Šta je novo?

windows mobile 2005 programi

Ako nije problem da cujemo gde ima tih jacih baterija za Qtek (meni treba za 9090)...

AsWO firma 0113431921..chekash 20 dana od porudzbine i stize poshtom....nashao sam 1500mA kod njih...firma je ozbiljna//baterija 1600din(bez poshtarine)
A da se vratim na temu:jedna preporuka za razbibrigu-Virtual pool mobile,....izvanredno uradjen bilijar..
Worms-crvici;
rayman;platforma

Poslednja izmena:
jel ima neko qtek 9090 ovde ?
da li se desava da kad ukljucis wifi ispadne iz mreze i ne moze da se radi bez soft restarta

ja imam i-mate pda2k, to je naravno isto sto i qtek 9090. situacija je ista, nekad se zaglupi, reset resava stvar. nije toliko cesto pa mi ne smeta. mozda bi upgrade resio stvar ali me bas mrzi da se zezam, dojadilo mi je to jos pre par godina sa wm2002. :)

Imam XDA IIs (Qtek 9090) sa WM2003 SE (4.21.1088 build 14132) i nikad ni jedan problem sa wi-fi, a konektovao se nako zna koliko mreza, a jedno vreme wi-fi je radio i do 8 sati dnevno (slusao online radio na poslu :) )

Sad ga koristim za nevaznu sim-karticu (nek stoji za nedaj boze) i navigaciju i radi savrseno.
Sta to bese soft-reset. Samo ga hranim strujom redovno i to je to.
Nokia 6310i je moja prva mobilan ljubav, ovja XDA druga i mislim da cu ga koristiti sve dok budem mogao da nabavljam baterije za njega. Ne secam se da sam imao zahvalniji uredjaj koji mi je pravio manje problema.

Nego savet svima, ako znate ko je isporucilac tih telefona, idite tamo pa skinite najnoviji rom. Ako nekome znaci mogu da mu postavim negde (barem meni) ultra stabilan rom 1.31.00 koji je predvijen za XDA IIs

Moje dosadashnje iskustvo(a nije veliko) je da radi win mobile dobro dok ne pochnem da instaliram sve i svashta...pa mislim da je vaznije da se stavljaju proverene aplikacije/;;;

TCPMP, neka starija verzija, ispod 1.0. Ove novije čudno rade, čudno izgledaju. Možda se nešto promenilo u poslednjih par meseci, ali ono pre ništa valjalo nije - plus su posle 1.0 prestali da budu besplatni.

[MP3 PLAYER]
Moja preporuka - PocketMusic (www.pocketmind.com), podesis samo skin winamp, ima equalizer i sve ostalo isto kako winamp + efekti (extra bass, crossfading...)

Opterecenje procesora za mp3 je oko 30-40% (na 400mhz) - kao i kod TCPMP-a. Meni je to bitno zbog trajanja baterije..

Preporucujem i "Bass & Treble" control panel za windowz koji POPRILICNO popravlja zvuk... (DSP_EN.CAB)

p.s.
Sto se tice http://www.conduits.com/products/player/ probao sam ga na mobilnom, program je stvarno MOĆAN, ali je bio zahtevan hardverski, nisam stigao da probam na PPC-ju..

Poslednja izmena:
Mini Lyrics Magic
kod mene na MPx220 se da podesiti boja zvuka da se i ipod postidi. Ne znam što to ne može iz drugih plejera.

Narode, koji program preporučujete za alarme, da može da se odredi koliko puta će se alarm ponavljati, nedeljno, mesečno, da se postavi sopstveno zvono (.mp3 ili .wav) i da ima čuveno Snooze dugme?! ;)

Eh da, isto tako me zanima i programče koje će me obaveštavati na Today screenu o rođendanima! Elem, nekoliko programa sam probao, ali nijedan ne stavlja na Today screen info o rođendanu a da ga pritom čita direktno iz kontakata. Jedino ako unesem ručno u kalendar, onda hoće, a to mi je malo ideeotski...? Treba da prekucavam iz kontakata u kalendar 200+ rođendana, nema šanse... :(

Mogu i komercijalna rešenja, nije problem, ako nema free alternativa...

Poslednja izmena:
Sto se tice rodjendana, ubacuju se automatski u podsetnik, ali samo prilikom sinhronizacije sa kompom. Samo ih podesis u imeniku i "sami ce se ubaciti".
Ja koristim PocketBreeze, on jako lepo prikazuke sastanke, posebno rodjendane, posebno ostale plaginove koje premestis u njega (na primer gprs monitor). (ovo zadnje zvuci malo konfuzno ali probaj, sta te kosta :)

p.s. Pomoglo bi ako bi napisao i da li koristis smartphone ili pocket pc izdanje windows-a. PocketBreeze je koliko ja znam samo za PPC :( mada nisam 100% siguran.

Poslednja izmena:
Koristim HTC Tytn, znači PPC :)

Videću da skinem i taj PocketBreeze, a i da instaliram Outlook, tj. Office, nisam ga do sada imao na kućnom računaru.

Nego, neće valjda da mi pobriše kontakte iz telefona prilikom sinhronizacije, jer onda u Outlooku neće biti ništa, tj. biće prazan?! :)

U svakom slučaju sam za sada zadovoljan sa WM5, do sada sam koristio nekoliko Symbian Nokia, ali ovo je veliki skok za mene, dok sve podesim kako treba i kako mi se sviđa okoziću se :p

Nece niko da ti obrise nista, kad sinhronizujes uredjaj, outlook sam cita podatke iz mobilnog i pravi podsetnik za rodjendan (anneversery ako se to ovako pise, i sve ostalo)..

Slobodno ga zakači na Outlook, bez brige.
Ja tako čuvam backup kontakata, u slučaju da mora da padne Hard reset...

A za alarme: koristim Pocket Alarm, ver2.17. Super je.
Isto imam TyTN

Isprobaću i ovaj PocketAlarm čim stignem kući, hvala na odgovorima :wave:

(javiću se ja opet čim negde zapne :))

P.S. Kibicer, ti si beše na 064?! Imaš li podešavanja za GPRS i MMS?! Nešto nisam uspeo da namestim, doduše probah samo brzinski da podesim i ništa...

Poslednja izmena:
Imam problem: kada otvorim novoinstalirani Outlook i pokušam da ga sinhronizujem sa TyTN-om preko ActiveSync-a, dobijam grešku koju vidite u attachu.

Outlook kontakti su i dalje prazni, na TyTN-u je sve OK...

Gde grešim?! Da li da iz ActiveSync-a izbrišem "sync relationship" sa samim TyTN-om pa da ga ponovo namestim?! Neće valjda da mi pobriše nešto sa njega, s obzirom da je Outlook "prazan"...?

Prilozi

• greska.jpg
    greska.jpg
    20.9 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
Ja sam na 063, GPRS mi je odmah radio, sa MMS-om sam imao problema, a pratio sam uputstva sa Telenor sajta.
Kod mene je rešenje za MMS bilo da iz IP adrese za Gateway izbacim vodeće nule iz okteta (po uputstvu: 217.065.192.033‚, a radi jedino ako ukucam 217.65.192.33).

Da bi ti proradila sinhronizacija: Izbriši konekciju i iz ActiveSynca PC-a, ali i iz ActiveSynca TyTN-a. Onda reconnect.

Koju verziju ActiveSynca koristiš?
Aktuelna je 4.5. Ona mi pravi problem prilikom sinhronizacije na 2 PC-a, dok sa verzijom 4.2 nisam imao nikakvih problema.

Ja sam na 063, GPRS mi je odmah radio, sa MMS-om sam imao problema, a pratio sam uputstva sa Telenor sajta.
Kod mene je rešenje za MMS bilo da iz IP adrese za Gateway izbacim vodeće nule iz okteta (po uputstvu: 217.065.192.033‚, a radi jedino ako ukucam 217.65.192.33).

Ja sam na 064, GPRS sam nekako uspeo da namestim u početku, koristio sam dobro uputstvo sa Telenorovog sajta i očajno uputstvo sa Telekomovog, pa kombinovao podatke i cifre, to je nekako radilo dva-tri minuta, uspeo sam da odem na Google, a sad ništa :( MMS nisam ni uspeo da namestim, pa ako neko ima rešenje, evo mesta gde može da ga podeli samnom :smoke:

Da bi ti proradila sinhronizacija: Izbriši konekciju i iz ActiveSynca PC-a, ali i iz ActiveSynca TyTN-a. Onda reconnect.

Uradio sam ovo, evo sinhronizuje se već desetak minuta, valjda će da radi... 10x :wave:

Koju verziju ActiveSynca koristiš? Aktuelna je 4.5. Ona mi pravi problem prilikom sinhronizacije na 2 PC-a, dok sa verzijom 4.2 nisam imao nikakvih problema.

Koristim i ja 4.5, skinuo sa M$ sajta. Za početak ću TyTN sinhronizovati samo sa kućnim kompom, a kasnije ću probati i sa firminim, pa javljam kako je prošlo :)

Meni je zadnja verzija pravila probleme (sa wm5) pa sam instalirao 4.2 i sad radi super...

Ovo čudo se i dalje sinhronizuje, nešto tu izgleda nije u redu... Ili prva sinhronizacija traje dugo?! Generalno sa 6630 sam prebacio tonu kontakata, ali mi se nešto odužilo...?

Uspeo sam na kraju sve da odradim kako sam hteo: da prebacim kontakte iz telefona u Outlook, zatim ih sredim u Outlooku (razdvajanje First i Last name, dodavanje rođendana, slike, mailova...) i vratim nazad u telefon.

Problem je bio u ActiveSyncu 4.5. Stavio sam po preporuci 4.2 verziju i sve je proradilo kako treba :wave:

GPRS i MMS još uvek nisam namestio, ali to ćemo kasnije, nije frka...

Posebno za TyTN ima par setovanja, koja će te rešiti problema koji ume jako da iritira:
Naime, dešava se da, bez ikakvog vidljivog razloga, kada ga uzmeš u ruke, užasno sporo reaguje i na najprostiju komandu... pa se naglo probudi... i još se nekima dešavalo da ne radi built-in alarm - jednostavno se ne oglasi.
Ako nemaš tih problema - ne diraj. A ako imaš - lako su rešivi :)

Inače. moj TyTN:

ROM version: 1.18.255.3
ROM date: 07/22/06
Radio version: 1.03.03.10
Protocol version: 32.34.7010.01H
ExtROM version: 1.18.255.106

Sve fabričko, zasad radi super.

Za sada nema takvih problema, videćemo...

Inače, iste cifre su i kod mog TyTN-a, takođe sve fabričko...

Koji task manager koristite?! Kakva glupost da klik na X ne zatvara program... Kada odem u Memory tu i tamo, gomila otvorenih programa koji zauzimaju memoriju...

Ja koristim taj ugrađeni, navikao sam se.
Video sam da postoje aplikacije koje rade baš to - da klik na X zaista zatvori program, ne da ga minimizira. Nisam probao.

Uzgred, obrati pažnju da, čak i ako uopšte ne kačiš PPC na PC, možeš naći ActiveSync među running programs prilično često. To je osnovni uzrok povremenog kratkotrajnog kočenja uređaja.

Evo ja da ispadnem korektan pa da obavestim vlasnike PDA uredjaja u vezi baterija.Vec sam postovao da kada sam kupio novu bateriju od 1500mA uredjaj nije video njen kapacitet pa je stalno isao u Stand by mode kako bi sacuvao bateriju.A baterija je trajala po 4-5 dana i radilo je sve ok.osim iritirajuceg gasenja ekrana na svakih 10-ak sekundi.Pri tom gasenju uredjaj je automatski iskljucivao BT uredjaj pa je transfer bio nemoguc osim ako ne stavim qutek na punjach.
Inache GSM(pozivi odlazni i dolazni) radi OK. i pored svega toga kao i ceo uredjaj.
Naruchim josh jednu bateriju jer sam skapirao da baterija nije ok.tj.da kontrolerska plochica na njoj ne daje tachne podatke Quteku.Ali isti sluchaj i sa drugom baterijom.Uradio sam flash vishe verzija ROM-a za ovaj uredjaj ali isti sluchaj.
Reshenje i danas nisam nashao_Ostaje mi samo josh da provalim koja programska instrukcija wind.mobile aplikacije nalaze odlazak u standby pa da je nekako iskljucim.U settingsu nema takve opcije.:wall:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno