Šta je novo?

Windows (phone) 10

Setting, System, Display.

Da, ja recimo ni nemam opciju za 175%, samo 125 i 150... Mislim da sam ranije imao i 175 na .29 kad sam gledao, ali možda i tripujem.

Na L640 imam od 150% do 225%. Od juče sam i ja stavio na 175% i imam 4 kolone. Jedino mi u Edge sitna slova. Tekst sam uvećao na 110% u Easy... kako već beše.
Evo Gsmarena
OdyfhQf.jpg

Sent from mTalk

Čitajući vaše komentare na razne build-ove stekao sam utisak da neki od vas prerano testiraju ono šta već testiraju pa iz tog razloga nema željene stabilnosti ili rezultata.
Postupak koji ću navesti sam izveo na više od 10 telefona (uglavnom 535 i 640) i zaista je svaki w10m je bio veoma stabilan i niko se ne žali da nešto nije ok.
Naravno ako app nije prerađena za w10m ili je beta tada ne treba optuživati w10m već app.

Najidealniji rezultate dobijem na sledeći način:
1) bez obzira da li nadograđujem wp8.1 ili w10m, posle nadogradnje obavezno uradim reset na fabrička podešavanja. Znam da je dodatan posao sve podesiti ili je vredan truda.
- ovo spreči neke konflikte koje se znaju desiti
- nestanak tastature,
- nemogućnost instalacije jezičkih alata (autocomplete, predictive text i slično),
- ili veoma usporen protok kroz wifi.
2) ništa ne vredi testirati u prvih 60 min :) mnogo stvari još 'leže' u pozadini i performanse svakog builda su u tom periodu jezive.
3) idite u prodavnicu i proverite koliko ima nadogradnji na čekanju. Videćete da ih ima od 30 do 45 - kako kad.
- preporuka je da nadogradite prvo prodavnicu jer je mnogo stabilnija poslednja verzija od one inicijalne (čitao sam da nekima puca store - to je zbog ovoga)
- nadogradite sve ostale aplikacije.
4) kada primetite da wifi ikonica miruje i nema mnogo dolaznog saobraćaja, tek tada imate sistem spreman za pravi test.

Nadam se da sam pomogao bar nekome da se izbori sa nekim tekućim problemom.

Pozdrav

Sent from mTalk

Hard reset pomaze. Moju 640-ku XL nisam restovao jos od oktobra, nego samo stavljao build na build. Vec od .107 dobijao sam "loading" i "resuming" nebrojano puta na masu stvari koje otvaram. Juce sam odradio reset, apdejtovao apps, instalirao ponovo sve koje sam imao, podesio identicno sve, i telefon se preporodio. I dalje nije to 100% fluidnosti sa 8.1, ali u normalnom radi telefon stvarno primetno brze radi, ulazi u apps, i brze se pali i gasi. Takodje zauzete memorije mi je bilo 5,76Gb od 7,28Gb, a sada je 4,42Gb od 7,28Gb. Downloads mi je na SD, sve mape iste i sve aplikacije iste. Ne kontam zasto, ali svidja mi se :) Tako da sam odustao od vracanja na 8.1.

Pisao sam već, rađen hard reset svaki put, nije ni jednom vraćan backup, uvek svež sistem postavljan, sve app apdejtovane... Od .29 do .107 uvek prepuno istim problemima koje izgleda neki mogu da tolerišu, ali ja ne želim više da se mučim već kad mi 8.1 radi odlično i ispunjava skoro sve moje potrebe.

Poslednja izmena:
Setting, System, Display.

Da da. Nisam provalio da tu kad vucem slajder idu % . Evo i ja sad stavio na 175% da malo testiram i mogu reci mnogo mi lepse deluje sve. Pet ikonica u action centru , mnogo manje zauzima i kad idem extend, i ovako kroz ceo sistem je bas super.

Malo mi treba navikavanja na novi task menager.

Vidim da moze da se stavi osam malih ikonica . Ali to mi je bas preterano tako da sam ostao na 6 .

Cak i na l640 720p ekranu text izgleda super i ovako sitan. Mogu samo da zamslim kako to lepo izgleda na 950 qhd .

Poslednja izmena:
Ni ja ne mogu da pređem na .122

Odaberem fast insider, restartujem, odem na phone update, dobijem poruku da nema ničeg novog.
Odem opet u Insider i dobijem poruku da treba da idem na phone update. Vratim se tamo, ista priča, nema nove verzije.

Koliko sam u toku fast sada baca na Redstone. Valjda slow sad treba da se korist?

Ni ja ne mogu da pređem na .122

Odaberem fast insider, restartujem, odem na phone update, dobijem poruku da nema ničeg novog.
Odem opet u Insider i dobijem poruku da treba da idem na phone update. Vratim se tamo, ista priča, nema nove verzije.
Ideš na slow.

Ajde neka pomoć ... Radio sve po uputstvu i opet neće. Zaglavio sam na .107 i nikako da pređem na .122

GgY3wQM.jpg

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ajde neka pomoć ... Radio sve po uputstvu i opet neće

GgY3wQM.jpg

Sent from mTalk

Mislim da je ova greška vezana sa storage, možda nemaš prostora ili ti sd ima greške. Ako ti je sd u redu, reinstalirao si insider app izabrao slow ili onu drugu opciju, ne fast ring onda jedino preko wdrt da uradiš.

I ne znam da li je to neko ranije spominjao... Voice Recorder snima samo dok je ukljucen ekran. Kad ga zakljucam on odmah prekida snimanje, i isto ako odem na pocetni ekran iz aplikacije, ili predjem u neku drugu aplikaciju - odmah prekida snimanje. Bezveze, valjda ce to ispraviti.

Ne znas ti brate koja su tragikomedija ovi raznorazni buildovi desetke (oni koji nekima rade dobro/solidno/odlicno/nikadviselagdroid!!) :)

Ovo je bar beta verzija aplikacije pa moze nekako da (joj) se oprosti..

Glup naslov videa. Aplikacija jos nije zvanicno objavljena, uzeo je procurelu betu, i sad frajer pokazuje kako ce aplikacija pucati... Dobro, mozda ovome sto govori to i nije bila namera, ali taj koji je stavio naslov videa je bas se**nja. Hmm, da, sad sam pogledao i jos koji minut - da, lik je se**nja... :trust:

Ne znam cime se on bavi, al bas me zanima kako bi on reagovao kad bi mu ja rekao posle pola sata posla "nista ti ovo ne valja".

EDIT
Ne znas ti brate koja su tragikomedija ovi raznorazni buildovi desetke (oni koji nekima rade dobro/solidno/odlicno/nikadviselagdroid!!) :)

Ovo je bar beta verzija aplikacije pa moze nekako da (joj) se oprosti..
U principu, ja sam verovatno jedan od tih koji pretezno govore da nemaju problema, ali naravno, nije sistem kao osmica, i dalje mi je 4-5 dana bez restartovanja telefona rekord na desetki. :)

Poslednja izmena:
Jedno samo pitanje... Jel i vi ostali imate ovo gore ovako kod SIM kartica? Vidi se kad samu action centru, a inače se ne vidi - da početnog ekrana ili nekog drugog kojeg god. Označio sam u slici u prilogu na šta mislim, na ta dva našla đavola ispod ikonica za signal i ostalo.

Prilozi

• PhotoNote_wp_ss_20160308_0001_4601.jpg
    PhotoNote_wp_ss_20160308_0001_4601.jpg
    60.4 KB · Pregleda: 119
  • wp_ss_20160308_0002.png
    wp_ss_20160308_0002.png
    50.9 KB · Pregleda: 114
Jedno samo pitanje... Jel i vi ostali imate ovo gore ovako kod SIM kartica? Vidi se kad samu action centru, a inače se ne vidi - da početnog ekrana ili nekog drugog kojeg god. Označio sam u slici u prilogu na šta mislim, na ta dva našla đavola ispod ikonica za signal i ostalo.

Da pise ime operatera . Kod mene Telenor H

Loznice, idi brisi virus iz kernela :)

Večeras verovatno izađe .164 , testirali su prošle nedelje, oko 19h .

Mada ovaj .122 radi super, baterija dobra.

Ima li neka fora/softver da mozes da citas/saljes sms preko PC-a? Evo posle 11 godina prvi put kad sam na kompjuteru da saljem i citam SMS-ove direktno preko telefona... Messaging+Skype trazi kesh...

Da li vam se dešava da u listi primljenih i odlaznih poziva ne vidite ime, već samo broj iako je uredno u umeniku? Da li postoji dugoročno rešenje? Restart popravi stvar, ali samo na kratko, odnosno dok se broj opet ne pozove ili dok mene ne pozovu, onda opet taj broj ostane samo broj, a nema imena.

Gledam po netu utiske o win10 na 640XL i prvo sto sam primetio je koliko dobro OS radi na hardveru za koji vecina kuka da je slab. A onda se setim price koliko je danasnji PC hardver zapravo godinama ispred softvera koji koristimo, odnosno da je softver optimizovan koliko i pravni sistem u Srbiji. Druga stvar, na um mi pada mnogo tweakova/smek poteza koje bi MS mogao da ubaci u 10 da sam OS ucini istovremeno prilagodljivim i telefonu kao uredjaju i korisniku kao zivom bicu. Treca stvar, gledam neki klip na tjubu i pali covek neku aplikaciju i kaze "this is very heavy app" i kad se ucita sve sto vidis su samo vesti kao da je otvorio neki news portal. Pa koja je poenta takvih aplikacija nevezano za OS? Zar nije bolje vesti citati iz browsera? Jos neces trpati kojekakve gluposti na "hard disk". Elem, posto sam u procesu izbora novog telefona kako vise pratim iskustva drugih i razvoj platformi sve sam blize windows telefonima. O ajfonu ne razmisljam zbog kriminalno visoke cene za koju realno ne dobijes ni 50% ulozenog. Android igra na kartu "vidi sta sve mogu da promenim" kao da je poenta unakaziti se sto vise. Windows mi s druge strane ima sledece prednosti bar onako kako ih ja vidim: odlicno radi na slabijem hardveru, manje siluje bateriju nego konkurenti, s obzirom da ce win10 ubrzo postati jedini OS za racunare posedovanje telefona sa "istim" OS-om mi je logicno, kad telefoni postanu x86 sposobni tehnologije poput continuum-a ce imati vaznost kao i sama mogucnost pozivanja nekoga. Windows telefon koji ce dobiti upgrade na 10 je po meni daleko isplatljivija investicija nego android ili ajfon. Svi oni dobiju svoj end of life kroz godinu ili dve dok ce win10 ostati win10 za vjek i vjekov, i ako sad dobijes upgrade uvek ces biti "updated", bar onoliko koliko telefon bude radio :) Za mane ljudi uglavnom navode nedostatak aplikacija sto je po meni nebuloza jer od svega sto je "van telefona" jedino mi treba skajp a i on je valjda deo win10 po difoltu. A mozda sam samo izolovan slucaj koji zaista koristi M$ servise aktivno pa mi s te strane sve nekako vise vuce na windows nego na nesto drugo.

Po prilozenom iz tvog posta onda nemas sta da se razmisljas. Da, sistem kao sistem jako lepo radi na slabijem hardveru, skrolovanje kroz OS i kroz aplikacije je bas glatko, dok kod Androida recimo iako se vecina aplikacija brze pali, skrolovanje zna da 'secka' kao da je animacija od 5 frejmova u sekundi. Dakle kompromis je malo duze paljenje aplikacija u odnosu na Android recimo ali i skroz fin boravak kroz istu kad se ucita.
Nije savrseno ispeglan sistem za sad ali ce se non stop peglati i svaki telefon ce dobiti svaki naredni update.. Nekima je uzbudljiva i svetla buducnost ovog OS-a i meni je cool sve to 'uzivo' pratiti, ko nema strpljenja tu su drugi 'savrseno utegnuti' sistemi i milion emboss ikonica za budzenje :)

Poslednja izmena:
Ja nikako da dobijem .122 ( Lumia 640 XL ). Sa 8.1 dobijem preko slow ringa .107 i posle njega mi ponudi i .122 ali instalacija nikako da prođe. Dođe do 2% i tu mi izbaci gresku. Jel ima još nekog sa 640 XL ko je imao ovakav problem. Sve žive buildove sam do sada probao ( insaider od maja prošle godine ) i nisam imao ovakav problem. SD karticu sam juče formatirao i opet ništa. Zašto ne mogu diektno sa 8.1 na .122 ???

Upravo se skida .164, videćemo kako će raditi. L640ds

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ja nikako da dobijem .122 ( Lumia 640 XL ). Sa 8.1 dobijem preko slow ringa .107 i posle njega mi ponudi i .122 ali instalacija nikako da prođe. Dođe do 2% i tu mi izbaci gresku. Jel ima još nekog sa 640 XL ko je imao ovakav problem. Sve žive buildove sam do sada probao ( insaider od maja prošle godine ) i nisam imao ovakav problem. SD karticu sam juče formatirao i opet ništa. Zašto ne mogu diektno sa 8.1 na .122 ???

Ja sam dve L640XL prekrstio u w10m sa w8.1 i oba puta je išao direkt na .122. Možda je kod njih nešto na serveru trenutno.

Pozdrav

Sent from mTalk

Nazad
Vrh Dno