Šta je novo?

windows mobile 2005 programi

Koji task manager koristite?! Kakva glupost da klik na X ne zatvara program... Kada odem u Memory tu i tamo, gomila otvorenih programa koji zauzimaju memoriju...

ja koristim Spb Pocket Plus 3.2
jako lepa stvar je sto mozes da odredis recimo aplikacije koje nece iskljuciti kada kliknes na X, recimo poruke i imenik nikad ne gasim zato sto cesto koristim. takodje dobijas jos neke mogucnosti sa ovim parcetom softvera. probaj.

Uspeo sam na kraju sve da odradim kako sam hteo: da prebacim kontakte iz telefona u Outlook, zatim ih sredim u Outlooku (razdvajanje First i Last name, dodavanje rođendana, slike, mailova...) i vratim nazad u telefon.

Problem je bio u ActiveSyncu 4.5. Stavio sam po preporuci 4.2 verziju i sve je proradilo kako treba :wave:

GPRS i MMS još uvek nisam namestio, ali to ćemo kasnije, nije frka...
Podesavanje GPRS-a na TyTN-u (MMS ne koristim)
Start > Settings > Connections > Connections
Add a new modem Connection, odaberesh ime koje hoces da koristish, "Select a modem" odaberesh "Cellular Line (GPRS, 3G) i kliknesh next
"Access point name" upishesh "gprsinternet", kliknesh next
User name: mts
Password: 064
Domain:* ostavish prazno
advanced ne dirash, tj ostavish checkirano "Use server-asssigned IP address"
i kliknesh finish, i to je to

Ako imash josh nekih problema, javi

Highl1, hvala na pomoći, uspeo sam da "montiram" GPRS :wave:

Nego, pokušavao sam da promenim ton koji obaveštava da sam dobio SMS i nisam uspeo. Ubacio sam .wav u Windowsov folder, izabrao ga kao default, međutim, kada stigne SMS ništa se ne čuje?! .wav je ispravan, možda treba da mu smanjim ili povećam bitrate ("rezoluciju" kako ja kažem :))?

Takodje, ako neko ima problema sa nameshtanjem WiFi-ja ako koristite Linksys/Cisco ruter, javite se, uspeo sam sve da sredim :D

Dosta bre vishe spama!
Tema je:windows mobile 2005 programi..................

Poslednja izmena:
Dark, izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo...

Da se vratimo na temu: koji program koristite za backup i za izmenu profila zvonjave?! Onaj Sprite Backup što je neko preporučio mi nešto i ne radi kako treba, tj. brljavi...

Backup - ne koristim ništa.
Telefon je sinhronizovan sa Outlook-om, sve fajlove držim na kartici, a većina softvera koje koristim ima sopstveni backup, ili nekakav export.
Jedino još nisam našao zadovoljavajući alat za backup SMS-ova, i call history-a.

Za profile - više puta pominjani phoneAlarm (aktuelna verzija 1.58).
To je, inače, prvi softver koji instaliram :)

I nešto sasvim drugo: tek pre neki dan probah Skype na TyTN-u. Priključim ga na PC, i odatle vuče vezu. TyTN je FENOMENALAN Skype telefon!!!

Za backup sms-ova i phonebooka koristim Jeyo Mobile Companion, veoma lepo radi i kada sam za racunarom SMS pisem direktno iz njega i ima zgodnu opciju za pravljenje screenshota sa telefona a na telefonu ne treba nista da se instalira.
Sprite za moj mpx radi dobro.

za backup koristim Spb Backup 1.5 :)

http://www.spbsoftwarehouse.com/products/backup/?en

05.gif

Poslednja izmena:
Probao sam ogroman broj task managera, SPB PocketPlus i josh neke, i imaju stvarno ogroman broj opcija, tako da sam na kraju izbor suzio na 2 programa:
1) Handy Switcher, dodaje ikonicu na today screen ili gore kod ikone za konekcije, i mozete da birate shta cete da zatvorite od programa (ili sve) ili da predjete u drugu pokrenutu aplikaciju
2) HTC X-Button, HTC-ov utillity koji se smeshta u Settings deo i ima 2 opcije, a to je da odaberete dal ce "X" da gasi program instant ili da ga minimizuje (po defaultu)

Shto se tiche alarma, na kraju sam se zadrzao kod pTravelAlarm programa, mozete da definishete do 10 alarma u nedelji, sa MP3/WAV/OGG zvukom, poseduje snooze opciju, i dodaje se u Today sa samo jednom linijom, ne sa bespotrebnim ikonama i podacima ko neki drugi programi

Za korisnike TyTN-a, jedno pitanje. Mene zanima kako se disabluje npr kad kucate sms i e-mail da nash veznik "i" ne pretvara u veliko, tj u englesku lichnu zamenicu :D Mrzi me svaki put da se vratim i da ga obrishem.

na wm2003se ovako: start>settings>input>word completion>iskljucis: replace text as you type

verujem da je slicno na 05.
:)

jeste, to je to, puno hvala

Videh da za Jeyo Mobile Extender (integriše se u Outlook) postoji brdo prijavljenih bagova...
Probaću ovaj Mobile Companion.

@Highl1: Evo instalirao sam Handy switcher, v2.7. Hvala :wave:

Jel zna neko koji operator treba da se upise kod fleshovanja???? Meni devicedata kaze jezik wwe, ali operator - T%CID... i jos nekog smeca.. Nigde po forumima nisam uspeo da provalim sta raditi u tom slucaju.
p.s. uredjaj sam vec dobio sa wm5...

ne znam sta imas ali za vecinu udedjaja moras da koristis poseban alat kojim ces bez problema ubaciti rom jednog operatera u uredjaj koji je dosao sa rom-om drugog operatera. skoro sam drugaru ubacio rom od t-mobile u swisscom brandovan qtek 9090 i sve je proslo ok. osim jednog zglupljivanja prilikom prvog pokusaja ali to nema veze, samo se ponovi procedura bez skidanja uredjaja sa baze.

Imam isto qtek 9090 i skinuo sam odavno "Helmi_BA_WM2k5_AKU3.5_v1.4.CF2 R2 by baniaczek". Jesi li ti pokretao "SetOperator.bat" i podesio operatora? Ili si samo pokrenuo upgrade???

Sto se tice SR tastature, instaliraj "InterKey Keyboard". Na zalost radi samo sa soft. tastaturom.

ja nisam ni ubacio sebi wm2005 vec sam samo presao na zadnju verziju wm2003se i to bas za i-mate pda2k koji imam. za to mi naravno nije bio potreban nikakav poseban softver. nemam vremena da se zezam sa wm2005, meni je potrebano nesto sto radi uvek kako treba. :) a uostalom nije ni neka posebna razlika u odnosu sa stari os.

drugaru sam ubacio noviju verziju wm2003se i tu je bio problem jer on nema "cist" qtek/i-mate vec je modifikovano malo za operatera pa nece tek tako upgrade.

ako hoces wm2005 najbolje je da procitas uputsto za konktetnu verziju koju si skinuo. trebalo bi da je detaljno opisana procedura za upgrade. pravac xda developers...

Da li je neko uspeo Skype call sa procesorom 300Mhz (konkretno hp rx1950 WM 5)? Sa Skype-om pocketpc 2.2 sve moze osim call-a (kad se pokusa poziv samo se iskljuci program) - predpostavljam da je spor procesor. IM+ zadrzava poziv - hold?! a Fring nece na Skype da se konektuje?! Fring Test call sa MSN-om radi.

Poslednja izmena:
Verzija 2.2 ne radi ni na HTC TyTN-u (dešava se isto što i tebi). Prethodna (2.1) je radila.
Vidim po Forumima da ima dosta uređaja na kojima ne radi 2.2, mnogo ljudi se buni.
Nije do procesora, sigurno, ne brini
Fring - nisam probao.

Sad vidim - ni tvoj uređaj nije na listi podržanih.
Čekamo sledeću verziju :)

Koliko sam ja razumeo poboljsan je kvalitet zvuka i to ne mogu da iztrpe stariji procesori, niti ce se aplikacija razvijati za starije procesore... Jel ima neko verziju 2.1 ili 2.2 beta?

Ako program puca, to 99% nije do brzine..

Jel probao neko da flashuje noviji wm5??? Kod mene stalno zeza.. smrk :(

Ja trazim normalan e-mail klijent za WM5 (imam Qtek 9100). Ima li neko preporuku a da nije ProfiMail?

WebIS FlexMail 2007 probaj, mada je meni dovoljan obichan email klijent iz WM-a

KOju ROM VERZIJU WIN MOBILE 2005 IMATE?

Ja imam ROM verziju 3.50c.40CS. od 03.04.2007.

Evo skinuh za moj MDA II ROM: 4.2a.40CS (WM6 AKU 4.2)
dated: 31.Aug.2007
OS 5.2.1620 (Build 18125.0.4.2).Javicu utiske.

Evo ima skoro mesec dana kako koristim WM6 na Qtek-u 9090, nije los windows, radi stabilno... Ima nekih skoro neprimetnih sitnica vise u odnosu na WM5. SVI stari bagovi su tu. MIDI fajlovi ne rade, Duke3D radi sa manjim fps-om, baterija drzi isto.. Toliku sam zelju imao da vidim kakav je da sam ga skinuo istog minuta kad se pojavio, i to preko 28.8kbps :) heheheh

Nazad
Vrh Dno