Šta je novo?

windows mobile 2005 programi

Prvo da ti se zahvalim na ulozenom trudu.Da si mi u blizini ,barem bi usledio jedan zestok ruchak u restoranu mog lepog mesta.
Uradio sam sve kako treba.Stari Qtek je sada ziv i radi perfektno. rom.ver.3.50b.40s.Valjda je to skorasnja:D
Ovaj thread-a bi trebalo da ide u "sticky" jer ce mnogima pomoci.To je sigurno.
pozdrav i svako dobro zelim.....

Samo da izbacio vu jako korisnu sliku sa onog linka koji si mi dao.Mislim da mnogi blage veze nemaju da ove kombinacije tastera postoje za resetovanje ili pokretanje boot loader rezima..
Ja sam flash odradio iako mi je usb na usb hub-u a u fajlu za flash postoje 2 exe fajla.Ako pokrenesh HimaUpgradeUt exe file dobicesh poruku da je rom ne odgovarajuci a u stvari se radi o ID fajlu pa se javlja zbrka sa regijom.Treba pokrenuti HimaUpgradeUt_noID exe file i odraditi flash pocket pc uredjaja poshto se prethodno kombinacijom tastera udje u boot loader mod.
Pozdrvav.

Prilozi

• 2k5.png
    2k5.png
    118.6 KB · Pregleda: 90
S' tim što se kombinacije tastera verovatno razlikuju za svaki PPC.
Hard reset kombinacija mi stoji u User manual-u, a boot loader - kad mi zatreba, kopaću po XDA, ili ću pitati Nešu :)

Jedan program mi je zezanuo sistem.Ja lepo ponovo flash odradim a ono isto.U redu,verovatno je "read only" taj program pa se "neda" ali sad je sistem totalno zeznut a nemam opciju neke vrste formatiranja celog sistema i ubacivanja chistog rom file...ima li neko ideju?
Ovaj matori qtek2020 radi super jer je "go kao pishtolj" :D a mdaII je vec bio natankovan aplikacijama na ,mc card.Od tada krecu zvrchke....

Poslednja izmena:
Ako dobro razumem: program koji te zeza je instaliran na kartici?
Format kartice + hard reset - ne pomaže?

Ako je program koji te zeza deo ROM-a, onda promeni rom, a ako je to program koji si naknadno instalirao, onda prvo probaj sa soft resetom, ako ne uspe, probaj sa hard-resetom i ne pokreci vise taj program :)

hehehe...ma ja sam jednim program SK tools na kraju iz besa jer taj program ne postoji u "add remove" sekciji formatirao.Medjutim,formatirao sam neshto shto nije kartica...programa vishe nije ali je wm05 koji sam ponovo flashovao i dalje "okrnjen" tj.nema imenik,kalendar i ulazak u opcije setovanja...nestalo je...bez obzira na flash...i dalje ista situacija...videcu...a program koji me je zeza je onaj sto mi je kibicer preporuchio:d :p
Ono shto mi smeta je shto i bez obzira na flash ne dobijam nishta....nema pola windowsa sunce mu j....:D...no nacicu ja to..nema frke..uporan je chicha:D ..bitno je da mi Nesha pomogao da osposobim ovaj qtek2020 koji ode za 200eu.Izvadio sam se pa se opet zahvaljujem choveku...:banana:
Inache moram da kazem da je ova nova verzija win-a lepa i solidno odradjena.Neznam da li je imate ali je bash pismena.....

Poslednja izmena:
Mora da je Call SMS Blocker?
Kod mene radi, kao sat...

Drugi su mene softveri zezali - uvek je hard reset to rešavao...
Sad sam se već malo izveštio, pa hard reset davno nije pao :)

Sori, namere su mi bile najbolje, a sumnjam da je taj softver izvor tvojih muka...

Mora da je Call SMS Blocker?
Kod mene radi, kao sat...

Drugi su mene softveri zezali - uvek je hard reset to rešavao...
Sad sam se već malo izveštio, pa hard reset davno nije pao :)

Sori, namere su mi bile najbolje, a sumnjam da je taj softver izvor tvojih muka...
-Ma ok je lafe.Sredio sam ga sada sa hard resetom.onaj Phone alarm kada mu odredish neki drugi skin o poludi i stalno izbacuje na desktopu da nema skina i blinkuje mi ceo desk pa usporava ceo uredjaj.Ja resio da ga maknem ali on nece..i ja nemogu da ga deinstaliram iz nekog razloga a ne mogu da odredim da se vishe ne podize na desk top...i tako bla,bla...no program je odlichan a pogotovo u hladnim danima kada se chesto poruka ne chuje "iz prve" ispod zimske jakne pa te zvuchni signal vishe puta opomene./....to je stvarno super pa sam ga opet stavio ali "skin" ne menjam:D.
Call sms blocker radi super i odlichan je program....p2p konekcija za skidanje je bila na visini zadatka;)
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Super, drago mi je :)
Da, i ja sam probao nekoliko skinova za phoneAlarm, i imao sam razne problemčiće. Koristim Joel_Full skin (default), i ne diram dalje :) Aktuelna verzija je 1.58 (Build 100).
Najviše mi se sviđa sledeća fora: pA ima i Location Service - registruje kodove baznih stanica na koje se kači. Pustio sam ga neko vreme, a onda definisao bazne stanice kao "work" i "home". A onda setovao automatsku promenu profila kako se skrećem :)
Inače: ako hoćeš da ti se pA ne diže sa Win-om, samo idi: Start - Settings - Today, pa klik na tab Items, i tu (de)selektuj (attach)

Call SMS Blocker - koristim ver 1.4.5.237

Moje poslednje otkriće: softver koji se zove Pocket Controller (ver 5.07) - dobiješ svoj PPC na monitoru desktop računara, i koristiš miša, kao što bi i stylus :)
SVE možeš da radiš, kao da držiš PPC u ruci, i radiš "u lokalu".
Njime sam okačio ovaj attach :)
Moja topla preporuka, ali probaš ga na vlastitu odgovornost :)

Prilozi

• Today.jpg
    Today.jpg
    47 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
zna li neko kako podesiti u imeniku da se prikazuje prvo ime pa tek onda prezime? ili da se doda nickname? slabo pamtim ljude po prezimenu pa mi je malo nezgodno da jurcam po imeniku dok ne nadjem ono sto trazim. najbolje bi bilo da ima neko podesavanje po reg, ili neki addon za os, ne instalira mi se neko parce softvera samo zbog ovoga.

inace u pitanju je 2003se, htc blue angel.

i na win.mob.2005 V5.1.195 takodje u opcijama nema nichega korisnog.Kod mene izbacuje ime,prezime i broj ispod.To je jedini moguci prikaz.

Super, drago mi je :)
Da, i ja sam probao nekoliko skinova za phoneAlarm, i imao sam razne problemčiće. Koristim Joel_Full skin (default), i ne diram dalje :) Aktuelna verzija je 1.58 (Build 100).
Najviše mi se sviđa sledeća fora: pA ima i Location Service - registruje kodove baznih stanica na koje se kači. Pustio sam ga neko vreme, a onda definisao bazne stanice kao "work" i "home". A onda setovao automatsku promenu profila kako se skrećem :)
Inače: ako hoćeš da ti se pA ne diže sa Win-om, samo idi: Start - Settings - Today, pa klik na tab Items, i tu (de)selektuj (attach)

Call SMS Blocker - koristim ver 1.4.5.237

Moje poslednje otkriće: softver koji se zove Pocket Controller (ver 5.07) - dobiješ svoj PPC na monitoru desktop računara, i koristiš miša, kao što bi i stylus :)
SVE možeš da radiš, kao da držiš PPC u ruci, i radiš "u lokalu".
Njime sam okačio ovaj attach :)
Moja topla preporuka, ali probaš ga na vlastitu odgovornost :)
Moze li se kucati sms poruka preko rachunara na ovaj nachin?Kako ti se pokazao program po pitanju stabilnosti?
Koju verziju win.mobile koristish inache?

@velko
proveri kakvo ti je sortiranje u Outlook-u sa kojim vrsis sinhronizaciju, ako dobro pamtim pocketpc preuzima njegova podesavanja po tom pitanju.

hvala, pogledacu.

a usput... zna li neko gde ima barem pristojan izbor torbica za pda? trebalo bi mi nesto extra kompaktno, samo za pda. ili neka malo veca torbica sa pregradama za slusalice, dodatne sd/mmc kartice, olovcice... verovatno cu se razocarati odgovorom, posto sam jedva nasao i foliju za ekran, od torbica sam nasao samo jednu jedinu u mamutu. :(

Poslednja izmena:
Meni je qtek2020 i mda II i koznoj futroli pa tu imam srece.Sa olovkama(stylus) nemam srece:D.Vec sam je izgubio.Foliju sam stavio.Bila je par dana na ekranu sa onim vazdusnim baloncicima i na kraju sam je skinuo.Ne treba mi jer koriscenjem do sada nisam ostetio ekran.
A ako ti bash treba torbica onda imash one sa pobevzom na vrhu-kao dzak mada po meni ce ti pre odgovorati torbice za digitalne fotoaparate kojih imas puno i tu je zaista veliki izbor.

Moze li se kucati sms poruka preko rachunara na ovaj nachin?Kako ti se pokazao program po pitanju stabilnosti?
Koju verziju win.mobile koristish inache?

Tek sad ovo videh, sori :)

Naravno, može se kucati i SMS, bez problema! Možeš, recimo, editovati .xls, ili .doc fajl, ili čak gledati fotke, ili neki avi :)
Možeš pokrenuti, i potpuno kontrolisati, svaku aplikaciju na PPC-u.
Dakle, bukvalno kao da ti je PPC u ruci :)

Još lepše: na 19" monitoru, prikaz na 100% je većih dimenzija od fizičke veličine samog PPC, pa je i to pogodnost.

Ono što ne može, ili ja bar nisam provalio: Ne radi CTRL+C - CTRL+V između PC i PPC.
Ne možeš, recimo, selektovati tekst iz SMS-a, i prebaciti ga u PC aplikaciju.
Ovo ne radi u oba smera.

Stabilnost - ni jedno pucanje, ili problem, do sada.

Sam softver, naravno, radi kroz Active Sync.
Koristim WM05, na HTC TyTN.

P.S. Attach koji sam okačio je napravljen tim softverom, nije rađen Print Screen iz Win-a :)

Poslednja izmena:
Pocket Controller

Evo primera:

Prilozi

• PocketController.jpg
    PocketController.jpg
    51.9 KB · Pregleda: 95
posto ja jos nemam pda (mda) i ocekujem ga za koji dan,i tek treba da se edukujem oko svega toga,pa mi recite kod uredjaja npr qtec s110,koji ima 128 mb "svoje" interne memorije,koliko mu zauzima sami wm2003,tj kolko ima slobodno nakon "suvog" wm-a?

e da,posto namjeravam da Mda koristim uglavnom za razonodu (surf,muzika,klipovi...),posto nema wireless fabricki,koliko je izvodljivo da preko BT share-ujem adsl sa desktop racunara,da bih na mda-u imao net?
ako jeste,da li ce protok preko BT-a biti dovoljan da se vode razgori preko npr neke verzije msn-a ili skype-a za WM (i da li te verzije uopste postoje?)
hvala
p.s ovaj forum je fenomenalan!

Poslednja izmena:
ako ces pakovati filmove i mp3 onda kupi neku vecu karticu i ne brini oko memorije na samom uredjaju, 2gb sd/minisd kartice su dovoljno jeftine, a i 4gb nisu preskupe.

net preko bt-a moze da radi bez problema, mada nisam licno probao u praksi. voip takodje treba da radi bez ikakvih problema.

Kod mene na mpx220 kada napravim konekciju preko BT sa AS odmah telefon koristi internet koji je dostupan na PC, ne znam kako je kod vas ali kod mene u Data Connection sve mi je na Automatic. Sto se tice brzine preko BT, ide brze od GPRS.

ako ces pakovati filmove i mp3 onda kupi neku vecu karticu i ne brini oko memorije na samom uredjaju, 2gb sd/minisd kartice su dovoljno jeftine, a i 4gb nisu preskupe.

net preko bt-a moze da radi bez problema, mada nisam licno probao u praksi. voip takodje treba da radi bez ikakvih problema.

znas zbog cega pitam,jer bih na mjesto memorijske sd kartice za vrijeme surfovanja,ako bih izasao nedje vani najvjerovatnije stavio sd wireless karticu (ali onu spectec-ovu,sto ne viri mnogo i sto dodje bez memorije u sebi),pa da vidim koliko qtec-u s110 ostaje memorije nakon WM-a,i koliko mogu na nju da se oslonim...

p.s.
http://i5.ebayimg.com/03/i/07/91/e1/1e_1_sbl.JPG

http://i5.ebayimg.com/02/i/07/91/e1/18_1_sbl.JPG

Poslednja izmena:
...i postoji li verzija Skype-a ili MSN-a za WM,konkretno za Qtec s110,ako vam sto znachi?

msn imas vec u wm-u, doduse ne podrzava voip, a skype naravno radi bez problema. ne znam kakav je sto se tice hw zahteva, mislim da mi je neko spomenuo da na slabijim masinama ne radi bas najbolje voip.

Poslednja izmena:
ah,preskacete mi pitanja... grrrr

1.postoji li msn (voip) koji bi radio na 416 mhz (qtec s110) ?
2.isto pitanje za skype
3.koliko qtec-u s110 ostaje memorije nakon instalacije WM-a?

zahvaljujeM! ;)

Na motroli Mpx200 WM2005 sve češće se dešava da neće da podigne sistem prvi put pri paljenju. Zatim povremeno se dešava se da prekida vezu ubrzo nakon prihvatanja poziva. Dali je još neko imao sličan problem? Predpostavljam da je do WM5, ali da proverim...

Poslednja izmena:
Ne, ne, ništa slično mi se ne dešava na WM05.

Na motroli Mpx200 WM2005 sve češće se dešava da neće da podigne sistem prvi put pri paljenju. Zatim povremeno se dešava se da prekida vezu ubrzo nakon prihvatanja poziva. Dali je još neko imao sličan problem? Predpostavljam da je do WM5, ali da proverim...

Sto ne stavis WM 2003 SE jer taj WM5 za mpx200 je neka beta verzija WM5.

Nazad
Vrh Dno