Sad nesto vezano za ovu temu.
Nije me bilo par dana na forumu ovde jer sam se sa drugarom zamenio telefone dao sam mu L640 sa .164 buildom a uzeo Nexus 4 .
To sam uradio iz razloga sto ja sam razmisljao da uzmem S6 edge ili G4 nemam pojma uglavnom u potrazi sam za novim telefonom i uzecu high end telefon.
Cak i Iphone dolazi u obzir ali nemam s kim da se menjam da ga isprobam par dana

.
E sad utisci. Androd koji je na Nexusu mi se definitvno najvise svidja od svih drugih varijanti, stock je najlepsi i najbolji. Ali mnogo toga mi se ne svidja pocesvsi od widgeta, mora ikonica gde ne mogu nista da nadjem , mnogo razlicitih dizana aplikacija itd.
Sto se tice performansi , Android u vecini slucajeva radi dosta brze od W10M , radi brze u cold start aplikacija skoro svih, kod vracanja iz memorije su tu negde na win10m duze traje animacija ali vraca ih instant. Tako da Android jeste brzi u svakom slucaju.
Aplikacije su vecninom bolje ali kazem ne svidjaju mi se ogromne razlike u dizajnu aplikacija dok su na w10 mnogo slicnije. Da ne pricam o razlikama na pcwin 10 i androida.
Zakljucak: Tesko da cu se odluciti za Android , ima dosta prednosti ali ne dovoljno da bih samo zbog sistema presao, a vecina android uredjaja mi se ne svidjaju osim Nexusa 5 koji je zastareo.
Njegovi utisci sa win10m su bili da su dosta aplikacija mnogo losije nego na androidu. Ali mu se sistem svidja i nije primetio ni jedam bug, niti mu je nesto smetalo sto je malo sporiji.
Citiram "kad bi neke aplikacija bile malo bolje presao bih na win10 jer mi se mnogo svidja".
Tako da opet ponavljam meni na 640 win10 radi odlicno. Verujem vama koji imate probleme u neke sam se i sam uverio jer drugar je kupio 550 sa .00 buildom ja mislim i posle par dana je trazio da zameni telefon jer je dosta lose radio.
Ja sam mu rekao da je prvo trebao da updatuje ali eto izgleda da ni na ovim novijim taj telefon ne radi kako treba.
Ovi sto se nadaju da ce zvanicnom verzijom nesto drasticno da se promeni... Ne verujem, jer .164 je kandidat za zvanicnu.
Tako da ako vam na njemu ne radi dobro ne verujem da ce sa zvanicnom verzijom da radi nesto mnogo bolje.
Ja ne znam da li sam ja fanboj ali mislim da nisam, volim windows jer ga koristim godinama na PC , sada koristim 10 na pc , laptop i telefonu i to je ono sto obozavam kod windowsa sto mogu da koristim jedan sistem na svim uredjajima. Volim kako sistem izgleda.
Radi mi sasvim ok da mogu da ga koristim svaki dan kao i bilo koji drugi kad bih imao.
Ima sve sto meni treba, odlicnu Zendesk aplikaciju, Bitcoinaverage, copay wallet, odlicnu telegram aplikaciju (koja je mnogo bolja nego na androidu) , i to je to.
Tako da osim ako ne dobijem sansu da probam iPhone na par dana ja uzimam lumiu 950 , bio ja fanboj ili ne taj telefon meni najvise odgovara u ovom trenutku.