Šta je novo?

Windows (phone) 10

Zar je još aktuelna "hakerska" fora za wp sa 512 rama? Čuo sam da ne radi više.

Ne znam, ali sam uveren da postoji rešenje, u svakom slučaju, imam jednu ploču za nju, a na njoj je već W10... U slučaju da ne uspem...

I dalje verujemo u rs2, isto he bilo i za rs1... Te im je prioritet pc te mobile, a u stvari sve je " One Core " MS nije mali pa da se tako zezaju... Malo mi sve to meh.

Insajder buildova nema neko vreme, RS 2 ce to kraja januara biti feature locked sto znaci da posle toga ide ispravljanje gresaka i pustanje u martu ili aprilu za masu..

Mogu reci da ima mnogo korisnika wp koji kuci poseduju po par wp modela i iza svakog stoji ona prica aplikacije su nedostajale, dok je hardware bio sasvim ok.

Meni ne nedostaju ni app, one osnvne za komunikaciju ima... Tako da...

Tebi ne nedostaju ali se 99.7% smartfon korisnika ne slaze sa tim :)

Šta tačno nedostaje tim 99% korisnika koje su to aplikacije, da li znaš tačan odgovor? Zaključak si izveo iz iveštaja o udelu wp na tržištu nema veze sa brojem aplikacija ni približno onoliko koliko ti misliš ali zato tu informaciju koristiš da bi flejmovao post... Tvoja namera je jasna svaka dalja priča je glupa i nepotrebna.

Soylent green is people

Poslednja izmena:
A tih 99.7% korisnika ima potrebu za cime tacno? Sta to ios i kantazasmece korisnici rade toliko bitnije/zahtevnije/drugacije ? Da nisu sledeci korak u evoluciji ljudske vrste? Homounivesale?

Lose ti je karikiranje imbaqq, kao i uvek :)

Sta fali korisnicima.. pa za pocetak pitaj bench winfon korisnike koji su u vecem broju napustili wp8/w10m u poslednjih 12-ak meseci (a medju njima su i nekadasnji wp/w10m fanovi), neka ti oni odgovore :)

Ne, ja pitam tebe posto ti znas odgovor jer tvrdis to u svom prethodnom postu. Tih koji su napustili windows platformu sad ovde nema.

@ imbaqq
Znaci sad treba ponovo da gubim vreme na polemisanje sa win fanbojima sve zbog prakticno nebitnog OS-a? :)

Pisao sam vec o manama, zato kazem ako te interesuje razlog zasto nekadasnji zadovoljni win korisnici masovno prelaze cak i na kineske ''lagdroide'' onda pitaj njih mada svakako neces biti zadovoljan odgovorom i poceces opet da filozofiras/lose karikiras o napacenom Balkanu i ''astronomskoj plati koju primas'' :d

Poslednja izmena:
Hsv nema potrebe da gubiš vreme nego samo ti slobodno nastavi kuda si pošao a nas ostavi na miru da se patimo i nerviramo :)

Soylent green is people

Vazi Toso, a do tada ti se sam sa sobom dogovori koji argument povlacis u odbrani nesposobnog M$-a :)

Zaključak si izveo iz iveštaja o udelu wp na tržištu nema veze sa brojem aplikacija ni približno onoliko koliko ti misliš

Zanimljivo, do sada ste tvrdili da su WP/W10m svemocni sistemi, superiorni u odnosu na ios/android i da im fali samo malo bolja ponuda aplikacija pa ih ''zli, zadrti, IT nepismeni korisnici'' kaznjavaju tako sto niko nece win telefon.
A onda sada kazes da stanje sa aplikacijama ni priblizno nema veze sa konstantnim padom udela wp/w10m na smartfon trzistu.

Ne vredi, moras malo da se presaberes i dobro da razmislis koje argumente da povlacis u ulozi ''M$ advokata'' :)

Poslednja izmena:
Kao papagaji ponavljaju "fale aplikacije,fale aplikacije" a kad ik pitas "koje?" ,ne znaju da kazu.:)

Da, bas je tesko setiti se da jedan ''superioran i moderan'' OS u 2016/2017. nema krsten pretrazivac vec samo raspali Edge i ono kinesko UC djubre :d Sta dalje da se pise pobogu? :)

Zato kazem, pitajte tolera, borisa lozaca, psyhounda i ostale (ex)WP/win fanove, neka oni napisu razloge prelaska na ''Cajniz Lagdroide'' samo nemojte posle povlaciti cuvene ''argumente'' kako su im zapale jos cuvenije ''neispravne Lumie'' pa su zato bili nezadovoljni :)

Poslednja izmena:
Može da se postavi i pitanje : ako je svako tako bajno i ako ne fale aplikacije zašto WP nije uspeo :D?

Meni su falile aplikacije, U92, red vožnje, banka, tv program, 2 stručne, turističke aplikacije, prevodilac, Opera,
vidim da u temi o bajsevima pišu da ne može da se ubaci predefinisana ruta,
nisam zaluđenik kolima ali fale i Polovni Automobili.
Dalje, gomila aplikacija je bolja na Androidu nego na WPu.

Ono što je mene po drugi put oteralo nije nedostatak aplikacija jer navikneš da neke stvari radiš kroz IE
koji ne radi baš kako treba i ne skalira stranice uvek dobro, recimo KP, ali se navikneš.

Sad sam u potrazi za jeftinim peri deri mobilnim koji ću da bacim posle terena,
i naravno gledam WP, 640 (veći ekran ali krš kamera)ili 735,
mišljenja sam da za normalnu upotrebu, mp3, prognoza, klip da ubijem vreme, WA i Viber, SofaScore može da se koristi bez problema.

Videli smo ovde mnogo fanboya koji su se kleli u WP i MS pa su sada " srecni " i zadovoljni koristeci Droid.

Bar sto se tice 550, 650, 950 - XL videcemo sta ce sa RS2, RS3 i RS4?! Ako bude taj RS4 ;-)

Sta koje, pa osnovne aplikacije bre, nema YT alo, FB i Messenger su raspad sistema, Viber (koji ne koristim) po utiscima drugih radi isto ocaj, znaci to su 4 od ne znam, 7 aplikacija koje svako koristi svakodnevno? Fin procenat.

Ne moze nijedna YT aplikacija da se poredi sa zvanicnom, YT linkove iz emaila, twittera itd, otvara u YT aplikaciji a ne u raspaloj mobilnoj verziji sajta..

Onedrive je ocaj u poredjenju sa Gdrive/photos.. pa i osnovne sistemske aplikacije rade duplo losije. Bukvalno je smesno kad uzmes Android/iOS i Windows jedan pored drugog i krenes da radis iste stvari.

I koji poslovni korisnici, pa stigne ti vise mejlova u jednom mejlu i moras pojedinacno da otvaras svaki i da se vracas nazad, kao da je svaki zaseban mejl za sebe? Ocaj.. Bilo koji attachment a da nije slika su velike sanse da neces moci da otvoris i pogledas.
Kakva je to implementacija, iz 96-e godine?

Live tiles koje su realno neupotrebljive, ne osvezavaju se uopste, bleje ti neke stvari na Instagram live tile-u koje si video i registrovao pre mesec dana.. bukvalno samo lepo izgledaju, a odavno vise nikakvu konkretnu funkciju ne vrse.

Evo ga javio se pro user [emoji122]

Da li postoje app kao Tasker, Shazaam, Teamviewer, neki drugi browser, alternativne tastature, twitter, facebook, IM koji su zapravo funkcionalni i rade, galerije za pregledanje slika, Citymapper, Netflix, Sky MAP, Slack. Ima li nekih VR aplikacija?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Postoji shazam, teamviever, Netflix od gore navedenih...
VR mislim da nema nista, osmim sto uz alkatel postoji njihova aplikacija za isti.

Opet smo se dotakli glupe price zahvaljujuci meni... Opet!

Ja sam izneo svoj stav za aplikacije, osim navigacije, prevodioca... Viber, Skype, whatsapp, Messenger i Netflix, skoro da nista drugo i ne koristim.

Edge radi dobro, a Monument browser koristim uporedo bez problema.
YT nema zvanični ali npr perfect tube radi odlično, lično mi se više sviđa od YT app na droidu.
Da, istina je da klipove otvara u Edge.
Kapiram da je to drugačiji pristup MSa mobilnom OSu, druga filozofija.
Mora da se razlikuje po nečemu od konkurencije. Nekome se to sviđa, nekom ne.
Meni je npr Edge na win tabletu mnogo bolji i funkcionalni i nego Opera i Chrome.
Verovatno će nekim nadogradnjama Edge dobiti iste funkcije i za mobilne aparate.

Sent from mTalk

Borise Ložaču,
Ne bih da budem dosadan ali SVE app koje si naveo možeš da instaliraš na wp koji košta 90€ i da fon radi normalno!!! Tu ANDROID NEMA ŠANSEEEE!!!! Za svaku app koju instalira prvo pitanje je da li će da mi koči sistem, pa i nek je najsavršenija na svetu moram uninstall je mi koči otvaranje imenika. App mogu da se poprave da rade normalno, svaki bag se popravi, ali proizvođači koji ubacuji droid u uređaje izbacuju na tržište felerične uređaje. Ne možeš naterati Samsung trend npr.da tadi fluidno ni jednom popravkom ni ispravkom ni patchom, jednostavno loš je, a wp za te pare radi fluidno sa tim app koje ima, in my book fair play. E zato android nikad neću da uzmem pa makar bio i na dumb phone[emoji16]

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

Poslednja izmena:
Edge radi dobro, a Monument browser koristim uporedo bez problema.
YT nema zvanični ali npr perfect tube radi odlično, lično mi se više sviđa od YT app na droidu.
Da, istina je da klipove otvara u Edge.
Kapiram da je to drugačiji pristup MSa mobilnom OSu, druga filozofija.
Mora da se razlikuje po nečemu od konkurencije. Nekome se to sviđa, nekom ne.
Sent from mTalk

Moze i na wp da otvara youtube preko aplikacije ,samo to developer mora da ubaci u app kao mogucnost,evo windows central app linkove otvara u aplikaciji ,twitter za sad brljavi ,kad otvorim link otvori aplikaciju al ne taj link vec pocetnu stranu ,idi settings ,system ,app for websites,e tu treba da se pojavi svaka aplikacija koja moze da otvara linkove u samoj app.

Sent from mTalk

Nazad
Vrh Dno