Šta je novo?

windows mobile 2005 programi

Nadjoh kako ali to vazi samo za ring tonove pri dobijanju voice poziva.U sluchaju sms poruka mozes da birash samo one windowsmobile tonove,koje najcesce na ulici ne chujem....:wall:
Moze li neko da preporuchi koji program za blokiranje poziva i pravljenje "crnih lista" koristi na w.m.2005?

Poslednja izmena:
@DARK SIDE
1. phoneAlarm ti omogućava da za bilo koju vrstu alerta definišeš bilo koji audio fajl podržan u WM05. Štaviše, ima sjajnu opciju, da, recimo, ako ne čuješ poziv (ringtone 1), on generiše Missed call alert (ringtone 2), koji se ponavlja N puta, u intervalima od T sekundi (N i T biraš potpuno proizvoljno).
Isto važi ne samo za propušten poziv - nezavisno se setuju (sa zasebnim ringtonovima), rekurentni (N, T) alarmi i za: SMS, e-mail, i voice mail.
2. Call SMS Blocker. Probao sam samo njega, i koristim ga.
Omogućava setovanje više crnih/belih lista, aktiviraš ih po potrebi/situaciji.
Na odbijeni poziv/SMS može odgovoriti predefinisanim SMS-om.
Imaj u vidu: kad je neko blokiran, a pozove te, čuće jedno zvono, a onda zauzeće (kao da si odbio poziv). Koliko znam, nijedan softver te ne može učiniti nedostupnim.

Nijedan od ova dva softvera nije free.

1. phoneAlarm ti omogućava da za bilo koju vrstu alerta definišeš bilo koji audio fajl podržan u WM05. Štaviše, ima sjajnu opciju, da, recimo, ako ne čuješ poziv (ringtone 1), on generiše Missed call alert (ringtone 2), koji se ponavlja N puta, u intervalima od T sekundi (N i T biraš potpuno proizvoljno).
Isto važi ne samo za propušten poziv - nezavisno se setuju (sa zasebnim ringtonovima), rekurentni (N, T) alarmi i za: SMS, e-mail, i voice mail.
E to mi je trebalo.Pomogao si mi i svaka ti chast da ne kazem svaka ti dala..:D.Sad cu ga skinem....***.desavalo mi se nekoliko puta da ne cujem onaj njegov kratki sms alert ili ring tone...ovo ce zavrsiti posao...hvala puno...

Poslednja izmena:
Sto se tice voice recordera ja imam wm2003SE za koji izgleda da stvarno nema ali za WM5 procitao sam da ima i navodno ovi rade:
PMRecorder
Softtrends LivePVR
Vito audionote

evo ovaj http://www.my-xda.com/looksXdaOrbit.html ima i GPS integrisan u sebi.
Ipak ja bih malo sacekao da vidim kako softver radi sa tim integrisanim resenjima i kako hvata satelite, jer kod ovih uredjaja polozaj antene nikad ne moze da bude najoptimalniji, koji je gps cipset upotrebljen, koliko brzo se trosi baterija kad gps, ekran i procesor rade u isto vreme i sl.
Ovaj Orbit se meni nije svideo iz vise razloga, a to je
-manji ekran od 3.5 inca
-niza rezolucija 320x240 - 640x480 je sasvim druga prica
-koristi microSD kartice
-nema hardversku tastaturu
-OMP procesor na samo 200 MHz, mada je neproveren podatak da ima tri jezgra.

Naravno, nekome nista od navedenog ne mora da smeta, pogotovo ako ceni kompaktnost.

Detaljan prikaz athene mozete pogledati ovde: http://www.mobile-review.com/pda/articles/htc-athena-en.shtml aliovo sigurno nece bit moj sledeci telefon, suvise je veliki i za mene.

Licno mi je mnogo primamljiviji naslednik Universal-a sa ekranom od 4.5 inca i rezolucijom 800x600, procesorom na 620 MHz dodatim grafickim procesorom i ako sam dobro zapamtio podrskom za n Wi-fi standard.

Inace negde sam video da su na Universal-u uspeli dapoteraju i Windows 98, sto nije daleko od pameti ako se uzme da je moj prvi windows 98 (ako se dobro secam) radio na racunaru sa pentiumom na 166 MHz i 16 MB memorije, a da mi je svanulo sa pentiumom na 233 i 32 MB memorije. Universal radi na 540 MHz i ima 32 MB memorije :)

Stize mi HTC P3600 Trinity sutra pa cu vam se pridruziti u temi uskoro :)

ODMAH nabavi zaštitne folije za ekran.
Trinity će ti doći go, bez nje. Bilo bi lepo da je odmah namestiš :)

ODMAH nabavi zaštitne folije za ekran.
Trinity će ti doći go, bez nje. Bilo bi lepo da je odmah namestiš :)

Da, u pravu si, ne znam sta im fali da poklone makar jednu foliju uz tako skupe uredjaje, s obzirom da Trinity nema tastaturu i da je smartphone neizbezno je pipkanje prstima po ekranu :S: ovaj prodavac je rekao da ce mi poslati jednu dzabe :)

Inace, sto se tice programa, Resco Explorer ima mogucnost enkripcije fajlova pa tako mozete sve poverljive informacije zastititi, npr. jedan jedini txt fajl sa svim lozinkama, ovako vam vise nece trebati specijalizovani programi. Ima i ftp i registry plugin pa je stvarno po meni najbolji program za windows mobile.

Ma, prosto je. U kompletu koji sam ja kupio, postoji i parče krutog kartona, skoro plastike - recimo, kao plastična karta (iz špila), samo manjih dimenzija. Počneš od jedne ivice, i polako kartom pritiskaš, da bi istisnuo vazduh.
Ove folije sam još i krojio - dosta su bile veće.
Ćoškove folija sam sekao u polukrug, ne u oštrih 90 stepeni. Jedan ćošak sam malo više "ujeo" - od negde moram da krenem, kad je budem skidao.
Jeftine su - i ako zezneš, uzmi sledeću.
Temeljno čisti ekran (u kompletu su bile dve "maramice" - vlažna i suva).
Ista (prva) folija stoji već više od dva meseca :)

nije komplikovano, jedino treba paziti da pravilno krenes sa folijom. nije strasno ako ti ostanu mali mehurici vazduha, folija je porozna, pa ce za nekoliko dana nestati sami od sebe. moj savet je da foliju stavis odmah nakon skidanja microsftove nalepnice, odnosno da nalepnicu ne skidas dok ne nabavis foliju.
vrlo je preporucljivo da nabavis i odgovarajucu futrolu za telefon, sad su moderne silikonske, ali one nisu bas dobra zastitia od padova. preporucio bih ti Krusell kozne futrole, meni su moj telefon spasile ispadanaj iz jakne, a ni dan danas posle skoro dve godine telefon nema ni najmanju ogrebotinu.
Naravno, sve ovo pod uslovom da ti je stalo da cuvas telefon, ako nije, nista od ovoga nije obavezno, osim reervne olovcice - lako se gube i zaboravljaju.

Za Nešu: ima li načina da bekapujem SMS-ove na PC?
Nisam naišao na sw koji to radi.
Drugo: nisam uspeo da aktiviram MMS (Telenor). Njihova tehnička podrška je bila ljubazna, potrudili su se, i rekli mi da ima izvesne nekompatibilnosti (njima odranije poznate) između njihovog MMS softvera, i WM05. MMS je nešto bez čega svakako mogu da živim, ali sam radoznao :)
Kako je kod tebe?

nisam na telenoru, tako da ne znam. malo mi je cudna ta prica o nekompatibilnosti, jer kao i kod svakog telefona bitna su podesavanja koja mms aplikacija koristi, tako da prodji jos jednom kroz podesavanja za mms, jer koliko ja kapiram ako ti radi gprs, treba da radi i mms, razlika je samo i access pointu, jer i mms ide preko gprs-a.

za sms poruke mozes da probas jeyomobile 2.0 ili smsorganizer koji je besplatan, s tm da koliko sam procitao ovaj prvi se zaglupi kad radis eksport vise stotina poruka.

mozes daodes i na www.pocketgear.com pa da vidis neke od aplikacija za rad sa sms-om, meni ovaj smsorganizer zavrsava posao, mada je malo tupav za koriscenje, ali kad se naviknes radi super.

gprs intenzivno i svakodnevno koristim (e-mail najviše), ali MMS neće pa neće. Setovanja proverena, i to više puta, pa i zajedno sa teh podrškom Telenora. Kada krene slanje, prikazuje kao da šalje, i onda prijavi error, poruku prebaci u Drafts, i to je to.
Vidiš, nisam probao prijem MMS, pojma nemam da li i to radi :)

Hvala za tip za SMS-ove, probaću :)

KOji program moze da posluzi kao diktafon na win.mobile 2005?

Nisam naišao na takav...
Jel su ti potrebni vremenski duži zapisi?
Ja snimam koristeći ugrađeni Notes - na znam da li je limitiran pojedinačni zapis.
Probam, pa javim.

Nisam naišao na takav...
Jel su ti potrebni vremenski duži zapisi?
Ja snimam koristeći ugrađeni Notes - na znam da li je limitiran pojedinačni zapis.
Probam, pa javim.
Pa klasichan diktafon jer ovaj u win.m.2005 je ogranichen vremenski,shto je glupost.Hocu npr.da snimim ceo sastanak neke sednice pa kasnije da vadim koncept.Ovako na wm05 moram da snimam na po 30sec ili beshe krace non-stop.

programa za snimanje bez ogranicenja vremena ima koliko hoces, jedan je vec pomenut, doduse u svrhu snimanja telefonskih razgovora, sto mu je ipak sporedna uloga - Vito audionote bi trebalo da je najbolji po tom pitanju.
opet cu da ponovim, posetite www.pocketgear.com i tamo pogledajte programe u kategoriji koja vas zanima - imate sve - opise, screen shoot-ove, za neke i kratke utiske korisnika. svi programi koji iole vrede su opisani na ovom sajtu

Notem

Jos i snima direktno u mp3 problem je sto sam ja ovaj program koristio jos u vreme PPC2002 pa ne znam kako radi sa Windows Mobile, javi...

nece taj program....on je za 2002 i 2003-ku....
VITO AudioNotes 1.25 je program za snimanje zvuka...nadjoh...

Poslednja izmena:
Ne, ne znači da je skinut.
To znači da je network free, tj. da nije zaključan na određenog provajdera.
Ako ga kupiš sa ugovorom T-Mobile (ona niža cena), onda verujem da dolazi zaključan.
Kupuj slobodno, samo napred!

Jeli neko od vas radio upgrade ROM-a na svom Pocket PC-u?
Javlja se jedan "mali" problem:skinem noviji ROM file i pokrenem ga posto sam usb konekcijom povezao moj uredjaj.Kompjuter vidi uredjaj.Activesync sve radi...ali kada ROM flash aplikacija treba da vidi sadrzinu uredjaja tu se javlja problem:
aplikacija za flash-ovanje ne moze da ostvari kontakt sa pocket pc aparatom.Probam na drugom rachunaru-opet isto.Probam sa drugim ROM flash fajlom..opet isto....znachi,nije kompjuter,nije u pitanju ROM,nije usb konekcija jer Activesync radi ok.Ostaje da je u pitanju uredjaj.Postavim drugi Pocket pc(qtek2020).Opet isto.Znachi,nije uredjaj.Ostaje mi samo josh da podesim Pocket pc na neki nachin-ako je to uopshte potrebno kako bi mogao da ga flashujem...znate li neshto o ovome?...
Ps.na http://forum.xda-developers.com sam bio ali je forum amaterski postavljen tako da je sve nabacano kao na plast sena...uzas..

Poslednja izmena:
dao si malo podataka da bi ti precizno odgovorio, ali jedno je sigurno, jedan ROM odgovara samo jednom modelu pocketpc-a/telefona. Ne znam koji si pocketpc prvi isprobao, i da li je rom uradjen bas za njega.
Takodje je bitno i koju verziju bootloadera imas, generalno, prvo treba da updatujes njega, pa tek onda rom.
Slazem se da je xda-developers uradjen ruzno i amaterski, ali tu se okupljanajveci broj profesionalaca, zaludjenika i korisnika ovih uredjaja, tako da je to "seno" najbolje mesto da nadjes "iglu" koja ti treba.

Napisi koji PDA si probao,
koja je verzija Activesync-a,
koju gresku ti izbacuje,
koji je njegov originalni ROM (operativni sistem),
koji ROM si pokusao da stavis,
odakle si ga skinuo?

Da li si pre upgrade-a proverio koji su tipicni problemi koji se javljaju sa tim ROM-om?

Poslednja izmena:
dao si malo podataka da bi ti precizno odgovorio, ali jedno je sigurno, jedan ROM odgovara samo jednom modelu pocketpc-a/telefona. Ne znam koji si pocketpc prvi isprobao, i da li je rom uradjen bas za njega.
Takodje je bitno i koju verziju bootloadera imas, generalno, prvo treba da updatujes njega, pa tek onda rom.
Slazem se da je xda-developers uradjen ruzno i amaterski, ali tu se okupljanajveci broj profesionalaca, zaludjenika i korisnika ovih uredjaja, tako da je to "seno" najbolje mesto da nadjes "iglu" koja ti treba.

Napisi koji PDA si probao,
koja je verzija Activesync-a,
koju gresku ti izbacuje,
koji je njegov originalni ROM (operativni sistem),
koji ROM si pokusao da stavis,
odakle si ga skinuo?

Da li si pre upgrade-a proverio koji su tipicni problemi koji se javljaju sa tim ROM-om?
1.probao sam MDA II i qtek2020(to je isti uredjaj).MDA II je nov i nema frke.Ali qtek2020(koji bih osposobio za prodaju) je dugo bio bez baterije i sad samo izbacuje logo microsoft2005 mobile i tako stoji.Kapiram da i na jedan i drugi uredjaj pasuje isti rom file.
2.activesync je zadnja verzija sa microsoft sajta.Potom sam ubacio i najnoviju beta verziju 4.5.
3.originalni rom file na pokvarenom Qtek-u neznam jer ne mogu da iscitam ali mislim da je isti i na mdaII.MDa II je 2.01a.oowwe,03/10/06,radio version:1.19.00.protocol v.1337.43.
4. Pokusao sam da stavim ROM: 3.50b.40CS
dated: 13.01.2007
OS 5.1.195 (Build 15698.3.5.0)

5.skinut sa xda foruma
Po tvom pitanju vidim gde sam gresio ali ***.kad sam pocetnik.Nemam blagog pojma sta je boot loader(valjda program za flash uredjaja) i koji da nabavim(gde skinuti).Ovi fajlovi koje sam ja skinuo imaju exe u sebi i jednostavno sami se pokrenu i odrade posao komplet:iscitaju sadrzaj uredjaja,izbrishu,i ubace novi rom....e kod mene nemaju pristup mom uredjaju pa onde gde treba da pise koju verziju ja imam ,aplikacija ostavi prazna polja...
Takodje sam postavio pitanje na xda da mi neko da link za neki rom za qtek2020(mda II) ali niko nishta...:S:
Ovo je uredjaj koji cu poduze imati pa sam zeleo da malo detaljnije odradim sve ovo ali posto sam pribavio sve software koji mi treba za njega sad naleteh glavom u zid:wall:

Poslednja izmena:
pa vidi ovako,
za ovaj pokvareni uredjaj, prvo ga dobro napuni. To je uredjaj koji dolazi sa wm2003 originalno, tako da u sebi ima malu bekap bateriju koja sluzi samo za memoriju, ako je dugo bio bez baterije, znaci da se i ona ispraznila, pa treba vremena dok se prvo ona napuni, a zatim i glavna baterija.
kad se punjenje zavrsi, probaj da uradis hard reset. kako? evo lepse slicice:
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Himalaya_2005_How_to_Hardreset_and_BootLoader

ako se ni posle ovoga ne probudi, onda ti jedino preostaje da ponovo uradis upgrade. (isto je za oba uredjaja.

- pokreni uredjaj u bootloader modu (DPad + PowerButton + ResetButton) - pogledaj sliku
- nakon 1 sekunde prvo pusti tasterer "Reset" a onda i prestla dva
- trebalo bi da ti se pojavi ekran sa oznakom verzije, pozadinsko svetlo bi trebalo da je ugaseno
- postavi uredjaj u postolje koje je preko usb kabla direktno povezano u usb prikljucak racunara (ne preko hub-a) i prikljuceno u struju
- iskljuci screensaver na desktop racunaru
- pokreni fajl HimaUpgradeUt.exe
- sedi i cekaj dok ti se na ekranu desktop racunara ne pojavi Congratulations poruka
- Iako ce ti pocketpc pokazivati da upgrade jos traje, upgrade je zapravo gotov i skini pocketpc sa postolja
- uradi hard reset - drzi istovremeno Reset + Camera + Record dok se ne pojavi boot options meni
- ponudjene opcije postavi na
Enable KITL -> NO
Clean Registry Hive -> YES
Format Storage -> YES
-pritisni dial pad i sacekaj ucitavanje OS-a

ovo bi trebalo da bude postupak za upgrade vec postojeceg wm2005 koji je predpostavljam na oba uredjaja.

moram da se ogradim da rizik postoji i da ni jedan upgrade nije 100% siguran.
procedura flesovanja je nesto slozenija ako je na uredjajima jos uvek WM2003.

u arhivi koju si skinuo trebalo bi da se nalazi i readme fajl sa uputstvom, pa procitaj i njega pre nego zapocnes.
ovako napisano deluje komplikovanije nego sto zapravo jeste, ali barem za onaj neispravni skoro i da nemas izbora.

nadam se da sam ti pomogao, obavezno javi sta si uradio.

Moja greska a ti si opet u pravu:D
Qtek2020 u sebi ima wm2003.Uradio sam hard reset i izbacio mi je zamraceni ekran sa ispisom "usb V 1.06...medjutim himalaja koji sam pokrenuo mi sada izbacuje da je neodgovarajuci za moj qtek2020.Probacu da trazim po xda...

Vrh Dno