Šta je novo?

Windows (phone) 10

Da, sve je vise nego jasno i nemam nameru dalje da zatrpavam temu a obracao sam se samo enemoon-u (vise je nego jasno zasto samo njemu ;)) tako da pozz bro, ne nerviraj se bez veze :)

I povremeno restartuje Lumiu 550 :) Mada dosta redje od FB-a.
Uz to i dalje radi losije nego na ostalim OS. A inace je vajber kilava app, WA je bolja opcija i na ostalim platformama, na Lumiji je ne koristim pa ne mogu da kazem kako radi.

Tu se slazemo da je Viber generalno troma aplikacija, ali sta ces, popularna u Srba...

Doduse, moja L640 se ne restartuje od pokretanja kako Vibera, tako ni neke druge aplikacije.

Viber sada jos ''dobro'' radi koliko je vecim delom 2016. bila uzasna aplikacija na W10m, posebno u kombinaciji sa slabim L550 hardverom..

Ali sto i sam kazes, na Balkanu je to najpopularnija app, iz nekih cudnih razloga ali je tako. Mada napreduje polako na svim OS ali je i dalje losija od WA, Telegrama i sl. koje retko ko koristi (osim WA).

1.1 QC, 1GB RAM, 8GB i da je do 90€ (75€ cena L550), da se razumemo, predlozite telefon, vrlo rado cu da kupim, stavimo u istu situaciju...!
Pošto sam ja započeo ovo da dodam da treba da bude do 90€ u prodavnici, a neki polovan Nexus i sl. Ali opet anomalija, ok l550 je nov model, ali moja l532 je model od pre dve godine, ako je budemo uporedili sa droidima od pre dve godine biće malo smešno, ali hajde, biće i zanimljivo. Stavljam večeras.

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

Zato sto je viber bio free, a whatsapp je do skoro kao trazio 1 dolar posle godinu dana i naravno da je preovladao viber, zahvaljujuci turbo shabaneriji koji su uveliko furali iphonove i sljamsunze od 800€ i fazon "boli me ona stvar da placam ($1) za aplikacije".

Sent from my m2 note using Tapatalk

zahvaljujuci turbo shabaneriji koji su uveliko furali iphonove i sljamsunze od 800€ i fazon "boli me ona stvar da placam ($1) za aplikacije".

QQ gde ti ode :D
Cek samo da ti "turbo Sabani" vide sta si napisao

Hehe... Ovde se sve naplaćuje, ne možeš u wc, ako nisi platio..
Sasvim svejedno, ja sam prikazao "solidan" rad šklopocije.
Ivane, na snimku sam upalio i kameru, u sličnim uslovima, vidi se da te anomalije nema.
Videću da uhvatim vremena za poruke od vibera, pa da i to snimim.

Uz pregrst flagshipova se dobijao lifetime vacap. A i da nemas lifetime, nije potrebno placati ga. To je fora, ako prodje prodje..

U RS2 se ocekuje jos bolji tj brze prepoznavanje oka putem irisa :)

WIN HELLO je spreman da izadje iz bete :happy:

Viber, potpuno ugasen, to sam pokazao u snimku, saljem sa drugog telefona, pa palim aplikaciju da se vidi poruka, isto to sa whatsapp-om i sa skype, samo sto mi je za Skype trebalo malo vise vremena, da dignem komp iz sleep-a, pa otvorim Skype i posaljem poruku...
:d
[YOUTUBE]JY9UP4mH87U[/YOUTUBE]

Ne radi mi rotacija ekrana nakon hardreseta, naravno rotation lock sa ukljucivao iskljucivao nista...moze li pomoc?

Sent from mTalk

Probaj soft reset, volume down i power, držiš dok ne zavibrira, pusti da se upali i proveri ponovo.
Koji telefon?
I ako nemaš upaljenju opciju automatsko ažuriranje sata, namesti vreme.

Llumia 640ds, radio sam hardreset i od tada je taj problem. Sta mi se gubi/brise soft resetom?
Ukljucio sam automatsko azuriranje sata
Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ne gubis nista. Soft reset je isto sto i restart na racunaru. Kad iz nekog razloga treba da pokrenes sistem ponovo.

Ne gubis nista. Soft reset je isto sto i restart na racunaru. Kad iz nekog razloga treba da pokrenes sistem ponovo.

SOft reset nije isto sto i restart ... da je isto onda nebi morao opet sat da podesava... npr da nije ukljucio sat na automatic...

Kod restarta ne desava se da se sat poremeti ...

Tapatalk podjednako lose ako ne I gore radi na Androidu.
Moj drugar je ga je deinstalirao na SAmsung S7 bas zbog toga I ide preko Chrome-a na forum.
Ista prica je za i Viber I notifikacijama itd.
Ne zanosi se.

Sent from mTalk

ajd da potvrdim pricu samo mozda je off jer sam korisnik android telefona s7 edge je u pitanju tapatalk aplikacija se ponasa cudno morao sam da je obrisem iz razloga sto mi stizu nortifikacije bezveze o temama za koje se nisam prijavio vec samo posetio nezavisno dal napisao neki post ili samo pogledao ...takodje stizu nortifikacije za teme sa kojih sam se odjavio ...koristim mozzilu a ne chrome kao sto je naveo miskonius i sa ekranom te velicine se snalazim kao i na desktopu prijatnije mi je okruzenje tako... takodje problem sa viberom non stop stoji ikonica u nortification baru slusalica kao propusten poziv a nema ni propustenog poziva ni poruke sa vibera ...obavestenje je return to viber :) jedino resenje da skinem tu iritirajucu slusalicu sa nortification bara je da ugasim obavestenja za viber ali onda postoji problem sa ne stizanjem zvukovnog obavestenja za viber poruke...

ajd da potvrdim pricu samo mozda je off jer sam korisnik android telefona s7 edge je u pitanju tapatalk aplikacija se ponasa cudno morao sam da je obrisem iz razloga sto mi stizu nortifikacije bezveze o temama za koje se nisam prijavio vec samo posetio nezavisno dal napisao neki post ili samo pogledao ...takodje stizu nortifikacije za teme sa kojih sam se odjavio ...koristim mozzilu a ne chrome kao sto je naveo miskonius i sa ekranom te velicine se snalazim kao i na desktopu prijatnije mi je okruzenje tako... takodje problem sa viberom non stop stoji ikonica u nortification baru slusalica kao propusten poziv a nema ni propustenog poziva ni poruke sa vibera ...obavestenje je return to viber :) jedino resenje da skinem tu iritirajucu slusalicu sa nortification bara je da ugasim obavestenja za viber ali onda postoji problem sa ne stizanjem zvukovnog obavestenja za viber poruke...
Hvala sto si to iskustvo podelio sa nama.Nazalost,savrsen OS ne postoji jos.

Ma nije moguće, s7, ali sigurno postoji logično obrazloženje zašto je to tako, jer kod droida za sve ima logično objašnjenje a u suprotnom treba samo kupiti nexus 4 :)

Sent from mTalk

Ja nisam imao nikakav problem sa Viberom i notifikacijama na 2 Lumije.
A od novog apdejta imam problem sa Viberom na kompu, krešuje svaki čas i učitava mi izbrisane poruke ponovo.
Nema pravila očigledno.

Ma nije moguće, s7, ali sigurno postoji logično obrazloženje zašto je to tako, jer kod droida za sve ima logično objašnjenje a u suprotnom treba samo kupiti nexus 4 :)
Pa sinoc nam je njihov guru objasnio da su za takve stvari krivi penzioneri i klinci jer ne umeju da koriste telefon kako je propisano.Za sve postoji razlog pa i za los rad androida,penzioneri i klinci na tapetu ni krivi ni duzni ;)

Nije to jedino rešenje, već samo odstiklirati prvu opciju s vrha u podešavanjima. To je samo persistent notification. ;)

Prilozi

• Screenshot_2017-01-10-19-24-44.png
    Screenshot_2017-01-10-19-24-44.png
    105.5 KB · Pregleda: 110
w5v4ico.jpg

Sent from L1520

Kakav sam baksuz, tman snimio video i dok sam ga pregledao pojavi se upgrade, tko da je video za prethodnu verziju. Negooo, za ovo kratko vreme mi se čini da sporije radi nego sa prethodnom verzijom. Gde je uputstvo za postavljanje videa? Čini mi se da malo brze radi nego l550, ali se i vidi da messenger zakiva! Losa rezolucija videa ali dovoljno. Zaboravih i edge da snimim.Gde je uputstvo za postavljanje videa?

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

Nazad
Vrh Dno