Šta je novo?

Windows 8

Podseti me za DreamSpark, ima da ga update iz ovog mog piratskog, i onda da maznem od brata kljuc iz dreamspark-a i aktiviram :)

Dobro i gde ja mogu da dodjem do njega a da je pristupacan svakom.. Koliko sam video ljudi kazu da ovaj koji se razvlaci po torrentima nije kompletan.. npr nema start dugme i tako to..
Zaviri u temu Windows 8.1.. ili nazovi na gore spomenuti 0700 300 300.

Poslednja izmena:
Dobro i gde ja mogu da dodjem do njega a da je pristupacan svakom.. Koliko sam video ljudi kazu da ovaj koji se razvlaci po torrentima nije kompletan.. npr nema start dugme i tako to..

Ako nemaš nikakav svoj retail ključ, makar to bio svoj WMC koji je upotrebljen pre 1.2.2013. onda piši propalo.

Ako mi ne veruješ, evo slike u spoiler-u.

Još nešto, pretpostavljam da koristiš Enterprise verziju, aktiviranu preko khm, khm, to ne radi na 8.1 Enterprise. (trenutno)

Sa 8.1 su bas napravili tesko s....!

Ja updatovao intel HD 4600 poludeo neradi ni sa jednim driverom sto sam nasao na netu.... vratio odma 8-cu koju sam prethodno backup-vao

Misliš Intel napravio velik sr.. Na njima je da naprave drajvere da radi svuda.

Na Microsoftu je da testira drajvere za milione uredjaja na trzistu pre nego sto izbace operativni sistem? Komentar vredan stavljanja u potpis.

Na Microsoftu je da testira drajvere za milione uredjaja na trzistu pre nego sto izbace operativni sistem? Komentar vredan stavljanja u potpis.

O cemu ti lupetas, sta ces ti da stavljas u potpis????

Da nisi se mozda zapitao cemu sluzi whql i ko ga radi kao i to kad izbacis OS oni moraju biti siguran da on radi OK na svom "popularnom" i zastupljenom hardweru, takodje intel je sa svojim garfikama zastupljen u preko 50% konfiguracija

A i rekao sam da su krivi podjednako jer intel sebi nije smeo da dopusti kasnjenje a MS da izbaci OS koji neradi sa velikim brojem racunara kako treba, vidjao sma i zalbe za catalist pa je amd valjda nesto na brzinu izbacio novu betu mada kod mene sluzi samo za opencl pa nisam ATI grafike ni testirao

Poslednja izmena:
Krivi su podjednako... na M$ je da testira driver i izbaci OS kad sve bude valjalo

HD 4600 nisam video kako radi pod 8.1, ali HD 4000 koja je kod mene radi normalno.
Samo po sebi i ne mora ništa da znači.

Sa druge strane pretraga na netu izbaciva samo par izolovanih slučajeva gde su ljudi imali probleme u kombinaciji HD 4600 + Win 8.1.
A da je tako kako kažeš i da je do drajvera ili microsofta, bilo bi mnogo više slučajeva, puni bi bili forumi tema o tome.

Lako je moguće da je nešto treće problem, specifična kombinacija hardvera, konflikt ko zna koje vrste ili neka tvoja nepažnja.
Upgrade sa 8 na 8.1 si radio ili clean install?
Jer ako je upgrade i tu svašta može da se izdešava, pogledaj u 8.1 temi ima kolega čiji drugar ima raznorazne probleme, defragmentacija mu ne radi, itd...

Mozda ali sam 99.7% siguran da je ipak driver, pre neki dan izadje specijalno za win 8.1 driver za HD4600 na asus sajtu (neka beta... )... pitanje zasto... takodje na windows updatu je driver star 2-3 dana a na intel sajtu treci driver, inace sva tri drivera NERADE nikako

Jedino radi bangav basic MS driver koji ne vidi hdmi monitor vec samo rgb ili obrnuto, sto znaci da 99% nije do mog sistema jer taj MS intel 4600 driver radi sa baznim funkcijama OK ali je meni neupotrebljiv jer imam dva monitora

Poslednja izmena:
Pa moj slucaj je specifican, 2 monitora pa mora driver sa sajta... neki su zadovoljni sa basic MS driverom gde jedan monitor radi pa se ni ne zale, takodje u kompu imam 2x 7950 koje se koriste za opencl

Inace vec sam pisao na intel forumu HD4600 bas i za druge sisteme ima dosta manjih bubica koje se mogu ignorisati...

Instalirao sam
Kod:
Windows 8 Pro VL (x64) English
Date: 8/15/2012
3327 MB
File Name: en_windows_8_pro_vl_x64_dvd_917699.iso
SHA1: 6DDEDEBE40AB59CB11823F62F475C43C4053FE60

Niti jednom mi nije tražio produkt key, a na Activate Windows kaže
"Cant activate rihgt now, try later"
Možda jer nije povezan na net?

VL
The VL means Volume License which means a single copy can be activated multiple times with a unique key. Usually, Windows 8 Enterprise is sold under the VL type but it’s not impossible for Windows 8 Pro to share the same designation.

Ja bih telefonom:S:, ali nema te opcije
a zašto mi nije tražio key tokom instalacije, jel to normalno ili zato što je ovo neka posebna verzija?

upravo sam nasao na totalno nepreglednom intel forumu iste probleme kao ja, potvrdjeno da nema multi monitor podrske za sad... sramota i za intel i za M$
intel me uputio na zadnje beta drivere da probam... i cekam

Dobro, jel sa MS Toolkitom sve prolazi, apdejti...

Tek sam ga instalirao, ali slabo se snalazim, pa dal je moguće da je put do Control panela preko desktopa -my documents-my computer.... desni klik....properties....?!

Windows dugme + X i kliknes Control Panel. Radi i za dosta ostalih stvari. Ili Windows dugme + I, pa kliknes desno.

Imam jedan problem,
Vec danima pokusavam da predjem na Win8,ali ne ide.
Prodje instalacija,sve uredno podesim,instaliram drajvere,znaci,windows radi.
Ali,primetio sam da mi sporiji otvara foldere,kao da se gusi,i vrhunac je sto svaki put,posle prvog restarta,windows ostane na onom njegovom loading ekranu,i nece da da se pokrene.
Da li neko zna sta bi moglo da pravi problem?

Auuu, onaj loading ekran je posebna priča, kako jadno izgleda...
I još piše da je licenca do aprila 2014, znači u aprilu, ako se ne daungrejdujem nazad na Win7 ponovo aktivacija?

Poslednja izmena:
Možeš podesiti da khm,khm uradi za tebe u aprilu, automatski.

upravo sam nasao na totalno nepreglednom intel forumu iste probleme kao ja, potvrdjeno da nema multi monitor podrske za sad... sramota i za intel i za M$
intel me uputio na zadnje beta drivere da probam... i cekam
izvini a što je sramota za ms što intel nije napravio drivere da rade kako treba? mislim, šta, treba ms da piše redom drajvere za raznorazne uređaje, šta očekuješ? nije mi jasno zašto kriviš ms ovde? ja kad mi nije radio amd driver sam bacao hejt samo po amd-u, nisam ms krivio. toliko sam se iznervirao da sam bio ubeđen da nikad više amd neću da kupim.

izvini a što je sramota za ms što intel nije napravio drivere da rade kako treba? mislim, šta, treba ms da piše redom drajvere za raznorazne uređaje, šta očekuješ? nije mi jasno zašto kriviš ms ovde? ja kad mi nije radio amd driver sam bacao hejt samo po amd-u, nisam ms krivio. toliko sam se iznervirao da sam bio ubeđen da nikad više amd neću da kupim.

Pa kad bi citao pazljivije poenta je da je windows 8.1 izasao sa pokvarenim driverom za hd 4600... to je po meni sramota, zato su i verovatno najavili da ce sistemu biti potreban "patch" sa windows updet-a, dobar deo korisnika samo stavi win8 i odbije update i tako ga koristi to je bar 50+ %, nevazno ko je vise kriv (znam da je intel) ali ti (M$) kao odgovorna kompanije finalni proizvod treba da je upotreljiv a ne u nekoj beta fazi... (sve vise lici na linux (desktop) po tome)
Inace driver je deo sistema jedno bez drugog nejde zato je i velika odgovornost na M$

Pa kad bi citao pazljivije poenta je da je windows 8.1 izasao sa pokvarenim driverom za hd 4600... to je po meni sramota, zato su i verovatno najavili da ce sistemu biti potreban "patch" sa windows updet-a, dobar deo korisnika samo stavi win8 i odbije update i tako ga koristi to je bar 50+ %, nevazno ko je vise kriv (znam da je intel) ali ti (M$) kao odgovorna kompanije finalni proizvod treba da je upotreljiv a ne u nekoj beta fazi... (sve vise lici na linux (desktop) po tome)
Inace driver je deo sistema jedno bez drugog nejde zato je i velika odgovornost na M$
pa kad bi ti pažljivije čitao windows 8.1 NIJE izašao! ffs!

velika odgovornost na ms-u jer je njihov sistem. ok. ajde... samo mi nije jasno kako misliš da ms napiše driver za intelove kartice kad nema uvid u njihov hardver. o čemu ti pišeš. ms sve i da oće NE MOŽE da napiše driver za tvoju intel integrušu.

pa kad bi ti pažljivije čitao windows 8.1 NIJE izašao! ffs!

velika odgovornost na ms-u jer je njihov sistem. ok. ajde... samo mi nije jasno kako misliš da ms napiše driver za intelove kartice kad nema uvid u njihov hardver. o čemu ti pišeš. ms sve i da oće NE MOŽE da napiše driver za tvoju intel integrušu.

Nije mi jasno zatso se javljate u ovj temi ako neznate glavne cinioce koji je cine?

1. Windows 8.1 je FINAL i izasao je imas ga na msdn-u, elms-u, itd, stancuje se na diskove, instalira se na OEM racunare, evo ja imam original kljuc i on funkcionise sa studenskog portala! i ta ISTA 100% verzija sa ubogim driverom ce bitii u prodavnici uskoro!

2, Microsoft je duzan da odradi WHQL i da taj status potpise, preko cega mozemo i proci jer ljudi sami skidaju sta im treba, ali ovde se radi o sistemu koji izlazi sa delovima koji su neispravni jer je neispravan driver deo sistema... samim tim Windows 8.1 je neupotrebljiv dok se ne odradi update koji ce ga "zakrpiti" bio to neki buduci driver ili windows critical update nevazno

3. I nije ovde samo problem intel 8.1 je izasao bas u UBOGOM stanju a jos smesnije je sto se ne radi o novom sistemu vec o faceliftingu 8-ce, AMD hitno takodje izbacuje beta driver za isti, forumi su puni problema, jednostavno trebali su da odloze 8.1 za ~30-45 dana i stvar bi bila resena

PS: ja sam koristio Vistu od izlaska i updatovai je na SP1 pa na SP2 sve glat, dok su je svi hatovali a ovo, ROFL!

A da se vratimo na temu jos jedna smesna stvar, windows 8 ima mogucnost pokretanja recovery kozule nakon restarta OK ja to nekako ISKOPAM jer je ZATRPANA opcija i super sad cu da restorujem sa D diska win8.... kad ono sve selektuje potvrdim i zadnji klick da stisnem finish! iskace poruka ERROR!
- sistem se nemoze povratiti jer recovery kozula nije porenuta sa CD-a!!!!!!! MUHAHAHAHA ja se valjam od smeha, sva sreca pa sam napravio recovery CD za nedaj boze!

Poslednja izmena:
Microsoft za WHQL ne sprovodi ozbiljno testiranje, varaš se ako misliš drugačije. WHQL testiranje se svodi na to da ms provuče driver kroz neki svoj softvare za testiranje drivera, ako taj softver ne prijavi grešku, to je to, driver dobija sertifikat. Ne testiraju drivere u realnom vremenu, tkao nešto sa ovakvom brojkom uređaja je i ne moguće...

Poslednja izmena:
Vrh Dno