce instalirati dok je desetka uglavnom poluproizvod aka djubre, toliko o tome ;)

@ Psyhoud i mihajlosd

Znam da w10m ne radi isto na svim telefonima i da su bagovi krajnje nepredvidivi, da ovi telefoni danima mogu da rade ok a onda da odlepe bez nekog posebnog razloga ali vama ljudi svaka cast zato sto pisete objektivno o problemima koje ste primetili na ovim uredjajima, izmedju ostalog upravo za to i sluzi forum ali nazalost previse je ovde slepog fanbojizma.

Poslednja izmena:
Ne znam, meni iskreno win10m nije radio fluidno, niti stabilno kao 8.1. Ma koliko da sam želeo da nastavim korišćenje, u ključnim trenucima mi zabaguje sms, kamera, pozivi itd.. uglavnom se pojavljuje resuming. 8.1 je siromašan u odnosu na desetku ali po svemu vidim da je bar duplo optimizovaniji sistem. Počev od vremena boot-ovanja sistema, pa kroz generalno korišćenje osnovnih funkcija, store-a itd. Iskreno, zivo me zanima kako će raditi na 8.1 telefonima bez dodatnog firmware-a ukoliko planiraju puštanje krajem Marta
Lumia 1020

O cemu li pricas ti.. da li znas uopste?

Ako vam se ne svidja ovo sto pisemo psyhound, mihajlosd, jos neki clanovi koji nemaju nameru da kriju mane ovog OS-a i ja vi lepo predlozite moderaciji da u svaku WP/WM temu u prvi post ubaci pravilo da su dozvoljeni samo hajp i hvalospevi o tom jadnom MS-u kog napadaju ''hejteri'' a mozda ne bi bilo lose i da nas banuju za iznosenje objektivinih cinjenica o bagovima i problemima, mozda vam bude lakse uz ta pravila :)

Ajmo ovako - ''namerno'' sam kupio fon koji zvanicno kosta oko 150e (L550) ocekujuci da radi stabilno i fluidno kao telefon koji je predstavljen pre 3 godine i kosta 40e po oglasima (L520) a upravo je to pozitivno iskustvo sa 520/525 a i hajp oko W10m bilo presudno da za nezahtevnog korisnika izaberem Lumiu sa dobrim hw za tu cenu i sa (navodno) stabilnim softverom, na kraju od tog stabilnog softvera nema NISTA :)

Ovo oko vracanja ip6s+ na matore verzije ios-a ne bih komentarisao, prica apsolutno nema nikakve veze za mozgom jer ti telefoni rade odlicno na softveru sa kojim su izasli na trziste dok L550 samo moze da kuka za WP osmicama koje je nemoguce instalirati dok je desetka uglavnom poluproizvod aka djubre, toliko o tome ;)

@ Psyhoud i mihajlosd

Znam da w10m ne radi isto na svim telefonima i da su bagovi krajnje nepredvidivi, da ovi telefoni danima mogu da rade ok a onda da odlepe bez nekog posebnog razloga ali vama ljudi svaka cast zato sto pisete objektivno o problemima koje ste primetili na ovim uredjajima, izmedju ostalog upravo za to i sluzi forum ali nazalost previse je ovde slepog fanbojizma.

kako nazvati negativan hayp ili ti pljuvanje (hejt), pa nije mi tata kupio MS da ga branim uvek sam za neki konstruktivan dijalog i iznošenje konkretnih problema takođe i rešenja ako ih ima, za generalizovanjem priče ja ne vidim neku potrebu. Suviše je ostrašćenosti i potrebe kod nekih ljudi da se provociraju drugi bez neke naročite potrebe, samo da rezimiramo svako ko kaže da je zadovoljan w10 OS-om je fanboj istog a svako ko pljuje po istom je realan tj suprotan tom fanboju!? Još jednom i poslednji put ponavljam da nisam ničiji fan boj ali jesam zadovoljan kako telefon radi sa w10 naravno svako ima svoju verziju priče zadovljstva ili nezadovljstva ne sporim ali vređanje ljudi da su fan bojevi je ipak previše prosto iznošenje činjenica je ok ali ne i etiketiranje ljudi to nije korektno.

Poslednja izmena:
''Negativan hajp'' ili pljuvanje dolazi zbog toga sto W10m cesto radi veoma lose pa i ocajno, prosto i jednostavno :)

E sad neki ocigledno sve to kriju, cute i lazu sami sebe kako je sve vrh, to je vec neka druga tema (mislim samo na L550, ostale nisam probao i necu da komentarisem) ali koliko vidim psyhound ima totalno drugacija iskustva sa L640 nego ovi kojima radi ''odlicno-savrseno'' :)

Ipak kao sto rekoh ovi buildovi na L550 rade nepredvidivo, u najboljem slucaju ''samo'' su loading tripovi/manji bagovi i losa fluidnost problem (i ajde, preko toga moze da se predje nekako dok se ceka krstena verzija desetke) ali za ovih mesec i po dana jos nisam doziveo da ovaj fon radi tako da bi se to moglo nazvati ''odlicno'' pa cak ni solidno, ni govora nema o tome za sada a u isto vreme sam doziveo da telefon toliko baguje da takve gluposti nikada nisam video na nekom smartfonu.

Poslednja izmena:
Lumia 535 све ради свршено!
Задња обнова.
Телефон је заиста брз. Оно"сачекајте" имам само када улазим у Tapatalk и када из траке за обавештење покренем поруку. И по неки пут када покренем вибер.
Ја сам заиста задовољан са системом.

Е сада бих молио ове момке који нису задовољни са телефоном и системом да престану да смарају. Рекли су где је проблем и сада сви знамо! Ако имају неке новине, нека изнесу.

Hsv pocinjes bas da smaras :) Izvini ne znam kako drugacije to nazvati, i ne zato sto iznosis mane, pa svi ih iznosimo, ja pogotovo, i uopste ne krijem nezadovoljstvo u tim situacijama, al ti izgleda potpuno izignorises takve postove.
Moras shvatiti da drugaciji ljudi drugacije koriste telefone, jako je bezobrazno upadati u temu i nazvati bilo koga ko je zadovoljan i nema vecih problema 'botom', prvo ne znas jel pricas sa nekim kulturnim doktorom nauka ili s klincem kojem je ovo prvi telefon.
Da jbno je nekompletan sistem, da li mi to smeta da ga koristim svaki dan? NE!
Shvati da se ljudima svidja sistem ***, hejt stavom i prozivanjem ljudi konstantno nikako ne doprinosis temi..

Sent from mTalk

Lozacu, ne javljaj se ali ozbiljno ti kazem, dok nekoliko nas nije pocelo da kritikuje ove W10m buildove NA L550 (naglasavam model da ne pocenu da kmece ostali ''lumijasi'') cutao si kao najveca cava o problemima sa L550 i tek onda si poceo da ih iznosis a prosto ne mogu da verujem da su ti .00-.029 buildovi radili dobro kako si sam rekao jer sam se licno uverio (kao i svi ostali korisnici koji su objektivni a i IT novinari) da su te verzije softvera radile uzasno lose i bagovito. Toliko o tvojoj objektivnosti.

Nisam ja kriv sto moram da pisem o manama ovog nedovrsenog sistema u vecitoj beta verziji ali naravno to vam smeta jer ste se previse vezali za WP8 koji je radio dobro pa ne mozete da prihvatite da je trenutno stanje sa desetkom ocajno :)
Moras shvatiti da drugaciji ljudi drugacije koriste telefone, jako je bezobrazno upadati u temu i nazvati bilo koga ko je zadovoljan i nema vecih problema 'botom', prvo ne znas jel pricas sa nekim kulturnim doktorom nauka ili s klincem kojem je ovo prvi telefon.

E vidis, sad ti mene pocinjes da nerviras. Pazi da mi ne zabranis (ti ili bilo koji drugi MS fanboj) da pisem o licnom iskustvo sa W10M telefonom ;)

Kakvo bre crno ''drugacije koriscenje telefona'' i prihvatanje toga? Da li si ti svestan sta pises?! Pa pun net zalbi na to kako rade L550, evo i psyhound/mihajlosd to nece da kriju i koji je tvoj komentar na to?

Jel ti mislis da mi je toliko dosadno u zivotu pa da namerno pisem nekakve hejt postove o telefoni koji sam namerno izabrao (na osnovu veoma pozitivnih iskustava sa L520/525) uz ocekivanje da ce raditi kao sat? Zasto nisam pljuvao ovu desetku na L550 dok je na .71 radila iole ok? A to ''iole ok'' vazi u tom smislu jer je nazaost i to super koliko su ocajno radili 00-.29 buildovi. Da ne pominjem koliko bi svi vi smarali da neki android radi toliko lose kao ove raspale w10m bete, pa probili bi nam svima mozgove kako je android njesra (sto i jeste bio do 2012 ali tvrdim da nikada nisam video ovakve bagove kao na L550 za samo mesec i po dana!)

Znas li da se na pp javljaju neki clanovi koji mi kazu da batalim sve ovo, da sam u pravu ali da se jednostavno ne isplati polemisati sa zagrizenim MS fanovima? Pa bar 10 poruka takvih sam dobio za mesec i po dana.

Lozacu, ne pada mi na pamet da cutim i krijem bagove, mane bilo kog OS-a, proizvoda - jbno shvati to ;)

Nebitno koji je uredjaj/OS je u pitanju, ovo je forum i nije rezervisan samo za samozadovoljavanje MS/WM fanboja na nekakve hvalospeve o ''lumijicama koje rade savrseno'', knedle u grlu na klip o poslednjoj nokiji itd.

Situacija je takva-kakva je i potpisujem sve ovo sto sam napisao a kome istina toliko udara na sujetu i nekakva krhka MS/WM fanboj osecanja.. zao mi je, dokle god ne budu sredili sw naravno da cu ih pljuvati :)

Poslednja izmena:
Majke mi nisam mislio da si ovako detinjast u diskusijama.. Naucis nesto novo svaki dan.

Znam da si pratio i 520 temu, slobodno skupi sve moje negativne postove, ima ih koliko hoces, ali guess what? Ja bot opet uzeo Windows telefon, kako objasnjavas to? "Znam da je tesko ali konacno imamo pravog giganta na polju mobilnih telefona" (*dobar ovaj sendvic).
Ajde stvarno skoncentrisi se i procitaj koliko se ponavljas u svakom postu ko papagaj, dobro prestao si da pominjes Badu i Wave, to je napredak ;)

Nemoj tako kaubojski da pricas sa ljudima, izgubices svaki kredibilitet, koji sam mislio da ti je na dosta vecem nivou. Znaci ja sam cava ako nesto nisam primecivao, neko to pomene, i ja kazem "da, zaista, i meni se to desava, jeste iritantno", kako se zove onda onaj ko precuti tako nesto.. Kako se zove onaj ko nece da nabroji svoje licne probleme sa Androidom kroz godine koriscenja vec samo jase po Windows temama? Iskusno si kao pravi bot zaobisao tu moju molbu..

Poslednja izmena:
Lozacu, ne javljaj se ali ozbiljno ti kazem, dok nekoliko nas nije pocelo da kritikuje ove W10m buildove NA L550 (naglasavam model da ne pocenu da kmece ostali ''lumijasi'') cutao si kao najveca cava o problemima sa L550 i tek onda si poceo da ih iznosis a prosto ne mogu da verujem da su ti .00-.029 buildovi radili dobro kako si sam rekao jer sam se licno uverio (kao i svi ostali korisnici koji su objektivni a i IT novinari) da su te verzije softvera radile uzasno lose i bagovito. Toliko o tvojoj objektivnosti.

Nisam ja kriv sto moram da pisem o manama ovog nedovrsenog sistema u vecitoj beta verziji ali naravno to vam smeta jer ste se previse vezali za WP8 koji je radio dobro pa ne mozete da prihvatite da je trenutno stanje sa desetkom ocajno :)

E vidis, sad ti mene pocinjes da nerviras. Pazi da mi ne zabranis (ti ili bilo koji drugi MS fanboj) da pisem o licnom iskustvo sa W10M telefonom ;)

Kakvo bre crno ''drugacije koriscenje telefona'' i prihvatanje toga? Da li si ti svestan sta pises?! Pa pun net zalbi na to kako rade L550, evo i psyhound/mihajlosd to nece da kriju i koji je tvoj komentar na to?

Jel ti mislis da mi je toliko dosadno u zivotu pa da namerno pisem nekakve hejt postove o telefoni koji sam namerno izabrao (na osnovu veoma pozitivnih iskustava sa L520/525) uz ocekivanje da ce raditi kao sat? Zasto nisam pljuvao ovu desetku na L550 dok je na .71 radila iole ok? A to ''iole ok'' vazi u tom smislu jer je nazaost i to super koliko su ocajno radili 00-.29 buildovi. Da ne pominjem koliko bi svi vi smarali da neki android radi toliko lose kao ove raspale w10m bete, pa probili bi nam svima mozgove kako je android njesra (sto i jeste bio do 2012 ali tvrdim da nikada nisam video ovakve bagove kao na L550 za samo mesec i po dana!)

Znas li da se na pp javljaju neki clanovi koji mi kazu da batalim sve ovo, da sam u pravu ali da se jednostavno ne isplati polemisati sa zagrizenim MS fanovima? Pa bar 10 poruka takvih sam dobio za mesec i po dana.

Lozacu, ne pada mi na pamet da cutim i krijem bagove, mane bilo kog OS-a, proizvoda - jbno shvati to ;)

Nebitno koji je uredjaj/OS je u pitanju, ovo je forum i nije rezervisan samo za samozadovoljavanje MS/WM fanboja na nekakve hvalospeve o ''lumijicama koje rade savrseno'', knedle u grlu na klip o poslednjoj nokiji itd.

Situacija je takva-kakva je i potpisujem sve ovo sto sam napisao a kome istina toliko udara na sujetu i nekakva krhka MS/WM fanboj osecanja.. zao mi je, dokle god ne budu sredili sw naravno da cu ih pljuvati :)

Nije problem da pišeš o nedostacima OS i nije tačno da treba nešto da kriješ niti je to uopšte poželjno raditi (ne treba u sebi akumulirati bes - nije zdravo) naravno da treba da iznosiš svoje probleme sa telefonom ali mi se čini da u nekim situacijama prosto vređaš ljude nazivajući ih fanbojevima, cavama i "slepcima" ja kažem da za tim nema potrebe. Ako treba iskuliraj malo temu evo sačekaj kraj marta kako "neki" pišu tada bi trebalo da izađe finalna verzija pa kreni da pišeš ...

Poslednja izmena:
@ Lozac

Neko je detinjast zato sto u proseku jednom nedeljno napise utiske o W10m na L550 pa kakvi god bili? Ajde ne budi smesan, uozbilji se malo, nisi klinac koji je juce dobio lumijicu za odlican uspeh na polugodistu.

Nisam ja kriv za ovakvo stanje, da sve radi kao WP8/8.1 naravno da bih hvalio kako radi telefon, ovako je to nemoguce zbog ogromnih MS propusta ali jednostavno neki su toliko ostrasceni kada je ovaj OS u pitanju da im je jednostavno otkazao osecaj za realnost i prihvatanje kritika, pa ti onda preispitaj ko se tu ponasa ''detinjasto'' ;)

Da jbno je nekompletan sistem, da li mi to smeta da ga koristim svaki dan? NE!

Da li si svestan da si se ovom recenicom pokakio na sve ono sto si navodio kao razloge za prelazak sa androida iz 2010. na WP(L520)? Sta dalje covek vise da polemise sa tobom :)

Keve mi, ne verujem sta se desava sa pojedincima u ovim WM thread-ovima, ljudi shvatite da W10m buildovi ne rade podjednako dobro na svim telefonima i da L550 ima poveci broj problema, ko sve to hoce da precuti zbog fanbojizma neka cuti, ovo je IT forum i takve cinjenice prosto moraju da se znaju, nebitno o kom se OS-u/uredjaju/proizvodjacu radi.

@ Tosa

Kao prvo ne izmisljaj, nikoga sa foruma nisam nazvao ''slepcima'', MS tim mozda i jesam nekada.

Zatim, naravno da cu da pomislim da su pojedinci zagrizeni, ostrasceni fanboj likovi u pitanu, to je vise nego ocigledno.

Ajmo dalje, napisao sam sta imam i od sada cu se drzati L550 teme jer o softveru za taj telefon i pisem, ostali me ne zanimaju trenutno niti ih koristim. Sigurno ostali telefoni rade bar malo bolje od ove 550-ice.

Poslednja izmena:
@ Lozac

Neko je detinjast zato sto u proseku jednom nedeljno napise utiske o W10m na L550 pa kakvi god bili? Ajde ne budi smesan, uozbilji se malo, nisi klinac koji je juce dobio lumijicu za odlican uspeh na polugodistu.

Nisam ja kriv za ovakvo stanje, da sve radi kao WP8/8.1 naravno da bih hvalio kako radi telefon, ovako je to nemoguce zbog ogromnih MS propusta ali jednostavno neki su toliko ostrasceni kada je ovaj OS u pitanju da im je jednostavno otkazao osecaj za realnost i prihvatanje kritika, pa ti onda preispitaj ko se tu ponasa ''detinjasto'' ;)

Da li si svestan da si se ovom recenicom pokakio na sve ono sto si navodio kao razloge za prelazak sa androida iz 2010. na WP(L520)? Sta dalje covek vise da polemise sa tobom :)

Keve mi, ne verujem sta se desava sa pojedincima u ovim WM thread-ovima, ljudi shvatite da W10m buildovi ne rade podjednako dobro na svim telefonima i da L550 ima poveci broj problema, ko sve to hoce da precuti zbog fanbojizma neka cuti, ovo je IT forum i takve cinjenice prosto moraju da se znaju, nebitno o kom se OS-u/uredjaju/proizvodjacu radi.

@ Tosa

Kao prvo ne lazi, nikoga sa foruma nisam nazvao ''slepcima'', MS tim mozda i jesam nekada.

Zatim, naravno da cu da pomislim da su pojedinci zagriseni, ostrasceni fanboj likovi u pitanu, to je vise nego ocigledno.

Ajmo dalje, napisao sam sta imam i od sada cu se drzati L550 teme jer o softveru za taj telefon i pisem, ostali me ne zanimaju trenutno niti ih koristim.

nikoga sa foruma nisam nazvao ''slepcima'' - zato sam stavio navodnike, kako drugo nazvati ljude koji "očigledno ne vide problem"

pozdravljam odluku da se držiš teme, btw da li sam ja nekog ovde uvredio rečima da je lažov?

Poslednja izmena:
Ja da napisem koju :) Na insajderu sam od .29 builda i nisam imao ni jedan restart. Baterija je bila podnosljiva. Nekad bolja nekad losija. Bilo je povremenih bagova sa edge-om, @ se ponasao kao paste, nije htela notifikacija sa mail plocice da se skine neko vreme. Sa najnovijim buildovima je to sve reseno. Fluidnost je bolja ali treba jos da se pegla da bi imao fluidnost 8.1. Aplikacije se otvaraju brze nego na androidu koji uporedo koristim (flex2) ali rade onenoojr koristim dobro. Notifikaccije stizu kao na androidu (wa, viber, mail) i sa njima nemam problema. Naravno najveci problem je nedostatak pojedinoh kvalitetnih aplikacija a sitni bagovi i fluidnost ce se ispeglati. Telefon je za mene 100% funcionalan bez resrarta. L1520 je u pitanju.
HSV ti bolje da si kupio l640 za caleta uzivao bi na 8.1

Imamo telefone koje imamo i os koji imamo. Na ovom mestu nikakvom diskusijom ga nećemo popraviti. Dovoljno je postova napisano šta valja, a šta ne valja. Postoji MS aplikacija za feedback i tamo treba upućivati žalbe i sugestije.
Smatram da je ok izneti kako radi neki build na nekom modelu i ako je moguće da se nekom pomogne nekim savetom/trikom, a da se prepirete "ne valja ništa-nemaš pojma sve valja" nikom ne koristi. Servirani su nam ti telefoni i taj os, a ne pitamo se ništa, osim, hoćemo li koristiti to ili ne.

Ljudi, stvarno nema razloga da se svađate, iskustva a i telefoni su različiti, bože moj...evo ja sam se pretvorio u jednog od najgorih pljuvača W telefona (sistema i MS) ali s obzirom da je beta-faza (beskonačna ali ok...) meni L1520 radi na zadnjih nekoliko bildova odlično. Što ne mogu da izvedem šta god mi prdne kao na Androidu druga je stvar. Jesam ja prešao na Android i meni je on za sada funkcionalniji ali ako ovo ikada zaživi onako kako treba (sumnjam ali ajde), eto mene opet, zašto da ne.
@gari
Nisi u pravu za feedback, MS uhlavnom TOTALNO IGNORIŠE sugestije. Šta bi sa LED notifikacijama koje su obećavane na primer, kao i koješta pa i portovanje Android app na WP?! Ništa, samo prazna obećanja, loženja i lagarije. Nije ih sramota da izbacuju nekoliko novih modela sa sistemom u beta-fazi...veze više nemaju šta rade, opšta konfuzija, ko mače sa klupčetom vune su...

Poslednja izmena:
@hsv.stoned

Ako ti telefon toliko loše radi ti ga reklamiraj. Da svima L550 tako loše radi povukli bi ga iz prodaje. Pošto nije tako mogao bi da prestaneš da generalizuješ svoje loše iskustvo i da ljude koji imaju drugačije iskustvo vređaš nazivajući ih lažovima, botovima, da sami sebe obmanjuju ili obmanjuju druge iz ko zna kojih razloga.

Koliko sam video iz tvojih poruka ti nisi ni pokušao da reklamiraš ili zameniš uređaj i već duže vreme iznosiš svoje frustracije. Za vreme i trud uložen u pisanju na ovom forumu mogao si telefon bar 2-3 puta da odneseš u servis i dobiješ da nazad uz verovatnoću da ti poprave ili zamene telefon.

Sent from mTalk

Pozdrav momci.
Vidim ovde ima vatre :)

Evo vam neki rezultati merenja koje sam dobio igrajući se na aplikaciji na kojoj trenutno radim. Nekako sam ih upakovao u Excel da ih bolje razumete/vidite.
2016-03-09 13_31_43-Book1 - Excel.png

Po ovome odziv w10m je veoma dobar bar tako matematika kaže. Subjektivan osećaj je nešto drugo.
Mereno je na istom telefonu L640XL, sa uvek istom verzijom app i svaki OS je podignut na isti način uz HR.

Uskoro počinjem rad na Win10 univerzalnoj app za vesti. Objedinjavanje svih rss kanala u jednoj app za mobile i pc.
Dajte predloge za ime "Srbija Rss", "Serbia News Hub" ... :)

Trebaće mi i insideri ali ne oni koji će me zatrpati jedinicama u prva 2 meseca ;)

Pozdrav svima.

Pozdrav momci.
Vidim ovde ima vatre :)

Evo vam neki rezultati merenja koje sam dobio igrajući se na aplikaciji na kojoj trenutno radim. Nekako sam ih upakovao u Excel da ih bolje razumete/vidite.
Pogledajte prilog 194824

Po ovome odziv w10m je veoma dobar bar tako matematika kaže. Subjektivan osećaj je nešto drugo.
Mereno je na istom telefonu L640XL, sa uvek istom verzijom app i svaki OS je podignut na isti način uz HR.

Uskoro počinjem rad na Win10 univerzalnoj app za vesti. Objedinjavanje svih rss kanala u jednoj app za mobile i pc.
Dajte predloge za ime "Srbija Rss", "Serbia News Hub" ... :)

Trebaće mi i insideri ali ne oni koji će me zatrpati jedinicama u prva 2 meseca ;)

Pozdrav svima.

Podržavam rad na app za vesti naravno sa željom da uspeš u nameri :) predlog za ime app, pa recimo ovo drugo (S.N.H.)

Ili RSfeed.

Sent from mTalk

Nazad
Vrh Dno