Šta je novo?

Windows 8

Odmah po izlasku dobio sam na poklon original win8, medjutim na mom prastarom laptopu asus x51l nije lepo sljakao jer nije bilo drajvera za GPU koji je neki intelov x3100 (mobile intel 965) tako da sam se odmah vratio 7mici, da li se do sada pojavio ovaj drajver jer mi je win8 odlican ili da ostanem na win7?

Meni sve ovo ne smeta.
Međutim, imam problem pa da sada ne bih prelistavao od samog početka (jer temu i pratim odatle ali sporadično), može li mi neko pomoći oko aktivacije WIN8.
Odradio sam aktivaciju preko Microsoft Tool Kita-a sa EZ-Activatorom.
Sve je prošlo besprekorno i WIN je aktiviran, međutim, kada sam pogledao Log, ispade da je aktiviran na samo 180dana?!?!?
Kakva je procedura trajne aktivacije, da li uopšte postoji i kakvi su mi koraci nakon isteka ove 180to dnevne aktivacije preko EZ Activatora???

thx

Odmah po izlasku dobio sam na poklon original win8, medjutim na mom prastarom laptopu asus x51l nije lepo sljakao jer nije bilo drajvera za GPU koji je neki intelov x3100 (mobile intel 965) tako da sam se odmah vratio 7mici, da li se do sada pojavio ovaj drajver jer mi je win8 odlican ili da ostanem na win7?

Drajveri od windows 7 bi trebali da pasuju i na windows 8 nema sta da se brines.

Trajna registracija je bila moguća samo onda kada je microsoft delio one free ključeve za WMC tako sam aktivirao trajno dva računara i otkrio da je moguće zamenuti čak i grafičke a da ostane aktiviran win. Sve ostalo je na 180 dana tako da ćeš za 180 dana morat ponovit.

Trajna registracija je bila moguća samo onda kada je microsoft delio one free ključeve za WMC tako sam aktivirao trajno dva računara i otkrio da je moguće zamenuti čak i grafičke a da ostane aktiviran win. Sve ostalo je na 180 dana tako da ćeš za 180 dana morat ponovit.

Ok, ali koliko puta po 180dana ili kako već?

Dokle god koristiš windows 8, ili ne kupiš retail licencu.

To će ti reći alat koji koristiš za aktiviranje verovatno isto što si već uradio. AutoKMS.

Palaniram da instaliram windows 8(piratski sa "the pyrate bay")Nisam neki zahtevan korisnik,samo me zanima da li i na piratskoj verziji normalno radi taj antivirus sto se dobija uz sistem?I da li cu moci da skidam aplikacije na windows prodavnici?

Palaniram da instaliram windows 8(piratski sa "the pyrate bay")Nisam neki zahtevan korisnik,samo me zanima da li i na piratskoj verziji normalno radi taj antivirus sto se dobija uz sistem?I da li cu moci da skidam aplikacije na windows prodavnici?

Ja tako uradio i sve fercera besprekorno.

za sve one koji zale za start dugmetom evo jedan progam koji ga vraca prilicno kvalitetno, StartIsBack 2.1.1

Jedno pitanje, kakva je sad situacija sa ''aktivacijom'':-devil-: osmice? Ja sam je kad je izašla zaobišao i ostao na sedmici pa nisam u toku sa situacijom...

Meni sve ovo ne smeta.
Međutim, imam problem pa da sada ne bih prelistavao od samog početka (jer temu i pratim odatle ali sporadično), može li mi neko pomoći oko aktivacije WIN8.
Odradio sam aktivaciju preko Microsoft Tool Kita-a sa EZ-Activatorom.
Sve je prošlo besprekorno i WIN je aktiviran, međutim, kada sam pogledao Log, ispade da je aktiviran na samo 180dana?!?!?
Kakva je procedura trajne aktivacije, da li uopšte postoji i kakvi su mi koraci nakon isteka ove 180to dnevne aktivacije preko EZ Activatora???

thx
Kad istekne,opet pokrenes i opet ti je aktiviran na 180 dana.

Ne mogu da verujem da sam prevideo odgovor na prethodnoj strani :) Nego sam gledao uporedo win8 i win8.1 temu pa mi pažnja bila na postovima oko start dugmeta...

? Izašao je samo preview 26, zvanična verzija tek krajem godine...

Izvanajvam se ako je to zabranjeno na ovom forumu ,ali posto se slabo snalazim(nikada nisam skidao os).Zamolio bi nekoga samo da mi kaze sajt na kome bih mogao da nadjem "narodni" wimdows 8 koji radi provereno dobro.Hvala unapred.

Hmh.
Pojavio mi se problem.
Ne mogu ništa da instaliram preko Windowws Update-a jer uvek prijavi neku grešku a neće ni ovaj 8.1 Update. Pokrene instalaciju i posle 2 sec. prijavi grešku i nemogućnost instalacije apdejta.

Ima li neko ideju šta se desilo i šta da radim a da ne preinstaliram win???

Ili ti se zabagovala piratska aktivacija, ili nešto u vezi update-a ili sistemskih faljova. Ako nije do aktivacije, probaj sledeće stvari.

Prvo idi "Control Panel\All Control Panel Items\Troubleshooting" i tu pokreni "Fix problems with windows update".

Ako to ne pomogne pokreni cmd kao admin i kucaj SFC /SCANNOW
Sačekaj da odradi i posle restartuj računar ako je našao grešku. Ako prijavi da je pronašao probleme ali nije uspeo sve rešiti. Pokreni cmd kao admin sa komandom Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth. Kada završi restart, pa onda ponovo odradi SFC /SCANNOW, pa restart.

Ako ti ni to ne pomogne moraćeš opaliti refresh...

Poslednja izmena:
Vrh Dno