Šta je novo?

Windows 8

kad cu moci ja ovaj moj piratski da update na 8.1 ? :D

Ne, za sad.

jel moze neko da mi kaze sto mi zabode sistem tako u sred tipa otvorim u chrome nesto i onda hocu winamp da upalim i ono sve se pokoci mogu da klikcem gde god ocu ali nista se ne desava dok se ne osvezi inace ima 4gb ram ne mislim da je to problem na sedmici mi se to nije nikad desavalo...

jel moze neko da mi kaze sto mi zabode sistem tako u sred tipa otvorim u chrome nesto i onda hocu winamp da upalim i ono sve se pokoci mogu da klikcem gde god ocu ali nista se ne desava dok se ne osvezi inace ima 4gb ram ne mislim da je to problem na sedmici mi se to nije nikad desavalo...

Ako imas viska vremena a ti lepo obori sistem pa lepo vratis sedmicu na komp pa ceo postupak ponovis oko otvaranja chrome i winampa pa vidis hoce se problem pojaviti ako se ne pojavi onda si skinuo neku zabagovanu osmicu.

ma jok nikad na 7 se to nije desilo, ne znam sto tako odjednom zabaguje mozda je zbog ovih cuda za act. ako neko moz da mi posalje sta je najjbolej za act na pp bio bi mu zahvalan...
koristim i ovaj classic start menu mozda on baguje?

Poslednja izmena:
ma jok nikad na 7 se to nije desilo, ne znam sto tako odjednom zabaguje mozda je zbog ovih cuda za act. ako neko moz da mi posalje sta je najjbolej za act na pp bio bi mu zahvalan...
koristim i ovaj classic start menu mozda on baguje?

Meni se to desava na Win7 da zabode nekad na trenutak i to samo kad pristupam jednom odredjenom HDDu. Zabode samo windows explorer. Posle minut-dva se vrati u normalu i sve sljaka OK. Problem su izgleda driveri za AMD chipset. Sa MS driverima se to ne desava. Mada sam procitao negde da nekima problem pravi JMicron kontroler na ploci, pa ga je potrebno disable-ovati.

de mogu da nadjem ta JMicron controller inace imam msi 770-g45, nisam naso nista slicno u device manageru. mozda je nesto drugo? upravu si zabode explorer a sa njim i sve sto je otvoreno ili sto pokusavam da otvorim.
edit: evo sad gledam film i gom player se pokoci.. stane sve i onda kad krene kao da je prosloe 30 sek i jace... mozda ne valja ova 8ica koju imam?

Poslednja izmena:
Meni se to desava na Win7 da zabode nekad na trenutak i to samo kad pristupam jednom odredjenom HDDu. Zabode samo windows explorer. Posle minut-dva se vrati u normalu i sve sljaka OK. Problem su izgleda driveri za AMD chipset. Sa MS driverima se to ne desava. Mada sam procitao negde da nekima problem pravi JMicron kontroler na ploci, pa ga je potrebno disable-ovati.

Ako ti odredjen hard zabode to je zato sto je otisao u sleep mod i kada kliknes na njega on se ponovo aktivira ali dok se aktivira treba mu par sekundi dok ponovo ne krene da se vrti a ode u speep cisto da ne bi hard radio zabadava a pritom ga cuva od habanja.

RTM koji se pojavio nije konačan već verzija za neke China OEMe. Final RTM se pojavljuje 18-19 septembra.

Ako ti odredjen hard zabode to je zato sto je otisao u sleep mod i kada kliknes na njega on se ponovo aktivira ali dok se aktivira treba mu par sekundi dok ponovo ne krene da se vrti a ode u speep cisto da ne bi hard radio zabadava a pritom ga cuva od habanja.

To je bila prva stvar na koju sam posumnjao. Iskljucena je opcija da HDD-ovi spavaju. Obzirom da mi na toj particiji stoje filmovi, nemam nikakvih problema pri gledanju.

Sta kaze event viewer, jel prijavljuje neke greske ?

Tacno je da ce se oktobarska verzija razlikovati od ove sadasnje, rekli su da ce ispravljati bug-ove i sl. tokom sl. mesec i po (zato i nisu pustili na MSDN)
Microsoft said the change was necessary because RTM is not a finished, polished product, but will continue to receive fix bugs between now and October.
http://www.computerworld.com/s/article/9242002/Windows_8.1_RTM_leaks_to_Internet
http://www.extremetech.com/computin...ut-expect-a-large-bug-fixing-patch-on-release

E sad glavno pitanje sta misle pod ispravljanjem bagova, da li ce oni biti ukljuceni u NOVI i Zvanican RTM ili ce biti dostupni preko windows update-a gde ce sadasnji "RTM" ostati neizmenjen!

Ja znam da M$ voli da se igra recima pa moguce da bude update preko windows updete-a

Bice novi image a za OEM (i ove koji sad instaliraju leak-ovanu verziju) ce biti preko win update-a

Bice novi image a za OEM (i ove koji sad instaliraju leak-ovanu verziju) ce biti preko win update-a

Pa to do sad NIKAD nije bila praksa M$ ili jeste ili nije RTM

Mada i ja sad citam, nisu mi jasni nimalo, po tome mozda bude RTM1 i RTM2 a pre verujem da ce za sve biti patch! smesni su

Poslednja izmena:
Jesi ti procitao text-ove!?
Lepo pise:
Microsoft’s Antoine Leblond explains that Windows 8.1 isn’t being released to developers because “times have changed.” He euphemistically goes on to add, “We will continue to work closely with them as we put the finishing touches on Windows 8.1 to ensure a quality experience at general availability.” In other words, Windows 8.1 RTM — despite the RTM historically being the final, polished build — isn’t ready for public consumption. It either has some serious bugs that prevent it from being used as a daily driver, or a lot of niggling issues that still need to be buffed out. This means that you will probably be downloading quite a large patch for Windows 8.1 on October 18, to bring the RTM up to snuff.

Poslednja izmena:
Pa jesam, ja kontam da je ovaj sadasnji leak pravi RTM i da ce u oktobru biti mega patch (nemora da znaci da ce biti velik) ali ce dosta toga ispravljati

Slabo kontas, lepo pise da RTM nije finalni...
Sace oktobar pa cemo videti

Kazem igraju se recima, nigde nije specificno kazano da ce biti final RTM, vec da nije ispeglan i da dolazi patch.... zato i kazem da su smesni, mada nikad oni za leak nisu potvrdjivali da je to to, ali je uvek bilo OK

Ovaj RTM je WZT - dosad nikad nisam video da od njih ne dođe "real deal", to je vrlo, vrlo pouzdan izvor. Uglavnom, ovde radi bez problema, čak mi rade i matori WIA drajveri za skener, koji nisu radili sa običnom osmicom.

Poslednja izmena:
Vrh Dno