Šta je novo?

Windows (phone) 10

Imali ovde da se kupi? Komplett.se
Tu imam kupvinu bez poreza 25%!

Evo ga, rotkod se primio i pocinje da vice! :d

Na osnovu onoga sto sam probao tvrdim da LG Leon i Spirit rade brze i fluidnije od L550. Multitasking je samo malo bolji ali je cinjenica da rade brze i fluidnije + su prakticno sve aplikacije dosta bolje na androidu sto samo poboljsava utisak ;)
Treba znati i da ti telefoni imaju malo brzi soc od L550, istu kolicinu rama i LG UI/skin + bloat koji sakate performanse, radili bi jos bolje da LG nije ''modifikovao'' android.

Negativna strana - prosecno deriste ili penzos u zakasnelom pubertetu imaju realne sanse da unakaze rad ovih telefona (antivirusi, klineri, klikovi po raznim reklamama, po*n sajtovi i slicno) i tvrdim da je takav korisnik u stanju da unisti niskobudzetni android u smislu da ce OS raditi jako lose. Posle toga je potreban HR i ozivljavanje telefona (koliko li sam to puta za ovih 12 meseci odradio na L550? :d)

Ko iole normalno koristi smarfon cak i niskobudzetni androidi pruzaju daleko vise od L550 i ovo smem da potpisem :)

Isto vazi i za ajfone, ip4s je danas smesno jeftin a radi neuporedivo bolje od jeftinih Lumia + su aplikacije dosta bolje. Problem je to sto ip4s ima ekrancic od 3.5'' pa je to mucenje pri koriscenju u odnosu na L550/640 iako je sam IPS panel bolji od Lumia. Inace je sve ostalo bolje na ip4s jer je to ipak nekadasnji flagship koji je kostao poprilicno.

Mislim da je vise nego jasno zasto je WP/W10m zaglavio u ''others'' (bb/firefox os) sa celih 0.3% udela na trzistu.

Poslednja izmena:
Nisam znao da si sklon preterivanju ali si me sad i definitivno u to ubedio hsv

Soylent green is people

Ma ne vičem (malo :D ) nego bi voleo da neko sad snimi LG spirt, pa sve isto, ugasi, upali, posle 5 sekundi, počni sa viberom, skype... Mene to interesuje, nema veze, ali možda ga neko na forumu ima, pa da vidimo sta se dešava...

Evo sad sam probao Alcatel pop star dual i sve app se otvaraju i spremne za rad dok izbrojiš 1,2,3. Jedino Skajpu treba brojati do 5.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Cvoruga oprosti za ruznu rec "lupetanje", nisam imao nameru da te uvredim, ponizim ili bilo sta drugo tog karaktera, to je moja cesta uzrecica i ne koristim je u zloj nameri...
Nisi te mene uverdio, samo si pokazao svoju nekulturu nazivajući neistomišljenike nepismenima a meni govoreći da lupam.
Te klinačke fore šalio sam se i to mi uzrečica prodaji nekom drugom, ne znam da li to prolazi u OŠ u BGu,
drago mi je što si kažnjen, trebalo je da ti se brišu postovi u kojima koristiš pogrdne reči jer nemaš argumente.
Idemo dalje, od sada te molim da se ponašaš normalno ili da ne čitaš moje postove ako ne možeš da se uzdržiš.

Što se klipa tiče, nedopustivo sporo za 2017u, i to samo osnovne app, ali uzevši u obzir koliko si platio 550 upotrebljiv uređaj.
Nikakva super ludnica Lumija kako TosaNS opisuje recimo još stariju Lumiju.
Samo uopterbljiv mob, ništa više od toga, moj tablet sa giga rama radi vidno brže.

Viber i dalje malo zeza na W10, shortcut na home screenu i dalje pokazuje nepročitane poruke iako to nije slucaj. Mislim da je pre neki dan bio update i cini mi se da radi brze ali ovo nisu popravili.

Eto, kako sad da ti čovek odgovori?!
Zar na ruku pomirenja dobijem tako nizak odgovor?!
Osnovnu školu, srednje škole, višu školu i visoke škole sam završio u Zagrebu, u Beogradu sam odbranio doktorat.
Jezik kojim se služim je mešavina hrvatskog i srpskog.
Reč "klinički" je nešto što koristim kad objašnjavam studentima, koji su došli na jutarnju anamnezu.
Nisam "trgovac", tako da taj laički žargon ne upotrebljavam.
Neću više odgovarati na tvoje postove, kao ni čitati iste.
Nemoj ni ti moje, čitati i odgovarati na njih.
Pozdrav.

Ne kontam čemu tvoje hvaljenje online, oćeš ja da ređam moje diplome stečene u BGu,
koji je neuporedivo teži od bilo kog drugog u regionu btw?
Je li ti to daje za pravo da neistomišljenike nazivaš nepismenima a meni govoriš da lupam, a onda se kao šališ?
Ja ljut nisam, jednostavno nemaš argumenata pa posežeš za uličnim rečnikom, simple as that.
Stavi me na ignore, ja tebe jesam jer su ti postovi ostrašećni i bez činjenica i često nerazumljivi zbog načina pisanja, i svi mirni i zadovoljni.

@cvoruga i mene si iznenadio reakcijom na rotkodovo izvinjenje i pruzenu ruku.:(

Prilično loše šljaka ta Lumia, po pola sata otvara standardne aplikacije. Od toga je brži i Alcatel Pop 3 koji je bio dinar u VIPu. Ne d'o bog da se ubaci u priču npr. Nexus 4 koji se kreće u oglasima po toj ceni, da ga zatuče uzduž i popreko.

Pisanje i pravljenje bespotrebnog offtopica ostavi za PM.
Definisacu svaku, po tebi uvredu iako samo se "zavetovali" da necemo odgovarati, a kamoli citati jedan drugom postove, tako da ostatak na PM (ako bas insistiras).
Nepismenim smatram ljude koji nisu u stanju razumeti u potpunosti napisano. To ne znaci da taj neko ne zna pisati i citati, ali citati sa razumevanjem, to je vec nesto drugo.
Argument? Objasnjavam lose stanje windows kamere za neke Lumia telefone, sta ti treba argument za cinjenicu? Pa valjda je isti potkrepljen cinjenicom.
To "lupanje" je opet pogresno shvaceno, to kod mene znaci "svasta pises" ili o "cemu ti govoris"?
To spada u... V.Karadzic, narodski izraz za govoriti svasta, lupa ko Maksim po diviziji, mlati praznu slamu..., ti bi bar trebao znati stokavstinu, tako da to nije ulicni recnik.
Mislim da je tvoj "problem" sto ti citas ove postove kao neku knjigu i na sebi svojstven nacin dozivljavas.
I da, drago mi je sto si napisao "nesto" sto govori, da sam sam ja dobio zuti pred iskljucenje, a da ostali "ucesnici" pripadnici "drugog" tabora nisu.
Umalo zaboravih, "hvaljenje" online... Svasta, nisam ja skole zavrsavao i usavrsavao zarad hvale, vec svog bolje sutra, samo sam hteo da kazem da nisam dete sa beogradskog asvalta, tako da nismo na istim intervalima, kamoli na talasnim duzinama...

Poslednja izmena:
I naravno adminima... Slobodno me banujte!
Mislim da niste srazmerni u kaznama, kao sto niste ni pravedni.
Pozdrav svima i hvala svim ljudima, koji su razumelji o cemu sam pisao, sta sam hvalio, a sta kudio.
Ovaj forum mi je doista znacio, kao i moj boravak na njemu.
Hvala svim piscima dobrih tekstova.

Sada je sve ovo gubljenje vremena.

Pozdrav

Potpuno te razumem rotkod vec neko vreme razmisljam da je pisanje na ovom forumu postalo gubljenje vremena ....

Pozdrav i od mene

Ne dramim, ali najgora stvar je sto ti nisi shvato sustinu oko cega smo ti i ja uopste dosli u diskorak. Ne zbog termina "lupa".
Ja sam objasnio lepo zbog cega mislim da se te anomalije pojavljuju, a sad nisam siguran, dali su L735 i L830 imali naknadni update firmware-a pred instalciju W10... Cini mi se da je nesto bilo..
Ako je tvoje "popusimo lulu mira" znaci "iscilaj, mojne dramis, sve kul", stvarno treba da napravim dramsku pauzu da bi razumeo...
Nisam tebe nazvao nepismenim, vec nekog drugog "polupismenim".
Ti si se sam nazvao, ja sam samo rekao "sta lupas...?!"
Sto je definisano trima tackicama, usklicnikom na kraju i pre toga upitnikom, pismenima jasno!

Ziv bio...

Poslednja izmena:
samo sam hteo da kazem da nisam dete sa beogradskog asvalta
Ja jesam, i ponosan sam na moj grad.
Sve ok, ne čitamo se više i to je to, šta je bilo bilo je, ja sam već zaboravio.

Poenta cele priče je da Android radi brže i bolje nego WP,
i da WP nije takav kakvim ga vi hardcore ljubitelji opisujete.
Sad sam u potrazi za jeftinim mobilnim i za 50ak € mi se čini najbolje 640 ili 735,
pa sam došao u temu da se informišem, to je sve.

Aj pozdrav.

Evo, sad napisite sta mislite...

[YOUTUBE]2gmHk3PAy-I[/YOUTUBE]

L550, kao sto sam rekao, dakle... Ugasiti telefon, upaliti i nakon 5 sekundi poceti sa paljenjem aplikacija, videcete koliko realno treba za prvo paljenje aplikacije i koliko treba vremena da se naknadno udje u istu aplikaciju.

Ali, ništa nisi snimio što sam naveo, ništa.
Da ponovim:
Alternativa tapatalku je tuga, toliko fali opcija, toliko jadno i tužno odrađeno, pa to je app koju najviše koriste ljudi za pristup forumu! Edge je loš, čak i na benč forumu se ne snalazi, klikni na link da obeležiš sve forume pročitane u nekom delu podforuma, ili klikni na strelice da te odvede na prvu nepročitanu poruku u temi... ne može. Slobodno snimi klip i postavi kako ovo radiš u edge, snimi i kako radi Viber kada dobije poruku, koliko je dugo otvara, koliko dugo stoji nova poruka da nije pročitana iako je pročitana na pločici.
Pošalji poruku sebi na viber sa drugog fona i otovori ;)
Snimi malo kako u edge radiš ovo gore iznad napisano.
Pokreni alternativu tapatalk aka mTalk, postavi forum na nepročitane poruke, otvori zadnju poruku koja nije pročitana (ne može, može samo da otvori ili prvu ili poslednju stranu, al ajde, možda grešim).

Ali, ništa nisi snimio što sam naveo, ništa.
Da ponovim:

Pošalji poruku sebi na viber sa drugog fona i otovori ;)
Snimi malo kako u edge radiš ovo gore iznad napisano.
Pokreni alternativu tapatalk aka mTalk, postavi forum na nepročitane poruke, otvori zadnju poruku koja nije pročitana (ne može, može samo da otvori ili prvu ili poslednju stranu, al ajde, možda grešim).
Ovo zadnje radi, nisi dobro setovao mtalk.

Sent from ass

Kako "spontano" skrecete sa teme. Rotkod je uradio super stvar za polemisanje i poredjenje. Kad vec tema ide u tom pravcu, sto lepo drugi ne snime svoje telefone "u klasi" pa da prica bude osnovana? Cemu prepucavanja, pogotovo sto nema veze sa cinjenicama u vidu snimaka kao sto je on uradio?

Kako "spontano" skrecete sa teme. Rotkod je uradio super stvar za polemisanje i poredjenje. Kad vec tema ide u tom pravcu, sto lepo drugi ne snime svoje telefone "u klasi" pa da prica bude osnovana? Cemu prepucavanja, pogotovo sto nema veze sa cinjenicama u vidu snimaka kao sto je on uradio?
Sto bi snimali kad je glavni predstavnik ekipe win hejtera u svojoj tiradi rekao da od l550 a i ostalih winp svaki pa i najgori android radi bolje a i onaj koji bas ne radi to je zato sto su ga penzioneri i deca upropastili,to moze odgovorno da potpise,bla bla,truc truc...ko ce s takvima da polemise?Nema svrhe.

Pun je YT klipova kako rade droidi, nemojte da ulazite u tu zonu, odraće vas brutalniji hardver i upeglaniji sistem, ispeglane app, realno, nije M$ skoro nešto izbacio da se nosi sa hardverom koji se trenutno vrti.

Ovo zadnje radi, nisi dobro setovao mtalk.

Šta treba da podesim?

Poslednja izmena:
Ja sam već postavljao snimke l640 sa prastarim buildom .164 !
I nikakvih komentara nije bilo, samo su preskočili preko činjenice da telefon radi bez greške sa app. Sad radi još bolje sa zadnjom nadogradnjom.

@ivan kod mene radi to što si opisao, mtalk i edge ( namešten na mobile verziju), ali me mrzi da snimam, naveo sam zašto.

@ ostali, već sam pisao da sam u isto vreme uzeo LG spirit i L640, nove. Ne bih sad da pišem recenziju poređenja posle godinu dana, ali LG ima problem kad se popuni interna memorija sa app. Brže otvori neke app ali na 640 brže može da se počne sa editovanjem u istoj app.

@čvoruga
sramotiš mi Beograd

Sent from mTalk

@ enemoon

Glavni i ''odgovorni'' winbot keramicaru, sve sto sam naveo je apsolutno tacno - pomenuta dva low-end LG-a rade bolje od L550 (nigde nisam pomenuo da rade bolje od L950, 930 i sl.) i to zna svako ko je imao priliku da uporedi te uredjaje ;)
Uz to neuporedivo bolji kvalitet aplikacija samo dodatno poboljsava korisnicko iskustvo. I da, lako je uporopastiti low-end android, ko nema gram mozga, ili ne moze da kontrolise neke nagone, na isti nacin upropastice i windows ;) posebno na PC-u.

Pomiri se da vas je svakim danom sve manje ali ne zato sto neko ''mrzi'' MS i win telefone vec zato sto su potroseni svi ''krediti'', vecini malobrojnih WP/W10m korisnika je doqrcilo cekanje i tolika (visegodisnja) nesposobnost MS-a i zato je W10m u poslednjih 12 meseci na nivou statisticke greske umesto da napreduje :)

Odavno se zna kakva je situacija sa ovim OS-om i nazalost tu pomoci izgleda nema. Sve ostalo je fanbojizam u sluzbi poricanja realnosti.

Evo sta kazu vasi dojucerasnji saborci, dugogodisnji winfon korisnici koje je nesposobnost MS-a naterala na, do skoro nepopularan i rizican, prelazak na Cajnadroide (200-250$):
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4937260&viewfull=1#post4937260
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?392297-Nokia-android-phone&p=4937859#post4937859
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4933216#post4933216
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?377622-Xiaomi-Mi-Max&p=4937609#post4937609

To su komentari samo od dva ''taze'' android a ex-WP/W10m korisnika, a gde su tu mihajlosd, pshnd, tolero i ekipa.
Sto ne znaci da u buducnosti nece imati nekih problema sa raznim uredjajima ali ljudi su jednostavno shvatili sta je bolja opcija iako nije ''savrsena''.

Mislim da je sve jasno, svaka dalje polemika je suvisna pa ne bih vise zatrpavao temu.

Svako dobro :)

Poslednja izmena:
Pun je YT klipova kako rade droidi, nemojte da ulazite u tu zonu, odraće vas brutalniji hardver i upeglaniji sistem, ispeglane app, realno, nije M$ skoro nešto izbacio da se nosi sa hardverom koji se trenutno vrti.

Šta treba da podesim?
Avep69N.png

I ides na zadnji, tj.najnoviji post. A sto se tiče foruma preko edge ili preko bilo kog drugog browsera to je kao kad na mail ides preko browsera, jednostavno forum-chat je lakši preko app nego u browseru čak i na kompu. Nisam znao to do win 10 na PC.

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

@ enemoon

Glavni i ''odgovorni'' winbot keramicaru, sve sto sam naveo je apsolutno tacno - pomenuta dva low-end LG-a rade bolje od L550 (nigde nisam pomenuo da rade bolje od L950, 930 i sl.) i to zna svako ko je imao priliku da uporedi te uredjaje ;)
Uz to neuporedivo bolji kvalitet aplikacija samo dodatno poboljsava korisnicko iskustvo. I da, lako je uporopastiti low-end android, ko nema gram mozga, ili ne moze da kontrolise neke nagone, na isti nacin upropastice i windows ;) posebno na PC-u.

Pomiri se da vas je svakim danom sve manje ali ne zato sto neko ''mrzi'' MS i win telefone vec zato sto su potroseni svi ''krediti'', vecini malobrojnih WP/W10m korisnika je doqrcilo cekanje i tolika (visegodisnja) nesposobnost MS-a i zato je W10m u poslednjih 12 meseci na nivou statisticke greske umesto da napreduje :)

Odavno se zna kakva je situacija sa ovim OS-om i nazalost tu pomoci izgleda nema. Sve ostalo je fanbojizam u sluzbi poricanja realnosti.

Evo sta kazu vasi dojucerasnji saborci, dugogodisnji winfon korisnici koje je nesposobnost MS-a naterala na, do skoro nepopularan i rizican, prelazak na Cajnadroide (200-250$):
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4937260&viewfull=1#post4937260
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?392297-Nokia-android-phone&p=4937859#post4937859
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-(phone)-10&p=4933216#post4933216
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?377622-Xiaomi-Mi-Max&p=4937609#post4937609

To su komentari samo od dva ''taze'' android a ex-WP/W10m korisnika, a gde su tu mihajlosd, pshnd, tolero i ekipa.
Sto ne znaci da u buducnosti nece imati nekih problema sa raznim uredjajima ali ljudi su jednostavno shvatili sta je bolja opcija iako nije ''savrsena''.

Mislim da je sve jasno, svaka dalje polemika je suvisna pa ne bih vise zatrpavao temu.

Svako dobro :)

Pored toga sto vredjas ostale, imas neki "serifovski" stav:

Rekao sam da je gotovo, zatvaraj temu, nema vise sta da se prica.

Hajde, molim te, nemaj sta da pricas na nekom drugom mestu...

On topic:

Viber radi neuporedivo bolje posle update-a. Ima mnogo brzi odziv.

Najzad je i to aplikacija u rangu sa WA.

@hsv ,vec sam rekao a to cu ti ponoviti -Nema svrhe.U te tvoje pricice mozda poveruje neki zalutali novi clan koji jos nije otkrio sta ko ovde radi inace svako vec dobro zna sta je pozadina svega u tvom angazovanju na win podforumu...

Vrh Dno