Šta je novo?

Windows 8

slazem se da sam koncept metro-a nije nesto najsavrsenije i da je ipak vise namenjeno za tablet racunare. Ali nije ni tako strasno, na sve se navikne. Malo treba da usavrse aplikacije da to radi bolje. Nemam neku zamerku na sam os, mislim da malkice radi brze.

Secam se prvog susreta sa APPLE OS bilo je katastrofa, osnovne stvari na koje sam naviko nije bas isto funkcionisalo, pa me iznervira i reko sam da je najgori os koji sam probao. Kasnije sam shvatio da nije tako los i da je fenomenalan. Razlika je u tome sto windows ima mnogo vise aplikacija i mnogo vise konkurencija koje napadaju jedni drugre i naravno ucene programere koji rade svakakve aplikacije. Instaliranjem takvih aplikacija, krekovanje samog os-a i igrica sve to utice na stabilnost.

Secam se kada se pojavio win 98 i win NT. Win 98 je stalno pucao, aplikacije nisu radile kako treba, zezao i bas je bio problematican ali je ipak radio, sve u svemu problem su bile igre i drajveri. NT je isti taj sistem malo sredjen za servere i ogranicen u instaliranju aplikacija, retko koja igra je radila, programi nisu mogli svi da se instaliraji i sve je bilo pazljivo izabrano. Mene je taj sistem bas super sluzio. O tome se radi, sto APPLE kontrolise aplikacije. Naravno i tamo postoje krekovani softveri ali sve je to drugacije odradjeno.

Jos jednu stvar APPLE ne ume da pravi OS, kada su napravili svoj OS, 2000. su proglaseni za najgori operativni sistem koj je ikada napravljen. Zato da bi se osposobili i krenuli dalje resili su da se vrate na UNIX sistem po kome oni rade.

Hahaha, ne ide prodaja pa da probaju s vecom cenom, mozda se pomodari prime :d

"Što se krivo rodi, to vreme ne ispravi" definitivno važi za osmicu, a to podizanje cene mu sigurno neće pomoći.

Sve što prodaju do 1. februara neka računaju to kao ukupan broj windows 8 korisnika.

Od 1. Februara cena ide na gore.

tesko da ce se praviti svaka igra za sva tri os-a. Prvo mac nema toliku paletu hardvera koja bi mogla da se takmici sa pc-em. Ili pucas ogromne pare za neki ati ili nvida ili nemas grafikcu za igrice. To se nikome ne isplati, na pc i stariji korisnici sa nekim starijim grafickama mogu da igraju igrice. Drugo malo je komplikovano da igre koje su pravljene za dx9,10 ili 11 prave i za mac. Veliki je to posao. Iapk win u tom pogledu ima duzi staz, i malo je vise otvoreniji od OS-a.

Sto se tice cena mislim da im bas i nece pomoci da win skoci u sam vrh, ali smatraju da ce uz svaki kupljeni racunar windows imati slicnu cenu kao do sada i da ce svi imati novo operativni sistem, jos novi win blue koliko sam cuo bice besplatan.

Sta sada ovi hoce, registrovao sam ovaj key, sad mi salju mail opet!

Untitledmc.png

ljudi imam problem izbacuje mi ovo ?

Prilozi

• 2013-01-28-1459.jpg
    2013-01-28-1459.jpg
    163.5 KB · Pregleda: 175
  • 2013-01-28-1460.jpg
    2013-01-28-1460.jpg
    86.8 KB · Pregleda: 184
nije mi jasno zašto ne izlazi redovno apdejt....poslednji mi je bio pre 15ak dana... o_O
naravno isključio sam smeće od mse antivirusa, to mi ne treba

Jel se može negde skinuti iso image windwows 8 pro instalacije? Dakle neću upgrade proceduru već bootabilnu verziju.

Imaš torrente sa netaknutim ISO na piratebay - na MSDNu se lako može naći i uporediti checksum.

Imaš torrente sa netaknutim ISO na piratebay - na MSDNu se lako može naći i uporediti checksum.

Daj te za koji si siguran da su genuine. Nisam na osnovu naziva mogao da zaključim sa sigurnošću koji su, a checksum provera je time consuming pa bih da je izbegnem ako je moguće.

Daj te za koji si siguran da su genuine. Nisam na osnovu naziva mogao da zaključim sa sigurnošću koji su, a checksum provera je time consuming pa bih da je izbegnem ako je moguće.

Mogu ja da ti dam msdn verziju... bez key-a naravno :d

Ovaj mi izgleda 100% dobar - http://thepiratebay.se/torrent/7656501/Windows_8_Pro_EN-US_x64.iso

Preporučujem proveru hasha - 1CE53AD5F60419CF04A715CF3233F247E48BEEC4.

Čini se da je to to, skinuću i nju i x86 varijantu http://thepiratebay.se/torrent/7656514/Windows_8_Pro_EN-US_x86.iso

Danas sam saznao od microsoft tehničke podrške da se dotična butabilna instalacija može napraviti koristeći downloadovanu verziju koju kreira upgrade procedura. Da li je neko uradio već nešto slično. Kada kupite licencu za $40 ona se može koristiti i ako odlučite da računar instalirate on nule.

Poslednja izmena:
Ako instaliraš sa ISOa, radi install od nule - i sa licencom od 15$. Download traži upgrade. Mislim da i on sadrži ISO, ali već izmenjen tako da traži upgrade. x64 link sam dao na osnovu tvog kompa...

Nije za mene, daleko bilo, meni win 8 nije dajdžestabl. :p

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno